Sitähän luulisi, että liikunnan ja kaikenmaailman fitnessin ja wellnessin ollessa näinkin trendikästä, olisi kaikkea mahdollista kuntoilua jo rahaa vastaan tarjolla. No ei ole. Itse kaipaisin ainakin seuraavia:

Maratonaerobic- tai spinning

Ja niinkuin oikeasti maratonaerobic. Haluan simppeleitä askelsarjoja ilman lihaskuntoliikkeitä vähintään puolentoista, mieluiten kahden tai jopa kahden ja puolen tunnin ajan. Voivat ne lihaskunnotkin siellä olla, lopuksi, mutta ennen kaikkea haluan pitkäkestoista sykettä nostattavaa ja hengästyttävää ryhmäliikuntaa sisällä. Tietääkseni tällaista ei ole missään ainakaan säännöllisessä ohjelmassa (Korso Gymillä oli juuri 2 h 15 min spinning, mutta se ei taida olla vakiotunti).

Kuva täältä.

Hyvän musiikin aerobic

Kun nyt tuli biccailu puheeksi, haluaisin ehdottomasti sellaisille aerobic-tunneille, joilla musiikki olisi oikeasti hyvää. Hyvää musiikkia on mm. hevi, euroviisut, slaavilainen iskelmämusiikki, bollywood, chalga ja musikaalikipaleet. Alkuun riittää pelkkä hevi jos tuntuu että menee vaikeaksi.

Oikeasti huonojen tanssijoiden tanssitunti

Ennen olin umpisurkea kaikessa minne menin. Enää en ole. Siltikään en halua mennä esimerkiksi aloittelijoiden salsaan, koska ne kaikki muut "aloittelijat" siellä veivata vetkuttavat kuin tosi vanhat tekijät. Oikeastaan haluaisin tunnin jolle olisi pääsykoe. Jos testin askelsarjassa vilahtaisi aavistuskin rytmitajua, ilmaisua tai letkeää lantiota, lentäisi muka-aloittelija pois aidosti taidottomien sakista samoin tein. Opettajankin olisi hyvä olla entinen oikeasti tanssitaidoton, jotta eteneminen olisi tarpeeksi hidasta.

Nynnyjen nyrkkeily

Olen tässä ruvennut miettimään, että mitäs jos aloittaisin nyrkkeilyn! Ongelma vain on se, että en ole oikein raskaan liikunnan ystävä, ja olen nähnyt Rockyt, joten tiedän että nyrkkeily on raskasta. Haluaisin, että jossain järjestettäisiin sellaista kepeän letkeää nyrkkeilyä, jossa ei tulisi kovasti hiki ja hengästys. Alkulämmittelynä voisi olla sen kauhean juoksemisen ja hyppimisen lisäksi kevyttä lönköttelyä, eikä muutenkaan kohkattaisi kovin paljoa vaan otettaisiin rennosti (mutta silti saisi lyödä muita ihmisiä. Mutta minua ei tietenkään saa lyödä, enhän muuten uskalla mennä sinne!).

Vammaton venyttely

Tämä menee jo vähän mahdottomuuksien puolelle, mutta haluaisin kaksi-kolme kertaa viikossa äärettömän tehokkaaseen venyttelyyn, joka olisi lisäksi sellaista, että en prätkähtelisi sieltä täältä hajalle vaan oikeasti muuttuisin notkeammaksi. Todella paljon notkeammaksi. Sellaiseksi kuin 14-vuotias venäläinen voimistelija. Ei voi olla mahdoton juttu. Keksikää nyt joku tähän jotain, oikeasti!

Että jos tiedät missä tällaista on tarjolla, tai meinaat että itse järkkäät, niin ilmoittele kommenttiboksissa!

***

One would think that there's every possible exercise form already available. That's not true. I want loooong aerobic- or spinning classes, aerobic with good music, dance classes for people who can't dance (only for those who really, really can't!), boxing that is easy & relaxed, and a stretch class that will make me super flexible, and not injured at all.

