Olin eilen illalla katsomassa lihaksikkaita miehiä, jotka tanssivat ryhmässä rytmikkäästi ja vihjailevasti ja kiskoivat vaatteita päältään. Ei, en ollut katsomassa Hunkseja enkä Chippendales-porukkaa (kiertääköhän mokoma edes enää?). Olin Verkkari-Ninan ja Pumpui-Lotan kanssa katsomassa Rock the Ballet-esitystä.

Noni moi.

Väliajalla tuumiskelimme, että emme oikein tienneet mitä odotimme, mutta emme tätä. Itse jäin ennen kaikkea kaipaamaan enemmän balettia, mutta muutenkin show jätti vähän pettyneeksi. Ja meillä oli sentään Coca-Cola Lightin tarjoamat drinksut alla virittämässä tunnelmaan.

Esitys oli vauhdikas ja menevä (kuten minäkin, enkä sellainen muumio miltä sanavalintojeni perusteella kuulostan), tanssi oikein taidokasta ja koko poppoo hyviä esiintyjiä. Mutta musiikki, se oli ihan kivaa. Määritelmällisesti Aerosmith ja U2 ovat rockia, mutta itse olen vähän raskaampaan kallellani. Koreografiat olivat nekin ihan kivoja. Taidokkaita liikkeitä klassisista balettihypyistä breakdanceen ja akrobatiastaan katsoi kyllä mielellään ja ihaillen, mutta se wau-efekti jäi syntymättä.

Niin, ja todellakin kaipasin lisää sitä balettia. Jos esityksen nimi on Rock the Ballet, sen luulisi nojaavan kaikkein vahviten juuri siihen, mutta tässä esityksessä baletti tuntui olevan vain mauste. Vaikka ajattelin, että olin mennyt avoimin mielin katsomoon, niin huomasin, että odotin kärkitossuja, odotin corps de balletia, odotin klassista liikekieltä yhdistettynä rockmusiikkiin. Odotin useampaa kuin yhtä naistanssijaa noiden miesten lisäksi. (Joku muu olisi ehkä ottanut esityksestä selvää ennen sinne menoaan, niin ei olisi tarvinnut ihmetellä...)

Koreografioissa oli muutama hieno perinteinen corps-henkinen kohta, ja pääparin pas de deuxit olivat hyvin kauniita ja täynnä vahvaa ilmaisua. Sen sijaan en ole ihan varma siitä, onko fleksissä oleva nilkka "rock", mutta ärsyttävyyteen asti niitä nähtiin. Mitä taas tulee twerkkaamiseen grand pliéssä - en osaa päättää olenko riemastunut vai kauhuissani.

Osan huomiosta vei ulkotanssillisten seikkojen pohtiminen, kuten se, mistä miestanssijoiden joustavat farkut oli oikein hankittu. Sekä sen, oliko niiden alla perinteinen pallireino-asustus. Todennäköisesti. (Koska olet kuitenkin aina pohtinut, miespuolisten balettitanssijoiden trikoiden alla on dance belt -niminen viritys, joka on vähän niin kuin stringit, napakalla ja pehmustetulla etuosalla.)

Kuvasta poiketen (käsittääkseni) Kaitlynn Edgar tanssi paljain jaloin, ei kärkkäreillä suureksi harmikseni. Kuvat Rock the Ballet.

Nillityksestä huolimatta esitys on kelpo viihdettä kaikille tanssin ja komeiden miesten ystäville. Kun taas niille, jotka toivovat baletiltaan ennen kaikkea sitä balettia, suosittelen ihan sitä aitoa asiaa. Alussa mainitusta riisuuntumisesta johtuen parasta kohderyhmää lienevät mieskauneutta arvostavat, juhlatuulella olevat porukat. Eritoten sellaiset, jotka haluavat profiloitua kulttuurinystäviksi sen sijaan että katsoisivat strippitanssia Malmin Tillikassa, melkoinen Hunksit kulturelleille naisille -vaikutelma kun tästä esityksestä tuli. Onko se sitten huono vai hyvä asia on mielipidekysymys!

Jos innostuit, niin satuin kuvia googlatessani törmäämään tarjoukseen, jolla saa kaksi lippua yhden hinnalla jäljellä oleviin Savoy-teatterin esityksiin. Näytöksiä on vielä viikon verran, 4.6. saakka. 6. - 8.6. shown taas voi nähdä Viking Linen Gracella, ympäristö, johon uskoisin sen soveltuvan erinomaisesti.

