Kuten on ehkä aiemminkin käynyt ilmi, olen tosi vaativa kosmetiikkani suhteen. Inhoan tyhjiä lupauksia, ja ärsyynnyn todella paljon siitä, että usein joutuu tyytymään ihan ok -tuotteisiin. Yksi hankalimmista kosmetiikkatuotteista on ripsiväri.

Nehän ovat keksineet, että ripsarin pitää tuuhentaa, pidentää ja erotella. Tuo on vasta alkua kuulkaas! Ensinnäkin haluan KUNNOLLA sitä TUUHEUTTA. Pituuttakin saisi todella tulla. Erottelu nyt on vähempiarvoinen seikka, mutta mikään klimppikasa ei kelpaa. Lisäksi haluan, että ripsiväri kestää, kestää ja kestää - myös hikoilemisen, treenit ja juoksutapahtumat. Se ei saa nuhjaantua yläluomeen eikä varista silmän alle. Toisaalta sen pitää myös lähteä hyvin helposti pois.

Maskara ei saa myöskään ärsyttää silmiäni, ei kirvelemällä eikä vetistämällä. Sen tulee levittyä helposti, kuivua hetkessä ja pitää ripset kaarevina. Harjan pitää olla sopivan kokoinen ja hyvin muotoiltu. Väriä ja massaa pitää tulla kerralla riittävästi. Ja putkilo saisi mielellään irrota alle kahdellakympillä.

Jos olet ikinä ripsaria käyttänyt, tiedät, että tämä on mahdoton yhtälö. Ripsiväri jos joku on tyytymistuote. Ostoksilla huteja ei voi välttää, minkä takia tässä tarjolla kooste viimeaikoina kokeilemistani ja käyttämistäni ripsareista. Arviossa on mukana ainoastaan ne, jotka myös jäivät käyttöön, toivottomista tapauksista en jaksa edes puhua. Arvostelussa on tarkasteltu minulle kaikkein tärkeimpiä ominaisuuksia: tuuhennusta, kestoa ja poiston helppoutta - viimeinen on tosi tärkeä, sillä en käytä mitään poistoaineita.

Testiripset ovat vaaleat, keskipituiset, keskituuheat ja keskikaarevat. Testisilmät ovat hyvin herkät, mutta yksikään näistä tuotteista ei ärsyttänyt muutoin kuin arvioissa mainitulla tavalla. Poisto on suoritettu joko vettä ja tavallista käsisaippuaa tai ohjeen mukaisesti pelkkää vettä käyttäen. Jokainen testattu ripsari on ostettu omalla rahalla.

IsaDora Volume & Curl

Tuotelupaus: "Superhelppo poistaa. Ripsien tuuheuttaja." (Pitää paikkansa.)

Tuuhennus: Melko hyvä jo yhdellä kerroksella. Kahdella kelpo tulos. Ei juuri pidennä. Iso harja sotkee.

Kesto: Hyvä.

Kestääkö maratonin/ puolikkaan: Lievää varisemista tapahtuu.

Kestääkö suihkun: Ei, mikäli vettä tulee kasvoille.

Poisto: Hyvin helppo. Lämmin vesi ja saippua riittää.

Erityistä: Kuivui käyttökelvottomaksi todella nopeasti, ja näin ollen tulee käytössä kalliiksi. (On mahdollista, että eräät pikku näpit ovat jättäneet putkilon auki. Tätä ei kuitenkaan voida todistaa, joten pidettäköön sitä tuotteen ominaisuutena.)

Hinta: Alle 20 euroa. On sen arvoinen.

IsaDora All Day Long Lash

Tuotelupaus: "Helppo levittää, pysyy koko päivän, helppo poistaa." (Valetta.)

Tuuhennus: Ei. Pidentää, mutta heikosti. Väriä saa jyystää ja jyystää irtoamaan harjasta.

Kesto: Huono.

Kestääkö maratonin/ puolikkaan: Ei todellakaan. Ei selviä edes bussiin juoksemisesta.