Kommentit (23)

kata_eric
25/23 | 

Mä oon harrastanut pari vuotta kuntonyrkkeilyä vaikka oon nössö. Siellä ei joudu ainakaan mihinkään kehään tappelemaan. Onhan se raskasta mutta mä ainakin oon kokenut että treenin voi tehdä ihan niinkuin haluaa, ei oo pakko vetää itteään piippuun :)

Piude
26/23 | 

Mä käyn just semmosella tanssitunnilla, jossa ei tarvi osata mitään! Alkuun ohjaaja aina sanoo, että jos teet väärin, se ei oo virhe vaan soolo. Perjantaisin jamming in da club -tunti Himolla, suosittelen. Ite sain liikunnan vihdoin osaksi elämää, kun löysin tuon tunnin, ja sit löysinkin pilateksen, joogan, juoksun ja kehonhallintatunnit... Mutta tanssitunti on silti viikon kohokohta, koska voin vaan revitellä ja päästä viikonlopputunnelmaan. Inspiroituneena pidin myös oman tanssitunnin synttärinä, vuokrasin salin ja äänentoiston, ja tein simppelit koreografiat omiin lempibiiseihin. Kohokohtana oli tietty Thriller!!

Vierailija
27/23 | 

Lahden Foreverillä taitaa olla nuo kaikki.

Mema
28/23 | 

Järkkäisin a.k.a jos joku kiinnostuisi tekemään yhdessä, ihan ilmaseksi vaikka meidän olohuoneessa. Tehokasta venyttelyä meinaan, ja todellakin niin, että ei mene hajalle.

Siihen samaan syssyyn voisi vaikka piirissä nyhtää pohkeiden ja säärien kalvot auki.

Oon Espoossa, niin että josko joku kiinnostuisi pk-seudulla. Virallisestihan en mitään tiedä, mutta valetietoa löytyy hurumykky. Nimimerkki.injury-altis jonka on pakko venytellä. :D

Taru/Wannabe Juoksija
29/23 | 

Mä oon ollut spinningmaratonissa, joka kesti neljä tuntia ja oli kyllä ihan hauskaa. Jyväskylässä Killerin liikuntakeskuksella oli se, eikä ikävä kyllä ole kun joitain kertoja vuodessa. Ihan samaa oon miettinyt tanssitunneista :D.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
30/23 | 

Mä en itse asiassa ole koskaan kokeillut zumbaa! Mutta kun kerran tuommoinen löytyy, niin testattavahan se on! Kiitos vinkistä :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
31/23 | 

Kuntonyrkkeily on varmaan perusnyrkkeilyä parempi vaihtoehto...pelkään silti, että sielläkin joutuu juoksemaan hullun lailla ja punnertamaan ja hyppimään narua ja ja..!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
32/23 | 

Mä olen käynyt Himolla sellaisilla tunneilla, jotka on ollut tosi vaikeita :D Charlestonin jätin kerrasta kun siellä mentiin hirveän nopeasti eteenpäin ja mä olin ainoa, joka ei pysynyt mukana :( Mutta toi on kivan kuuloinen tunti, ehkä sitä voisi uskaltaa kokeilla!

Ihanan kuuloiset synttärit! Mä tosin joutuisin vuokraamaan myös kaverit, koska mun kaverit tanssii paremmin kuin mä ja sitten taas ahistaisi :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
34/23 | 

Tää olis niin hyvä kyllä! Mä hajotan itteni AINA kun yritän yhtään enempää venytellä. Ehkä tässä pitää pistää venytysrinki pystyyn :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
35/23 | 

Neljä tuntia!!! :O Kerro mulle kun tuommoinen tulee, kyllä sen takia kannattaa matkustaa Jyväskylään!

Pari sannaa
36/23 | 

Hehee, mäkin kävin kerran Himolla charlestonissa! Pohkeet meinas räjähtää ja oli hauskaa, mutta en sit kuitenkaan niin kauheesti syttyny, ja kieltämättä siellä edettiin tosi nopeesti. Mun yks kaveri on haaveillu sellasesta tanssitunnista, jossa ois puolipimeää, ei tarvis osata kauheesti mitään koreografiaa ja sais pistää mekon. Oiskohan toi edellä mainittu jotain tähän suuntaan ehkä...? 

Pari sannaa
37/23 | 

Niin joo, ja sit Himossa mua jotenki hintsusti ärsytti se, miten se oli niin ladies only. Siis että joo, kohderyhmänne on naiset, mutta onko ihan kaiken silti pakko olla pinkkiä ja hörselöistä? Terv. Mielensäpahoittaja, joka tykkää afrosta ja hyppimisestä ja siitä, ettei tarvi olla yhtään sensuelli. (No oikeesti: totta kai Himo saa olla niin leidileidi kuin ikinä tahtoo, ei kai siinä oo mitään pahaa. Se on niitten konsepti. Ei mua sinne kukaan pakota.) 

