Yhteistyössä Vierumäki.

Ennen pääsiästä törmäsin raitiovaunussa lapsen kaverin isään. Puhuimme lomasuunnitelmista, ja kerroin meidän olevan lähdössä Vierumäelle. Isä innostui heti: Ai sellaiselle Perhe on paras -kurssille? Ne on ihan mahtavia!

Minulla ei ollut paljoakaan käsitystä siitä, millaisia Vierumäen perhelomat oikein olivat. Tiesin, että kyseessä oli öööö urheiluopisto. Että siellä varmaankin olisi liikunnallista ohjelmaa koko perheelle. Ja uimahalli löytyisi, sen tarkistin netistä. Puolison kokemukset Vierumäeltä olivat yli lähes kahden vuosikymmenen takaa, joten emme oikein tienneet, mitä odottaa.

Epämääräiset odotukset ylittyivät roimasti! Me emme varsinaisesti osallistuneet Perhe on paras -kurssille, koska tulimme paikalle päivää aiemmin. Vierumäki järjesti meille liikuntapassit, joilla pystyimme ottamaan osaa kurssin ohjelmaan. Lisäksi saimme kuponkeja, joilla pystyimme maksamaan osallistumisiamme kurssin ulkopuolisiin aktiviteetteihin.

Niille, jotka eivät halua osallistua kurssille, tai majoittuvat muulloin kun sellaisen ollessa käynnissä, on vaihtoehtona omatoiminen loma ja mahdollisuus osallistua Active Hours -liikuntaohjelmaan.

Majoituimme Golf Resortissa, mikä oli aivan ihana, ja soveltuu nimensä mukaisesi varsinkin golfaajille.

Lajivalikoima oli todella monipuolinen kuntosalista zumbaan, sauvakävelystä issikkavaellukseen, trx:stä tennikseen, kaupunkisodasta keilaukseen ja uinnista telinevoimisteluun. Ohjattua liikuntaa oli tarjolla niin koko perheen yhteiseksi toiminnaksi kuin myös lapsille ja vanhemmille erikseen. Erityisen mahtavaa oli tämä jälkimmäinen!

Usein lomilla on haastavaa juuri se, että kun lapset ovat vielä melko pieniä, on hankala järjestää aikuisten keskeistä aikaa. Meistä olisi kiva treenata yhdessä, mutta se onnistuu harvoin. Vierumäellä lapset saattoi viedä useamman kerran päivässä ikäryhmänsä mukaiseen liikuntapuuhaan, mikä vapautti aikaa vanhemmille olla kahdestaan, joko sen treenaamisen tai muun puuhan parissa... Me kävimme muun muassa pelaamassa sulkapalloa. Ei ollut ihan helppoa, mutta tosi hauskaa! Lapsetkin mitä ilmeisimmin viihtyivät telineradalla ja noppajumpassa.

Lapset omiin puuhiin...

...ja aikuiset omiin! Kymmenille ihmisille yhtä aikaa pidetty sporttijumppa toimi erinomaisesti!

Pelasin (tai "pelasin") sulkapalloa ensimmäisen kerran sitten...hhmm yläasteen?

Koko perheen yhteistä aikaa vietimme muun muassa uimahallissa. Koska kyseessä oli yleinen loma-aika, oli halli melkoisen kovassa käytössä. Varsinaiseen uima-altaaseen pääsi rajoitettuina aikoina uintileirien takia, mutta kylpyläpuoli oli avoinna normaalisti - ja siellä sitä tulikin lilluttua! Kylpyläpuolelta löytyi ison altaan lisäksi hierontasuihkuja, poreallas, lastenallas ja kolmeasteinen kylmäallas. Kyllä, kävin siinä. Useampaankin otteeseen! Myös pikku jääkarhu kävi, joskaan ei ihan kokonaan.

Olettamani mukaan myös ihkaoikeaan avantoon olisi päässyt, sillä illalla oli rantasauna lämpimänä miehille ja naisille erikseen.

Telinevoimistelualueen varasimme tunniksi omaan käyttöömme, mikä oli mahdollisesti koko loman paras osuus!

Lapset varsinkin tykkäsivät alueesta hulluna, mutta kyllä minäkin siellä viihdyin!

Kiipeilemään pääsimme myös Flowparkissa, josta voit lukea lisää aiemmasta postauksesta . Puolisolle Flowpark taisi olla se paras juttu, hän yllättyi melko lailla siitä, että se oli oikeasti haastava ja virkistävä kokemus. (Huom. Flowparkin sisäänpääsy ei sisälly lomien hintaan).

Liikuntamahdollisuudet vaihtelevat tietysti vuodenaikojen mukaan. Nyt vapusta alkaen Flowpark on auki kesäkauden, ja kesällä pääsee treenaamaan myös yleisurheilukentälle. Talvella on mahdollista korkeushypätä ja juosta 200 metrin radalla sisähallissa, sekä harrastaa talvilajeja ulkona, kuten luistella ja hiihtää.

