*mainossisältöä*

Lasisen katon läpi näkyy sininen taivas ja muutama pilvenhattara. Olen merellä, sen tuntee pienenä, miellyttävänä keinutteluna kun makaan selälläni joogamatolla. Mihinkään ei ole kiire, voin vain olla tässä ja hengittää. Seisoma-asanoissa katselen saaristoa ja auringon kimmellystä veden päällä. Laiva etenee kohti Tukholmaa, ja minä olen täydellisen rentoutunut.

Risteilen paljon Helsinki - Tukholma (ja Helsinki - Tallinna) -väliä, ja olen usein kaivannut jotakin liikunnallista ohjelmaa laivamatkan ajaksi. Silja Europalla on pieni kuntosali, mutta muuten mahdollisuudet ovat olleet aika nollassa jollei humppaaminen kiinnosta. Vaan nyt on mahdollista lähteä ristelyille, jossa pääsee rentoutumaan ja voimaan hyvin: Silja Serenadella on nimittäin käynnissä kokeilu, jonka aikana laivassa on tarjolla joogatunteja sekä aamuisin että iltaisin. Kävin testaamassa Silja Linen ja Yoga Nordicin yhteistyönä toteuttamaa joogaa, jota ohjasi Mathilda Kurki.

Lähtökohtaisesti olin sitä mieltä, että joogatunnit ruotsinristeilyllä on aivan mahtava idea, enkä joutunut pettymään. Aamun rauhallinen jooga pidettiin kello 8.00, ja kuudelta oli ohjelmassa illan dynaamisempi jooga. Yhden päivä Tukholmassa -reissun aikana ehti siis asanoiden pariin neljä kertaa. Risteilyn aikana ehdin jo tottua säännölliseen joogaamiseen niin, että kotona tuli ihan vieroitusoireita!

Aamujooga oli rauhallista ja avaavaa.

Iltaisin tehtiin rankempi harjoitus. Tähän porukkaan osui aktiivisesti liikkuvia, joten teimme sen verran tehokkaan treenin että se tuntui lihaksissa vielä kotonakin!

Jooga oli matalan kynnyksen joogaa: ohjaaja antoi kaikille oman tasoisia muunnelmia liikkeistä, eikä osallistuakseen tarvinnut varsinaisia treenivaatteita (joskin minulle tuli kyllä hiki, joten mukava asu joogaa varten ei ole haitaksi). Aamujooga oli rauhallisempaa, enemmän kroppaa avaavaa ja venyttelytyyppistä, ja iltajooga fyysisesti hieman haastavampaa, osallistujien oman tason mukaisesti. Vanhempi lapseni osallistui toiseen dynaamiseen joogaan, ja pärjäsi hyvin mukana.

Joogan lisäksi matkan tarkoituksena oli kokeilla melomista Tukholmassa, mutta sää olikin yllättävän kylmä (17 astetta!). Emme olleet vilkaisseetkaan sääennustetta, ja mukana oli pelkästään helle- ja joogavaatteita, joten vaihdoimme ohjelman kylpemiseen Eriksdalsbadetissa. Uimalaan pääsee hyvin nopsasti Siljan terminaalista tunnelbanalla kun vaihtaa keskustassa linjaan, joka pysähtyy Skanstullissa.

Hiippailin tyylikkäästi treenitrikoissa, koska en ollut ottanut mitään lämpimämpää vaatetta mukaan.

Ennen uintia vedimme leukoja Eriksdals utegymissä, minä muutaman yksi kerrallaan ja juuri kahdeksan täyttänyt lapseni 15 putkeen. 15!

Paljuttamisen jälkeen hain ruokakaupasta läjän ruotsalaisia treenilehtiä (Shape Up oli pettymys, Aftonbladet Wellness positiivinen yllätys), ja siirryimme takaisin laivaan, ensin joogaamaan ja sitten jälleen kylpemään uudistettuun Sunflower Oasis -kylpylään. Lapsille siellä oli miniallas ja pikkuinen liukumäki, mutta se ja porealtaat vaikuttivat olevan vähintäänkin riittävästi, sen verran riemukasta oli meno! Sää oli tällä välin kirkastunut ja lämmennyt, joten oli mukava nauttia vähän virvokkeita laivan aurinkokannella porealtaassa lillumisen välissä. Kuitenkin vain sen verran, että jaksoi vielä herätä aamulla joogaamaan!

