Ai että millainen sää oli tänään! Siitä piti tietystikin mennä nauttimaan rannalle, ja hyvin tulikin nautittua. Hietsussa oli nimittäin tarjolla SUP-lautoja vuokralle, ja suppailuhan on ollut testaustoiveissani jo pidemmän aikaa. Olin heti innoissani kokeilemassa, mitä nyt laudalta keikahtamisen mahdollisuus hiukan huoletti. Merivesi kun oli ilmeisesti noin neljätoista-asteista, brr.

SUP eli Stand Up Paddle (Surfing) on siis seisten tapahtuvaa melontaa. Alusta on surffilaudan tapainen hyvin kelluva pötkelö. Homma oli yllättävän helppoa sekä tasapainon löytämisen että sen pitämisen osalta. SUP:ia kehutaan hyväksi coretreenilajiksi, mutta tämänpäiväisen kokeilun perusteella en ole samaa mieltä. Vauhdikkaampi melominen ja pitkän aikaa kestävä vaellus laudalla toki muuttaisivat asian, mutta tällainen pieni puolen tunnin tuntumanotto ei vaatinut keskikropalta sen enempää kuin vaikka pyöräily.

Siinä sitä mennään vetten päällä kuin messiashahmo konsanaan.

Laudan kyytiin pääsi näppärästi, eikä jorpakkoon pulahtamisesta ollut pelkoa. Ohjaamisen melomalla hoksasi saman tien, ja ainakin leppeässä tuulessa se oli helppoa. Hienointa SUPpailussa oli se erikoinen tunne, että tosiaan seisoo veden päällä ja etenee jonnekin, aivan erilaista kuin mikään aikaisemmin kokemani. Lievästä vesikammostani huolimatta pärjäsin hienosti. Ainoastaan muutamaan otteeseen käväisi mielessä, mitä siellä laudan alla oikein onkaan…

Otin ja meloin myös aavalle ulapalle, äärettömän rohkea kun olen.

Hiukan testasin myös SUP-joogaa, tai jotakin sen suuntaista viritystä. Meloessa jalat pidettiin leveällä laudan reunoilla, mikä helpotti tasapainoa, joten jo yhdellä jalalla seisominen hankaloitti hommaa huomattavasti, joskaan ei mahdottomaan asti. Rannalle tullessamme näin erään uskalikon yrittävän seistä laudalla päällään, sitähän sitä piti sitten itsekin kokeilla. Alkuasento ei tuottanut hankaluuksia, mutta siinä vaiheessa kun olisi pitänyt suoristaa jalat ilmaan, uskoni lautaan loppui. Lukuisista yrityksistä huolimatta en saanut asentoa valmiiksi asti, mutta eiköhän se onnistu sitten kun vedet ovat lämmenneet niin, ettei putoamista tarvitse pelätä!

Mutta en sentään niin rohkea, että olisin temppuillut jossain muualla kuin rannan tuntumassa. Tai niin, että olisin uskaltanut nostaa koivet kunnolla kohti taivasta.

Lopputulemana SUPpailu oli oikein hauskaa ja luonnonläheistä puuhaa. Laji käy kaikille uimataitoisille kunnosta riippumatta. Kovin rankasta treenistä SUP ei käy, jollei melo rivakammin tai osallistu vaikka melontasafarille. Itse vuokrasin laudan Hietsusta 20 euron tuntihintaan, muita välineitä vuokraavia ja kursseja järjestäviä tahoja löytyy täältä. Kurssilla päässee kokeilemaan erilaisia lautoja ja meloja, mutta vuokralaudalla voi aivan hyvin tutustua lajiin ilman opastustakin.

Kannattaa kokeilla!

***

I tried Stand Up Paddling and it was fun! Standing on the water was quite an experience.

Kommentit (15)

Cloetta
16/15 | 

Oi, kivalta näyttää! Mäkin haluan testata tätä kesällä. Kiitos kivasta blogista.

styleornot
17/15 | 

Ite kanssa oon haaveillut jostakin ton tyyppisestä, tai sitten sitä mikä lie lauta missä on se varjo :) Tällä hetkellä vaan Keski-Suomessa asustellessa saa vaan haaveilla kunnon vesistä ;)

AnnaAusseista
18/15 | 

Siitä tulee rankkaa kun on enemmän aaltoja. Keikuttaa enemmän ja kroppa joutuu kovemmalle. Suomessa tuskin kovin paljon liplattaa mutta kantsii tuulisella säällä testaa nii saa enemmän irti (kuntomielessä, ei varmaankaan kokemus-tai maisemamielessä).

Lotta Katariina
19/15 | 

Voi vitsi, tuota pitääkin käydä kokeilemassa Hietsussa. Tosin menen vasta sitten kun vesi on vähän lämpimämpää, koska kuitenkin molskahdan pää edellä jorpakkoon :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
21/15 | 

Joo, sitäkin pitäisi päästä koittamaan! Oletan että haastavuus on hiukan eri luokkaa sen kanssa. Voisikin selvitellä että miten ja missä voi kokeilla... Purjelautailuako se nyt virallisesti on?

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
22/15 | 

Epäilemättä! Kyllä tuossakin sai hiukan enemmän tasapainotella kun ohiajavista veneistä tuli vähän aaltoa. Tosin mihinkään kovin hurjaan aallokkoon en ehkä uskaltaisi...

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
23/15 | 

Tippuakseen sai jo tehdä ihan kunnolla töitä, ei se helpolla keikannut :D Me mentiin siihen miehen kanssa molemmat, ja lauta alkoi vajota. Mies: -Paljon se sano että tää kestää painoa? Minä: -Ainakin sata kiloa. Mies: -Vaan sata kiloa?! Minä: -Oho joo.


Ei sitten käynyt mielessä, että me ollaan yli 50 kiloisia :D


Että kyllä sitä uskaltaa kylmemmässäkin vedessä. Tosin toi "joogaaminen" oli sen verran epästabiilimpaa, että sen kanssa kannattaa odotella vielä.

styleornot
26/15 | 

Voihan vitsit! Ihan pelipaikoillahan sitten ollaan, yhtään en ois ajatellu! :)

Coretreeni
29/15 | 

Kannattaa tutustua tekniikkaan :) Sulla on mm mela väärin päin ja kädet koukussa, vaikea saada kunnon treeniä aikaiseksi.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
30/15 | 

Juu, kuten todettua, olen melonut yhden kerran aiemmin eikä tuolla ollut mitään opastusta. Pinnalla kuitenkin pysyin, eteenpäin pääsin ja kivaa oli, sehän on pääasia :)


(En mä muuten edes tiennyt, miten päin tuon laudan piti olla. Sekin voi olla perä eteenpäin...ei sentään pohja ylöspäin!)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012