*mainossisältöä*

Aikoinani en tykännyt ruskettua, vaan halusin olla mahdollisimman vaalea ympäri vuoden. Ihanteeseeni vaikutti sekin, että en kestänyt olla auringossa yhtään. Nykyisin selviän paahteessakin, ja ruskettumisen vastainen ideologiani on karissut. Yritän silti edelleen olla fiksoitumatta siihen ajatukseen, että vain ruskettunut iho näyttäisi hyvältä. Joka tapauksessa välillä on kiva, että ihossa on vähän väriä.

Vaikka nykyisin pärjään rannalla ihoni kanssa ja hengaan siellä mielelläni, ei aurinko oikein ota minuun. Solariumia en edes harkitse, joten värinvaihdokseen jää vaihtoehdoksi itseruskettavat. Olin käyttänyt vain yhtä oikeasti itseruskettavaksi luokiteltavaa tuotetta, muut ovat olleet joko ns. asteittain päivettäviä kosteusvoiteita tai vastaavia. Sain testiin Bio2Youn luomuitseruskettavan, ja ensimmäisenä huolestuin siitä, että tekeekö se minusta heti älyttömän ruskean, oranssin tai keltaisen taikka laikukkaan.

Ei tehnyt. Aine oli hyvin ohutta, suorastaan nestemäistä, helposti levittyvää eikä tahmeaa. Se imeytyi todella nopeasti, eikä pukeutumisen kanssa tarvinnut odotella. Yhdellä levityskerralla ruskettava vaikutus oli aika vähäinen, samantyyppinen kuin asteittain päivettävissä. Käyttöohjeessa suositellaan levitystä viitenä perättäisenä päivänä ja sen jälkeen ylläpitoa. Itse käytin kolmena perättäisenä päivänä ja sitten parin päivän välein. Näin väri oli hyvin luonnollinen ja aika hienovarainen, ei missään tapauksessa itserusketuksella läträtyn näköinen, vaan freesi.

Kertalevityksellä tällä ei siis saanut aikaan tummaa päivetystä, mikä kannattaa ottaa huomioon jos ruskettaa jotain tiettyä tilannetta varten. Minusta tämä värin vähittäinen lisääntyminen on vaan plussaa: suurin pelkoni näiden aineiden kanssa on päätyä luonnottoman ruskeaksi ja raidalliseksi. Ihmiselle, joka ei jaksa koko ajan kluttailla rasvojen kanssa, on tämä vähittäinen tapa vähän rassaava. Toisaalta tämän levitys oli niin nopeaa verrattuna vaikka vaahtomaiseen itseruskettavaan, että sen kyllä ehtii vaikka joka päivä iholleen lätkäistä.

Pullo oli aika pieni, mutta aine sen verran riittoisaa, että se ei haitannut. Itseruskettavien pahin ongelma on mielestäni se kaamea lemu, joka ei yhdessäkään käyttämässäni tuotteessa (Dove, Lumene, Aco, St. Tropez, Pole Physics) ole ollut mitenkään lievä vaan suorastaan ällöttävä, mainoslauseista huolimatta. On ehkä yksilöllistä, missä määrin mikäkin tuote kenenkin iholla haiskahtaa, sekä siinä miten kovasti se nenään ottaa. Levitysvaiheessa Bio2You lemusi aika tymäkästi, mutta iholla selvästi lievemmin kuin mikään muu kokeilemani.

Bio2You sisältää 100 % luonnollista öljyä ja uutteita, ja se on ICEA:n eco-bio sertifikoitu luomutuote. Valmistajan mukaan Orgaaninen itseruskettava ei kuivaa ihoa, ei sisällä haitallisia kemiallisia aineita, väriaineita eikä alkoholia, ja on siten yksi puhtaimpia luonnollisimpia itseruskettavia kosteusemulsioita. Sisältää ikääntymistä estäviä komponentteja sekä ravitsevia öljyä. Sisältää runsaasti E vitamiinia, orgaanisia tyrni-, aaloe-, pähkinäpuu-, porkkana- sekä aurinkokukkaöljyä. Minun ihollani tämä ei tuntunut kovinkaan kosteuttavalta, mutta ei myöskään kuivattanut. Plussaa kivan näköisestä pullosta!

