Kuinkahan moni tämänkin blogin lukijoista on joskus miettinyt implanttien laittamista?

En tiedä. En todellakaan. Mutta uskallan veikata, että aika moni. Samoin lienee ajatellut Kauneus & Terveys -lehden markkinoinnista vastaava jengi, kun kehitti tällaisen kamppiksen lyötäväksi bussin istuimiin:

Kuva ja keskustelunavaus Iida Ketola (@iidaketola) Twitterissä.

Vaikka tässä mainoksessa on mielestäni ikävä klangi, ei sitä voi oivaltamisen puutteesta syyttää. Tällaisia asioita sitä naisihminen tässä kulttuurissa miettii. Siitä huolimatta, että miettii muutakin, ties miten fiksuja asioita. Ja siitä huolimatta, että on ihan tavallinen, tervejärkinen ihminen, jonka elämä ei pyöri oman ulkonäön ympärillä.

Ei ole mainoksen syy, että kauneusleikkausten miettiminen on aika arkipäiväistä. Ymmärrän tuon sitaatinkin: se herättelee ajatuksia, tarjoaa joillekin samaistumiskohteita, ja kertoo Kauneus & Terveys -lehden linjasta: käsitellään tällaisia aiheita ja esitellään oikeiden naisten kokemuksia. Eri asia sitten on, onko tuollaisen sitaatin paikka bussin istuimessa. Otin implantit. En halua elää kylmää elämää vaan nauttia vanhempanakin.

Kun vastaava näkemys esitetään keskellä kauneusleikkauksista kertovaa juttua, lehden kansien sisäpuolella, konteksti on tietynlainen ja viesti ymmärretään siinä yhden ihmisen kertomuksena. Kun se tuodaan julkiseen tilaan, merkitys väistämättä muuttuu. Yksilön kokemus uskoin, että ilman implantteja elämäni olisi kylmää ja vailla nautintoa muuttuu normittavammaksi. Pienirintaisen elämä on kylmää ja nautinnotonta. Onneksi asian voi leikkauksella korjata.

Se, mitä tämä mainos kertoo maailmasta, jossa elämme, on aika häiritsevää. Nykyisin voi todella tehdä kysymyksen kuinkakohan moni on miettinyt, sillä moni on miettinyt. Miksi? Minkä takia kauneusleikkauksista on tullut niin arkisia, että sinä olet miettynyt niitä? Ja minä?

Vielä joskus nuoruudessani "naamaansa leikelleitä" tai silikonit ottaneita kauhisteltiin, päiviteltiin ja paheksuttiinkin. Jokainen julkkis kertoi naistenlehden haastattelussa hurskaasti, että ei ikinä menisi veitsen alle. Nykyisin kommentit ovat vaihtuneet muotoon "miksi ei", "ehkä", "sen näkee sitten kun tarvetta on", ja niin edelleen. Kaveripiirissäni oli vallalla tiukan tuomitseva suhtautuminen, mutta nykyään huomaan keskustelevani siitä, kannattaisiko ottaa jotakin pistoksia, ja jos niin missä vaiheessa, Suomessa vai Tallinnassa. En usko, että tähän on vaikuttanut ainoastaan se, että ikää on kymmenen vuotta enemmän, vaan yleisissä asenteissa on tapahtunut selvä muutos samaisen vuosikymmenen aikana.

En ole kiinnostunut arvostelemaan tai kyseenalaistamaan niitä, jotka leikkauksiin päätyvät. Enkä kauneusleikkauksia sinänsä. Jos ihminen kärsii ulkonäkönsä takia, on hyvä että asialle on tehtävissä jotakin. Mutta se, että niin moni tuntuu kärsivän, ja kokevan itsensä suorastaan virheelliseksi ja vaajaaksi, harmittaa.

Ainahan ihmisiä on kiinnostanut ulkonäön muokkaaminen. Ilman vertailukohtaa on vaikea sanoa, mitä ihmiset ajattelivat joskus ennen. Olisiko vaikka 50- tai 80-luvulla leikkautettu itseä nykyisissä mittasuhteissa jos se olisi ollut mahdollista? Kärsittiinkö ja koettiinko riittämättömyyttä silloin yhtä voimakkaasti ja syvästi? Vai syntyykö näitä puutteellisuuden ja rumuuden tunteita ihmisille siksi, että bussinkin istuimissa esitetään, että vain tietynlaisella vartalolla on mahdollista nauttia - elämästä, rakkaudesta, seksistä, niihin kaikkiinhan tuo tuntuu viittaavan.

En tiedä teistä, mutta sellainen käsitys on minusta kylmää elämää.

***

Plastic surgery has become so normal it almost has become a norm. Why? I found it hard to believe that all the women suddendy feel so uncomfortable in their own skin. We have this industry, and all these ads, and celebrities, and photoshop, and discuss on the media. All this creates the impact and we start to feel like there's so much wrong in our bodies or faces that needs to be fixed.

Kommentit (65)

Emmi Nuorgam
66/65 | 

Hmmmm. Ristiriitaisin fiiliksin suhtaudun ko. mainokseen. Musta on hienoa, että Tuija55 on nyt sinut itsensä kanssa - jos se vaati silikonien ottamista, niin hyvä että Tuija teki sen. Eikä musta ole erityisen ongelmallista, jos joku haluaa käydä kauneusleikkauksessa siksi, että kokee sen itselleen tärkeäksi ja on enemmän sinut itsensä kanssa. Siinä vaiheessa kun miellytetään muita ihmisiä, on kauneusleikkaukset musta aivan yhtä väärin perustein tehtyjä kuin vaikka ripsienpidennysten laittaminen (kuten juuri äsken jostain naistenlehdestä luin: "minulla menee 400€ kuussa kauneudenhoitoon, koska haluan mieheni sanovan minua kauniiksi").

Mutta ihan kuten sanot, niin asiayhteydestä irrotettuna toi on tietysti aika typerä ja stereotypioita ruokkiva laini - eikä vähiten siksi, että harvalla kai ne tissit lämpimänä pysymiseen liittyy..

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
67/65 | 

Joo sama. Tuija55 voi mun puolesta tehdä mitä lystää, eikä hän tuossa sitaatissa ainakaan sano, että kaikkien pitäisi toimia kuten hän. Mutta on musta surullista, jos Tuija55 kokee, että hänen elämänsä olisi kylmää kun pienirintaista kukaan ei lämmitä... Kaikista kauheinta on, jos asia tosiaan hänen kohdallaan oli niin, mutta luulen että se oli enemmän uskomus kuin totuus. Ja tällaisen uskomuksen pönkittäminen on vahingollista.

