Bollywood-tanssi, joka siis perustuu bollywood-elokuville tyypillisiin tyyppisiin tanssinumeroihin, on ollut kokeiltavieni listalla ties kuinka kauan. Olin kiinnostunut lajista jo aiemmin, mutta viimeinen niitti oli kun näin Bollybeatin tanssijat esiintymässä Kampin keskuksessa. Rytmi oli niin vetävää, että oli vaikea seistä paikallaan, ja sanoitukset siltä osin kun niitä ymmärsin, olivat hulvattomia tyyliin I'm too sexy for you. Homma on vähän niin kuin Euroviisut ja musikaalit sekä tanssiminen samassa paketissa, ja aika harva asia kuulostaa paremmalta kuin tuo kombo. Ehkä ei mikään!

Pitkällisen jumittamisen jälkeen sain itseni Helsingin aikuisopistoon  kokeilutunnille. Tunti koostui tanssityylin mukaisista lämmittelyistä, muutamien liikkeiden opettelusta ja koreografian harjoittelusta. Bollywood-tanssissa on paljon elementtejä Intian eri tanssityyleistä, ja perinteisissä tansseissa on suuri merkitys käsien liikkeillä, ja jopa sormien asennoilla on omat viestinsä. Kuvitella saattaa  että kun tällainen koordinaatiorajoitteinen pökkelö lähtee siellä huitomaan, eivät sormet ja silmän liikkeet kerro tarinaa lootuskukkamaisen kaunottaren palavasta rakkaudesta, vaan muistuttavat pikemminkin hukkuvan elehdintää, ilmekin yhtä täynnä kauhua. Tosin Bollywoodin elokuvateollisuus tekisi senkin vakuuttavammin.

Koreografia ei ollut mitenkään mahdottoman vaikea, joskin pelkän mekaanisen toiston tasolla ja sähläten sitä tein. Liikkeetkin olivat suhteellisen helppoja, mitä nyt käsien ja jalkojen (saati niiden sormien!) yhtäaikainen liikuttaminen oli yhtä haastavaa kuin aina. Mutta musiikki – pelkkää parhautta! Bollywood-leffojen tanssinumerot ovat usein humoristisia ja riemukkaita, joten en malta odottaa, että opin koreon niin, että pääsen sitä oikeasti tulkitsemaan!

Bollywoodia voi suositella kaikille, jotka tykkäävät liikunnastaan pienen hassuttelun kera. Siitä huolimatta, että hassuttelemaan joutuu suurimman osan ajasta naama tiukassa rypyssä, kun keskittyy niin kovasti. Mutta se ryppy oikeaa aina pariksi sekunniksi, kun koreossa tulee se hyvä kohta jonka muistaa (ja josta selviää). Myös motoriikkamiikat pärjäävät tunnilla, ainakaan jos eivät ota itseään hirveän vakavasti. Muihin kokeilemiini alkeistunteihin verrattuna tämä bollywood-tunti oli huomattavasti helpompi kuin esimerkiksi voguing tai charleston.

Bollywoodia pääsee testailemaan esimerkiksi Etnofitness ja Bollybeat-kouluissa sekä opistoissa. Bollywoodin maailmaan voi tutustua hakemalla tanssinumeroita Youtubesta ja tietenkin katsomalla elokuvia.

Ai se I'm too sexy for you? Tässä:

Ain't nobody got a body like Sheila!

***

I tried a bollywood dance class. I had fun though my performance was far from perfect. But hey I'm too sexy for you!

Kommentit (9)

R. Roikale
10/9 | 

Hei Führer! Jos Bollywood-kokemus kiinnostaa, suosittelen matkakohteeksi Mumbaita. Olin taannoisella pidemmällä Intian reissulla yhteensä kolme päivää Mumbaissa ja mua kysyttiin varmaan 4-5 kertaa avustajaksi leffoihin. Harmi, että ensin olin ohikulkumatkalla ja sitten lähdössä kotiin, joten en voinut tarttua loistavaan tarjoukseen. Länkkäri-iho on kovaa kamaa, joten castaajat etsivät aktiivisesti turreja avustamaan erilaisiin joukkokohtauksiin. Päivä on pitkä, mutta safkaa ja jonkinlainen nimellinen korvaus leffassa avustamisesta kuulema annetaan!

SatuHa
11/9 | 

En ole ikinä edes kuullut voguingista...

