Luin aamulla Hesarista, että olivat pistäneet puolustusministeri Carl Haglundin alokkaiden kuntotestiin. Haglund sai kokonaisuudessaan kiitettävän tuloksen, ja esimerkiksi juoksi Cooperissa 2 930 metriä. Vaikka toki olen iloinen puolustusministerin oivallisesta suoritutumisesta, ei tämä ole se riemun aihe. Vaan se, että varusmiesten (kyllä, tässä kohdassa tosiaan käytetään termiä varusmies, ei alokas) keskiarvotulos Cooperissa on 2 448 metriä! Häh!

Olen vähän surrut sitä, että vaikka juoksukunto kestävyyden osalta kehittyykin, en oikein saa sitä vauhtia töppösiin. Mutta enhän minä niin hidas sitten olekaan kun kipitän testissä saman verran kuin keskiverto varusmies! Oletettavasti olen kuitenkin kymmenisen vuotta vanhempi ja myös keskivertoa monnia enemmän nainen.

Alla vielä muut testatut seikat, puolustusministerin tulos ja keskiarvot.

Pitäisipä testata nuo muutkin! Tosin sen tiedän kokeilematta, että punnerrustulokseni jää surkeaksi. Ihan sama, että aikaa on minuutti, ei niitä irtoa kuin parisenkymmentä. Toistaiseksi...

Millaiset ovat omat tuloksesi verrattuna alokkaisiin (tai kaikkiin varusmiehiin, kumpia tuo nyt sitten koskee)?

(Eikä nyt mennä siihen, että onhan se vähän huolestuttavaa, että noin parikymppiset [miehet] juoksevat yhtä heikon tuloksen kuin hidas kolmekymppinen eukko. Keskityn vaan siihen, että suhteessa en olekaan niin hidas!)

***

I've been quite disappointed with myself being so slow runner but I just found out that average conscript of Finnish army runs Cooper at the same pace as I do. Maybe I'm not that lousy, after all I'm about ten years older and most of them are men.

Kommentit (3)

Ninan verkkareissa
1/3 | 

Joo tää oli ehdottomasti Hesarin kiinnostavin juttu tänään :) Veikkaan, että omat tulokset jäisivät pikkuisen Callen vastaavista, vauhditon pituus ilman kenkiä 209 cm, vatsat ja punnerrukset olen testannut puolen minuutin pätkissä ja niiden tulosten perusteella voisin päästä aika lähelle ministerismittoja. Cooperista on ihan mahdoton sanoa mitään, pitääkin koklata jahka pääsen sinuiksi pohjallisten ja ylipäätään juoksentelun kanssa. 

NinaMaria
2/3 | 

Tarvii ehkä kokeilla. Veikkaisin, että cooperissa en olisi mitenkään hyvä. Juoksuvauhtini on aina hidasta. Loistan itse pidemmillä matkoilla. Tai no loistan on ehkä hiukan ylevä sana mutta ... :D

Mulla taas nuo punnerrukset voisi olla aikamoinen valtti. Lisäksi vatsalihakset on joskus testattukin ja sain tulokseksi kiitettävän.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
3/3 | 

Mä en ole koskaan (ainakaan aikuisena) kokeillut tuota vauhditonta pituutta, mutta oletan, että se jää kyllä hyvin kauas noista lukemista... Cooperissakaan en vedä todellakaan mitenkään hyvin, enkä kyllä loista pitkilläkään matkoilla vauhdin osalta, mutta ehkä sen osalta, miltä se tuntuu. Kun voin kuitenkin edetä tosi kauan olematta minkäänlaisissa vaikeuksissa :) Vatsalihaksista en osaa sanoa, ne on varmaan (ikäluokkani ja sukupuoleni) keskivertoa paremmassa kunnossa, mutta tuo testi on varmaan perus istumaannousu? Siinä en tiedä kuinka pärjään...kokeiluun siis! Ja punnerruksissa tosiaan hyydyn sinne pariinkymppiin, mikäli puhutaan "oikesta" punnerruksista. Naisten menee enemmän tietty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012