Kestääkö suihkun: Ei.

Poisto: Melko helppo, mutta IsaDora Volume & Curl on huomattavasti helpompi poistaa.

Erityistä: Tässä on kumiharja, joista yleensä tykkään, mutta tämä harja törkkii ikävästi ripsirajaan. Häviää todella rankasti Volume & Curl:ille.

Hinta: Alle 20 euroa. Ei ole hintansa arvoinen.

Sensai Mascara 38 C (Volumising)

Tuotelupaus: "Hellävarainen, tahraamaton 38°C koostumus sisältää nopeasti kuivuvaa Rich Film Volumiser -tuuheuttajaa, joka antaa ripsille runsautta hetkessä." (Sinne päin.)

Tuuhennus: Kohtalainen. Verrattuna perus "kolmekasiin" yllättävän hyvä. Tuuhea lopputulos vaatii useamman kerroksen.

Kesto: Erinomainen.

Kestääkö maratonin/ puolikkaan: Kestää jopa kokomaratonin kaatosateessa vain aavistuksenomaisella varisemisella.

Kestääkö suihkun: Kyllä, jos silmiä ei hinkkaa.

Poisto: Hermoja riipivä suoritus. Vaatii oikeasti lämpimän veden (minkä ansiosta poisto ei välttämättä onnistu esimerkiksi hotellissa ulkomailla!) ja sitkeää irroittamista. Ripsarin oheen myydään mikrokuituista puhdistusliinaa mikä saattaa helpottaa asiaa. En ole kokeillut.

Erityistä: Kirvelee, mikäli kaataa vettä päähän ja vesi valuu ripsarin läpi silmiin. Säilyy hyvänä putkilossa pidempään, mitä kosmetologisi ja silmälääkärisi suosittelevat käyttämään. Huomattavasti parempi tuote kuin umpisurkea sisarensa (tavallinen 38): kuivuu paljon nopeammin ja saa oikeasti aikaan näkyvää jälkeä.

Hinta: Yli 20 euroa. Osta tax freestä, niin on hintansa arvoinen.

d.j.v. Beautenizer Volume Lash

Tuotelupaus: "Marvelously Volumizes, Separates & Conditions" (Sinne päin.)

Tuuhennus: Erinomainen. Värimassaa tarttuu kerralla runsaasti ja tuuheuttaa kunnolla.

Kesto: Iso pettymys. Sotkee yläluomen ja varisee alaluomelle.

Kestääkö maratonin/ puolikkaan: Ei todellakaan. Saattaa juuri ja juuri selvitä alkulämpästä.

Kestääkö suihkun: Ei, valuu liejuisena pitkin naamaa.

Poisto: Lähtee kyllä helposti, mutta ei siististi. Ei irtoa paloina, vaan mustana liejuna. Väri jää ihoon kiinni ja moikkaa sieltä vielä aamullakin.

Erityistä: Myynnissä Kickseissä.

Hinta: 20 euroa. Ei ole hintansa arvoinen.

IsaDoran Volume & Curl ja Sensai 38 tuuheuttavana versiona ovat siis osoittautuneet parhaiksi. Näiden ominaisuudet kun saisi yhdistettyä! Jos sinulla on tiedossa tuuheuttava, erittäin kestävä ja todella helposti poistettava ripsiväri, niin kerro ihmeessä kommenteissa.

***

Buying mascara is difficult. I want volume, lasting power and easy removal. These are the mascaras I've been lately using. IsaDora Volume & Curl and Sensai 38 C (Volumising) are the best so far. Neither is perfect but using both I can cover most mascara-related situations I end up to.

Kommentit (29)

Marsu
1/29 | 

Mac Extended Play Gigalash on 38-ripsari, mutta helppo poistaa. Hyvä tuuheus.

Benefit They're real kestää tosi hyvin ja lopputulos on täydellinen, mutta vaatii oman poistoaineensa (saa Sephorasta).