Bio2You on latvialainen firma, ja tämä itseruskettava on tehty Italiassa. Tähän ja muihin Bio2You-tuotteisiin voit tutustua nettisivulla www.bio2you.fi, jossa saat koodilla AURINKO -15% alennuksen kaikista tuotteista 31.5.2014 saakka!

Sitten vielä arvonta!

Jos sinullekin kelpaisi pullo Bio2You:n orgaanista itseruskettavaa (ovh 28,20 €), osallistu arvontaan kertomalla kommenttikentässä mikä on suhteesi rusketusihanteeseen: haluatko paahtua pavuksi vai olla kalpea ja kiinnostava -  ja miksi? Arvontaan voit osallistua perjantaihin 2.5. klo 24.00 saakka!

Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään jos et ole Lilyn rekisteröitynyt käyttäjä!

***

I tried & tested Bio2You organic self tan. It's very thin fluid that creates a natural, subtle tan. It absorbs quickly and smells less bad than all other self tan products I've tried. Bio2You has ICEA eco-bio certificate. I'll raffle one bottle: participate by leaving a comment below. Tell me what you think about the beauty standard of tanned skin, do you prefer golden glow or being pale and interesting? Participate latest on 2.5.! Remeber to leave your e-mail address.

Kommentit (54)

iitukka
1/54 | 

Olen rusketusihanteen aivopesemä - mutta terveissä rajoissa. Otan aurinkoa ja se myös tarttuu aika hyvin, mutta mitään solariumeja en harrasta. Aikaa auringossa makoiluun on viime vuosina ollut kun olen hoitanut lapsia kotona, mutta tänä kesänä tilanne on erilainen, koska aloitan työt uudessa paikassa eikä lomaa (=aurinkoaikaa) ole kesällä yhtään. Harmittaa jo valmiiksi, mutta toisaalta olen yrittänyt ajatella että terveellisempää näin :) Sitä paitsi sain viime kesänä ensimmäistä kertaa elämässäni maksaläiskiä naamaan! Eli parempi pysyäkin toimiston uumenissa!

Riinanen
2/54 | 

Olen testannut myös pari kertaa eri itsestäänruskettavia, melko huonoja kokemuksksia valitettavasti. Sait kiinnostumaan tästä tuotteesta! Eli oma suhteeni rusketukseen on se, että pidän rusketuksesta, mutta en jaksa maata paikallaan paahtavassa auringossa. Minun tapani ottaa aurinkoa on kävellä rannalla ja kahlata vedessä. Elän kesästä ja auringosta, rusketus on plussaa. Pidän rusketuksesta, koska se on kaunis ja jotenkin harvinainen, sillä iho on ruskettunut vain muutaman kuukauden vuodessa.

kengu
3/54 | 

Sekä vaaleat, että ruskettuneet, että minkä vaan väriset ovat kauniita, mutta itse tykkään esiintyä pienesti päivittyneenä, jos mahdollista. Mulla on vähän punoitukseen taipuvainen iho, joten rusketus kivasti peittää sitä. :D

R. Roikale
4/54 | 

Olmi olmiluolasta terve! Olen hyvin heikosti ruskettuvaa tyyppiä, vaikka haluaisin edes joskus näyttää muultakin kuin ruumisarkusta nousseelta - yleensä hiippailen kalmana. Reissatessa rusketun jonkun verran, mutta lopputulos on kuitenkin enemmän porkkislaatua, eli mahd. palamia ja runsaasti pisamia ja uusia pieniä luomia. Käänny, oi arpaonni, nyt puoleeni!

katiK
5/54 | 

Joskus nuorempana makasin väkisin auringossa, vaikka lähinnä vain paloin ja muutuin punaiseksi. Sen jälkeen tuli itserusketusvaihe ja olin oranssi ympäri vuoden. Nyt olen noin viisi vuotta ollut ihan vain oma itseni, eli kalpea. Jos rusketusta tulee, tulkoot, mutta varta vasten en sitä ole lähtenyt hakemaan.

