Ennen Terässika-mittelön alkua pukuhuoneessa ulistiin tuttuun tapaan. En halua mennä. Itkettää. Oksettaa. Miksi oi miksi teemme tämän?

Starttia odotellessa uhkasi hypotermia. Hampaat löivät loukkua, mutta liekö pelosta vai kylmyydestä, vaikea sanoa. Ainoa, mikä piti lämpimänä, oli muiden kilpailijoiden sekoilu.

Teräsmeduusat esiintyivät tänä vuonna Soldiers of Medusa -teemalla. Paitojen design Onnenpäivä-Anne. Huomaa myös kampauksen käärmeet (ja arvaa kuka teki kaikille letit..!)

Vedessä ei pitänyt lämpimänä mikään muu kuin kuolemanpelko. Muutaman tovin uskoin, että kisa jäisi kesken, koska minut naarattaisiin rannalle kohmettumisen vuoksi. Ja kun sanon kohmettuminen, sanovat lääkärit rigor mortis. Ei mene jakeluun, miten paljon koko talven avannossa rampannut voi pelätä kylmää! (Vesi oli 17 astetta, kirj. huom.)

Vaihtoon jeejee, vähän säätöä, koska sään takia piti ottaa hanskat. Ensimmäisellä 20 metrillä olin ajaa ojaan, koska piti pukea ne hanskat. Sen jälkeen tsygäily sujui ihan nätisti, mitä nyt Mustan Kostajan renkaat olivat aika tyhjät ja vastatuuli helvetinmoinen. Koska satoi ja ajoin lasit päässä, oli fiilis kuin La Forgella: Can't see shit, captain. Mutta kuten sanoin, tsygäily sujui ihan nätisti, aikaa tuntui menevän vartti ja Kpk-miehen peesissä oli mukavasti tuulensuojaa.

Soldiers of Medusa turvaa triathlonistien turvallisuutta vieraslaji ei-siis-hain tunkeutuessa vesistöillemme yhä enenevissä määrin. Etsi tunkeilija kuvasta.

Juoksu ei sitten irronnutkaan yhtään. Parisataa metriä ja pohkeet juntturaan. Ihmeellistä raahautumista, ei kulje, ei etene, toimii kuin nykyaikaisen junan vessa eli mistä helvetin napista painetaan ja onko siellä sisällä taas joku dena?

Noh, sisäinen dena oli tehnyt raittiuslupauksen, päätellen siitä kauhusta, mitä koin ajatellessani kohta odottavaa Karhun kaatoa. Mietin jopa, että onko juoksun sujumattomuus psyykkistä: ehkä pelkäsin kaljaosuutta niin paljon, että juoksin mahdollisimman hitaasti?

Lopulta rahjustin olutkarsinaan. Tervehdin toimitsijoita kohteliaahkolla kiroilulla, ja siirryin painimaan Karhun kanssa. Otsolainen oli valmiina taistoon ja puolustautui ärhäkästi. En saanut sitä kirottua tölkkiä auki! Kitisin, kunnes jo kannustusjoukkoihin ehtinyt joukkuetoveri tarjoutui avaamaan tölkin.

Olin tuhlannut aikaa, ja jo juostessa ("juostessa", kirj. huom.) kuvotti rankasti. Pänni, mutta ei pelottanut. Olkoot ja menkööt aikatavoitteet, kunhan juon.

Ryystin olutta rattoisaan tahtiin tovereiden kannustaessa. Ehdin hölistä suuntaan jos toiseenkin ja lainailla rekvisiittaa. Kun jäljellä oli kaksi desiä, oli aika todeta Teräsmeduusain tunnuslauseen mukaisesti Maaliin tai kuolemaan, ryystää loput ja poistua alueelta.

Tavalliseen tapaan ensin yrjötti ja sitten nauratti. Karhu upposi ajassa 4:21 ilman mitään yrittämistä, säädöstä ja sekoilusta huolimatta. Mikä tarkoittaa huimaa kehittymistä edelliskerroista. Muut lajit sen sijaan menivät aika hitaasti, paitsi ehkä uinti aavistuksen odotettua paremmin.

Illan kuluessa sitä alkoi haaveilla, että jos vaikka ensi kerraksi treenaisi. Mutta katsotaan nyt.

Koko Soldiers of Medusan puolesta haluaisin täsmentää, että emme ole koskaan muuttaneet ketään katseellamme kiveksi. Paitsi ehkä kännissä ja läpällä.

​​​​P.S. Terässika on siis maailman kovin tai ainakin paras triathlon, jossa uidaan 250 m, pyöräillään 10 km ja juostaan 3,5 km, minkä päälle juodaan litra olutta, edelleen aikaa vastaan. Tai jotain tuollaista ovat ne matkat, en ole nyt ihan varma koska join sen litran olutta. Ajassa 4:21!!! (In your face Jens ja Tuomo!)

P.P.S. Voi ristus miten tekee mieli mennä Helsinki City Triathloniin ensi viikonloppuna. Sanokaa pliis, että se on loppuunmyyty!

*** 
Swim, bike, run & beer equals the best triathlon in the world.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012