Sain kutsun papa-seulontaan. Tämä oli jo toinen saamani joukkotarkastuskutsu. Suhtauduin kirjeeseen yhä samalla tavalla kuin edelliseenkin: keskenkasvuisesti. Älkää lähetelkö minulle tällaisia! Jättäkää sisukseni rauhaan!

Suhtaudun samalla tavalla kaikkeen yhteiskunnan hyysäykseen. Mikä on aika ironista, koska on lähes täysin yhteiskunnan hyysäyksen ansiota, että olen korkeakoulutettu, itsekeskeinen, liberaali ja melko hyvinvoiva nirppanokka. Jos nyt pitkälle meneviä johtopäätöksiä tehdään, niin ilman pitkälle järjestäytynyttä yhteiskuntaa pitkälle järjestäytyneine ja kovin tungettelevine terveydenhuoltoineen olisin tuskin edes hengissä.

Vaan tämä ei jää tähän. Lievää ahdistusta ("toimenpide ei yleensä aiheuta merkittävää kipua" Jaahas!) ja närkästystä ("teiltä kysytään muun muassa viimeisten kuukautisten ajankohta" Mistä minä tietäisin!) tuntien pläräsin kuoren muut lappuset läpi.

Osallistuminen seulontaan on tärkeää blaa blaa...odotamme teitä blaa blaa...tarjoamme sinulle mahdollisuuden tehdä sähköisen terveystarkastuksen hohhoijakkaa....voit ottaa käyttöösi erilaisia sähköisiä terveysvalmennuksia blaa...siis mitä?!

Voit ottaa käyttöösi erilaisia sähköisiä terveysvalmennuksia. Valittavanasi on seuraavat valmennusohjelmat:

-Painonhallinta

-Terveellinen ravinto

-Tupakoinnin ääääh blaa blaa blaa, KETÄ KIINNOSTAA.

Silmäilin silti pidemmälle.

- Optimismi

-Positiivinen vuorovaikutus parisuhteessa

-Hyvät teot

-Ihmissuhdevalmennus

-Kiitollisuus

-Ristiriitojen ratkaisu parisuhteessa

Kiitollisuus? Optimismi? Ristiriitojen ratkaisu parisuhteessa! Mitä! Mitämitämitä?

Kyllä. Helsingin kaupunki tarjoaa omilleen sähköistä kiitollisuus- ja parisuhde- ja vanhemmuusvalmennusta, noin niin kuin muun muassa.

Tavallaan olen sitä mieltä, että tosi outoa. Enemmän olen sitä mieltä, että tosi hienoa. Suoraan sanoen olen jopa vähän liikuttunut tästä.

Kyyninen puoleni sanoo, että säästöjä tuolla haetaan. Asukkaat pois hoitojonoista, hoitakaa itse omat ongelmanne. Mutta tiedättekö, vähän ehkä tekee mieli uskoa, että jotakuta siellä systeemin uumenissa oikeasti kiinnostaa, miten helsinkiläiset voivat.

Vaikka haluan olla kyyninen ja liberaali ja pitää sisuskaluni itselläni, en voi olla toteamatta, että onhan tämä nyt helkutin hieno yhteiskunta kaikesta huolimatta. Kiitos kutsusta Helsingin kaupunki, tulen sörkittäväksi tarjoamananne ajankohtana. Mutta kiitollisuusvalmennuksen jätän väliin, sillä en taida tarvita sitä enää.

***

Public healthcare. What a truly marvellous system!

Kommentit (2)

Tiina123
3/2 | 

Joo onpa inhottavaa että joku haluaa tarkastaa onko sulla syöpä jo siinä vaiheessa kun se on vielä aluillaan ja hoidettavissa...

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
4/2 | 

Niin, sehän on todella hienoa, että näitä tarkastuksia on. Mikä oli nimenomaan se pointti tässä jutussa :)

Hirveästi sitä valitetaan, että on liikaa säädöksiä ja hyysäystä, mutta tämä on se kääntöpuoli, jota ei välttämättä tajua kun on niin kiire mäsmättää siitä, että kyllä on liikaa sääntöjä ja hyysäystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012