Halusin kovasti osallistua männäviikonloppuna Nakukympille. Mutta koska Padasjoelle on huomattavan hankala päästä, jäi tapahtuma tänä vuonna väliin.

Olin kuitenkin valmistautunut. En juoksemalla, vaan hhmm tuota asustautumalla luonnon minulle lahjoittamiin turkiksiin.

Samaisena viikonloppuna olimme lähdössä Uimastadionille, ja huomasin sanovani, että en voi tulla sinne "näin karvaisena". Mitä!!!

En ole kovin fanaattinen minkään karvojeni suhteen, en ole koskaan ollut, en kumpaankaan suuntaan. Mitään negatiivisia kommentteja tai tilanteita ei ole tästä seurannut. Silti ajattelin, että on jokin raja, jonka ylitettyään ei sovi näyttäytyä alasti tai vähäpukeisena. Mikä sekopäisintä, tämä raja ylittyy naisen vartalon ollessa täysin normaalissa tilassa!

En vastusta mitään karvanpoistoa, niin kauan kuin se on oma- ja vapaaehtoista ja siitä tulee hyvä fiilis. Nykymaailman karvattomuusmanian suhteen ajattelen, että jos oma itsevarmuus tai kiinnostus toiseen katoaa muutamasta haivenesta, on parempi hakeutua terapeutin kuin vahaajan pakeille.

Karvanpoistovimmassa on ongelmansa, eli se, kun karvoista tehdään moraalikysymys. Se, että kokee, ettei voi mennä luonnontilassa uimahalliin on ongelma. Kulttuurin ongelma, ei yksilön. Se, että koemme normaalin karvoituksen vastenmieliseksi ja epähygieeniseksi, on älytöntä, rajoittavaa ja rajoittunutta.

Onko jumppalehden tarpeen opastaa aikuisia lukijoitaan hygienia-asioissa?

Jos et poista karvojasi, olet elämänhallintasi menettänyt, itsestäsi huolehtimaton ja siivoton, nykyisin ajatellaan. Mitä jos sattuu tykkäämään karvoista? Mitä jos puoliso sattuu tykkäämään karvoista? Mitä jos on vaihtelunhaluinen? Mitä jos kokee "itsestään huolehtimisen" olevan ihan jotain muuta kuin sitä, että tuntematon ihminen riipii intiimialueitasi klöntillä kuumaa sokeria? Mitä jos on muutakin tekemistä ja muutakin ajateltavaa? Mitä jos asia ei kiinnosta yhden lentävän elimen vertaa? (Tai mitä jos meinaa julkisesti juosta kymppikilsan Eevan asussa?)

Kynsien pureskelu on epähygieenistä, eivät kynnet. Peseytymättömyys on epähygieenistä, eivät karvat. Alapääkarvojen poistaminen lisää tulehdusalttiutta, joten kyse on pikemminkin kulttuurisesta kuin biologisesta likaisuuskäsityksestä.

Vastenmielisyyskin on tulkintakysymys. Onko jokin asia oikeasti hirveää ja ällöttävää, vai olemmeko vain oppineet ajattelemaan niin? Muutama vuosikymmen sitten naiset eivät sheivanneet kuin sääriään, jos niitäkään. Ei se ollut kenenkään mielestä kuvottavaa, vaan seksikästä. Ammoisina aikoina tädin nuoruudessa karvattomuus oli jopa noloa!

Perimätieto ei myöskään kerro niistä lähes ylitsepääsemättömistä vaikeuksista, jota karvoituksen väitetään nykyisin intiimielämään aiheuttavan. Tai ehkäpä yksikään niistä karvaantukehtuneista ei ole jäänyt kertomaan taisteluistaan jälkipolville, missä tapauksessa rauha heidän muistolleen.

Karvanpoistoa puolustellaan usein sillä, että sileä iho on ollut in jo antiikin aikana. Ei sillä varmaan ole mitään tekemistä sen kanssa, että entisaikaan pörreihin pesiytyivät kaikenmaailman syöpäläiset. Eikä senkään, että peseytymismahdollisuudet olivat hieman nykyistä heikommat. Muinaisessa Egyptissä ajeltiin kroppakarvojen lisäksi myös hiukset. Jostain syystä sitä ei kuitenkaan pidetä nykyisin tarpeellisena.

Karvanpoisto on valtava bisnes. Totta hitossa sokerointia, höylää tai vahaliuskoja kaupitteleva pyrkii tekemään tuotteestaan välttämättömyyden. Arvatkaa vaan, ketkä hierovat karvaisia käsiään yhteen, jos joka iikka vakuuttuu siitä, että höyläys ja fiilaus on perushygieniaa!

Kustannukset voivat olla isojakin. Säännöllinen sokerointi melko edullisessa paikassa maksaa vuodessa yli seitsemänsataa euroa. 700! Sillä summalla pääsisi jo kivalle matkalle. En tiedä teistä, mutta minun arvoissani kiitoradalla ja kiitoradalla on eroa.

Väittävät, että puska on jälleen tulossa muotiin. Olen käyttänyt säästyneitä satasiani sen verran usein reissuihin muodin edelläkävijöinä tunnetuissa maissa sijaitseviin naisten pukuhuoneisiin, että ei tämä yllärinä tullut. Seurantajaksoni ei ole niin pitkä, että voisin sanoa onko puska palannut muualle Eurooppaan vai lähtikö se sieltä edes.

