*mainossisältöä*

Sain muutama viikko takaperin testiin A-Derman Exomega-tuotteita, pesuöljyn ja hoitovoiteen. Ne on tarkoitettu erittäin kuivalle tai atooppiselle iholle, ja tehoaineena molemmissa on Rhealba-kaura.

En onnekseni ole mitenkään erityisen kuivaihoinen, ja näin leutona talvena en ole kaivannut mitään kovin tujuja tököttejä ihon hoitoon. Normaalisti käytän ihan tavallista vartalovoidetta, tarvittaessa sheavoita ja pesuun nestemäistä pesuainetta, kaikki markettikamaa.

Käytin A-Derman tuotteita kolme viikkoa, tai tarkalleen ottaen käytin pesuöljyä kolme viikkoa päivittäin ja hoitovoidetta vain silloin tällöin. Olen laiska rasvaamaan muutenkin, ja pesuöljy oli sen verran kosteuttavan oloista, että rasvaa ei paljon tarvinnut. Tietenkään se ei siinä määrin kosteuttanut etteikö sukkahousujen sisäpuolelle olisi päätynyt sitä valkoista pölinää, mutta minun ihoni pärjäsi useamman päivän rasvaamatta ilman kutinaa tai kirvelyä. Yleensä tartun kosteusvoiteeseen vasta siinä vaiheessa kun jompaa kumpaa noista ilmaantuu...

Pesu-/puhdistusöljy. Kamerani on edelleen poissa pelistä, joten valmistajan kuvalla mennään.

Pesuöljy oli muutenkin tosi kiva tuote. Se tuntui erittäin miellyttävältä ja tuoksui hyvältä sellaisella vähän lääkemäisellä tavalla, mikä saa uskomaan että nyt tässä on tehokas aine kyseessä. Mielikuvista jos puhutaan, niin jollain tavalla tästä tuli hhmm ranskalainen olo. Ainoa miinus oli se, että öljy ei juurikaan vaahtoa, ja jotenkin se vaahdon määrä assosioituu puhdistuskykyyn. Öljyssä ei ole saippua-aineita, vaahtoamattomuus johtunee siitä. Vaikka on kyllä tunnustettava, että minulla ei ole hajuakaan siitä, mikä on "saippua-aine" (eikä Googekaan kertonut).

200 millinen puteli on aika pieni päivittäiskäyttöön, mutta kolmen viikon käytön jälkeen sitä on edelleen jäljellä. Plussaa siitä, että puhdistusöljy sopii myös kasvojen pesuun ilman että naama alkaa kinnata. Itse en osta erikseen mitään kasvopesuja tai meikinpoistoaineita, joten tämä oli kyllä kätevä tuote siihenkin. Toimi myös sheivaukseen.

Hoitovoide

Hoitovoiteen kanssa olin aluksi ongelmissa kun en tajunnut, että pakkauksessa lukee tuubin käyttöhje. Putilossa on sisällön steriilinä pitävä korkki ja koska en tajunnut lukea ohjetta, riivin sitä auki haarukan avulla... Hoitovoide on tosi tuhtia kamaa, mutta siitä huolimatta koostumukseltaan yllättävän ohutta. Se myös imeytyi hämmentävän hyvin ollakseen erittäin kuivalle iholle tarkoitettua. Iho jäi miellyttävän tuntuiseksi, mutta seuraavan pesun yhteydessä tuntui että rasvakerros peseytyi pois. Käsittääkseni atooppiselle iholle tarkoitetut voiteet muodostavat ihon pintaan ikäänkuin kalvon, joka estää kosteutta haihtumasta, oletan että tämä sitten teki niin.

Hoitovoide tuntui sopivan hyvin myös lasten iholle, ja itsekin tykkäsin siitä esimerkiksi säärissä silloin kun muistin sitä niihin levittää. Kenenkään meidän iho ei kaivannut rasvausta ihan heti uudelleen, eivätkä lapset valittaneet että iho kutisee. Mitään läikkiä ei myöskään näkynyt, niitä silloin tällöin ilmestyy lasten koipiin jos niitä ei rasvata.

Kun taas käytin hoitovoidetta käsiin yöksi, ne tuntuivat aamulla pesun jälkeen normaalia kuivemmilta, en tiedä miksi. Testasin voidetta myös puolison sitkeään ihottumatyyppiseen kuivuuteen kädessä, sille ei muutamalla rasvauskerralla tapahtunut kuulemma mitään. Mutta sille ei kyllä ole tapahtunut yhtään mitään yhtään millään voiteella.

Pesuöljyä suosittelen ihan kaikille, olen erityisen vaikuttunut sen tarkemmin määrittelemättömästä miellyttävyydestä, mutta hoitovoiteesta hyötynevät parhaiten ne, joilla on todellista kuivuusongelmaa tai atooppinen iho. Kaikin puolin miedon ja turvallisen oloisena näitä uskaltaa käyttää ihan pientenkin lasten pesuun ja ihonhoitoon. Alla vielä valmistajan kuvaukset tuotteista.

Exomega cleansing oil

200ml
Hellävarainen saippua-aineeton puhdistus/pesuöljy on kehitetty vauvojen, lasten ja aikuisten kuivan ja erittäin kuivan ihon päivittäiseen pesuun. Rhealba® kauranversouutteen ansiosta rauhoittaa ihoa ja vähentää ihoärsytystä. Kosteuttaa, lievittää ihon kuivuutta sekä jälleenrakentaa ihon luontaista suojaa Filaxériné® yhdisteen ja omega-6 välttämättömien rasvahappojen avulla.

A-Derma Exomega Cream DEFI

200ml
A-Derma Exomega Cream D.E.F.I on hoitovoide kuivalle, erittäin kuivalle ja atooppiselle iholle. Ensimmäinen ja ainoa STERIILI voide, joka sisältää kasviperäistä vaikuttavaa ainetta, Rhealba®-kauraa. Voide sisältää vain välttämättömät aineet vähentämään kuivuutta ja rauhoittamaan ärtynyttä ja erittäin kuivaa atooppista ihoa. Patentoitu korkkimekanismi, joka mahdollistaa täysin steriilin voidemassan. Voide pysyy bakteerittomana koko käytön ajan.

A-Dermaa myyvät apteekit. Lisätietoja tuotteista täältä.

***

I tried A-Derma Exomega -products. I really loved their cleansing oil, and the cream was okay too. Both products suit for very dry or atopic skins.

Kommentit (2)

laurako
3/2 | 

Minä sain tuota rasvaa viime vuonna ranskalaiselta dermatologilta, enkä voi myöskään sanoa ihastuneeni. Hurjana atoopikkona ja todella kuivana kautena voide oli liian rasvainen, mutta hoitoteho puuttui. Usein atoopikon voiteissa on mukana keramideja, jotka siis vahvistavat ihon omaa rasvakerrosta: pelkän rasvasuojan länttääminen päälle tukkii huokoset, ja usein myös vähän nurinkurisesti kuivattaa.

Heheh, tais tuilla vähän antimainos kommentti. :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
4/2 | 

Vaikka onkin mainossisältöä, niin tämä ei kuitenkaan ole mikään mainosalusta, joten ihan vapaasti saa kommentoida mitä mieltä näistä on :)

Mulla ei ole tarkkaa kuvaa noista atooppiselle iholle käytettävistä rasvoista, mutta olen ymmärtänyt että ainakin osa tekisi jonkun kalvon ja musta tämä teki. Ja tosiaan kädet mulla tuntui kuivuvan lisää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012