Olen huono katsomaan televisiota. En ole seurannut mitään ohjelmia vuosikausiin. En ole edes innostunut seuraamaan mitään sarjoja suoratoistopalveluista. En, ennen kuin nyt.

Olin flunssassa sietämättömän kirjattomassa tilassa ja mielijohteesta hommasin Netflixin. Löysin sieltä telinevoimistelevista teineistä kertovan Make it or break it -sarjan. Nyt yllättäen tiedän, mistä puhutte, kun sanotte kuvajaisenne heijastuvan mustasta ruudusta jaksojen välillä, ja mietitte, että mitä helvettiä oikein elämällänne teette.

Kävi ilmi, että kuten se musta ruutu, myös amerikkalainen teinisarja katsoo sinuun kun sinä katsot siihen.

Sarjan hahmot ovat (ainakin toistaiseksi, olen jaksossa 10) yksiulotteisia ja tunnistettavia. Siitä huolimatta sitä katsoessa tulee miettineeksi asioita, jotka eivät ole yksiulotteisia – mutta saattavat muuttua tunnistettaviksi.

Kuva Disney Enterprises Inc.

Keskushahmoina on neljä telinevoimistelupausta, jotka tähtäävät ensin kansallisiin kisoihin ja niiden kautta olympialaisiin. ”Se lahjakas tyttö” on mahdoton valmentaa. Omapäinen, uskoo tietävänsä asiat paremmin, ei luota kehenkään. Kuulostaa jotenkin tutulta.

”Se ahkera tyttö” menee ihan äärimmäisyyksiin. Treenaa, vaikka kroppa on hajalla. Ostaa pimeitä lääkkeitä pystyäkseen osallistumaan kisoihin. Vähättelee vaivojaan, jotta häntä ei estettäisi harjoittelemasta. Kuulostaa jotenkin tutulta.

”Se rakastunut tyttö” ei pysty pitämään fokusta. Hän haluaa muutakin kuin voimistella, mutta muu elämä ei ymmärrä voimistelua eikä voimistelu muuta elämää. Ristiriidat tekevät hänestä lyhytnäköisen ja epärehellisen. Kuulostaa jotenkin tutulta.

”Se ilkeä tyttö”…noh, menee aika monta jaksoa, ennen kuin hänen käytöstään perustellaan. Hän kaipaa asioita, joita ei ole saanut, ja nostaa itseään esiin, kun kukaan muu ei sitä tee. Pohjimmiltaan hän ei ole ilkeä vaan peloissaan. Myönnettäköön, että kuulostaa jotenkin tutulta tuokin.

Niin ja ne äidit. Se hömppämutsi, joka ei oikein osaa olla aikuinen. (Kuka osaa!) Se voimisteluäiti, joka miettii, oliko mitään järkeä pistää koko elämää pyörimään lajin ympärillä. (Niin oliko!) Se äiti, joka haluaa tyttärelleen vain parasta, mutta ei oikein tiedä, mikä sitä parasta on. (Niin.) Se äiti, joka on poissa, koska omat jutut kiinnostavat enemmän. (Niin.)

Amerikkalainen teinisarja. Että se koskettaa minua. Että koukutun. Että revin siitä elämänviisautta. Kukapa olisi uskonut. En minä ainakaan.

Enpä olisi uskonut sitäkään, että tekisi mieli alkaa uudelleen harrastamaan telinevoimistelua. Sillä välin kun mietin uskallanko palata Kisikselle häkkiin, katson sarjaa ihan vimmaisena. En ole edes halunnut selvittää, kuinka paljon sitä on tehty, koska en todellakaan tiedä mitä teen elämälläni, kun se musta ruutu ei enää vaihdukaan uuteen jaksoon!

 

Ylin kuva Hannu Sipilä/ Suomen taitovoimisteluklubi.

***

I don’t watch tv a lot. It’s not a lifestyle choice, I just don't do it. To my surprise I got addicted to Make it or break it, a teen series of artistic gymnastics. I just love it!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012