Joka tapauksessa: onhan tuo mukavan pörröinen uutinen. Vaikka kokonakkena voi olla mukavaa esiintyä silloin, kun sitä ei tarvitse tehdä Nakukympillä, on fanaattisuus ja yhden totuuden toitottaminen karvojen suhteen jotenkin vaan niin nolkytlukua.

 

Kanssani kuvissa poseeraa Järvikylän basilikapuu. En kerta kaikkiaan voinut vastustaa kiusausta.

***

Is bush the new black? Well I certainly welcome more variation to what we see as acceptable amount of body hair.

Kommentit (14)

emmm
15/14 | 

JEE! oikea meininki. Just tänään mietin, voinko mennä pilatekseen kun on kaikki karvat miten sattuu. Hyvänen aika - pilatekseen! Näin opiskelijana ei todellakaan oo varaa laittaa halvankaan ammattilaisen tekemään sokerointiin rahaa. Tee se itse toiminta taas on varsin tuhoon tuomittua. Ensin on ratkaistava, yrittääkö keitellä oman sokerointiseoksen, uskaltaako työntää villisti pyörivän ja imurilta kuulostavan epilaattorin intiimialueelle (auauauauau) vai tyytykö vaan hyöläämään. Sitten seuraa epämääräinen kykkiminen pienen yksiön kylppärissä ja jooga-asentoja uhmaava taivuttelu, jotta näkis ees joten karvojen tilan. Ja kohta taas sama rumba uudelleen. Armahdin itseni aamulla, annoin karvojen olla ja päätin mennä niiden kanssa.

Where God created grass.. Muissa jutuissa luomu ja viherjauheet ja tiesmitkät kyllä on påp, mutta luomunainen jää aina riittämättömäksi.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
16/14 | 

Joo älytön vaiva - ja tuska, just noi sokeroinnit ja epillaattorit!

Toi on kyllä jännä juttu, että pitäisi olla niin luomua, ei kemikaaleja, ei lisäaineita, mielellään ei edes vesijohtovettä (kun sillä kontrolloidaan ihmisiä!!! hahaa) vaan lähdevettä, ei rokotuksia jne., mutta karvat ovat liian EPÄLUONNOLLISIA :D

Sonja
17/14 | 

Virpi Salmikin kirjoitti toukokuun Trendissä että "pimpsakarvat eivät ole vain in, ne ovat suorsataan must have". :D

Tuohon jumppalehden hygieenisyysväitteeseen liittyen, monet (alapää)lääkärithän ovat täysin päinvastaista mieltä, karvat suojaavat vaginan omaa bakteerikantaa tunkeilijoilta. 
 

ps. Tämä kommenttikenttä on todella ärsyttävän ahdas

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
18/14 | 

Joo se oli mielenkiintoinen juttu :)

Musta toi oli aikamoinen...just koska se ei pidä paikkaansa ainakaan terveysmielessä, ja muutenkin: mä en todellakaan halua mitään ohjeistusta naistenlehdeltä siinä, miten mun pitää hygieeniaani hoitaa tai karvojeni kanssa elellä!

Mä käytän koneella, ja täällä on tarpeeksi tilaa, mutta tuossa alhaalla näyttikin olevan vinkki että kulmasta saa suurennettua :)

Opaskoira
19/14 | 

Vierailija kirjoitti:

ps. Tämä kommenttikenttä on todella ärsyttävän ahdas

Sitä kenttää voi suurentaa oikeassa alakulmasta vetämällä.

Sanna
22/14 | 

Niin asiaa! Kun karvoituksella on tutkittu ja lääketieteellisestikin perusteltu syy olemassaoloonsa (mm. alapää ilmastoituu paremmin kun vaatteen ja ihon välillä on ilmapatja, kiitos karvojen -> vähemmän infektioita!) niin onhan ihan hullua että laukataan tiesonnalla sokeroimassa alapäätä. 

Ei sen tarvi tietenkään kurkistella uikkarin alaosasta, puskan, mutta jokin järki kuitenkin. Vahaa/sheivaa kun tarpeen ja on muuten niin kuin on. Jos poikaystävä vaatii posliinia, niin onhan sekin himpun kummaa...

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
23/14 | 

Näin on.

Tämä on musta hassua, että ajatellaan niin kuin vaihtoehtoja olisi kaksi, pitkälle reisiin kasvava vallaton puska tai ei mitään. Kai siihen väliinkin paljon kaikenlaista mahtuu? Ja just joskus voi olla ilman ja joskus karvoineen kaikkineen, ilman että siitä tarvitsee tehdä mitään moraalikysymystä.

Musta on ihan ok, jos kasvattaa/ poistaa karvoja kumppanin iloksi niin kauan, kun se ei ole hankalaa tai itselle vastenmielistä. Mutta en pysty käsittämään sitä, että pitäisi jaksaa väijyä karvojaan ihan koko ajan muiden mielipiteiden takia, oli nämä muut nyt satunnaisia uimahallikävijöitä tai puoliso. Sama jos vaikka mun puoliso tykkäisi, että käyttäisin vahvaa meikkiä, voisin meikata silloin tällöin, mutta en todellakaan jaksaisi joka päivä.

karvakorva
24/14 | 

Minä en karvojani kenenkään takia ajele. Puska on ja rakastan sitä. Niin moni mieskin. :D 

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
25/14 | 

Tämä on yksi puoli, mikä keskustelusta aika paljon unohtuu. Veuhkataan, kuinka kaikki miehet haluaa karvattoman naisen, vaikka eihän se niin mene :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012