Asiayhdeydestä irroittaminen toki tekee senkin, että Tuijan ratkaisu typistyy tähän lausahdukseen, mä en oikein usko että se ajatuskuvio on ollut niin simppeli kuin mulla on pienet rinnat  - menen leikkaukseen niin saan "lämpöä". Eiköhän siinä ole paljon muitakin asioita, ja uskon että suurin osa leikkaukseen menevistä tekee sen hyvistä perusteista ja pitkän harkinnan päätteeksi. Ulkopuolisen on aika mahdotonta sanoa missä määrin se on muiden miellyttämistä ja missä määrin oman itsen takia tehtyä, ja voiko näitä lopulta edes erottaa toisistaan?

Emmi Nuorgam
68/65 | 

Niin joo että siis sitaatti tarkottaisikin sitä, että Tuija on ottanut silarit ettei olisi yksin? Mä jotenkin automaattisesti ajattelin, että kylmä tarkottaisi tässä tapauksessa sitä, ettei hän nauti elämästään ja kokee sen ikävänä. Mutta tosiaan nyt kun sanoit, niin voihan Tuija tietysti hakea valinnallaan hyväksyntää, rakkautta, läheisyyttä - siis sitä "lämpöä" ja onnen tunteita.

Pitäis ehkä lukea koko juttu, niin voisi muodostaa järkevän mielipiteen asiasta. Siinä mielessä mainos siis on ihan onnistunut, tokikaan en tiedä kuinka moni jaksaa bussissa pohtia asiaa yhtään sen syvällisemmin.

Margotte
69/65 | 

Anna-lehdessä oli "upea" juttu, että Gwyneth Paltrow on "mainettaan rennompi", kuulemma siis herkuttelee joskus churroilla, jonka jälkeen "vaalii kehoaan detox-viikolla".

Anteeksi nyt vaan, mutta mitä hemmettiä :D

Miiza
70/65 | 

Tämä on sellaista mainontaa, joka puistattaa minua. Ei sillä, että jotenkin pitäisin Tuija 55 ratkaisua huonona hänelle tai arvostelisin kauneusleikkauksiin lähtijöitä, mutta.. Jotenkin tuo sitaatti, kuten sanoit, bussin istuimen selkänojassa tekee sitaatista universaalimman, eikä se enää ikäänkuin olekaan Tuija 55:n mielipide vaan yleinen normi.

Siis juuri tuo kohta, jossa korostetaan kuinka kylmää ja epänautinnollista on pienirintaisten elämä on, puistattaa minua. Miksikö? No siksi, että  tyttö / nainen, joka kamppailee ulkonäköasioiden kanssa, inhoaa itseään pienten rintojensa takia menee istumaan bussiin ja lukee tuon ja haluamattaan alkaa ajatella, että muutkin pitävät häntä vastenmielisenä / rumana / epähaluttavana koska hänellä on pienet rinnat. Herranjumala sehän lukee bussin istuimen selkänojassa, sen täytyy olla kaikkien mielipide... Ja näin sen  tytön / naisen itsetunto-ongelmat pahenee ja syvenee.

Kauneusteollisuushan hyödyntää näitä meidän ulkonäkötraumoja ja -paineita sumeilematta mainonnassaan, mutta mielestäni lehden ei pitäisi vajota samalle tasolle. Tai no, ehkä ko lehden mainostiimissä ei ole pysähdytty ajattelemaan muuta kuin että on kiva provosoida.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
71/65 | 

Aika auki tosta jää, mihin kylmä elämä viittaa. Mutta koska puhutaan tisseistä, niin assosioin sen noin, että isomman rintavarustuksen kanssa voisi sitten elää kuumaa elämää :D Juttua en ole lukenut niin en tiedä.

Lii
72/65 | 

Mä luin tän - aluksi fiktiiviseksi olettamani - Tuijaviisvitosen kommentin silleen, että pienirintaisuus estää häntä nauttimasta elämästä, ja se on kylmää.

No kylmäähän se toki onkin. Ettei voi nauttia elämästään kun joku kohta kropassa on rempallaan.

Oikeastaan vedän tästä vain nyt sellaisen henkilökohtaisen johtopäätöksen, että elämä on sitä mukavampaa mitä vähemmän naistenlehtiä lukee.

Mua jaksaa lisäksi yhä hämmentää se, että lehden promoama käsitys kauneudesta on noin kovin konservatiivinen. Voihan toki olla, että oikeasti lehti on täynnä mitä erilaisimpia ja erilaisina kauniita vartalotyyppejä, mutten ihan jaksa uskoa sitä, eikä tämä mainos kyllä provosoi minua edes tutkimaan asia. Mätäne rauhassa, K&T.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
73/65 | 

Voi luoja o_O

Annasta on muuten useampaan kertaan osunut silmään maininta siitä, että lyhyitä sortseja voi käyttää "jos sääret kestää". Mä en käsitä miten ne viitsii/kehtaa nykyaikana vetää tuollaista linjaa.

Hem Buggah
77/65 | 

Mulla eka ajatus tuosta sitaatista tuli, että oon vissiin viallinen, kun en vieläkään ymmärrä kärsiä omista pienistä rinnoistani, vaikka sillai kuuluu tehdä. Päin vastoin.

Mutta on meillä kyllä kauhean surullinen maailma, jos ihminen kärsii kuppikokonsa / minkä tahansa kosmeettisen ominaisuutensa johdosta vuosikausia. Ja se, että sitä tällaisilla mainoksilla vahvistetaan ja tuodaan esiin... Emmä tiiä. Ankeaa.

Yhdyn Liin johtopätökseen, että naistenlehtien lukemattomuus parantaa elämänlaatua. Jatkossa myös bussissa voi istua silmät kiinni. 

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
78/65 | 

No just näin.

Mä luulen, että tuolla markkinoinnissa on ajateltu, että tämä on nyt rohkea sitaatti, ja kertoo että lehdessä rohkeasti keskustellaan tällaisista kiistanalaisista aiheista. Sinänsä musta kyllä hyvä idea, mutta tosiaan tuo sisältö läväytettynä bussin penkkiin antaa aika ikävän viestin.