Issikkaratsastus jäi valitettavasti myös kokematta, sillä se olisi kannattanut varata etukäteen. Lyhyeen talutusratsastukseen pääsee kuitenkin päivittäin ilman etukäteisvarausta (ratsastus ei myöskään sisälly ohjelmaan, vaan maksetaan erikseen).

Ohjatun liikunnan lisäksi Vierumäellä on hyvät mahdollisuudet myös lenkkeillä tai kävellä luonnossa. Sää oli vähän huono reissumme aikana, joten vietimme aikaa pääasiassa sisäliikunnan parissa, mutta kuulemma maisemat ovat varsin hyvät, jos haluaa tehdä pienen patikointiretken lähimaastossa. Pitänee ottaa loma uusiksi kesäaikaan!

Vierumäeltä löytyy myös muita palveluja kuin liikuntaohjelmaa. Treenin tuloksia voi tsekata liikunta- ja terveysklinikalla (minä kokeilin valojänistestiä) tai käydä day spassa hoidoissa.

Vierumäellä on useita ravintoloita, ja lomaan voi sisältyä joko aamiainen, puoli- tai täysihoito. On myös mahdollista varata majoitusvaihtoehto, jossa voi kokata itse. Yöpyä voi niin hotellissa, huoneistoissa kuin mökeissäkin. Hotellin alakerrassa on myös yökerho, jossa pistää jalalla koreasti, jos voimia on vielä kaiken jumppaamisen päälle jäljellä.

Aamiainen ja lounas- sekä illallisbuffet maistuivat koko perheelle.

Golf Resortissa oli oma sauna, lämpösäteilijöillä varustettu terassi ja takka - sekä viinikaappi! Muutenkin majoitus oli todella hyvä, hillittyine sisustuksineen ja mukavine sänkyineen. (Meidän lapsemme ovat hotelleissa kaikkein kiinnostuneimpia sänkyjen mukavuudesta, ja nämä olivat kuulemma oikein mehevät.) Tämä majoitusvaihtoehto sopi hyvin lapsiperheelle, mutta olisi erinomainen myös aikuisten lomanviettoon esimerkiksi kaveri- tai polttariporukalle.

Suosittelen joko omatoimista tai valmista Vierumäen perhelomaa lämpimästi kaikille liikkumisesta tykkääville perheille, tasosta riippumatta. Mikään himokuntoilija ei tarvitse olla, sillä vaihtoehtoja on niin paljon, että jokaiselle löytyy sopiva laji. Tämä reissu oli yhtä aikaa sekä rentouttava että virkistävä, ja mielellämme menemme uudestaakin. Oli todella kiva, että lomalla oli mahdollista viettää aikaa sekä koko perheen kanssa yhdessä, että saada omaa treeniaikaa myös.

Vaikka meille konsepti oli tuntemattomampi, ilmeisesti Vierumäen lomat ovat yleiseti liikunnallisten perheiden suosiossa. Oikein nauratti, miten paljon tuttuja siellä sattui samaan aikaan olemaan!

Perhe on paras -kursseja järjestetään varsinkin loma-aikoina. Seuraavat kurssit ovat äitienpäivänä ja juhannuksena. Valikoimasta löytyy myös oma kurssi isovanhemmille ja lapsille. Omatoimilomalle on mahdollista lähteä milloin vain.

Vierumäki tarjosi majoituksemme ja liikuntaohjelmat.

***

We had active family holiday in Vierumäki. I really liked the concept: both kids and parents had their own time to exercise, and there also was some activities in which both could join. This was really relaxing and fun way to spend a long weekend!

Kommentit (5)

Luru
6/5 | 

Joo! Vierumäki on kyllä huippu! Kerran ollaan oltu siellä mökkeilemässä isommalla porukalla (mun vanhemmat ja sisarukset perheineen ja me) ja kerran Scandicissa oman perheen kanssa, ja aikamoisen monta kertaa ollaan käyty siellä ihan päiväseltäänkin (lähinnä uimassa), kun matka meiltä Lahdesta on niin lyhyt! Vahva suositus siis myös multa! :)

7/5 | 

No, nyt on hieno blogi. Mutta kylläpä ulkoasu on taas niin naistenlehteä niin naistenlehteä. Turha on miehiä syyttää sukupuoliroolien ylläpidosta ja esineellistämisestä. Kyllä naiset tekevät sen aivan itse mm. näissä lehdissään.

Valittaja
9/5 | 

Meidän huone oli kyllä 0,5/5. Huoneessa seinillä oli keltaisia läikkiä ja haisi pahalle, vessan suihkuun ei mahtunut kunnolla oli kuin puhelinkoppi ja vessasta lähti öisin ääntä. Kaappien ovet lähti itsestään irti ja ovi avautui välillä öisin. Sängyt olivat aivan kamalia ja peitto haisi niin pahalta ja nukkumis kelvottomalta että joutui nukkumaan toppatakki päällä koska yöllä huoneeseen tuli kylmää ilmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012