Toisin kuin monella muulla juoksun harrastajalla, minulla on vain yhdet juoksulenkkarit. Pärjään yksillä, koska en kuitenkaan pysty juoksemaan perättäisinä päivinä, joten lenkkarini ehtivät aina kuivua. Käytän niitä kesät talvet, ja tähän asti olen pysynyt pystyssä sekä välttynyt jalkaterien lämpöhalvaukselta. Mutta en ole varma olenko tyytyväinen tähän tilanteeseen, vai käytänkö vuodenajasta ja tilanteesta riippumatta yksiä ja samoja siksi, että lenkkareiden ostaminen on niin  mahdottoman vaikeaa.

Ehkä käytin kaiken kohdalleni varatun tsäkän ja helppouden ostaessani ensimmäiset lenkkarini. Nappasin se suoraan Prisman alekorista, annoin kassalla kaksikymppisen, ja juoksin niillä tyytyväisenä ja ongelmitta pitkään. Nykyiset, Adidaksen Adistar Salvationit Solutionit, ovat olleet käytössä reilun vuoden. En tiedä kertyneestä kilometrimäärästä, mutta jotain voinee päätellä siitä, että niillä on juostu seitsemän puolimaratonia ja kaksi kokonaista. Vaihto on edessä vaikka miten yritän sitä vältellä.

Ryhdyin varovasti katselemaan uusia lenkkitossuja jo kesällä, mutta en onnistunut löytämään sopivia. Minulla on hankala jalka, enkä meinaa millään löytää mukavia kenkiä normaalikäyttöön, saati sitten juoksemiseen. Olisin suoraan ostanut uudet Salvationit, mutta kauhukseni huomasin, että niiden valmistus on lopetettu. Tai ainakin maahantuonti, mutta enää uskalla ostaa lenkkareita ulkomaisista nettikaupoista. Tilasin kerran tutun mallin, tutussa, sopivassa koossa. Eivät menneet jalkaan.

Salvationi Solutionini silloin kun ne vielä olivat hohtavan valkoiset. Sekä kissa, jota kiinnostaa.

Varminta on siis suunnata urheiluliikkeeseen, siellä on asiantuntevia myyjiä avuksi. Paitsi että ei. Pitkällisen itsenäisen tutkailun ja kaivannan jälkeen kiireinen myyntihenkilö vaivautuu keskustelemaan kanssani. Kerron millainen jalka minulla on, ja mitä tarvitsen: leveä ja korkea, ei tukia, maratontreeniin, mukavat, mielellään kivan näköiset, ainoa merkki jonka mallit istuvat jalkaani on Adidas. Käy ilmi, että se malli jota olen himoinnut on tuettu (tai sitten ei, lopulliseen selvyyteen ei päästä). Jotain muuta sitten.

Myyjä tarttuu lähimmällä hyllyllä olevaan kalliiseen lippulaivamalliin merkistä viis ja sanoo ota tästä nämä pronaatiotuetut, nämä ovat hyvät. Tai koitapa näitä Puman, näissä on markkinoiden levein lesti, ja ojentaa tossuja, jotka ovat suipommat kuin haltian korvat. Nämä käyvät määräharjoitteluun, tai tässä on nopea kisakenkä, myyjä ehdottaa kun olen sanonut juoksevani aika vähän ja hitaasti. Lopulta hän heiluttelee edessäni paria, joka näyttää siltä, että se olisi tuotu aikakoneella 90-luvulta, jossa kengät ovat jo viettäneet vuoden yläasteikäisen jampan jalassa. Pohjassa ei ole nuuskanmälliä, mutta muuten ulkoasu on yhtä ankea ja linttaanastuttu. Liian rumat, henkäisen varovasti, koska pelkään, että myyjäparalle tulee paha mieli.

Vaikka oikeastaan paha mieli on minulla. Jostain syystä yksikään myyjä ei yhdessäkään kaupassa ole uskonut, että olen itse jalkojeni ja treenaamiseni paras asiantuntija, ja alistun uuvuttavaan sovitusrumbaan. Kokeilen Niket, vaikka näen että ne ovat liian kapeita. Testaan Mizunot, vaikka niiden design on hirveä. Tyyppaan Asicseja, vaikka tiedän, että ne ovat turhan matalat varpaista. Useimmat vedän jalkaan vain pariksi sekunniksi, sillä ne tuntuvat saman tien niin huonoilta. Lopulta olen kaupassa kuumissani ja väsynyt. Sekä häpeissäni siitä että olen niin hankala, kun joudun pari parin jälkeen sanomaan, että ei sovi. Mikäli jonkin kenkä vaikuttaisi lupaavalta, ei sitä ole koossani. Mankkaalla voisi ehkä olla, käy siellä katsomassa. Eikä, en jaksa.