Tuli sitä syötyäkin, vaikka en kuvannutkaan kuin aamiaisen!

Joogatunneista tuli aivan mahtava olo, ja tykkäsin tästä mahdollisuudesta todella paljon! Itselleni ristelyt edustavat helppoa irtautumista arjesta. Vaikka esimerkiksi kaupunkilomat ovat ihania, tulee niiltä aivan lopen uupuneena takaisin. Ruotsinristeily taas on kiireetön ja rentouttava tapa matkustaa, ja siihen jooga sopii aivan erinomaisesti.

Toivoisin todella, että joogaa (tai miksei jotakin muutakin liikuntaa) olisi tarjolla laivoilla jatkuvasti. Itse risteilen oikeastaan aina joko perheen kanssa tai yksinäni, ja mieluummin liikkuisin kuin riekkuisin yökerhossa aamuun asti. Irroittaahan bilettäminenkin arjesta, mutta joogaristelyltä oli kyllä kotiintuomisina huomattavasti parempi olo!

Joogakokeilu jatkuu Silja Serenadella 14.8. asti, joten vielä ehdit mukaan! Osallistua voi ilman ennakkoilmoittautumista tai treeniasua, ja harjoitus kestää noin tunnin. Joogamaton ja blockit voi lainata paikan päällä.

Postaus toteutettiin yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa, enkä vastannut matkan kustannuksista itse.

***

I was on a yoga cruise onboard Silja Serenade. The ferries between Finland and Sweden are usually known for partying, but this yoga option was so much more relaxing and made me feel really good. You can try yoga onboard 'till 14.8., reservations via Tallink Silja Oy.

Kommentit (8)

Tiina / Parempia polkuja
9/8 | 

Näin jossain mainoksen kyseisistä joogaristeyilyistä ja innostuin ideasta, vaikken nyt ennen 15.8. mukaan ehdikään. Mahtavaa, että ruotsinristeilyiden profiilia nostetaan ördäämisestä kohti hyvinvoivempaa matkustamista. Risteilyjen ympärille voisi rakentaa vielä enemmänkin hyvinvointipainotteisia juttuja, mutta tämä ehdottomasti hieno alku! Ehkä tämä puhuttelee minua nyt vielä normaaliakin enemmän, koska olen aivan totaalihurahtanut joogaan tässä kesän aikana :)

Ps. Ihan mahtavaa, että lapsesi saavat omaksua noin liikunnallisen elämäntavan jo pienestä pitäen! Nostan sille ja sulle siitä hattua :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
11/8 | 

Torstaina :D
Tosin oltiin vaan laivalla ilmoitetun säätiedon varassa, kyllä ainakin päivällä oli lämpimämpi. Mut ei tarjennut uida ulkona ja pitkät hihat oli tarpeen!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
14/8 | 

Joo tämä oli kyllä huippujuttu! Mahtuuhan sinne bailaamaankin edelleen, jos ei liikkuminen tai muut hyvinvointijutut nappaa, mutta on tosi kiva että näistä kiinnostuneille on tarjontaa. Toivoisin tätä tosi paljon ihan jatkuvaksi käytännöksi, ja Tallinnan reitille myös.

Se on mustakin mahtavaa :) Itsellä ei ollut vastaavaa mahdollisuutta, ja on ollut aika työlästä opetella siihen liikkumiseen aikuisena. Toivon mukaan tästä pystyy tarjomaan lapsille elämäntavan. Ja mahdollistamaan sen, että mikään ei rajaudu pois siksi, että ei pysty käyttämään kroppaansa. Aika luonnostaanhan nuo lapset liikkuu, jos niille vaan antaa mahdollisuuden siihen. Vaan vähän minäkin olen sellainen älä hypi sängyllä - varo nyt ettet tipu sieltä -tyyppi :P

Vierailija
15/8 | 

Ihanan kuuloista!!! Voisin itsekin hyvin lähteä moiselle kruisille! Kiva myös, että lapsetkin voivat olla mukana asanoissa!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
16/8 | 

Joo tämä oli kyllä tosi kiva!!!

Vähän lapset olivat kyllä sitä mieltä, että jooga oli tylsää :P Olisi kai pitänyt olla vauhtia enemmän :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012