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
2/29 | 

Toi Mac kuulostaa hyvältä!! Tota Benefitiä kattelin just Sephorassa, mutta mä en pysty elämään poistoaineiden kanssa. En vaan kerta kaikkiaan pysty :D

kaisaj
4/29 | 

Ja ei oo siis vedenkestävä, vaan säänkestävä. Nimim. räntäsateessa pyöräilevä. ;)

heta margareta
5/29 | 

Mulla ei mitkään normiripsarit kestä treenausta. 38-maskaroista oon testannut sensain, diorin ja shisheidon, joista jälkimmäinen on ollut hyvä, muissa tuuheutusteho ja pidennys ovat olleet lähinnä surkeita.

hako
6/29 | 

Mä poistan Sensain ensin vedenkestävällä silmämeikinpoistoaineella ja sit loput jämät lämpimällä vedellä. On silmäystävällisempi menetelmä. :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
8/29 | 

Sensain tavallisesta ei jää oikeastaan jälkeäkään ripsiin...luomille kyllä jää, koska sen kuivuminen kestää jotain tunnin :O Mutta tolla tuuheuttavalla saa ok jälkeä, jos vaan jaksaa värittää.

Shiseido kuulostaa hyvältä. Pitänee kokeilla sitä ja tota mainittua Macia seuraavaksi.

Sekin on ärsyttävää, että ripsaria ei oikein voi testata ostamatta, ja sitten ottaa päähän kun pistää 30 euroa tuotteeseen, josta ei ole mihinkään.

marile
9/29 | 

Poistoaineessa menee munkin raja. Hiuksiani en laita ja meikin poistoon käytän yhtä ainetta. Mun ripsarisuositus on MAC Extended Play Lash. Se toimii samalla periaatteella kuin Sensain kolmekasi, mutta poisto on mielestäni huomattavasti helpompaa.

Keijukimppu
10/29 | 

Jos oot valmis pikkaisen panostamaan, niin kokeile Helena Rubinsteinin Lash Queenia. On ollut mulla luottoripsari jo vuosia, kestää lenkit, jumpat, häät, hautajaiset mutta silti on helppo poistaa ihan normi vedellä. Kestää avattuna huomattavasti pidempään kuin ns. markettiripsarit ja ei kirvellä silmiä. Hinta on jotain reilu 30 euroa, mutta on todella hintansa väärti.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
12/29 | 

En jaksa ja ei kiinnosta :D Mä haluan, että ripsari (ja muu meikki) lähtee samalla kun pesen kasvot (vedellä ja saippualla, myöskään puhdistusaineet ei kiinnosta), en jaksa monia aineita tai mitään vanulappuja.

Joskus nuorempana ns. hoidin ihoani aktiivisesti, ja se oli aina ihan samanlaisessa kunnossa, niin jossain vaiheessa kyllästyin. Pelkkään halvan nestesaippuan käyttöön siirtyminen ei vaikuttanut ihoon millään tavalla, niin tällä mennään.

Vielä kun joku keksisi kynsilakan, joka pysyy tosi hyvin mutta lähtee halutessa pelkällä vedellä pois :D Sitten on maailma valmis!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
14/29 | 

Mulla on Lumenen vastaava, ja se on kyllä muuttanut mun elämän :D

Silti on vähän turhan vaivalloista joutua tunkemaan sormensa purkkiin :D

jokuvaan
15/29 | 

MasterpieceMax - once you go max you never go back - guarantee
Paras tuote. ikinä. tai no, saman valmistajan false lash effect. Huh. Huh. ja hintaa alle parikymppiä

SS_
16/29 | 

Samaa Mac Extended Play Gigablack Lash ripsaria olin tulossa suosittelemaan! They're real -mascara on myös tullut kokeiletua, mutta harja oli muistaakseni VALTAVA, mikä on mun kirjoissa miinus. :)

Emilia M
17/29 | 

Sama vika! Ostan kyllä vallan tummanruskeita ripsareita, ehkä siinäkin osin vika. Kerran valitin Sokoksella tummanruskeasta "vedenkestävästä" ripsarista, joka ei tod kestänyt vettä - sain vastaukseksi, että juu, eihän nää ruskeat kestä mitään.