No siinähän on karamellit. Mutta miltä ne tuntuvat jalassa? Ja miltä ne tuntuvat jalassa kun olen juossut neljä tuntia? Kuva (ja lainaus alla) Sportamore.

Nettikään ei auta. Tutkin kiinnostavaa lenkkariparia, ja klikkaan lisätietoja esiin: Adidas Response Cushion 22 M- kengät ovat valmistettu mesh-ja synteettisestä materiaalista. EVA- pohjallinen. Kantapään ADIPRENE- pehmuste takaa mukavan ja tukevan tunteen. Että mitä? Kyllä minä tiedän mistä materiaaleista lenkkitossut tehdään, haluan sellaista informaatiota joka auttaa valitsemaan niiden välillä! Googlaan lisää, ja järkytyksekseni huomaan, että nykyisen lenkkarini ovat sittenkin tuetut! Voiko se pitää paikkansa? En tunne niissä pronaatiotukea, ja ostin ne neutraaleina. Huomaan, että eri kaupat kertovat samasta tuotteesta eri asioita, ja samoja kenkiä myydään eri tarkoitukseen.

Valmistajan nettisivuilla tieto on kiven alla, ja jos löydänkin jotain sopivaa, sitä ei saa Suomesta. Käyn hämmentävää keskustelua sosiaalisessa mediassa tai juoksijatovereiden kesken. Luen Runner's Worldin vertailuja. Mittailen ja tutkailen vanhoja lenkkareita, mikä se koko oli, mistä pohja on kulunut, jääkö kärkeen sentti vai puolitoista? Paljonko jalkani turpoavat maratonilla, Berliinin jälkeen työkengät tuntuivat ahtaalta pari päivää? Entäs kenkien sopivuus koko kropalle, sillekin pitäisi suoda ajatus jotta välttäisi vammat. Niin ja sopivuus mielelle, mielelleni istuu parhaiten pinkki. Ehkä liilakin käy.

Käytän kohtuuttomasti aikaa ja vaivaa etsintään ja sovitteluun, mutta sopivia tossuja ei tunnu löytyvän. Toivoa sopii, että tämän souvingin jälkeen jaksan vielä treenata!

Seuraava maraton on alle kolmen kuukauden päästä. Nyt on saatava uudet lenkkarit, ja pian että ehdin ajaa ne sisään. Kaipaan kiihkeästi personal shopperia, joka valitsisi minulle laajan valikoiman kenkiä testattavaksi, sanelemillani ehdoilla. Tai onko jossain Omo-infon tai Maalilinjan tyyppinen puhelinpalvelu hädässä oleville lenkkarinostajille?

Onko kenelläkään muulla yhtä hankalaa? Entä osaako joku kertoa, mistä löydän jalkaani sopivat tossut, tai mistä löydän myyjän joka auttaa minua löytämään ne?

MUOKATTU 18.11.13 Otin sitten silmän käteen ja katsoin, lenkkarieni malli oli Adidas Adistar Solution 2 eikä Salvation. Tämä tiedoksi, mikäli joku näistä infoa kaipailee.

***

I need a new pair of running shoes. And trust me, buying running shoes is really the hardest part of running.  I'm so jealous to people can just who walk into a store and buy the pair they like most.

Kommentit (41)

miakuusisto
42/41 | 

mä en oo löytänyt sitten vuoden 1999. en mistään. Asicsen on parhaat, mutta mä en haluu noita kirkuvia värejä. toiset hyvät on Reebokin lestit. 

en tiiä. mä oon sitten menny noilla hevoskengillä ;)) toivottavasti nyt keväällä tulis sellasii hyvii :D

Vonsku
43/41 | 

Hei!
Itse rakastuin 2009 Adidaksen Adistar Adios - kenkään. Sillä on juostu maratonin maailmanennätys. Se on ihanan kevyt ja mukava jalassa. Itse olen juossut niillä paljon vetotreenejä, mutta viime vuosina myös lenkkeillyt nillä. Itsellä jo 3. pari. Minulla on myös Adistar Bostoneita ollut samaan aikaan 3 paria. Niissä enemmän tukea kantapäässä ja soveltuvat paremmin loikkiin kuin Adiokset, käytän Bostoneita myös lenkkeilyyn sekä kävelyyn. Kisaan ottaisin ehdottomasti Adiokset. En tiedä, onko tästä apua, kaikilla niin eri jalka ja maku, mutta kannattaa kokeilla, ellet ole. :)

