Sarjassamme ahdistun puolestanne liian haastavilla tanssitunneilla on vuorossa voguing. Tätä tuli tyypattua Tanssikoulu DCA:ssa, ja eikä liene vaikea arvata millä sanoilla aloitetaan. Joo-o, ristus kun oli vaikeaa!

Koska voguing ei välttämättä ole ihan kaikille tuttu laji, niin otetaan tähän väliin pikkuinen tiivistelmä tanssikoulun sivuilta: Voguing on tanssilaji, joka on syntynyt New Yorkin homoklubeilla 70–80 -luvun taitteessa ja saanut inspiraationsa muotikuvista ja malleista. Poseerauksissa ajatellaan pysähdyksiä ja valokuvia, kuten kuuluisan Vogue-muotilehden sivuilla. Vogueta voidaan kuvailla tanssiksi, jota tanssitaan kaksiulotteisesti kolmiulotteisessa tilassa ja pääosassa siinä ovat suorat linjat sekä vartalon kauniit asennot.

Huh. Voitte arvata millainen eksistentiaaliahdistus syntyi ilmaisusta kaksiulotteisesti kolmiulotteisessa tilassa.

Menin tunnille lievästi painostettuna (kiitti vaan Laura) ja olin aika hädissäni koko ajan. Siellä tsuppailtiin ympäriinsä eri tavoilla, mikä onnistui jotenkin, ja pysähdeltiin välillä poseerauksiin, mikä oli kauheaa. Mikä nyt tietysti johtuu siitä, että olen tosi rajoittunut itseni kanssa ja paranisin kyllä vougaamalla lisää, jos vaan kykenisin. En taida kyetä.

No ei tämä vielä mitään. Siirryimme ulottuvuusaspektiin: käsiä liikuteltiin jos jossakin suunnassa jos jollakin tavalla. Geometrisia ja teräviä piti liikkeiden oleman. Mikä oli mie-let-tö-män makean näköistä ja motoriikkamiikka-vaikeusasteikolla jotain +tsiljoona. Selvisin ja ope kehui, mistä olin järkyttynyt. En halua katteettomia kehuja. Tai no ehkä ihan vähän.

http://www.youtube.com/watch?v=dnouzQGPBHw

Tältä se näyttää. Ei tosin mun tekemänä.

Mene jos: Tykkäät katsoa itseäsi peilistä tai haluat leikkiä mallia/Madonnaa. Pidät vääntyilystä ja olet nopea huitomaan. Tai jos haluat oppia jotain noista ja olet rohkeampi kuin minä. Eli mene vaan.

Vaatteista sanotaan tuntikuvauksessa tyyliin "mukavat". Älä usko, pistä tosi mageet. Vuoden 1999 abiverkkairessa alat vaan itkemään.

***

I tried some voguing. Walking, ok. Posing, embarrassing. Hand moves, whatwhatWHAT! Try if you are (or want to be) cool and fierce. I just wanted to go home!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012