Tämä ei ole yhteistyöpostaus, mutta lämpimien tunteitteni kohde on saapunut luokseni ilman rahan liikkumista, mikä näin alkuun tiettäväksi tehtäköön.

Lenkkareiden ostaminen on ihan kauheaa. Voisin kuvitella, että samanlaista on sinkkuna. Itse olen ollut sinkku niin kauan aikaa sitten, että en muista, mutta luulisin. Sitä etsii ja etsii sopivaa paria, mutta yhdenkään kanssa ei oikein synkkaa.

Ei sitä mitenkään nirso ole: rumakin käy kunhan on mukava ja muuten sopiva. Toiset vaikuttavat lupaavilta ja niistä ehkä kuulee hyvää, mutta ei. Jokin hankaa tai puristaa. (Ja jos nyt salaa kuiskaan, niin näyttää sittenkin liian urpolta…vaikuttaahan se, vaikka ei olekaan kynnyskysymys.) Jotain ehkä kokeilee vähän aikaa, ja toiveikkaana uskoo, että tässä se nyt on. Seuraa kuitenkin kuitenkin pettymys, kipuakin.

Sitten jonain päivänä vaan natsaa, ja kaikki murheet unohtuvat. Sitä on ihan ihmeissään, että miten voimmekin sopia näin hyvin yhteen?

Olen juossut vanhoilla Puustisillani (eli siis Adidas Energy Boost -lenkkareilla) viisi maratonia. Yhdenkään niiden jälkeen jaloissani ei ole ollut edes pientä hankaumaa. Kynnet eivät lähde irtoa, eikä juostessa ole yleensä tuntunut ikävältä. Viidennellä maralla tosin jalkaterät kipuilivat, ehkä sieltä on jo vaimennus lähtenyt.

Varpaat (ja jalat muutenkin) täysin kunnossa lämpimässä säässä juostun maran jälkeen!

Vantaan maralle pistin ihka uudet Puustiset, joilla olin juossut vain muutamia lenkkejä. Sama juttu: jalat täysin kunnossa. Lisäksi sieltä tuli aika messevä enkka, mistä osakiitos kuuluu ihan varmana lenkkareilleni. Joulukuun synttärimaralle pistin vahingossa vanhat jalkaan, ja kun tajusin sen, meni ihan pasmat sekaisin: nyt en pysty juoksemaan enkkaa, se johtui viimeksi uusista Puustisista!

Boost-malleissa välipohja näyttää vähän styroksilta, ja rakenteen on tarkoitus palauttaa energiaa mahdollisimman tehokkaasti takaisin. Olkoon placeboa jos on, mutta minulle se toimii.

Lisäksi olen tietysti hullaantunut näihin lenkkareihin siksi, että ne sopivat jalkaani, mikä on tosi, tosi harvinaista. Minulla on leveä, iso ja epämääräisistä kohdista litteä ja vielä epämääräisemmistä korkea jalka, mikä tekee ylipäätään kenkien ostamisen lähes mahdottomaksi. Mutta Puustiset ja minä, enpä olisi uskonut, että jossain on minulle näin hyvin sopiva pari...

Että Adidaksen tyypit, älkäätten sitten ikinä muuttako tätä mallia. Jookopliis!

Olen saanut molemmat Puustis-parit blogin kautta.

***

I just love my Adidas Energy Boost -running shoes. They’re the best.

Kommentit (5)

jaanaba.fitfashion.fi
6/5 | 

On tosiaan justiinsa eikä melkein hyvät juoksumonot. Mulla on samanlaiset ja olen tyytyväisempi kuin ikinä mihinkään tossuihin. Ja niin ihanan väriset valkoisena!

jaanaba.fitfashion.fi

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
7/5 | 

Joo nää on kyllä mahtavat! Yllättävän hyvin pysyneet myös valkoisina, en kyllä ole missään hirveässä kurassa juossutkaan, mutta ajattelin että olisivat kahdessa viikossa harmaat :D

KL
8/5 | 

Kuinka paljon noissa on vaimennusta? Mulla on myös leveä ja kummista paikoista korkea räpylä (se jalkapöydän päällä oleva luu tulee tosi korkealle). Mutta edellinen adidas-kokeilu ei toiminut, polvi prakaa kolmen kilsan kohdalla jo. Vähemmän vaimennetut taas tuntuvat toimivan.  Nykyisin melkein kaikki tossut ovat Pumaa ja yleensä sieltä keveämmästä päästä.
Minusta on hyvä että raportoi tällaisia, etenkin jalkaspeksien kanssa - auttaa muitakin kenkäongelmaisia :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
9/5 | 

Mun mielestä ihan kunnolla on. En ole tarkistanut mitään speksejä Adidakselta, mutta pohja on aika paksu ja tuntuu pehmeältä. Eli jos sulle sopii minimalistisemmat kengät, niin nämä eivät välttämättä käy :/ Boost-mallistossa on erilaisia malleja kyllä, luulen että siellä on vähemmänkin vaimennettuja.

Toivottavasti löydät sopivan mallin :) Mä kauhulla ajattelen, mitä teen jos näiden valmistus loppuu :D

SannaV
10/5 | 

Syön lounaalla paljon kuituja ja hyviä rasvoja, jolloin nälkä pysyy kurissa, eikä verensokerin heilahduksia pääse syntymään. Lisäksi juon kahvia vain aamulla. Pitkin päivää lipittäminen lopulta vaon väsyttää, eikä yöllä välttämättä nuku kunnolla, joten kierre on valmis. Oikeastaan iltapäiväväsymyksen ehkäisyssä on kyse kokonaisuudesta elintapojen suhteen :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012