Vierailija
44/41 | 

Hei,
Sama ongelma. Jalkateräni on leveä ja korkea ja myytävien kengien lesti on kapea siihen nähden. Minulla on noin 10 vuotta sitten ostetut new blance lenkkarit leveällä lestillä, joilla olen juossut viikottain lyhyitä lenkkejä. Toisia yhtä hyviä lenkkareista en ole löytänyt. sama ongelma on tietysti muiden kengien kanssa. Camper teki ennen kengiä leveällä lestillä. Nyt Suomessa saatavien camper-kengien lesti on kapea. Nettisivut eivät kerro juuri lestin leveyttä.

Piipo79
45/41 | 

Joo, kaikenlaisia kenkiä kokeiltu. Parhaat olleet Karhut (niitä uusia jotka tuotemerkin myynnin jälkeen tuli markkinoille, en oo kokeillut, koska ostin silloisesta poistomyynnistä useammat varastoon!). New balancella on ollut myös hyviä kenkiä. Mut karhulla tosiaan (ainakin ennen) sellaiset ei-tuetut kevyet rullaavat tennarit (en muista oliko joku k10) oli superhyvät juosta!

Mindeka
46/41 | 

Täällä on ainakin usein testissä eri kenkiä, joten kannattaa kurkata, josko sieltä löytyisi apua kengän valintaan: http://www.arcticsportaddicts.fi/

Juoksuvalmentajamme neuvoi, että lyhyempiin lenkkeihin riittää noin puoli senttiä tyhjää kärkeen ja maratonille puolitoista. (Joka vastaa siis mielestäni pari ns. normikengän kokoa. Eli pitäisi mahtua turpoamaankin.)

Muutenhan en osaa auttaa, koska juoksen niitä lyhyitä matkoja. Toivottavasti löydät!!

Ja Peeäs: MIKÄ SEURAAVA MARATON?! ;) Hahah, hyvä sinä!

Ninan verkkareissa
47/41 | 

Mullon Karhut, neutraalit. Toinen pari menossa. Oon oikein tyytyväinen. Ota reilu koko. Mä oon ostanu ekat 4runnersilta ja tokat maratonin ilmoittautumisalueen messuosastolta. Mutta jos noita 4runners-liikkeitä on vielä, niin niissä ainakin sai hyvää palvelua. Ja nyt äkkiä alat hankkia ne uudet menokkaat, että ennättävät muokkautua jalkaan.

Oon muuten talven liukkailla käyttäny Icebugin neutraaleja, kevyitä lenkkareita ja nekin on ollu oikein hyvät. Aika leveän tuntuiset myös. Että jos aiot juosta ulkona myös ekstriim-olosuhteissa, niin suosittelen. Stockkalta ostin ne. 

Nata - White Trash Disease
48/41 | 

mulla on samanlainen jalka ku sulla! leveä ja erittäin korkea ja kaareva jalkapöytä. olen teinistä saakka juossut pääosin addun kengillä, koska niissä on paras lesti. niket ovat kaikkein huonoimmat juoksuun. asicsen kenkiä löytyy kolme paria ihan vain vaihtelun vuoksi.

heimossa saimme lenkkarit, nämä http://www.adidas.fi/Women%27s-Energy-Boost-Shoes/Q21116_530,fi_FI,pd.html . ovat olleet ehdottomasti parhaat juoksukengät ja jos on kiire, niin laitan aina nuo jalkaan kun olen menossa lenkille. tämä kommentti on täysin puolueeton ja vaikka olin tuossa kamppiksessa, niin ihan rehellisesti seison kenkien takana. hyvät lenkkarit!

asicsen kengistä olen tykännyt myös ja nämä ovat paljastuneet oikein mainioiksi http://www.asics.fi/running/products/gel-noosa-tri-women/ . asicsella on usein aika möhkäleet kengät, mutta nämä noosat ovat kevyet. taisin tosin ostaa nuo ihan vain ulkonäön vuoksi ;D suorituskyvyssä ei onneksi ole valittamista hehhe. 

Vonsku
49/41 | 

Tarkoitin siis Adizero eikä Adistar... :D, ja näköjään tuo Adios löytyy nyt myös Boost-mallina!

