Sarjassamme liikuntaturistina Berliinissä on vuorossa jokaisen tankotanssijan ykköskohde. Soul Flight on ilmeisesti Berliinin ainoa vakavasti otettava tankotanssikoulu. Muitakin löytyy, mutta niiden tyyli on käsittääkseni hieman toisenlainen. Esimerkkinä Redlightdance -studio, jonka nimestä voi päätellä että polefitness ei ehkä ole se pääasiallisin opetettava laji... Vaikka olisin tavallaan halunnut käydä koklaamassa keikistelyäkin, päädyin käymään pelkästään Soul Flightissa, mikä oli varmasti oivallinen valinta.

Koulu sijaitsee Kreuzbergissa lähellä Morizplatzin U-bahn-asemaa, joten sinne on helppo tulla. Sisäänpääsy tosin aiheutti hieman hämmennystä, kun en tajunnut summerin olevan eri oven kohdalla kuin mistä mentiin sisään.

Soul Flightissa on kaksi salia, toinen rengastrapetsia ja kankaita varten ja toinen tangoilla. Kävin pelkästään tankosalissa, ja se oli todella kiva. Tangoilla on huimasti korkeutta, neljä ja puoli metriä, ja ne saa sekä spinnille että staattiksiksi. Salissa on tunnelmallinen valaistus, värivalioa ja himmennysmahdollisuus suomalaisen loisteputkimeiningin sijaan. Tankoja on kuusi, mukaan lukien opettajan tanko, ja tunneille otetaan ilmeisesti enintään kymmenisen ihmistä. Tankoaan voi siis joutua jakamaan.

Tuntitasot on selitetty Soul Flightin sivuilla saksaksi. Näppituntumalla sanoisin, että tasot ovat jossain määrin vaativampia kuin vastaavilla numeroilla Suomen kouluilla merkityt. Ilmoittautuminen hoituu joko varausjärjestelmän kautta tai sähköpostitse. Itse menin toiselle tunnille ilmoittautumatta, ja se onnistui niinkin. Kokeilutunti maksaa kympin ja siitä seuraavat yksittäistunnit 22 euroa. Tarjolla on niin tekniikka-, koreografia- kuin venyttelytuntejakin.

Molemmat testaamani tunnit olivat todella kivoja ja inspiroivia. Koulun omistaja Ly oli erittäin hyvä opettaja. Hän näytti liikkeet seikkaperäisesti niin, että ilman saksankielen taitoakin tajusin täysin, mitä hän sanoi. Lisäksi hän ohjasi minua englanniksi, mutta ohjauksen selkeyden takia kummankaan kielen sujuva osaaminen ei ole välttämätöntä - ainakaan jos olet tankoillut aiemmin. Alkulämppä ei ollut sieltä helpoimmasta päästä, ja Ly sanoikin ennen aloittamista don't go lying on the floor like a starfish, mihin teki mieli vastata arrogantisti I run marathons, mutta onneksi en sanonut, sen verran lähellä meritähtenä (tai häpeähylkeenä) makaamista käytiin..!

En tullut kysyneeksi, onko jollain tunneilla livemusaa, nämä olivat tankosalissa...!

Ensimmäinen tunti käynnistyi freestylellä, mikä ahdisti aika lailla. En ole mikään spontaani friistailaajatyyppi, mutta kyllähän siitä selvittiin. Ja harjoituksenahan se oli todella hyvä, ja näin jälkeenpäin mietittynä erittäin kivakin. Toisella tunnilla Ly kysyi, mitä haluaisimme tehdä, ja itse pyysin spinnitankoliikkeitä. Teen niitä yleensä aika vähän, koska minulle tulee helposti huono olo. Molemmilla kerroilla opin uusia liikkeitä, joita sitten yritin naputella puhelimen muistiinpanoihin jotta saisin tehtyä niitä vielä kotonakin!

Pakko saada tämä opus jostain!

Ryhmätuntien lisäksi Ly tarjoaa yksityisoperusta 60 euroa tunti ja vielä heinäkuun loppupuolelle asti on mahdollista saada yksäri Marion Crampelta hintaan 100 euroa tunti (!!!). Jälkimmäinen kun esiintyy 19.7. asti Show Me -revyyssä Friedrichstadt Palastissa.

Mikäli käyt Berliinissä, kannattaa aivan ehdottomasti pistäytyä Soul Flightissa. Itse asiassa Berliiniin kannattaa lähteä pelkästään sen takia!

Matkamuistoksi voi hankkia studion topin!

***

I visited Berlin's most noteworthy pole dance studio Soul Flight. It's easily accessible from Morizplatz U-bahn station, first class costs only 10 euros and the poles are 4,5 metres high. And the teacher is fabulous. What are you waiting for, book your fligths!

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Kiitos vinkistä, ensimmäinen testitunti on nyt varattu! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012