Kuten aiemmin vihjailinkin, olin siis mukana Prisma Studio -ohjelmassa, jossa oli tarkoitus testata aivojeni kuormittumista. Eilen käväisin Ylen studiolla kuulemassa tulokset ja osallistumassa vielä nauhoituksiin. Suurin osa esiintymisestäni ohjelmassa on kuvattu jo aiemmin, ja itse en ole niitä pätkiä nähnyt. Suoraan sanottuna siksi, että en uskaltanut katsoa. Ahistaa liikaa!

Koska sinulla ei ole mitään syytä ahdistua siitä, että kekkaloin teeveessä, niin katso siis Prisma Studio tänään kello 20 ykköseltä! Henkilökohtaisista traumoistani riisuttuna se vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta. Miten kuormitus vaikuttaa aivojemme toimintaan ja muistiin? Millaisia vaikutuksia multitaskaamisella on suorituskykyymme? Jos et ole tänään ruudun ääressä, niin ohjelma tulee huomenna uusintana Teemalta ja on nähtävillä myös Yle Areenassa.

Kuva Minna Dufton/ Yle.

Vaikeilustani huolimatta tilttauskoe oli jännä kokemus. Oli kiva nähdä, millä tavalla tv-ohjelmaa tehdään, ja osallistua siihen. Erityisen hauskaa oli tehdä tv-haastattelu. En tiedä missä määrin sitä ohjelmassa näkyy, mutta tein täysin lonkalta aivobic-aiheisen haastiksen, jumppasalin lattialla pötkötellen. En olisi uskonut, että se luonnistuu tuosta vain!

Vielä jännempää oli saada tietoa aivojensa toiminnasta kuormituksessa. Tiedättehän, kun työhaastatteluissa aina kysytään, että miten toimit paineen alla? Olen vastannut tyyliin öö ihan hyvin kai, ja saanut osakseni niin vinoja katseita kuin epäilevää tenttaustakin. En paljasta kaikkia tuloksia tässä, mutta sen verran voin kertoa, että itse asiassa aivoni vaikuttivat olevan parhaimmillaan paineen alla, ainakin mitä suorituskykyyn tulee. Muistin toiminta oli sitten hieman eri juttu...

Lisää kokemuksiani tilttauskokeesta sekä otoksia videopäiväkirjastani löytyy Prisma Studion sivuilta.

***

I took part in Prisma Studio's test about my brain function in a stressed situation.

Kommentit (2)

Suvi K.
3/2 | 

Hitsi kun luin tän vasta nyt, ois voinu kattoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012