NinaMaria
50/41 | 

Tää kommentti ei varmaan auta millään tavalla mutta mulla on aina kenkiä ostaessa samainen ongelma. Mä en oo vielä koskaan löytänyt kenkiä, jotka ois tuntunut kaikinpuolin hyvältä. Yleisin ongelma mulla lienee leveä lesti eli kengät puristaa aina sivuilta. Tai sitten ne hiertää sitä luuta siinä nilkassa (korkeus ulottuu juuri väärään kohtaa). Itse oon siis päätynyt ostamaan aina melkein kengät. Sitä hiertämistä ei saa tapahtua mutta annan niiden kenkien olla liian kapeat. Sitten käytän kenkiä pariviikkoa miltei yötäpäivää (kävellessäkin) niin ihmeellisesti ne kengät sitten mukautuu ja levenee. Mutta jos jostain löydät sopivat (=leveät) niin kerro tällekin. Oishan se hienoa jos vois joskus ostaa kengät jotka ois heti hyvät.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
51/41 | 

Mulla on sellainen muistikuva, että Adizerot on mulle liian kapoisia... Tsekkaan kyllä kaikki mahdolliset vinkit :)

Musta tuntu, että näihin jalkoihin käy parhaiten sellaiset mallit, jotka on suunnattu painaville miehille, niillä ajatellaan olevan leveämpi jalka :P Muistaakseni noita mun Salvationeja suositeltiin nimenomaan raskastekoisille juoksijoille...

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
52/41 | 

New Balanceja en ole tainnut koskaan kokeillakaan. Ja joo, ei ole Camperit entisensä :/ Tästä tuli mieleen kun kaverini oli töissä Ziossa, ja menin sinne että nyt ostan korkkarit, maksoi mitä maksoi. Sovitin varmaan 20 paria mitä hän kaivoi esille, ja jokainen tuntui hirveältä jalassa :P Pitäisi varmaan siirtyä mittatilauskenkiin!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
53/41 | 

Muistelisin, että Karhut eivät myöskään mahdu, mutta en sulje niitäkään pois. Sekin tuo oman haasteensa, että eihän ne lestit ole vuodesta toiseen ja mallista toiseen samanlaiset. Voi apua että nyt jo väsyttää kun ajattelen tulevaa sovitusshowta :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
54/41 | 

Joo pitää testata Karhut myös. Tosiaan, 4runners, olin ihan unohtanut koko liikkeen! On se näköjään vielä Kampissa http://www.4runners.fi/myymala-i-49.html Nettisivuilla oli vaan 12 mallia kenkiä, kai siellä kaupassa on enemmän...?

Onko sun Icebugit tosiaan kevyet? Mulla on jotenkin sellainen mielikuva, että ne painaa yhtä paljon kuin tyyliin vaelluskengät, ja koska lumessa juokseminen raahautuminen on niin rankkaa tavallisillakin lenkkareilla, en ole edes miettinyt niiden hankkimista. Toivon mukaan en joudu extreme-olosuhteisiin, mutta se riippuu ihan siitä millainen talvi on tulossa. Tähän asti vaikuttaa oikein hyvältä :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
55/41 | 

Joo, Addut on selkeästi parhaat ja Nikejä en voisi kuvitellakaan käyttäväni. Noita Energy Boosteja olen himoinnut, ja todellakin olisin pienen lisäboostin tarpeessa :D Tuon linkin mukaan niissä ei olisi mitään pronaatiotukia, mutta Intersportissa väittivät mulle, että niissä on. Ehkä siinä oli joku sekaannus? Nyt kyllä soitan Adidakselle ja kysyn :D

Oi että minkä näköiset noi Asicsit!!! *kuolaa* *kuolaa lisää* Sopiskohan ne mulle....toisaalta nyt ehkä lähestytään pistettä jossa kengät vaan pistetään sopimaan :P

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
57/41 | 

Tää on kyllä ikävä ongelma :/ Usein ne tosiaan venyy, mutta kurjaahan se on joutua prosessoimaan pitkään. Olen ihmetellyt tosi paljon sitä, että miten (melkein) kaikki muut voi vaan ostaa kenkiä ja kävellä niillä ihan iloisina. Siis eikö niitä satu, vai eikö ne vaan välitä??

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
58/41 | 

En ole ihan varma, auttaako vai vaikeuttaako noi arvostelut asiaa :D Ihastun johonkin, ja sitten sitä ei kuitenkaan saa mistään :/

Muistelin kanssa, että se oli tuo sentti & puolitoista. Hommaan kyllä suoraan maraton-sopivan, koska en muuten kerkeä sopeutua siihen.