NinaMaria
79/65 | 

Luin jostain lehdestä joskus (saattoi olla joku yhtä laadukas lehti) jonkun samantyyppisen jutun silikoneista. Siinä lehdessä oli kuva myös mun tisseistä (ei mun mutta aika samannäköisistä) ja niille oli annettu joku ihana halventava nimikin. "lerput" tms. Ja sitten siinä sanottiin, että näissä tapauksissa on hyvin ymmärrettävää ja jopa oletettavaa, että nainen haluaa ne implantit kun ohan ne niin epänormaalit ja rumat rinnat. Vaikuttaa naisen elämänlaatuun näissä tapauksissa ratkaisevasti nämä implantit. 

Öh... tuli hiukan hämmentynyt olo. Mun ilmeisesti pitäis haluta implantit kun lehdenkin mukaan mulla on ihan kaameet tissit. ???? ja epänormaalit? samanlaisia on uimahallit pullollaan. Epänormaalimmat ne silikoonit minusta on. No en mä kyllä halua. ja mun itsetuntoni on kiitos vaan ihan hyvä ja tissitkin ihan ok. Ei siinä mitään, että muut saa ottaa jos haluaa. Naistenlehtiä en vaan tajua, en sitten yhtään. 

Kuka näitä juttuja tekee?

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
80/65 | 

Näin se varmasti olisi.

Joo, ei tuosta varsinaisesti tule sellainen antaa kaikkien kukkien kukkia ja rakasta itseäsi sellaisena kuin olet -fiilis. Ylipäätään koen aika oudoksi sen, missä määrin kauneuskirurgiasta nykyään naistenlehdissä kirjoitetaan. Se on tosiaan luiskahtanut johonkin siihen kampaaja- ja kosmetologikäyntien väliin, ihan normaaliksi arkiseksi asiaksi. Ehkä se on sitä, mutta kyllä mä silti olen hämmennyksissä yhteiskunnasta, jossa näin suuressa määrin koetaan, että ulkonäön kirurginen korjaaminen on tarpeen.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
81/65 | 

Joo, on se ihan kamalaa että pitää kokea olevansa niin viallinen, että tarvitsee leikkauksen. Ja suurin osa näistä varmaan näyttää muiden mielestä ihan normaaleita ihmisiltä... Jostainhan tämä käsitys tulee, ja musta on kestämätöntä lähteä syyttämään vaan sen ihmisen omia käsityksiä ja huonoa itsetuntoa tai jotain. Kyllähän tällaisella keskustelulla ja kuvastolla on oltava iso merkitys.

Lii
82/65 | 

Joo, tulee vähän skitsofreeninen olo.

Oma henkilökohtainen kehitykseni on viime vuosina mennyt siihen suuntaan, että olen ulkonäkööni tyytyväisempi kuin koskaan (vaikka varmaankaan naistenlehtien mielestä siihen ei olisi mitään syytä, vaan nyt viimeistään pitäisi laihduttaa ne 2 ylimääräistä kiloa, ostaa - ja ehkä myös alkaa käyttää - yö-, päivä- ja silmänympärysvoiteita sekä kuorintatuotteita kasvoille ja vartalolle, hankkia bikinivahaus, laseroida säärikarvat ja hankkia silarit) - ja myös onnellisempi kuin koskaan. Ja sitten tulee tällaisia juttuja, ja hätkähdän aina jotenkin, että mitä, vieläkö tällaista "journalismia" vuonna 2014 harjoitetaan, kuinka ... erikoista.

En mä sano, että tuollaiset viestit pitäisi vain pystyä ohittamaan, koska valitettavasti asia ei ole niin yksinkertainen. Välillä vaan mietin, että pitäiskö kaikille yksisilmäistä kauneuskäsitystä markkinoiville tahoille lätkäistä haittavero. Minustakin on nimittäin outoa, että ihmisillä laajassa mittakaavassa on niin paha olo ulkonäöstään, että kirurgiset toimenpiteet tuntuvat ihan käyvältä ratkaisulta.

Tai sitten noi artikkelit on kauneuskirurgian - toimialana - rahoittamia. En mä sitäkään ihmettelisi, koska monen naistenlehden toimituksellinen sisältö on muutenkin lähinnä ohut ja kosmeettinen sipaisu tuotemainonnan päällä.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
83/65 | 

Tuollainen menee jo todella käsittämättömäksi. Eihän siinä mitään, jos joku kokee, että on korjausta vailla, mutta se että homma nostetaan yleiselle tasolle on jo sairasta. Samoin tuo "elämänlaadun kohentaminen" on musta aika kyseenalainen kommentti, vaikka toki se voi joidenkin kohdalla pitää paikkansa. Liikaa mun mielestä on menty sellaiseen sinulla on oikeus -tyyppiseen keskusteluun. Että totta kai on oikeus, mutta melkein tuntuu että se on velvollisuus olla jonkun näköinen tai sitten kärsiä ja hävetä jos ei sitä normia täytä.

Ihan totaalisen käsittämätön juttu, että normaalit kropat ovat muka täynnä korjattavia virheitä ja kaikkea, mitä pitää hävetä.

Lii
84/65 | 

HAHA! Voi jessus Anna, onneksi mutsikin jo lopetti sen tilaamisen.

Mun sääret kestää yllättävästi mitä vain. Jopa thainyrkkeilyä ilman säärisuojia. Että sortsit on siihen nähden ihan pientä lientä, niiden käyttö ei satu yhtään!

Mellow
85/65 | 

joskus ajattelin että meh, ihan sama jos joku ottaa silikonit tai leikkauttaa nenänsä, mutta nykyään oon aika eri mieltä. on jotenkin hassua kun jotkut ihmiset sanoo, että rakastavat itseään ja ovat täysin sinut itsensä kanssa ja silti käyvät leikkauttamassa jonkin osan kehostaan, se on kyllä aika itsepetosta. ei ihminen ole silloin sinut itsensä kanssa, silloin kun on niin, oman viallisuutensa tiedostaa ja hyväksyy. mä en yhtään tykkää tästä trendistä että on okei mennä veitsen alle. se on jotenkin sairasta että ihminen ei enää riitää itsenään vaan on okei ja jopa kannustettavaa että korjaa "vikansa" eikä keskittyä itsensä hyväksymiseen.
ja muutenkin on masentavaa, että vaikkapa maailman kauneimpien naisten listalla on vaan kourallinen ihmisiä joille ei ole tehty mitään, millaista sekin viestii tästä maailmasta kun "maailman kauneimmat" ihmiset eivät pärjää luomuina. nykyään kaikki näyttelijättäret hollywoodissa näyttää tulevan samasta muotista, siksi fanitankin kaikkia jotka on pysyneet sen paineen alla leikkamattomina.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
86/65 | 

Kyllä mä uskon, että näissä on kauneuskirurgia toimialana tosi paljon takana. Sen verran tiuhaan mullekin tulee postia, että tule kuulemaan uutiset uusimmista pistoshoidoista ja rintojensuurennusmenetelmistä, PS. tarjolla skumppaa. (Lähettäkää vaan jatkossakin, kyllä mulle skumppa kelpaa, mutta tällee mä sitten kiitän.)