Luomuitseruskettavaa voisin kyllä kokeilla, jos hajukaan ei kerran ole niin kammottava :)

hmpv
6/54 | 

Mä HALUAISIN olla ruskea ja ennen kävinkin ahkerasti solariumissa. Sitten mulle alkoi tulla omituisen paljon luomia, enkä ole sen koomin usklatanut solkkuarkkuun astua. Oon siis viimeisen vuoden kulkenut kalkkilaivan kapteenina, kun jotenkin täydellisen hyvää itseruskettavaakin on vaikea löytää... josko tämä olisi sitten sellainen kokeilun arvoinen?

ihanaaurinko
7/54 | 

En itse valitettavasti rusketu kovinkaan helposti ainakaan Suomen kesässä, mutta minusta rusketus näyttää hyvältä. Paitsi ei se, kun joku on itseruskettavaa käyttäessä muuttunut oranssiksi!
Tuota tuotetta haluaisin kovasti päästä kokeilemaan!

MutiNa
8/54 | 

Mun mielestä pieni rusketus on kiva (överi fitness/asuntalvetkanarianRANNALLArusketus on kamala), mutta olen aivan liian laiska, jotta saisin tehtyä jotain sen eteen ja liian levoton, jotta jaksaisin maata auringossa. Onnekseni aurinko tarttuu suhteellisen hyvin, joten jo hetken hengailu auringossa aiheuttaa rajat (joista taas en tykkää yhtään). Ja koska suhteeni ruskettumiseen on laiska en ole ikinä kokeillut itseruskettavaa. Tosin monta kertaa olen asiaa harkinnut, mutta muiden kokemusten peloittamana en ole siihen hommaan uskaltautunut (seliseli, en oo vaan koskaan saanut ostettua purtiloa). Tässä taitaisi olla oiva tilaisuus kokeilla...

maisaus
9/54 | 

palan helposti joten tälläinen itseruskettava voisi olla hyvä. Olen muutamia kokeillut ja jälki ei ole ollut tasaista.

TVBJ
10/54 | 

En rusketu. Milloinkaan. Keljuttaa kun sääret ovat vielä loppukesästäkin haaleanvaaleat. Itseruskettavia en ole aikoihin käyttänyt. Saavutin niillä kyllä joskus ihan kohtalaisia tuloksia, mutta se haju... (ja tietysti ne laikut ja raidat kun ei jaksanut/huomannut olla riittävän tarkka)

Vierailija
12/54 | 

Oijjoi kuulostaapa hyvältä tuotteelta! Itse rusketun tosi huonosti vaikka auringossa makoilusta tykkäänkin. Lisäksi vielä palan helposti eli yleensä kuljen sitten kalkkilaivan kapteenina ympäri vuoden :D oon käyttänyt joskus noita vähitellen päivittäviä mutta laiskuus iskee ensimmäisen viikon jälkeen....:)

Kukkavarvas
13/54 | 

Ihotautien sh:na on pakko sanoa että itseruskettavat on ainoa valinta rusketukselle ;) Semmoinen terve päivetys on mun mielestä se kaunein väritys iholla. Ihmisellä kuin ihmisellä.

Kukka
16/54 | 

Palan auringossa todella helposti, joten yritän välttää auringossa oleskelua ilman suojavoiteita.

Suvi1
17/54 | 

Onhan se kiva saada vähän väriä pintaan kesäksi. :) Mutta silleen sopivasti, liika on liikaa.

