Mitä on dancehall? En oikeastaan tiedä, mutta takamuksen ketkuttelua siihen liittyy. Mitä on dancehall akrobatia? En oikeastaan tiedä, mutta takamuksen ketkuttelua siihen liittyy. Päällä tai käsillä seisoen.

Etsin tuossa taannoin kesäkurssia, ja päädyin osallistumaan Bubblin' Movesin Dancehall akrobatia -kesätunneille. Ensimmäisen kerran missasin koska seisoskelin urpona ratikkapysäkillä odottamassa ratikkaa, joka ei koskaan tullut. Nyt pääsin tunnille asti, eikä edes tarvinnut yksin hävetä kun pahaa aavistamaton (tai sitä pelkäämätön) Pumpuin Lotta lähti mukaan nolaamaan itseään.

Sisään tullessa ehdin nähdä edellisen ryhmän tolkuttoman vaikean näköistä koreografiaa, mikä hieman pelotti. Olin valinnut akrobatiatunnin kahdesta syystä: halusin pää alaspäin ja halusin välttää haastavia koreoita. Nyt saattaisin joutua tilanteeseen, jossa minun pitäisi tehdä pää alaspäin haastavia koreoita...

Alkutunnista teimme lämpäksi muun muassa mittarimatoa, mihin tietysti kykenin, siitä huolimatta että olisi pitänyt matoilla rytmiin. Sen jälkeen homma vaikeutui, piti paitsi könytä menemään rytmissä, myös tehdä jotakin askelkuviota: hyppyä sivulle ja keskelle sekä vielä potkaista alakroppa ilmaan. Ei mennyt niin kuin irtolantioisten, coolien naisten musavideoissa. Enemmän tulee mieleen halvaantunut koni matkalla makkaratehtaalle, mikä on kyllä hienoista pilkkaa konia kohtaan.

Sitten siirryimme tekemään käsilläseisontoja. Nehän eivät varsinaisesti ole minun juttuni. Seison kyllä käsilläni jos päädyn sinne yläkautta, mutta seisoma-asennosta lähteminen ahdistaa kovasti. Teimme kässäriä seinää vasten, joten mitään hätää ei pitäisi olla, vaan onpa kuitenkin. Useamman yrityksen jälkeen pääsin jotenkin jyvälle, joskaan en seisomaan seinää vasten. Pysyin kyllä ikuisuudelta tuntuneen nanosekunnin itsekseni seisaalla. Joku voisi sanoa että ei lasketa niin lyhyttä aikaa, mutta minä kyllä lasken. Seinää vasten sain jalkani kerran kunnolla, ja säikähdin sitä niin, että tulin heti ihan makaronina alas.

Opetus ei ollut kovin analyyttista tai tarkkaa, mutta sain kuitenkin vinkkejä, joiden ansiosta edistyin aavistuksen. Joku fiksumpi ottaisi tässä vaiheessa tavoitteeksi sen ihkaoikean käsillä seisomisen, mutta minäpä en. Opettaja nimittäin sheikkasi käsilläseisonnassa, ja siinä kuulkaas on varteenotettava tavoite!

Päälläseisonnassa sheikkailua päästiinkin kokeilemaan, ja yllätyksekseni osasin sen paremmin kuin oletinkaan! Lisäksi teimme myös jotakin hyvin omituista kuperkeikkaa, sekä eräänlaista selälleen kellahdusliikettä.

Vaikka varsinkin alkutunti oli aikamoista haparointia, eikä muuveista ollut hajuakaan, oli minulla silti oikein kivaa. Ja tuntuu siltä, että ehkäpä opinkin jotain! Menen ehdottomasti takaisin, enkä ainoastaan siksi, että ostin jo ennen kurssin alkua viiden kerran kortin.

Pahoittelut kuvattomuudesta, puhelin ei suostu irroittamaan kuvia tänne. Et halua nähdä, enkä minäkään, mutta sanon nyt kuitenkin, että jossakin mielenhäiriössä latasin heiluttelusta videon Instagramiin.

***

I tried dancehall acrobatics. Maybe the oddest, and weirdest looking thing I have ever done, but still - or because that - it was much fun!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012