Ja sit näille käy niin kuin vaikka brassivahauksille, ensin sitä ollaan että mitä hittoa ja sitten oletkin jo hirveä hygieniastaan huolehtimaton homssu suoraan keskiajalta, jos sokerointia ei ole kolmen viikon välein kalenterissa. Jotenkin se valuu laajan yleisön joukkoon niin, että nämä jutut otetaan ihan annettuina ja hyväksytään pureksimatta.

Sama se on kosmetiikan ja muodin kanssa, mainonnallahan noi lehdet pyörii. Olen aika harmissani siitäkin, kun toisaalta kyllä tykkään lukea naistenlehtiä.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
88/65 | 

Joo kyllähän nämä valinnat vaikuttavat muidenkin näkemyksiin, ja mitä enemmän leikkauksia tehdään, sitä normaalimmalta se tuntuu. Että siinä mielessä se ei ole pelkästään yksityisasia. Mutta mä en halua lähteä mitään rajaa, että mihin pisteeseen pitää itsensä hyväksyä.

Mun on vaikea ymmärtää, että joku jolla on ihan normaalit, pienet rinnat haluaa leikkauttaa ne suuremmiksi. Mutta taas jos ne on jollakin tavalla tosi poikkeavat (niin mistä....kuka se normi on), niin en mä koe voivani sanoa, että sun nyt pitää vaan hyväksyä itsesi. Missä määrin leikkauksia sitten tehdään siksi, että "vika" on oikeasti sellainen, että on kohtuutonta vaatia että kantaja hyväksyisi sen, ja missä määrin vaikka mitään "vikaa" ei muiden silmiin ole, en todellakaan tiedä. Kyllä musta tuntuu, että tähän jälkimmäiseen on aika paljon liu'uttu.

Samahan se on siellä Hollywoodissa. Mitä vikaa niissä on muka ollut? Ja mua ainakin katsojana ärsyttää, kun melkein joka naisella on liikkumaton naama ja törröttävät huulet.

Margotte
89/65 | 

mullaki kestää!! mutta pää ei kestäis viettää mehupaastoa yhen munkin jälkeen. 

kertonee vaan siitä, että oon mainettani kireämpi akka.......... (ja vähän pulleempi ku paltrow.)

Miiza
90/65 | 

Järkkyjä juttuja naisten lehdissä. Ja kun ajattelee että niillä ei ole ikärajaa, kuka tahansa teini voi lukea noita juttuja ja ovat kuitenkin todella alttiita vaikutuksille. Aikuinen kuitenkin yleensä pystyy noita juttuja vähän suodattamaan.

Piia-Marika
91/65 | 

Hmmm.. Kiinnitin itsekin bussissa huomioni samaan mainokseen ja reaktioini oli mitä v..ua?? Juurikin tuo kohta "..en halua elää kylmää elämää, vaan nauttia vanhempanakin.." Siis mitä ihmettä tissien koko lämpimän elämän saamiseen vaikuttaa?? Kai niissä tosiaan on se keskuslämmitys (tyrskähdin sun ja tiitin sanailulle.. :D). Mutta aikuismaisesti jos funtsii, niin pelkään sitä aikaa kun 6 vuotias tyttäreni alkaa oppia lukemisen salat, ja istumme bussissa. Noiden mainosten paikka bussin selkänojissa on todella ontuva, ja liikennelaitoksen kannattaisikin ottaa kantaa tähän. Kuinka kummassa julkinen liikennelaitos voi sallia mainokset mistä oikeasti lapset ja nuorisot saavat lisää huonoa oloa. Ja jos eivät vielä ymmärrä hävetä itseään, tämän jälkeen kyllä. On todella rankkaa kasvattaa lastaan itsetunnoltaan terveeksi, kun samaan aikaan julkisesti on ok mainostaa tällaista paskaa! Henk. koht. hyväksyn jos aikuinen nainen tai mies haluaa veitsen alle, siitä vain, ei ole luojan lykky mun iho. Mutta ton mainoksen sanoma on surullinen ja vääristynyt. Yhteiskuntamme on surullinen ja vääristynyt. Piste.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
92/65 | 

Mä luin ihan hulluna lehtiä lapsena/nuorena ja kyllä mä aika sienimäisesti sieltä kaiken imin. Enkä kyllä usko, että olisin ollut jotenkin erityisen hölmö tai vietävissä oleva nuori. Ihan hyvinhän tässä lopulta kävi (kai :D), mutta kyllä musta silti saisi aika tarkkana olla millaista viestiä annetaan.

Londra
94/65 | 

Tällainen mainos varmasti ilahduttaa myös tosi paljon rintasyöpäpotilasta, jolta on jouduttu poistamaan rinta/rinnat. Tai no toisaalta se ajatus keskuslämmitetyistä rinnoista voi hymyilyttää. :)

phocahispida
96/65 | 

Mulla ei kestä reidet. Siis koska tosi lyhyet shortsit ja paksut reidet, jotka hinkkaa yhteen. Yhyy, läskin kirot. Mutta tossa yhteydessä ehkä ymmärtäisin kommentin "jos sisäreidet kestää". Sääriä en ymmärrä...  ;)

phocahispida
97/65 | 

Semmoset lämpöpussit tiättekö, mitä saa retkeilykaupoista. Niitä kun puristaa niin kohta alkaa hullu kemiallinen reaktio ja tissit alkaa kuumottaa. Kutsutaan myös rintatulehdukseksi...

puuha-pete
98/65 | 

Sitä päivää odottaessa, kun bussissa on mainos mikä kertoo "Matti 60vee. Olen aina kärsinyt pienestä peniksestäni, mutta implantti muutti kaiken." En haluaisi, että muksuni lukee: penisimplantista, perseimplanteista enkä tisseistä. Tätä tissikeskustelua on saanut jo käydä teinineitien kanssa. Paras perustelu minkä neiti minulle esitti oli, että kun kaverikin sai. ÄÄH! mihin tämä mailma on ihan oikeasti menossa? Noita tissejä ja niiden muutoksia markkinoidaan nykyään aivan liian paljon. Onneksi tissitkin on välillä tarjouksessa: http://peterakentaa.blogspot.fi/2013/09/viikonlopun-fitness-reissu.html