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
38/23 | 

Joo se oli kyllä hauskaa siltä osin kun ei mennyt hermo siihen, että ei tajua mitään :D Mä olisin tykännyt siitä, mutta tarttisin helpomman ryhmän...

Kävin Himolla myös jollain musikaalitanssitunnilla tms., sen koreo oli helpompi, pysyin siinä mukana vaikka ryhmä oli tehnyt sitä jo monta kertaa. Sillä olisin ehkä voinut ihan käydäkin, mutta Himo on mulle nykyisin vähän hankalassa paikassa kun en enää ole siinä vieressä töissä.

Toi kuulostaa loistavalta konseptilta :D Tulen heti kun jossain on tuollainen, ja varsinkin jos se kestää vähintään kaksi tuntia!

Pari sannaa
39/23 | 

Mä oon ratkaissu ton kännitanssilla. Jos tanssii kännissä, tanssii yleensä n. kolme tuntia tauotta. 

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
40/23 | 

Osallistun myös kaikkeen, missä saa olla kännissä! Huippukunto, täältä tullaan!

Sananas
41/23 | 

Aikoinaan kun kävin Oulun Beauty Centerillä, siellä pidettiin silloin tällöin maraton-paceja (pace = kiertoharjoittelua vuoronperää laitteilla ja aerobista), tais olla parhaimmillaan 4 h jumppaa. Sinne sai tulla koska vain ja lähteä heti kun siltä tuntui. Hyvää musaa (euroviisuja, ysäriteknoa, heviä ja iskelmäsikermiä jytkytaustalla) fiilistellessä meni aika mukavasti, hiki tirisi ja mikä endorfiinihyöky puristuksen jälkeen (ja aikana).

sokeris
43/23 | 

Esportilla on ajoittain BodyAttack-maratoneja ja spinning-maratoneja.

LesMillsin Sha'bam-ryhmäliikuntatanssitunnit pitäis kai olla sellaisia, että mukana pysyy huonommallakin "koulutuksella" ja kun sarjaa jauhetaan monta viikkoa, niin sitä ei varmaan voi olla oppimatta jossain vaiheessa. :) Itse en siitä erityisemmin välittänyt, mutta voisin kuvitella, että sopii vähemmän tanssineelle. Tai sellaiselle, jonka liikunnallinen lahjakkuus tulee paremmin esiin muissa lajeissa. :)

Emppunen
44/23 | 

Tikkurilan Elixialla (nykyään taitaa olla nimellä SATS Elixia) on ollut aina välillä spinning maratoneja. Itse omaan kaksi vasenta jalkaa ja uskallan silti käydä Love to Dance tunnilla, missä yhdistellään eri tanssityylejä. Ohjaaja on aivan ihana ja sanoo, että soolo-osuudet ovat sallittuja ja jopa suotavia. Sitten tohon venyttely juttuun vielä, että tänä talvena lanseerattiin uusi toiminnallinen venyttelytunti FLX, oma liikkuvuuteni on huomattavasti parantunut sen myötä.

Huh, tulipas Elixia hehkutus, mutta toisaalta olen kyllä todella tyytyväinen asiakas. Kaikkea löytyy saman katon alta ja oman liikuntamäärääni suhteutettuna hintataso on kohdallaan. :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
45/23 | 

Hahaa, hyvä toi lahjakkuus tulee esiin muissa lajeissa...kun mähän en siis ole vähän tanssinut, vaan paljon, mutta se ei näy missään :D

Mutta mä olen oikeastaan enemmän kiinnostunut ihan tanssitunneista, mutta ne ovat aina liian vaikeita... Ehkä sitä täytyy siirtyä kuntokeskustanssimiseen kuitenkin!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
46/23 | 

Mulla on Elixialle kortti, mutta olen käynyt vaan itsekseni siellä (ja kerran strip aerobicissa!). Voisi kokeilla enemmänkin noita ohjattuja tunteja, niissä on vaan se että mulla on aika sekavat aikataulut nyt, niin on vaikea osallistua tunneille määrättynä aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012