Käväisin männä viikonloppuna kylpylässä (jossa oli muuten maailman parhaiten varustettu hotellihuone: siellä oli balettitanko!) ja pääsin tuolloin viimeikin tutustumaan pilatesrullaan eli foam rolleriin. Ja se oli kuulkaa rakkautta ensi rullauksella ja painuinkin heti Helsinkiin palattuani Prismaan ostamaan oman vaahtomuovipötkylän.

Kyseessä on siis tosiaankin napakasta vaahtomuovista tehty pötkö, jonka päällä rullaillaan eestaas kehoa kannatellen. Ai miksi? No rullaus toimii niin kuin hieronta ja venyttää lihaskalvoja. Sattuu järkysti, mutta pitäisi auttaa palautumaan, avata jumeja ja huoltaa lihaksia. Parin rullaati-rullaati-päivän jälkeen "hieronta" ei tosiaan ole sattunut yhtään niin paljon kuin aluksi, joten taitaa tuosta apuakin olla. Tai sitten olen vain tottunut...

Monet sanovat, että pilatesrullasta on apua erilaisiin juoksuun liittyviin vammoihin ja rasitusoireisiin, kuten penikkatautiin ja juoksijan polveen. Pitänee varmaankin paikkansa, sillä usein noita ongelmia tulee juuri lihasjumien ja kireiden lihaskalvojen takia.

Sen semisti toimivan kameran kadoksissa ollut laturi löytyi, joten tarkoitukseni oli laittaa tähän muutamia kuvia liikkeistä. Valitettavasti kuvaajallani oli muka jotakin paljon kiinnostavampaa tekemistä kuin rullan päällä könyämiseni ikuistaminen (sitä minäkin tässä ihmettelen, että mitä kummaa se voisi olla?!), joten saatte tyytyä kuvaan pelkästä pötköstä. Muutama liikevinkki lisää löytyy esimerkiksi Onnenpäivän postauksesta ja tietystikin internetti on täynnään kuvia ja videoita.

Hieronnan lisäksi rullalla voi tehdä tasapaino- ja lihaskuntoharjoituksia. Testasin hatusta vedettyjä vatsalihasliikkeitä, esimerkiksi tasapainottelua istuen rullan päällä niin, että nostin jalat suoraan ylös ja kädet sivuille. Tästä ei ole kuvaa ennen kaikkea siksi, että en pysynyt tuossa tarpeeksi kauaa, mutta voin sanoa että tehokkaalta tuntui! Käytin pötkylää myös venyttelyapuna. Se olisi kätevä esimerkiksi ylispagaattien venytykseen, ikään kuin nyt sellaista tarvetta sattuisi olemaan...

Oli pakko saada tämä musta niiden kahden erisävyisen pirteän vihreän sijaan.

Oman rullani hain tosiaan Prismasta. Siellä oli tarjolla paria eri pituutta ja muutamaa mallia, hinnat välillä 10–50 euroa. Itse maksoin älyttömästi enemmän siksi, että sain sisustukseen sopivan värisen pötkön...järkevää.  Hyllystä löytyi myös urapintainen rulla, jonka sai irroitettua kahdeksi puolikkaaksi. Damernas Värld -lehdestä juuri lukaisin, että urapintainen rulla veisi hierontavaikutuksen syvemmälle lihaksiin ja jeesaisi myös selluliittiin, mutta en tiedä noinko on. (Kuvassa oleva rullani on ainoastaan pintakuvioitu, nuo nypyt ovat niin tasaisia, ettei niistä ole mitään lisävaikutusta.) Jos ei huvita maksaa, niin juoksufoorumin porukasta jotkut käyttävät kaulinta. Ja toiset kaljapulloa... Molemmille on paikkansa, mutta se paikka ei kyllä ole etureiteni ja lattian välissä.

Pumpuissa vinkattiin foam rolleria joululahjaksi, mikä on oivallinen ehdotus. Kannattaa ostaa kyllä samalla itselleenkin tai alkaa vielä harmittamaan! (Mulle saa ostaa joululahjaksi leuanvetotangon, vastoin odotuksiani en saanut sellaista synttärilahjaksi. Sainkin ruusuja, viiniä ja suklaata, mitäs peliä tämä tällainen on.)

***

I bought a foam roller to take care of my muscles. It's supposed to ease tension and pain by massage. Maybe it even prevents and heals injuries. I love it...and boy, how love hurts!

Kommentit (2)

Bella Feliz
3/2 | 

Foam roller a.k.a pilates rulla on itselläni ihan must reenin jälkeen. Kotiin en sitä vielä ole saanut kun tahdon tuon samaisen mustan mutta pitkänä ja meidän Prismassa on vain vihreitä pötkylöitä tai sitten mustia lyhyitä versioita.

Mustan tahdon ehdottomasti samaisesta syystä sanoit omasi hankkineesi, eli ihan vain siksi että sopii sisustukseen. Elixian vihreä toimii siellä elixiassa mutta ei mun mustan sohvan kanssa :)

Lisäksi katselin juuri jossakin mustia ja tumman violetteja jumppapalloja. Itselläni kun on ongelmia hengittämisen kanssa, eli en saa hengitettyä tarpeaksi syvään rintarangan jumin takia, joten pilates rullaan tutustuin lähinnä tässä yhteydessä ns. ristiinlaulitsemis asennossa, jonka kautta olen saanut jopa hengitettyäkin. Palloa haaveilen samasta syystä rintarangan venytykseen. Tän lisäksi tulee tehtyä juuri tuota ihanan kamalaa reiden lihaskalvojen venyttämistä, ja muita erinäisiä liikkeitä.

Eli ihan huippu kapistus vaikka joku moitti että nurkkiin jää lojumaan.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
4/2 | 

Juu, sisustukseen sopivuus on tärkeää! Se vihreä pitäisi aina työntää sohvan alle piiloon, ja sinnehän se sitten jäisi. En tiedä missä päin asut, mutta Helsingin Kannelmäen Prismassa oli myös mustia pitkiä rullia. Mäkin olen suunnitellut valkoisen tai mustan jumppapallon hankintaa. Ostin omani kirppikseltä, kun en ollut varma käyttäisinkö sitä aktiivisesti, ja tuo on aika silmiä särkevän sininen...

Toi on kyllä älyttömän hyvä selän alla rullailuun tai paikallaankin venyttämiseen. Oikeen rutisee auki :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012