Hahaa, joo OHO. Olin kipeenä ja tylsistyneenä himassa ja ajattelin ihan huvin vuoksi kurkata, että paljonko maksaa matka jos lähden maralle tammikuussa. Sitten kävi niin, että löytyi ihan naurettavan edullinen pakettimatka, niin eihän sitä nyt voinut vastustaa :P Enää pitäisi treenata sitten, mutta ehkä tuo innostaa. Olen lörvännyt niin pahasti koko syksyn.

-pauliina
60/41 | 

Täällä liputetaan ehdottomasti addun energyboostien nimeen!! Asicseilla rasitusmurtuman juosseena nuo ovat tuntuneet taivaallisilta jalassa. Kevyet, hengittävät ja niin pehmeät. Ja ovat tosiaan neutraalille askeleelle.
Terkkuja, toivoo juoksuun hurahtanut urheiluliikkeen myyjä :)

Ninan verkkareissa
61/41 | 

Joo, ne on tosi kevyet. Olin kanssa siinä uskossa, että ne on jytkyt, mutta ei. 

Tiinuska / Parempia polkuja
63/41 | 

Nyt kohta vuoden enemmän ja vähemmän juosseena voin kyllä todellakin todeta, että hankalinta juoksemisessa on kengät! Minulla on useammin kuin kerran meinannut epätoivo iskeä, kun saamani kenkäpalvelu on ollut kuvaamasilaista. Se, joka vielä väittää, että juoksu on niin helppo laji, kun ei tarvita mitään erityisvarusteita, puhuu täyttä bullshittiä. Mä olen vuoden aikana juossut kolmilla eri kengillä, joista lempparikaksikon muodostaa Adidas Energy Boostit (todella kevyet värkit) sekä Brooksin Glycerin 10:t. Jälkimmäiset näistä, Footbalancen pohjallisilla höystettynä, ovat kaikista parhaimmat jaloilleni. Tunsin sen heti, kun laitoin ne kaupassa jalkaan. Oletkos käynyt koskaan Brookseja sovittelemassa? Toivottavasti löydät uudet & sopivat pian!

Laura P...
64/41 | 

Ostin tuossa muutama kuukausi sitten Adistar Boostit! Olihan ne hieman tyyriit, mutta todellakin kaiken rahan väärtit. Jos vain omaan jalkaan passaa, niin täältä tulee lämmin suositus!!

JnH
65/41 | 

Kävin fysioterapeutilla akillesvaivojen vuoksi, ja siellä videoitiin juoksutekniikkaa ja löydettiin virheet. Yhdet olemassaolleista lenkkareistani todettiin hyviksi, joten tilasin niitä netistä vielä 2 paria varastoon (vanha malli ja valmistus lopetettu), näillä pitäisi pärjätä vähän aikaa.

Urheilukauppojen myyjien tai edes niiden askelklinikoiden "asiantuntemuksella" ei todellakaan tee yhtään mitään. Hyvää fyssaria siis suosittelen. Tulee loppupeleissä paljon halvemmaksi kuin yritys-erehdys-lenkkareiden ostelu, saatika huonojen kenkien takia rasitusvammojen hankkiminen :)

JnH
66/41 | 

Ja Icebugit on tosiaan todella kevyet mutta silti napakat. Aivan nerokas keksintö, kun pystyy peilijäälläkin juoksemaan.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
69/41 | 

Näin se on -_- Brookseja en muistaakseni ole kokeillut. Mahdollisimman vähän olen kokeillut mitään muuta kuin Adduja kun en usko, että ne kuitenkaan sopii :/

Mulla kävi kanssa noiden Salvationien kanssa niin, että tiesin heti että tässä nämä ovat kun pistin jalkaan. Silloinkin olin etsinyt jo pitkään, ja olin tosi iloinen ja helpottunut kun ne tuntuivat samantien niin hyviltä!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
70/41 | 

Tämä olisi varmasti hyvä homma! Nyt vaan en taida jaksaa (ja toivon että se ei kostaudu....), vaan nappaan ekat jotka sopivat jalkaan :P

Mindeka
73/41 | 

On Energy Boosteissa joku pieni tuki, koska juuri sen takia fysioterapeutti suositteli minun juoksevan niillä, vanhojen Nike Freen sijaan. (Jos muistat sen minun juoksijanpolvi-episodin?) Epäilin siis itse tuolloin uutta kenkää, mutta sehän paljastuikin siis täysin vääräksi diagnoosiksi ;) -Niikuin yleensäkin googlettajalle käy. Hih.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
75/41 | 

