Yhteistyössä Kaakko135 ja Sirius Sport Resort.

Kävimme Kotkan reissulla myös Pyhtäällä testaamassa sisäsurffausta flowrider-altaassa. Flowrider on tuollainen "mäki", johon syötetään vettä paineella alhaalta, ja veden päällä ikään kuin surffataan. Pötköllään oloa kutsutaan bodyboardingiksi ja seisomaversiota flowboardingiksi.

Minua vehje vähän pelotti, mutta perhettä ei. Äkkiä huomasin, että pelko oli ihan turhaa. Vettä on noin kymmenen sentin kerros, joten kaikki sellainen jään veden alle pyörimään, en löydä pintaa ja hukun -kauhistelu oli ihan turhaa.

Siriuksen ohjeistuksessa kovasti varoiteltiin, että kaatuminen kuuluu asiaan, mutta yllättävän vähän tuossa lopulta meni kenolleen. Ja kun meni, se ei ollut yhtään kauheaa.

Saimme alkuun opastuksen, ja lisäohjetta koko ajan matkan varrella. Ohjaaja oli todella hyvä ja kannustava, kiitoksia vaan!

Erona tavalliseen surffaukseen oli sisätilojen ja veden vähäisyyden lisäksi käytettävät laudat. Lautoja oli kahta erilaista mallia toinen makuulla- ja toinen seisten tapahtuvaan "surffailuun", ja kumpikin niistä oli huomattavasti pienempi kuin tavallinen surffilauta. Tekniikkakin oli erilainen: ohjaaja sanoi, että lähinnä lajia on skeittaus, ja jotain samaa on myös lumilautailun kanssa.

Varsinkin makuulla laudan ohjaamisen oppi nopeasti ja se oli helppoa.

Mitään edeltäviä taitoja ei tarvitse, ei edes uimataitoa, koska vettä on niin vähän. Jonkinlainen vammariski tuossa hommassa tietysti on, mutta ei kovin suuri. Seinät kun ovat pehmustettuja!

Laji sopii tosi hyvin esimerkiksi polttariohjelmaksi, mistä huomautettakoon, että mustelmia kyllä voi tulla. Itselläni paineella tuleva vesi myös kuumotti reisiä, ja jalkapöydät ottivat osumaa, mutta mitenkään kivuliasta puuha ei ollut. (Kipua etsivät polttariporukat, tervetuloa Rock the Polelle!)

Mukkelis makkelis.

Laji sopii hyvin myös lapsille. Meidän pallerot tykkäsivät surffailusta todella paljon, ja olivat sitä mieltä, että tällainen laite pitää saada kotiinkin! (Juu, ostetaan toki.) He ajelivat pelkästään maaten laudoilla, seisomista varten olisi pitänyt olla vähintään 135 senttiä pitkä. Ohjaamisen hekin hoksasivat aika nopeasti, ja vanhempi olisi varmaan voinut kokeilla seistenkin jos pituus olisi riittänyt.

Vähän ongelmana oli se, että vettä meni silmiin, mutta uimalaseja voi kyllä käyttää. Pelkässä uikkarissa ei sen sijaan kannata mennä, ainakaan bikineissä. Sitä surffaa aika äkkiä nakkena, jos moista kokeilee. Märkäpuvut saa lainaan Siruksesta.

Lajina tämä oli älyttömän hauska, ja aluksi kehittyi nopeasti. Viereisessä altaassa puuha näytti jo tosi hienolta, ja samoin ohjaajan tekemänä. Tässäkin voi tietysti kehittyä vaikka kuinka pitkälle!

Bodyboardingin jälkeen kokeilimme myös flowboardingia seisten. Tasapainon ja ohjaamisen kanssa oli aluksi vähän hakemista (vaikka kuulemma olin lahjakas!!). Alkuun pidettiin kiinni köydestä, joka uskomatonta kyllä auttoi tosi paljon.

Kun laudan ohjaamisesta ja tasapainosta alkoi päästä jyvälle, oli aika päästää narusta irti. Siten en enää kovin kauaa laudalla pysynytkään, mutta pysyin kuitenkin. Tietysti muistikortti oli täynnä juuri siinä kohdassa, joten kuva saatiin ainoastaan siitä kohdasta, kun peli on jo menetetty!

Seisten surffailu otti aika paljon säärten ja pohkeiden lihaksiin, ja minulla tuntui hieman yläselässä seuraavana päivänä. Mitenkään älyttömän rankkaa se ei kuitenkaan ollut, mutta hauskaa siis senkin edestä!

Sirius Sport Resort sijaitsee siis Pyhtäällä, ja sinne pääsee helposti myös bussilla ainakin Helsingistä. Matkahuollon bussit pysähtyvät kävelymatkan päässä. Kannattaa ehdottomasti käydä vaikka vähän kauempaakin, oli tämä sen verran mainio laji!

Surffailun lisäksi Siriuksessa pääsee myös lentämään tuulitunnelissa ja ulkosalle kiipeilypuistoon, jossa on kolme eri pituista rataa.

 

Postaus on toteutettu yhdessä Kaakko135:n ja Sirius Sport Resortin kanssa, emmekä vastanneet kustannuksista itse.

***

We tested body- and flowboading in Sirius Sport Resort. So wet and so much fun!

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012