Miia_pau
99/65 | 

No onpahan kyllä mainos. Toisten ihmisten mahdollisiin kauneusleikkauksiin suhtaudun jokseenkin välinpitämättömästi, mutta jonkun verran kyllä jurppii se kauneusleikkauksista keskustellessa tosi usein esiin nouseva argumentti, että kyllä kaikki naiset oikeasti haluaisivat ottaa silarit/mennä kauneusleikkaukseen ja ovat vaan kateellisia  tms. (sukua sille taannoiselle keskustelulle, että treenaavatko kaikki pohjimmiltaan ulkonäkösyistä). Ei siis suoranaisesti liity tähän mainokseen, vaikka kai tuonkin voi niin lukea, mutta siis miten vaikea voi olla käsittää, että kaikkia maailman naisia eivät kiinnosta samat asiat, he eivät tee asioita samoista motiiveista tai halua samoja asioita. Jumalauta nyt. 

Suvi K.
101/65 | 

Ymmärrän kyllä se sillä tasolla, että ei viitsi meikata kuin uudenvuoden bileisiin, välillä mietin olenko "outo" tai jäänkö jostain paitsi, kun en huolehdi ulkonäöstäni, mutta sitten aina tajuan, että menetän ainoastaan meikinpesun vaivan ja siitä seuraavan ihon kiristämisen. :D

Ymmärrän kyllä toisaalta jos ihmiset haluaa korjailla rintojaan mukavuussyistä, koska rintoihin liityy helposti myös käytännön ongelmia, jos ne esimerkiksi ovat liian isot tai eripariset tms, mutta en kyllä itse kovin helposti lähtisi puukon alle "vain" ulkonäön vuoksi. 

A. Sinivaara
102/65 | 

Sanotaan nyt tähän alkuun, että tuo mainos on syvältä, sitaatti irroitettu oletettavasti jostain asiaa (toivottavasti) hieman enemmän avaavasta yhteydestä ja ainoa fiilis, joka tuosta todennäköisesti kenellekään tulee, on negatiivinen ja ruokkii lisää ihmisten ennakkoluuloja koko silikonirinta-asiaa kohtaan. 

Ai että olenko miettinyt implanttien ottoa? Sanotaanko näin, että luojan kiitos olen. Sehän se vasta surullista olisi, että olisin hankkinut rinnat asiaa sen enempää miettimättä.

Vierailija
103/65 | 

Vähän tuntuu, että kauneuskirurgia yrittää aika voimakkaasti normalisoida silikonirintoja. Vuoden sisällä olen lukenut jutun, jossa korostettiin, että silikonirinnatkin voi olla luonnollisen näköiset ja siinä nuoret naiset (osa taisi olla vasta parikymppisiä) olivat ottaneet silikonirinnat. Nuorten keskuudessa kun silikonit saattaa edelleen assosioitua pornonäyttelijöiden todella isoihin silikoneihin. ;)

Surullisinta minusta on se ajatus, että kelvatakseen ja päästäkseen osalliseksi lämpimistä ihmis/parisuhteista eritoten naisen pitäisi ensin muokata ulkonäköään jonkun tietyn standardin mukaiseksi. Ja nykyään siihen ei enää riitä kampaus, meikki ja "hyviä" puolia korostavat vaatteet vaan vartaloon pitää puuttua jo veitsen avulla ja erilaisilla lisäkkeillä (ripset, kynnet, hiukset, hampaat). Vasta tämän jälkeen nainen voi vasta toivoa löytävänsä lämpimän ihmissuhteen, vaikka se lämmin ja toimiva ihmissuhde on jotain ihan muuta kuin ulkonäkö.

Jotenkin hassua myös se, että tämän postauksen lehti on juuri Kauneus ja Terveys, koska voiko silikoneista sanoa, että ne ovat yksinomaan terveyden kannalta suositeltavat. Toki ne monien elämänlaatua parantavat henkisellä puolella, mutta ovatko ne terveyden kannalta riskittömät.

Yksi näkökulma on taloudellinen. Käsittääkseni silikonit maksavat edelleen pari tuhatta euroa ja minusta se on aika kova hinta siitä, että nainen kelpaisi jollekin miehelle! Ja aika kova hinta, jos nuoretkin pitävät tätä jo normina. Varsinkin kun nuorilla keho vielä muuttuu muutenkin paljon ja entä jos leikkaus epäonnistuu.

lmv
105/65 | 

Kuten ylempänä kommenteissa mainittiin jo, niin minäkään en ole missään vaiheessa huomannut kärsiä pienistä rinnoistani. Enkä kyllä ole huomannut tai kuullut, että kukaan mukaan olisi kärsinyt niiden takia. Jokainen kyllä saa puolestani ottaa silikonit, jos sellaiset haluaa, mutta jotenkin tuo irrallinen sitaatti vaan tuntuu niin väärältä. Minkä kuvan se antaa esim. murrosiässä oleville tytöille, jotka muutenkin varmasti kamppailevat kaikenlaisten itsetuntokriisien keskellä?

Morppa
106/65 | 

On kyllä täysi kämmi HSL:ltä (tai kuka noista mainoksista päättääkään) päästää tuollainen mainos tuollaiselle paikalle! Eri foorumilla voisi olla ihan ok keskustelunherättäjä, mutta kuten ylempänä on jo kommentoitu, on edesvastuutonta laittaa tuollainen sitaatti paikalle, josta lapset ja nuoret (ja huonosta itsetunnosta kärsivät aikuiset) voivat sen lukea.

Onneksi Suomessa se kuitenkin taitaa olla vielä enemmän poikkeus kuin normi, että vanhemmat ostavat tyttärelle silarit sweet 16 -lahjaksi.

CougarWoman
107/65 | 

Mä olen itseasiassa silloin tällöin miettinyt silikonirintojen hankkimista - yleensä silloin, kun laihdutusurakka on taas kertaalleen saatu päätökseen ja kilot kadonneet enimmäkseen tisseistä. Niistä kun tuppaa jäämään jäljelle semmoiset cockerspanielin korvia muistuttavat leuhakkeet. Olen myös miettinyt kasvonkohotusta ja botoxia - bambinsilmät kun ovat jo aikapäiviä sitten vaihtuneet droopy-lookiin, ja kulmien jatkuva paheksuva kurtistelu (sillä eihän se iästä voi johtua) on vienyt otsan permaryppyihin. Ja hiuspidennyksiä, koska oma kuontaloni on suunnilleen yhtä tuuhea kuin kiinalaisen alastonkoiran turkki. 