*

Pakko vinkata myös drinksusta, jota tilaisuudessa saimme: tummaa rommia, Coca-Cola lightia, kookossiirappia ja limeä, oli uskomattoman hyvää! Maistuu varmasti myös ilman rommia kesähelteillä, kunhan ne nyt joskus palaavat...

Olin tapahtumassa kutsuvieraana - Nina arpoi liput, Lotta voitti ja minä olin avec, enkä siis maksanut pääsylippua itse. Illan tarjosi Coca-Cola Light osana #ihanamies -kampanjaansa, ja kieltämättä ihania miehiä siellä oli lavan täydeltä!

***

I was at the Rock the Ballet show and couldn't help wondering couple of things: 1.) where are those super stretchy jeans from, 2.) what's underneath those jeans, 3.) do youngsters call this kind of music "rock" nowadays & 4.) where's the ballet? Don't get me wrong, I enjoyed it anyway but to be honest I like to have my rock heavy and my ballet classical.

Kommentit (9)

Kristaliina
1/9 | 

Heeeeeei tyyppi varasti mun tän päivän bloggauksen! :) Hih ihan älytöntä, miten me voidaan olla ajateltu samoja asioita - ihan niistä miesten housujen matskuista alkaen :D

Noiden sun mainitsemien juttujen lisäksi mä olin odottanut myös jotenkin vähän rajumpaa menoa. Musiikissa, mutta myös jotenkin... ...hien määrässä. Vika tanssissa ja encoressa oli vasta sellaista tosi-tosi fyysistä meininkiä - toisaalta siinä oli samanaikaisesti sitten sitä "kiljukaa nyt mun vatsalihaksille" -meininkiä, joka mullekin toi häiritsevästi Hunksit mieleen.

No, mun täytyy sitten blogata vaikka kakkavaipoista :D

_kaneli_
2/9 | 

Näin saman poppoon pari vuotta sitten ja vähän samat fiilikset jäi! :) Tanssijat oli todella lahjakkaita, joten olisin kaivannut taidokasta tanssia ja hyvää musiikkia. Kyllä ihan tavallisessakin baletissa ja varsinkin modernissa saa ihailla myös mieskomeutta, mutta tanssi on etusijalla.

No, en mene toiste vaan käyn "oikeassa" baletissa...

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
3/9 | 

Hahaa, mä kirjoitin tän valmiiksi jo yöllä, kun ajattelin että muutkin ehkä kirjoittaa niin haluan olla eka ettei tule saman toistoa :D

No niinpä. Tavallaan se vatsalihaksille kiljuminen oli musta ihan hauska juttu, mutta se häiritsi kun mielikuvat tästä on niin ristiriidassa sen toteutuksen kanssa. Että jos tämmöinen "kuuma meininki" on osa showta, niin se voisi olla sitä avoimesti, ilman että naamioidutaan jonnekin kulturelliuden taakse. Siis sitä yritän sanoa, että jos olisin tiennyt että tämä on tämmöistä, olisin suhtautunut sitten niin, että lähden kiljumaan lihaksille enkä kulttuurielämykseen :D Voi toki olla, että ihmiset yleisesti tuntee tän konseptin ja mä vaan en...

Mut hei jos mä otin sun aiheen, niin katso sä tätä enemmän mun näkökulmasta ja kirjoita jotain sikspäkeistä, lihaksikkaista miehistä, tanssivista miehistä, kulttuurisista normeista ja ulkonäköihanteista plus sen yhden naisen roolista tossa?  Tai sit niistä vaipoista :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
4/9 | 

Joo, just näin! Kyllä ton ilmaiseksi katsoi, ja olihan se viihdyttävä kyllä, mutta jos miettii, että liput olisivat olleet kuusikymppiä, niin...

SatuHa
5/9 | 

Nyt en oikein osaa päättää olisinko kateellinen vai en. Ehkä mä oon. Olisihan puolialastonten miestenkin katsominen jotain... :)

Zimme
9/9 | 

Inhottava ajatus stringit miehellä. Mutta todella pieni sivuseikka koska niitä ei tarvitse nähdä. :) Onneks Iipalii pisti silmäniskuhymiön. =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012