Vim
18/54 | 

En jaksa makoilla auringossa kovin pitkiä aikoja, mutta tykkään kyllä sellaisesti luonnollisesta rusketuksesta. En stressaa asiasta, rusketun sen verran mitä rusketun. Usein olen kuitenkin kaveripiirin vaaleimpia kesän lopuksi. :D Itseruskettavia en ole koskaan kokeillut, mutta voisin kyllä tätä kokeilla mielelläni.

mt
20/54 | 

mä oon ollut tasan kerran elämässäni ruskee (punainen useastikin). Päätin kokeilla suihkurusketusta ja varasin sen samalle päivälle kun kaverilla oli polttarit. Tuolta päivältä kertyi aikamoinen valokuvasaalis, ja ne oiskin ollu ihan helppo laittaa kronologiseen järjestykseen ihan vaan mun ihonsävyn tummuuden perusteella - se väri kun hienosti kehitty siinä illan aikana:)

Koska vaaleuteen on tottunu en jaksa kovin syvää rusketusta ees tavoitella, ja suihkurusketuskin rapisi pois niin rumasti ylläpitoyrityksistä huolimatta ettei toista kertaa oo tullut. ...Mutta jos onni sattuis suosimaan niin tuommosellahan sitä vois koittaa väriä vähän huijata iholleen...:)

Miss Shellfish Beach
21/54 | 

Mää rakastan rusketusta! En tarkoita sellaista solarium-ruskeaa vaan sellaista, joka Suomen suvesta nauttiessa melkein puolihuolimattomasti hipiääni tarttuu. Syksyn tullessa muuttuu ihoni kalmankalpeaksi alta aikayksikön, mutta onneksi rusketus tarttuu myös suhteellisen nopeaa. Terve päivetys ja jokakesäiset pisamat, joita talvella niin kaipaan, kelpaavat minulle! :)

roosa.heinonen@hotmail.com

N-jen
22/54 | 

Tykkään eniten kauniisti päivettyneestä ja kevyen ruskettuneesta ihosta. Omani vain tulee toimeen auringon kanssa melko huonosti, palaa helposti ja ruskettuu läikikkäästi. Itseruskettava siis olisi tie onneen (ja katseet kestävään kesäihoon), mutta herkkä nenäni aiheuttaa lisähaasteita: en ole vielä löytänyt tuotetta joka ei löyhkäisi liikaa.

esprit
23/54 | 

Tykkään kevyestä & luonnollisesta rusketuksesta, näyttää ehdottomasti paremmalta kuin oranssi tekorusketus tai kalpea iho.

Ilokseni
24/54 | 

Pidän eniten luonnollisesta rusketuksesta. Ikävä kyllä olen mahdottoman vaalea, enkä kesälläkään onnistu ruskettumaan sitten yhtään vaan vaan korkeintaan palan auringossa. Siksi itseruskettavia aina kaipaankin, mutta oikein täydellistä en ole vielä löytänyt. Olisipa mukava tätä päästä kokeilemaan :)

pums
25/54 | 

kevyt rusketus on tosi jees, ikävä kyllä se on "valmis" vasta loppukesästä kun onkin jo aika vetää pitkälahkeiset eikä sitä enää kukaan nää! :D

AaHoo
27/54 | 

Haluaisin ruskettua, mutta koska vain palan ja olen senkin jälkeen edelleen kalpea, tyydyn nykyään siihen.

Tosin hameiden käyttö ilman sukkiksia KAUHISTUTTAA joka kevät, kauheat valkoiset kanankoivet! Käytän pelkästään luomukosmetiikkaa, joten tämä pelastaisi kevääni eikä tarvitsisi hikoilla farkuissa peläten kalkkunasäärten paljastumista :D

Vierailija
28/54 | 

Olen joskus käyttänyt jotain Doven itseruskettavia hieman huonolla menestyksellä... Olisihan se hienoa olla kesällä edes vähän ruskettuneempi, mutta paljon en voi tänäkään kesänä aurinkoa ottaa, kun poitsu on niin pieni.

Sannananna
29/54 | 

En halua paahtua tummaksi kuin papu, mutta olen luonnostani niin kalpea, että jos en käytä mitään rusketustuotteita, niin ihmiset kysyvät, olenko sairas :D Mielellään siis testaisin tätä.