Ja sitten facepalmaan itseäni ja muistutan, että kyllä ne cockerspanielin korvat kelpaavat näköjään siinä missä perkytitsitkin, ja droopyjenkin silmissä voi vielä näkyä ilkikurisuutta, itsevarmuutta ja seksuaalisuutta.

No, on mulla ne ripsipidennykset siltikin. 

Omasta markkina-arvostahan tässä tietysti on kysymys, ja oman itsetunnon pönkittämisestä ulkoisten avujen hienotuunauksella. Toki olen itsekin uskotellut itselleni, että ulkoinen kauneus peilaa sisäiseen kauneuteen, mutta eipä tuo yleensä mikään itseisarvo ole. Sen kun vielä sisäistäisikin... 
 

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
108/65 | 

Joo on se mullakin mielessä käynyt, mutta tuskin ottaisin silikoneja vaikka ilmaiseksi saisin (sponssiehdotusta vaan tännepäin, Seiskalehti, saadaan hyvää käyttistä... o_O). Mutta sanotaanko jos olisi jo keksitty joku keino riskittömästi, onnistuneesti ja edullisesti siirtää omaa rasvaa rintoihin, niin ainakin teoriassa saattaisin olla siitä kiinnostunut :P Mä olen aikoinani ollut melkoinen posotissi-irmeli, mutta sitten imetin kolme vuotta (useampaa lasta huom!) jona aikana paino seilasi viidestäkymmenestä kilosta melkein kahdeksaankymmeneen ja takaisin, siitä ei ihan vaurioitta selvitty... Mut sehän se tässä on, että entisaikaan tällaisessa tilanteessa oltiin ihan että ei mitään, nykyään sitä sitten tulee joka tuutista, että ei tämmöisestä saa jälkiä jäädä, vaan pitäisi näyttää samalta kuin 17-vuotiaana :/

Mä en oo ihan sitä mieltä, että koko homma olisi kiinni markkina-arvosta tai itsetunnosta. Mun mielestä esimerkiksi ripsienpidennykset ovat usein sellainen kiva juttu, mistä tulee kaunis tai naisellinen olo itselle. Mä en näe että se välttämättä liittyy muihin ihmisiin ollenkaan. Mutta mä olenkin niitä ihmisiä, jotka uskovat että naiset meikkaavat ja pukeutuvat itseään varten :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
109/65 | 

Joo viesti on kyllä kyseenalainen, ja tuo sijoituspaikka varsinkin ongelmallinen. Ei ole helppoa tässä yhteiskunnassa ja näiden käsitysten vallitessa yrittää kasvattaa lapsia, niin että heille ei tulisi näistä vaikka nyt sitä oletusta, että kauneusleikkaukset ovat jotenkin välttämättömiä. Ja usein tuntuu että joutuu selittämään asioita. Kuten tällaisia tai sitten vastata johonkin Miksi tuolla tädillä ei ole vaatteita -kysymyksiin...

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
112/65 | 

Joo toi olis kyllä melkoinen, Mattikaan ei halunnut elää kylmää elämää :D

Se on kyllä totta, joka lehdessä on juttua ja mainosta, ja kaikenmaailman tapahtumissa. Olin syksyllä jollain kauneus & terveysaiheisilla messuilla, ja siellä oli useampi kauneuskirurgiaa esittelevä koju. Sieltä ne jakeli niitä esitteitä ja huuteli, että osallistu arvontaan ja voita silikonit :D :O

Ei näitä enää voi piilossakaan pitää, jossain vaiheessa niihin törmää ja sit se kuva varmaan on juuri tuo, että "muillakin on".

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
113/65 | 

Mä en kans tajua. En todellakaan usko, että kaikki naiset haluaisivat. Eikä sekään, että alkaa jotenkin ajatella, että ehkä pitäisi jos koko ympäristö rupeaa olemaan "korjailtua", tarkoita sitä että haluaisi.

Se on vaan joillekin niin mahdoton ajatus, että kaikkia naisia ei kiinnosta ulkonäkö kaikkein eniten.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
114/65 | 

Musta tässä ulkonäön kaikenlaisessa puunaamisessa on se pointti, että en usko että kukaan mitenkään hylkiöityy yhteiskunnasta tai jää parittomaksi ja ystävättömäksi siksi, että ei meikkaa tai sheivaa tai käy leikkauksissa. Kunhan nyt peseytyy ja sillee. Mutta mediasta ja muualta opitaan, että jos et ole leikattu ja meikattu ja ajeltu, niin kylmä yksinäinen elämä odottaa -_-

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
115/65 | 

Mä luulen, että tossa on vielä nimeomaan pyritty siihen, että ennakkoluulot vähenisi :/ Kun että näin avoimesti tässä puhutaan...

Tossa ylempänä kirjoitin, kun messuilla oli silikonirinta-arvonta. Että toivottavasti se voittaja oli joku jonka pitkäaikainen haave siinä toteutui, eikä joku sattumanvarainen Ai voitin silarit, noo miksipä ei! -tyyppi :D

Vierailija
118/65 | 

Minulla pisti silmään samaisen lehden samaiseen mainoskampanjaan liittyvä mainos, jossa todettiin: "Kevätväsymystä? Huolittele kulmat, niin kasvosi ryhdistyvät!"

Okei, tarkoitus oli varmasti markkinoida lehdessä olevia meikkivinkkejä mutta itsellä (aikaisen aamuherätyksen ryydittämänä) nousi ensimmäisenä mieleen ajatus, että kevätväsymyksen kourissa sitä viimeisenä ajattelee kasvojen ryhdikkyyttä! :D Mieluummin sitä käyttää energiaansa mm. nukkumisen, ruokavalion ja harrastusten pohtimiseen, kuin siihen, mitä muut kevätväsyneestä naamasta ajattelevat.

T-100
119/65 | 

Ihan kohtuutonta, että Tuija on kärsinyt AINA eli 55 vuotta elämästään niillä tisseillä, jotka sattui geeniarvonnassa saamaan. Apua apua apua. Mieleen muistuu muinaiset mielenterveystyön luennot, joilla saatiin aikaan todella hedelmällistä keskustelua siitä, mitkä tekijät vaikuttavat terveen itsetunnon kehittymiseen. Jäätiin ilman tyydyttävää vastausta, mutta ei kai kukaan kuvittele rintaimplanttien täyttävän ammottavaa aukkoa itsetunnossa? 55 vuotta kärsimystä, joka tilkitään tisseillä. Minä en nyt ymmärrä jotain.

