Sanoin miehelle, että en tee uintitekniikkatreeniä tänään, jotta aivoilla olisi aikaa palautua ja rakentaa uusia yhteyksiä (mikä väistämättä johtaisi tekniikkani suorastaan taianomaiseen kehittymiseen!). Että tälle päivälle riittää juoksu (intervalleja aamupäivällä, ei maailman fiksuin idea, oli jo aika kuuma). Mies sanoi, että ei sun tarvi nyt hulluna riuhtoa, olet lomalla kuitenkin. Niin mukavaa kuin aurinkotuolissa makaaminen onkin, niin haluan ehdottomasti myös liikkua lomalla. Koska silloin on aikaa ja voimiakin paremmin, kun ei ole töistä väsynyt.

Uusissa maisemissa on kiva juosta, kun ympäristöä ihmetellessä aika menee nopeammin kuin sitä samaa peruslenkkiä kotipuolessa  jolkotellessa. Juostessa näkee myös sellaisia paikkoja, joihin ei muuten päätyisi. Sekä tutustuu kulttuurin sellaiseen puoleen jota ei ehkä muuten huomaisi, kuten täällä Kreikassa tervehtiviin kanssajuoksijoihin (minulle on ainoastaan heilautettu kättä, miehelle iskettiin silmää!) ja tööttäileviin autoilijoihin (ne tööttäävät vain isommilla teillä, sellaisilla, joilla tööttäykselle on yleisöä). Ja kun nyt on uima-allas ja meri vieressä, miksi ei samantien opettelisi uimaan paremmin tai ottaisi pulikointia muuten treenin kannalta? Pikkuisen lihaskuntoakin täytyy harjoittaa, muuten tulee ihan taantunut olo. Aamulla on mukava vähän joogata terassilla, tai no venytellä, koska en harrasta joogaa enkä siksi muista kuin pari asanaa, mutta kuitenkin. Ei sellaista tule kotona tehtyä. Eikä siellä parvekkeella kyllä tarkenisikaan.

Jos mahdollista, yritän järjestää lomaohjelmaan myös ohjattua liikuntaa, kuten käynnin paikallisella tankotanssikoululla tai vastaavaa. Tallinnassa päädyin elämäni kuumottavimmalle tanssitunnille, jossa kaikki muut osallistujat olivat kuin musiikkivideosta ja lisäksi tehneet samaa koreota jo pitkään. Kun ohjaaja tunnin lopuksi kääntyi kommentoimaan jotakin, olin varma siitä, että hän haukkuisi minut pystyyn järkyttävän räpeltämiseni takia. Mutta ei, hän huusi "Super!" ja nosti peukun pystyyn. Vaikka kokemus ei varsinaisesti ollut super, kivan matkamuiston siitä sai.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012