Häh :D En ole ollut minkään muun asian kanssa pitkiin aikoihin yhtä kuutamolla kuin tämän Boostien tuki vai ei -dilemman kanssa :D Olisko niin, että niissä on se joku ihme "vakautin", en muista tarkalleen, mutta ei varsinaista pronaatiotukea? Kävin eilen Stadiumissa, jossa ei yllättäen ollut mun kokoa, niin siellä myyjä sanoi että ovat neutraalit, Intersportissa taas kesällä mulle sanottiin, että on tuki. Mutta eilen kokeilemani olivat kyllä eri väriset kuin ne sun, joten ehkä ne ei ole sama malli...? 

Otan yhteyttä Adidaksen asiakaspalveluun. Mun on pakko saada tietää totuus!!!

Laura P...
76/41 | 

Kun kävin ostamassa omia Boostejani, kokeilin kenkiä Intersportissa ja Stadiumissa. Huomasin silloin, että valikoimissa ja eri (Boost)kenkämalleissa oli eroja.

Itselläni on siis tämä malli ja ilmeisesti Mindekalla myös (ainakin pienen blogivakoilun perusteella siltä näyttäisi ;))

Tämä tuntui aivan erilaiselta jalassa, kuin se Boost, jota löytyi Stadiumin valikoimista. Saattaa siis olla, että se Stadiumin kenkä todella on neutraali, kun taas tästä se pieni tuki löytyy.

Ja tätä minun versiotani ei siis ilmeisesti Suomessa myy muut kuin Intersport -liikkeet. Mutta kannattaa tosiaan kysellä ehkä suoraan sieltä addulta, sillä itse sain ainakin todella vaihtelevaa palvelua liikkeissä. Valmistajalla tietävät kuitenkin parhaiten!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
77/41 | 

Eli me puhutaan nyt ainakin kahdesta eri kengästä, Adistar Boostista ja Energy Boostista, joista ekassa on tuki ja tokassa ei :D Ja nyt muistankin, kyttäsin nimenomaan Adistar Boost -mallia, koska edellisetkin oli Adistar -malliset. Tämä selvensi :P

AnniKoo
79/41 | 

Mulla on myös kärjestä hyvin leveä jalka ja itse asiassa parhaat juoksukengät jotka olen onnistunut löytämään ovat Niken Air Pegasukset - ovat leveämmät kuin muut Niken mallit. Niillä juostu pari maratonia ilman ainuttakaan hiertymää. Urheilukaupan myyjä möi mulle taannoin sellaiset tosi leveät Pumat ja olivat kyllä riittävän leveät mutta niin tuetut, että mulle tuli askellusvirhe ja kipuja polven takaosaan. Huomasin eron selkeästi kun kivut hävisivät siirtyessäni talveksi pegasuksen Gtx-versioon. Pegasuksissa on kyllä myös jonkin verran tukea vaikka neutraalina mainostavat. Pari kesää olen nyt juossut Merrelin barefoot-kengillä, ihan mahtavat kevyet ja riittävän leveät! Ns. normikengistä suosittelen kokeilemaan saksalaista Trippen-merkkiä - suht arvokkaita mutta käsin tehtyjä nahkakenkiä jotka joka pennin arvoiset ja omalle jalalleni juuri ja juuri riittävän leveät. N. 90% suomalaisista naistenkegistä kun tuntuu olevan tehty kapeajalkaisille, huoh....

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
80/41 | 

Tutustun näihinkin!

On kyllä tosi vaikeaa löytää tarpeeksi leveitä kenkiä. Sellaiset, joissa on leveämpiä malleja on yleensä myös aika hhmm epätrendikkäitä ja enemmän varttuneemman väen mieleen. Tai onkohan heidänkään, liekö kukaan koskaan kysynyt :D Sitä ihmettelen, että onko kaikilla muilla tosiaan niin kapoiset jalat kuin mitä myytävät kengät ovat. Eivät omani näytä mitenkään ihmeellisen leveiltä jos vertaa...?

Ilmeisesti Left shoe companystä voisi saada myös naistenkenkiä mittatilauksena, näin mulle sanottiin mutta en ole varmistanut asiaa. Niiden luulisi sopivan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
Sisältö jatkuu mainoksen alla