Ne bollywooidin pää/käsiliikkeet on varmaan vähän kuin lantion käyttö salsassa. Eivät meinaa millään onnistua kun mun alaselkä on niin jäykkä mikä estää lantiota liikkumasta kunnolla. Ei sellaista opi jenkkaa tanssimalla tai tanhuamalla. :-)

Mielelläni kyllä kokeilisin bollywood-tuntia.

Kristaliina
12/9 | 

Ooooo, mun rakkauslaji Bollywood! Mä oon aina jotenkin vilpittömän onnellinen, kun joku muukin löytää tuon tanssin hauskuuden <3

Ton Fevicol Se:n meidän tanssiporukka (Studio Sfinksi) muuten just syksyllä esitti India Weekillä! Ihanaa bollywoodmaista sanoitusta siinäkin: mm. kertosäkeessä laulajatähtönen kehottaa miestä liimaaman naisen kuvan Fevicol-liimalla miehen sydämeen :D

Bollywood-koreografiat muuten usein perustuvat siihen, että biisi ikään kuin "sanoitetaan" tanssiksi - eli että liikkeet eivät ole "vain liikkeitä" vaan niillä ilmaistaan biisiä. Oh, tässähän nousee taas into tänne liikuntakieltopotilaan päähän, voi pääsisipä taas itsekin pian tanssimaan!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
13/9 | 

Mä olen aina ollut sitä mieltä, että en selviä Intiassa, enkä sinne siksi lähde, mutta mutta!!! Joudun ehkä perumaan sanani, siis todellakin haluan avustamaan ehtaan Bollyvood-leffaan! Tosin voi olla, että tanssimaan eivät päästä... :P

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
14/9 | 

En mäkään ollut kuullut ennen kuin kokeilin..

Joo, sama juttu! Joku pään liikuttelu sivusuuntaan, eihän se nyt lähde näillä könötysniskoilla mihinkään, saati silmän vilkuttelu, mitä sitä täällä pohjoisessa tarvitsee, riittää kun eteensä näkee :D Mutta kaipa ne tarpeeksi harjoittelemalla löytyisivät.

Kokeile ihmeessä, oli hauskaa! Ja tosiaan uskaltaa mennä vaikka olisi vähän rajoitteita koordinaatiossa.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
15/9 | 

Mulla olikin sellainen muistikuva, että toi videon pysäytyskuva näytti jotenkin tutulta. Se taisi olla sun postauksesta sitten :D Ai Studio Sfinksi, mä en ole tiennytkään! Mun kaveri pitää siellä jotain tunteja, en tiedä onko se muutenkin kiinni siinä puljussa..

Joo, toi on just hauska idea, harmi vaan, että vie niin älyttömästi aikaa, ennen kuin mitään pystyy "sanoittamaan" kun huitoo mitä sattuu :D

No nyt mä joudun kyllä toivomaan, että et pääse vielä pitkiin aikoihin ;) Odottelet nyt rauhassa ne viikot täyteen :)

R. Roikale
16/9 | 

Joo, Mumbaihin ei kannata käyttää pikku leffaprojektia pidempää aikaa, se on kamala (lue: iso, saasteinen, sekava, pelottava) paikka. Jos päätät sittenkin lähteä, kysy vinkkejä seesteisemmistä kohteista :)

Piia-Marika
17/9 | 

voi bollywood on ihanaa! Jo pelkästään noiden vaatteiden takia sitä voisi koittaa, ja onhan noi naiset kauniita!! Oon aina tykännyt bollywood-elokuvistakin, niitä kun katsoo, on vain typerä hymy naamalla, ja alan heti hetkuttaa kotona. Ihankuin osaisin.. mutta ei sillä väliä, hetkutan silti, tytär nauraa ja koittaa perässä. :D aurinkoista!

Piia-Marika
18/9 | 

voi bollywood on ihanaa! Jo pelkästään noiden vaatteiden takia sitä voisi koittaa, ja onhan noi naiset kauniita!! Oon aina tykännyt bollywood-elokuvistakin, niitä kun katsoo, on vain typerä hymy naamalla, ja alan heti hetkuttaa kotona. Ihankuin osaisin.. mutta ei sillä väliä, hetkutan silti, tytär nauraa ja koittaa perässä. :D aurinkoista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
Sisältö jatkuu mainoksen alla