Terkkuja täältä maratonin jälkeisestä aamusta. Aamupäivästä. No okei, päivästä.

Olo on ihan mieletön, mitä nyt en juuri pysty kävelemään. Kaikkialta särkee. Tisseissä on haavoja (pidän geelejä rintsikoissa). Jalkoihin sattuu. Niveliin sattuu. Selkään sattuu. Hartioihin sattuu. Käsiin sattuu.

Maaliin tulon jälkeen tuttu kysyi, miltä tuntuu. Sattuu, vastasin. Yöllä heräsin sekä nälkään että niin kovaan hermosärkyyn, että valitin ääneen varmaan vartin. SATTUU.

Mutta tiedättekö, mikä oikeasti sattuu? Se, kun menettää jonkun rakkaan. Tai kaikki rakkaat ja elämänsä. Väistämätöntähän se on, mutta joskus se, että kuolee antaa toiselle mahdollisuuden jatkaa elämää.

Suomessa yli 400 ihmistä odottaa elinsiirtoa. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula. Joka vuosi elinsiirtoa odottavia menehtyy, koska sopivaa siirrännäistä ei saatu ajoissa.

Sen takia toivoisin, että tekisit elinluovutustahdon. Lain mukaan jokainen, joka ei ole elintenluovutusta eläessään kieltänyt, on mahdollinen elinluovuttaja. Prosessia kuitenkin nopeuttaa ja läheisiä helpottaa, jos tahto on elinaikana kerrottu. Voit tehdä sen hankkimalla elinluovutuskortin joko paperisena tai mobiiliin. Kerro asiasta myös läheisillesi.

Jos mietit, että viitsiikö sitä nyt tuommoista, niin mieti vähän, että teetkö niillä elimilläsi yhtään mitään sen jälkeen kun olet kuollut? Niinpä. Täältä löydät lisää tietoa elinluovutuksesta ja elinsiirroista.

 

Juoksin Vantaan maratonin Sano KYLLÄ elinluovutukselle -paidassa Läskimaijan ehdotuksesta. Tämä ei ole kaupallinen kampanja.

***

Make sure that your family knows that you're pro organ donation, so they'll know it once you don't need your organs anymore.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012