Huvitin itseäni tutkimalla katolisten suojelupyhimysten listaa. (Joo oudot on huvit.) Miltei joka asialla on oma suojeluspyhimys, mikä on tosi lohdullinen ajatus. Että huolessa kuin huolessa löytyisi joku, jonka puoleen kääntyä.

Onnellisille avioliitoille löytyy oma suojelupyhimyksensä siinä missä vaikeillekin. Liekö jälkimmäisissä enemmän puuhaa, sillä tämän alan pyhimyksiä on yli kaksikymmentä, kun onnellisia suojelee vain Rooman Valentinus (vai onko Valentinuksella enemmän ns. voimia?). Köyhyyttä vastaan auttaa useampi, siinä työsarkaa riittääkin. Miltei joka ammatille matkaoppaista pelleihin on oma pyhimyksensä. Jeesiä on tarjolla paitsi muusikoille, myös määritelyllä muusikko, vaeltava. Kiertueilla oma suojeluspyhimys tulee varmasti tarpeeseen.. Niin kuin tulee sairaille hevosille, rullaluisteluun ja teini-ikäisille sekä vihollisten juonia, nokkosen pistoja tai ennen kaikkea krapulaa vastaan!

Tanssijoilla on muutamakin pyhimys, mutta entäs maratonjuoksijat? Ei ole, eikä löydy edes juoksijoille. "Urheilijat" -haulla tärppää: he ovat Pyhän Sebastianin suojeluksessa. Martyyrikuoleman kokeneen Sebastianin muistopäivää vietetään...20. tammikuuta. Ensimmäinen maratonini on buukattu juuri sille päivälle. Tämän täytyy olla merkki!

(Muille oudoille vinkiksi, että pyhimystietoa jos jonkinlaista löytyy täältä.)

***

I was reading on Catholic Patronage list. There's a saint for almost anything. How comforting that tought must be! Saint Sebastian is the patron saint of athletes and his memorial is on 20. Jan. Incidentally I'll run my first marathon on that day. Must be a sign!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012