Titiu
120/65 | 

Ja mä olin aikoinaan häämessuilla, missä oli jonkun kauneuskirurgin koju. Tytöt huuteli sieltä että hei, tule osallistumaan arvontaan, voit voittaa lahjakortin kauneusleikkaukseen! Ja olin ihan että huh, kiitti vaan, mutta sun mielestä tarviinko sitä kun omasta mielestäni en tarvii?

Mutta näin muuten, kyllä munkin raja alkaa olemaan todella veteenpiirretty sen suhteen, millanen itsensä muokkaaminen on ok. Puhutaan ihan hiustenvärjäämisestä, ripsipidennyksistä, hammasimplanteista, silikonirinnoista, vatsaimusta, varpaidenkaunennusleikkauksista. Kukin sen varmaan itse päättää kuinka paljon tahtoo vartaloaan nykyteknologialla parannella.

Surullista sen sijaan on se, että ihminen on melko altis ulkopuolisille vaikutteille. Mäkin haluaisin nyt liilat hiukset kun näin kivan kuvan Pinterestissä, joten en yhtään ihmettele, jos joku ehkä minäkuvastaan epävarmempi tulee ko. bussimainoksen perusteella siihen tulokseen, että silarit ne tuo lämpöä elämään. Kun ei ne varmasti kaikille tuo.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
121/65 | 

On tuommoinen ihan selvästi havaittavissa. Just puhutaan niin, että monilla on, ja että ottajat on "ihan tavallisia perheenäitejä" jotka ottavat "luonnollisen näköiset silikonit", siltähän se alkaa kuulostaa, että tuolla on hiekkiksen Mirkulla ja Leenalla kans.

Mä en usko hetkeäkään, että suurinta osaa miehistä kiinnostaa niin paljon, että onko naisella jotain lisää jossain kohdassa itseään vai ei, siis siinä mielessä että vaatisivat/ odottaisivat jonkunlaista ulkonäköä. Ennemmin uskon, että monet miehistä ei tykkää vaikka rakennekynsistä ja hiustenpidennyksistä, ja ajattelen että suurin osa naisista ottaa niitä siksi, että tykkäävät itse. Mutta kyllä tästä tulee nykyisin sellainen kuva, että ei ihme jos moni nainen jotenkin olettaa, että kelvatakseen täytyy olla kaikin tavoin viritetty.

Eihän tuollainen leikkaus ole mitenkään riskitön, sitä en sitten tiedä miten se on jutussa tuotu esiin, vai onko.

Tuo talouspuoli on vähän sama kun blogeissa ja lehdissä esiintyy nykyään jatkuvasti jotain tonnien laukkuja. Että yhtäkkiä on ihan normaalia pistää puolet palkasta tai enemmänkin johonkin veskaan, kaikillahan sellainen on. Samalla lailla kauneusleikkausten normalisoituminen johtaa siihen, että ajatellaan, että kyllähän nyt kaikki pistävät ulkonäköönsä tonnikaupalla rahaa. Tässä keskustelussa oli linkattu se Pete rakentaa -postaus, jossa messuilla oli tarjouksessa silikonit 4500 euroa. Siis tarjouksessa....

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
122/65 | 

Mä oikein tarkkailin siellä messuilla, että miten ne lähestyy. Nyt en muista enää tarkasti, mutta taisivat sanoa, että haluatko esitettä tai kiinnostaako kauneuskirurgia tms. Oli se musta aika huolitellusti ilmaistu niin, että ei tullut sellainen olo että ai näytänkö siltä :D Varovasti saa tuollaisessa tehtävässä kyllä sanansa asetella...

Joo toi on kyllä häilyvää. Ja ihan kaikessa noissa voi olla ongelmallinen suhtautuminen, ei se koske vain radikaalimpia toimenpiteitä. Että osa naisista meikkaa ihan pakonomaisesti ja kukaan ei saa nähdä heitä ilman meikkiä kun ovat "niin rumia". Osa naisista sitten meikkaa pelkästään huvikseen koska tykkää siitä. Ja joillain on hiustenpidennykset tai rakennekynnet, koska omat ei kerta kaikkiaan kasva ja haluaa sellaiset omaksi ilokseen, osa taas kokee että on ihan hirveä olmi ilman mitään lisäkkeitä...

Sitten vielä lisäksi se, että mikä on terveydellisistä syistä johtuvaa parantelua ja mikä "turhaa", esteettisistä syistä johtuvaa. Jos mietitään vaikka hampaiden oikomista, niin jostain purennoista voi tulla kipuja tms., mutta kyllähän ne hampaat pyritään aina oikomaan nätiksi, tasaiseksi riviksi. Rintojen pienennyshän on täysin hyväksytty toimenpide, ja sen voi saada julkisen terveydenhuollon puolella. Perustelu on, että isot rinnat aiheuttaa kipuja. Musta on erikoista, että tähän on päädytty sen sijaan, että näitä ihmisiä kehotettaisiin vahvistamaan selkälihaksiaan jne. (En siis sano, että musta on väärin että rintoja pienennetään julkisella, vaan sitä että musta on erikoista, että tällainen ratkaisu on tehty.) Lisäksi vielä se, että nythän meillä fyysinen kipu on peruste hoitaa näitä asioita, mutta henkisen kivun hoitaminen ulkonäköä fiksaamalla on tuomittavaa. Paitsi käsittääkseni julkisella leikataan hörökorvia, joiden haitta menee sinne henkisen kivun puolelle... (En tosin ole ihan varma tästä, mutta tällainen käsitys mulla on.)

Jep, ihminen on laumaeläin ja haluaa aina sitä mitä muillakin on...