Teppana
30/54 | 

Luonnollinen rusketus on kaunista, mutta tummiksi paahtuneet solarium-ihmiset ovat kammottavia. Itse en pahemmin rusketu, joten itseruskettavat ovat hyvä keino saada kesäksi vähän väriä :)

MarttaJ
31/54 | 

Suhtautumiseni rusketusihanteisiin on hieman ristiriitainen; haluan olla ympärivuoden päivettynyt ja koenkin olevani jollain hassulla tavalla onnellisempi ruskettuneena. Mutta samalla tiedostan lääkisopiskelijana melanoomariskin enkä todellakaan halua vanheta ennen aikojani. Kauhistuttaa katsoa kuntosalin solarimissa elämäänsä viettäneitä ja kurttuisia ikäistään vanhemmalta näyttäviä mammoja, itsestäänruskettavat ovat minun vaihtoehtoni.

mansikkamaa
32/54 | 

Haluan kyllä päivettyä, en välttämättä ruskettua, ainakaan ihan rusinaksi. Pieni päivettyminen tuo hehkua ja aurinko on pieninä annoksina terveellistä, siitä saa voimaa ja energiaa. Jos olen tunnin pidempään auringossa saan migreenin. Joten purkista haen lisäapua, onneksi nykyään on vaikka minkälaisia itseruskettavia. Todella mielenkiintoinen tämä uusi tuttavuus. Ilolla mukana arvonnassa.

tiia68@gmail.com

Lakana
33/54 | 

Olen tottunut olemaan aina kalpea, koska ihoni on niin herkkä, etten voi ottaa aurinkoa. Palan jopa +50 suojakertoimella, jos olen liian kauan auringossa. Siksi olisikin kiva kokeilla hyvää itseruskettavaa vaihtelun vuoksi! Kevyt päivetys piristäisi. :-)

Neverland
34/54 | 

Kesällä on kiva pikku rusketus omata, ettei ihan haamulta näytä muun kesäkansan joukossa :)

Justus
35/54 | 

Sellainen sopiva päivetys on hyvä välimuoto pavusta ja kalmaihoisesta. Kesällä sitä tulee luonnostaan kun liikkuu, eli rusketun kyllä, mutta muina vuodenaikoina turvaudun purkkiin ja joskus (harvemmin) solariumiinkin.

Arhippa
36/54 | 

En halua paahtua pavuksi, mutta en olla myöskään kalkkilaivan kapteeni. Pieni väri olisi kiva, mutta en rusketu helposti. Ja itseruskettavia olen tähän saakka vältellyt kun ovat melkoisia tölöttejä

Minimoi
37/54 | 

Tykkään rusketuksesta kyllä. Mutta toki sekin voi mennä yli, ei ole kovin nättiä olla liian paahtunut, harvemmin se ainakaan suomalaiselle vaalealle ihmiselle sopii. Olisi kiva kokeilla tällaista vähän tasokkaampaa itseruskettavaa, aiemmat kokemukset kun eivät ole vakuuttaneet.

Juille1
40/54 | 

Olen luonnostaan ihan lakananvalkoinen, siis todella ihonväri on A4. :D Käytän itseruskettavaa päivittäin ympäri vuoden, mikä kuulostaa hurjalta, mutta todellisuudessa en siltikään ole kovin ruskea, tällä pigmentillä kun itseruskettavatkaan eivät muodosta kovin voimakasta väriä. :)

laurah
41/54 | 

Kalpeus on mielestäni kaunista, mutta oma ihoni on sen verran epätasainen väriltään, että pidän pienestä päivityksestä. Aurinko ei muhunkaan tartu helposti, itseruskettavilla saa kivan tasaisen värin jos käyttää laadukkaita tuotteita!

Mirkkuli
42/54 | 

Jotain siltä väliltä. En halua olla papu, mutta kuka nyt ihan valkoinenkaan haluaisi olla, harvaa sekään pukee. Mieluiten olen hieman ruskettunut, kohtuudella ja terveellä sävyllä

Nellukka
43/54 | 

Mä en rusketu kauniisti, musta tulee vain likaisen sävyinen. Enkä muutenkaan ole oikein auringossa makaamisen ystävä. Siksipä tällainen luonnollinen itseruskettava on todella tervetullut

Maukkuti
44/54 | 

Muhun tarttuu hyvin väri, mutta olen yrittänyt vähän rajoittaa auringon ottoa, se kun tuppaa tekemään ihosta ihan rusinan. Eli itseruskettavaa tykkään käyttää, tosin niidenkin myrkyt on alkaneet epäilyttää. Tää kuulostaa loistotuotteelta!

