Joku asiantuntija totesi pari päivää sitten Hesarissa, että kroppa tottuu pakkasiin noin kymmenessä päivässä ja mieli parissa. Olin ihan että eikä todellakaan totu, en nimittän ole mikään talven ystävä. Kun keskiviikkona puhelimeni ilmoitti säätiedoiksi -15 ja jäätä [sic], oli toimittava. Edeltävät päivät olin kiukutellut kotona, kun en päässyt halunnut lähteä ulos juoksemaan, mutta tuolloin ryhdistäydyin ja suuntasin salille juoksumatolle.

Juu ei tullut mitään siitä.

Matosta lähti niin kova metakka, että en voinut kuunnella musiikkia. Minisalilla ei ollut telkkua, jota tuijottaa. Eikä paikalla ollut ketään muuta, ainoastaan peili juoksumaton edessä, joten jouduin toljottamaan itseäni. Näemmä en pysty pitämään hyvää asentoa yllä edes puolta minuuttia, ihme Quasimodo. Juokseminen matolla oli niin tylsää! Työllä ja tuskalla sain jolkoteltua 25 minuuttia, sitten en enää kestänyt ja siirryin salin puolelle. Hyvää tässä oli, että sain sitten napattua Movember jälkeen -kuvan (vaikka en tiedä tekeekö sillä mitään, kun ennen -kuvaa ei ole). Olen täällä Lilyssä oppinut, että salilla pitää kuvata itsensä kännykameralla peilistä, mutta vähän unohdin, joten kuva on pukkarin puolelta:

Kuvassa esiintyy myös syy siihen, miksi kuvani ovat sellaisia kuin ovat. Mul on kohta synttärit vink vink.

Juoksumattokokemus oli sen verran kurja, että lähdin samoin tein kaupungille päivittämään talviliikuntavarusteitani. Ensin ajattelin piipahtaa Uffissa etsimässä boyfriend-bleiseriä, mutta sattumalta päätin kurkata siellä myös urheiluvaatteet. Ja löysin uudet fleece-kerrastohousut, teknisen aluspaidan ja kuorihousut. Fleecehousut on hirveän rumat, että en ihmettele miksi joku oli ne kierrätykseen kiikuttanut, mutta silti mikä tsäkä! Ulkoilutin uusia kuteitani eilen reilun tunnin verran ja tuli jopa kuuma! Lumi hiukan hidasti vauhtia, mutta muuten oli mukavaa. Tätä ette tule kuulemaan toiste, mutta oli itse asiassa aika kiva sää ja ihan nätin näköistäkin se lumi... Ehkä psyyke sittenkin tottuu? Tai sitten hangen keskellä helpotti ajatus siitä, että vain puolitoista kuukautta ja saan juosta asfaltilla minkä sielu sietää.

Puolitoista kuukautta. Paniikki!

***

I'm not a winter person. I. do. not. like. snow. So I went to gym and tried running on a treadmill. Boring! I rushed to the shops and lucky me, found some recycled, but new, winter exercise clothing. Now I'm warm and quite ok with the snow, since it's one and a half month 'till I'll get to run on snowless streets again. And I'll get to run a lot!

Kommentit (5)

Ninan verkkareissa
1/5 | 

Pala! Talviulkourheilu on ihan kivaa, kun löytää just ne oikeat varusteet. Fleecekerrasto kuulostaa aika tuhdilta :) 

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
2/5 | 

Joo ne housut on aika kuumat. Sanan perinteisessä merkityksessä, uudemmassa ei tosiaankaan :D Meinasin ensin, että ostan ihan kaikki vällyt ja vempeleet, mitä urheilu- ja eräilyliikkeet nyt innokkaasti mainostaa, mutta kun löytyi noi niin sopivasti niin kelvatkoon ainakin toistaiseksi. Laitan rahat mieluummin sellaisiin treenivaatteisiin, jotka on pinkeitä ja pinkkejä ja kuumia sillä toisella tavalla :P

Kiisa
4/5 | 

Jestas sentään, mikä hauis nainen!  Ja tämä ei todellakaan ole "siis kauhee kun oot hulkki"-mielessä sanottu, vaan ihailevan kateuden siivittämänä.

Mutta tässä talvessa on jotain outoa. En itsekään ole mikään talvi-ihminen, mutta nyt oikein odotin lunta ja äskenkin tarvoin tuolla tuiskussa ja kotona läpmärkiä vaatteita kuivumaan ripustaessa totesin, että olipas muuten aika siistiä. Extreme-urheilua, ainakin olosuhteiden puolesta.

Ehkä tämä mielenhäiriö palautuu takaisin vanhaan "yyh, lumijääkylmäpimeä, me ei olla yhtään kavereita"-mielialaksi tuossa kuukauden päästä.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
5/5 | 

Haa, tiiti, ei ole rasittava! Pian naputan!

Kiitos Kiisa. Mä luulen kanssa, että kyllä tämä into kohta loppuu. Tai sitten ostan sukset ja musta tulee talvi-ihminen! Tuskin kuitenkaan :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012