Mutta musta näyttää niin julmalta mun haljuissa silmissäni!

zitrone
18/29 | 

Itse olen käyttänyt cliniquen 39 asteessa pestäviä, olen ollut tyytyväinen (toki lämpimässä suihkussa lähtee pois). Hinta on ollut piirun verran alle 20 €.

Crymary
19/29 | 

Itsellä silmät vuotaa tuulisella säällä kuin vuoristopuro, tai sitten ripsari varisee alaluomelle pitkin päivää. Tästä tuotteesta on tullut mun suosikki http://www.blincinc.com/us3/mascara-65.html

Kestää sään kuin sään, ja futistreenit räntäsateessa ja vihmovassa tuulessa eikä edes 12 h lennon jälkeen näytä pandakarhulta. Lähtee kuitenkin helposti ja siististi(!) lämpimällä vedellä. Eli lämmintä suihkua ei kestä, mutta pidennys- ja tuuhennusominaisuudet vähintään kohtalaiset. Ja kuivuu nopeasti. Toi hinta linkissä on NZD joten euroissa sijoittuu parinkympin tienoille.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
20/29 | 

Häh? Onpa ihme juttu!

Mä käytän itse mustaa ja olin tosi iloinen kun jossain vaiheessa tuli näitä blackest black -ripsareita. Aina sanotaan, että vaalea ei saisi käyttää mustaa eikä edes mustia rajauksia, mutta mitä tummempi sen parempi :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
21/29 | 

Mulla on ollut joku noista. Ja jostain ihmeellisestä syystä mä en tajunnut, että se on lämpimällä vedellä lähtevä, vaan se selvisi mulle vasta jälkikäteen :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
24/29 | 

Mä en ole ihan varma pystynkö elämään "pelkän" sänkestävyyden kanssa :P Mutta kuulostaa ihan kokeilemisen arvoiselta tuotteelta :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
26/29 | 

Tästä olen kuullut kehuja muualtakin, mutta onko helposti poistettava? Mä pystyn elämään sen kanssa, että tuuheutta ei ihan kauheasti tule, jos poisto on helppoa, mutta en toisin päin :D

Milena
27/29 | 

Tuo Sensain volume 38 on omiin ripsiini ylivoimaisesti paras, mutta tuli mieleen, oletko kokeillut kerrostaa eri ripsivärejä? Esim. alle tavallista ja päälle kolmekasia. Markkinoilla on myös ripsarin pohjustajia, joilla saa lisää tuuheutta ja pituutta. Toinen tuuheutuskikka on tupsuttaa puuteria ripsiin ennen ripsaria. Tai miten olis ripsienpidennykset? 

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
28/29 | 

Nooo kun olen ihminen, joka ei jaksa käyttää meikinpoistoainetta niin saatan ehkä olla myös vähän sellainen ihminen, joka ei jaksa kerrostella ja askarrella muutenkaan :D Kaikki pitää saada helposti ja heti! Ehkä mä tohon ripsien puuterointiin just ja just voisin kyetä!

Pidennykset mulla on pari kertaa ollut, mutta en tykkää niistä extremeolosuhteissa, kuten juoksutapahtumassa tai uidessa :P

meikinpoistoaineeton
29/29 | 

Erillisiä meikinpoistoaineita tai -lappuja en jaksa mäkään, mutta ton on saanut ihan ongelmitta pois. Oma uusin suosikkini samalta merkiltä (eli siis Maxfactor) ruma violetti pötkylä Clump Defy - näyttää halvalta ja vähän reilun kympin vaan maksaakin, mutta tuuheuttaa loistavasti ja lähtee helposti pois. Mulla melkein kaikki ripsarit varisee kun tuhlailen väriä, mutta tää on siitäkin ollut kyllä ihan eri luokkaa. Lämmin suositus, tää oli mulle ainakin ihan musta hevonen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012