Malaika
45/54 | 

En ole koskaan ruskettamalla ruskettanut itseäni, mutta onhan sellainen pieni ulkoilun aikaan saama väri kasvoissa kasvoissa ihan kaunis. En tiennytkään, että itseruskettavia on luomunakin. Tuo kuulostaa hyvälle, että väri on vähäinen ja muistuttaa enemmän päivetystä

Tetere
46/54 | 

Minä tykkään, että päivettynyt iho on kaunis, mutta ei tarvi ihan kahvipavuksi itseään ruskettaa. Jos luonnollisen sävyn saisi turvallisesti myös purkista, olisi se vallan varteenotettava vaihtoehto

Mariamaria
47/54 | 

Hiukan päivettynyt iho on kaunis, mutta en tykkää auringossa olosta enkä rusketu helposti. Jos tällä saisi nätin päivetyksen sävyn, kelpaisi mulle mainiosti

Sanna M.
48/54 | 

Hieman päivettynyt iho on kaunis ja terveen näköinen. Itse palan helposti, enkä ole mikään auringonpalvoja ja siksi suosinkin asteittain päivettäviä kosteusvoiteita.

santtu20
50/54 | 

Tykkäisin olla ruskean näköinen. Omassa ihossani ei ole juuri ollenkaan pigmenttiä eli auringossa oleilu ei rusketa vaan palan tooosi herkästi, eikä sitten jäljelle jää mitään ihanaa rusketusta , vaan sama todella vaaleasävyinen kalpea iho.Itseruskettavan avulla näytän edes terveeltä ihmiseltä ja kasvoilla käytänkin ympäri vuoden aurinkopuuteria. Olisi kiva kokeilla uutta itseruskettavaa, ei minulle tuttu ennestään tämä no., etsinnässä on siis terveen, luonnollisen rusketuksen näköinen iho.:)

Kristaliini
51/54 | 

Rusketus pukee minua, mutta en haluaisi kärventää itseäni auringossa liikaa. Luonnollinen sävy purkista on siis ollut hakusessa, aika monessa on kamalan kellertävä tai oranssi sävy. Tämän ominaisuudet kuulostaa muutenkin hyvältä

Janttarainen
52/54 | 

Mun on pakko olla kalpea ja kiinnostava, koska väri ei tartu. Tai no saanhan mä väriä, tuun tomaatinpunaiseksi auringossa. Ikääntymistä estävät komponentit on tietty plussajuttu ja luonnollinen sävykin olisi kiva saada, vaikkakin pitäisi lotrata parina päivänä.

Clara
54/54 | 

Tykkään luonnollisesta, terveennäköisestä päivetyksestä, joka tuo hehkua iholle, muttei kuitenkaan näytä siltä, että sen eteen olisi tehty liikaa töitä. Tällaista on vaikea saada purkista, mutta kuvauksesi Bio2You kuulostaa kokeilmisen arvoiselta. Iso plussa luonnonmukaisuudesta!

Nyuh
55/54 | 

Itsehän palan herkemmin kun rusketun joten olen yleensä ihan kalpea vuoden ympäri kun suojaan itseni auringolta. Olisi kuitenkin kiva olla terveen ruskea - sillai että näyttää että on joskus pistänyt nenänsä ulos ja saanut vähän väriä. Mielestäni näyttää terveellisemmältä kun on saanut vähän väriä kasvoille eikä näytä niin kalpealta :) Myös kesäiset vaatteet näyttävät usein paremmalta ruskettuneella päällä! (Esim valkoinen väri mielestäni kivemman näköinen kun on terveen päivittynyt iho)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012