Hem Buggah
123/65 | 

Mun mielestä kehonmuokkaus on sinänsä ok, jos se tulee omasta halusta. Teenhän sitä itsekin hiustenvärjäyksen, lävistyksien ja tatuointien muodossa. Mun mielestä jokaisella on oikeus näyttää just siltä kun haluaa, ja oli lopputulos sitten leikkelyn, neulan, dieettaamisen tai väripurkin ansiota, se on täysin fine. Ongelmana näen sen, jos kulttuurisesti määrittyy vain yksi ja oikea tapa olla ja elää, ja ihmiset ahdistuvat, kun eivät mahdu siihen (yleensä hyvin kapeaan) lokeroon. Tämä pätee niin ulkonäköön kuin muuhunkin olemiseen. Silloin ihmisiltä katoaa kyky/oikeus määritellä itsensä haluamallaan tavalla, ja se "oikeus"siirtyy ulkopuoliselle (tutut, tuntemattomat, media, markkinatalous, lääketiede... you name it). Meikkaamattomuudesta tulee "huolittelemattomuutta", karvaisuudesta "epähygienistä", leikkaamattomasta naamasta "väsähtänyt", luomutisseistä "epäseksuaaliset". Siinä vaiheessa meikäläinen älähtää, että NYT NYT!

Nykymaailmassahan me ollaan tietysti hurjan vapaita ilmaisemaan itseämme haluamallamme tavalla verrattuna aiempiin vuosikymmeniin, vuosisadoista puhumattakaan. Kehitystä on siis tapahtunut, mutta ei me edelleenkään olla sosiaalisista normeista vapaita. Tällä hetkellä meitä ei rajoita ja ohjaile kirkko tahi kyläyhteisö, vaan markkinavoimat. 

KL
124/65 | 

Ikävimpänä näen oikeastaan, en sitä sinänsä, että noin voimakas muokkaaminen muuttuu hyväksyttävämmäksi, vaan asia joka mahdollistaa nämä leikkaukset - eli voimakas normittaminen.

Pienirintaisena, pieniä rintoja esteettisesti parempina ja muutenkin omasta kropastaan tykkäävämpänä tämä tissien korostaminen tuntuu erityisen häiritsevältä. Mikään määrä tuonsuuntaista "propagandaa" ei onneksi minuun vaikuta (vastaukseni mainoksen kysymykseen on ei, en todellakaan ole harkinnut) mutta moneen muuhun se voi.

On helppoa sanoa, että se on jokaisen oma asia. Ja noin periaatteen tasolla olenkin sitä mieltä. Valitettavasti fakta on se, että ihmislajin keskuudessa vapaa tahto on loppujen lopuksi aika häilyvä käsite. Suurin osa asioista joita teemme ja joista tykkäämme tulee ulkopuolisen yhteiskunnan arvojen ja käytäntöjen sekä normien myötä. Näihin toki voi näkyvänä hahmona itsekin vaikuttaa, mutta on äärimmäisen vähän asioita joita aidosti teemme yleisesti käsitetyn "vapaan tahdon" ja puhtaan oman valinnan kautta. Kuten bloggari havainnoikin, kun yhteiskunnassa yleiset käsitykset asiasta muuttuvat, yksilöiden "omat" valinnat muuttuvat sen mukaisiksi. Toki tämä on myös muna-kana-asia.

sokeris
125/65 | 

Minä en edes tiedä olenko pienirintainen vai jotain muuta.:) En ole asiaa ikinä suuremmin pohtinut. Ehkä? Riippuu mihin vertaa? Pitääkö tietää? Onkos sillä välii?

Mutta kiitos K&T, nyt ymmärrän, että minulla on potentiaalinen ongelma, jota en ole aikaisemmin tiedostanut. Olen valaistunut. (Huom. kommentti on sarkastinen. Jos mainoksen viestiksi oli tarkoitettu jotain muuta kuin pienet rinnat ovat ongelma, josta pitää hankkiutua eroon, jotta elämänlaatu paranee, minä en ainakaan sitä ymmärtänyt. Hitto mikä mainos.)

ilmi
126/65 | 

Muuten hyvin samoilla linjoilla, mutta tuosta suurten rintojen pienennyksestä julkisella puolella.. Olen istunut hoitajana plastiikkavastaanotolla ja siellä on kyllä hyvin selväksi käynyt, ettei monien isorintaisten ongelmat poistu vain selkälihaksia vahvistamalla ja muilla konservatiivisen hoidon menetelmillä. Kun muuten hoikalla ihmisellä jugulum-mamillamitta on reippaasti yli 30 cm, rinnat painavat tolkuttomasti, rangassa kulumat eikä juoksemisesta voi edes haaveilla, vaikka olisi monet sporttiliivit päällä, niin kyllä siinä on leikkaushoidon lisäksi keinot vähissä. Julkisella puolella on ihan tietyt kriteerit, mitä tapauksia siellä hoidetaan eli ei siellä muutamaa sataa grammaa vaan poistella.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
127/65 | 

Mä en tiedä tästä asiasta mitään, mutta uskon kyllä että ne leikkaukset tehdään syystä.

Musta on vaan hämmentävää, että julkisella on perustelut leikata jonkun kivun takia mutta toisen kivun takia ei, jos ajatellaan pienistä rinnoista johtuvan kärsimyksen olevan henkistä kipua. Mä uskon, että joissain tapauksissa niin onkin vaikka sen ajatuksen sisältö on aika surullinen.

Ja jos mietitään esimerkiksi suonikohjuja, joita voidaan leikata sekä kärsimyksen vähentämiseksi, esteettisistä syistä että terveydellisten syiden takia, niin niiden leikkaussyyksi ei kunnallisella riitä "pelkkä" kipu. Mutta totta kai raja on vedettävä johonkin, tosi hankalia kysymyksiähän nämä ovat.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
128/65 | 

Just näin, se normittavuus on ongelma. Ja valitettavasti normi alkaa muodostua mitä enemmän ihmiset tekevät jotakin. Jos iso osa naisista käy kauneusleikkauksissa, niin leikkaamattomat alkavat vaikuttaa niiltä "väsähtäneiltä" ym. Kyllä nyt jo jos katsoo jotain 45-vuotiaita Hollywood-tähtiä, niin hehän näyttävät nuoremmilta kuin esim. minä...että varmaan sitä alkaa tuntea tarvitsevansa fiksausta näyttäessään ihan normaalisti ikäiseltään.

Ja mua ihmetyttää ja huolettaa nämä asenteet, kun tuntuu että niin monet naiset toistelevat niitä ilman mitään kritiikkiä. Että onko siellä mielessä ikinä käynyt ajatusta siitä, että onko meikkaamattomuus oikeasti yhtä kuin huolittelemattomuus tai normaalit ihokarvat merkki epähygienisyydestä??

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
129/65 | 

Olisihan tota mainosta voinut parantaa tarkoilla tiedoilla siitä, missä koossa rinnat ovat liian pienet. Tai muuten rumat. Ettei sitten tarvi itsekseen ihmetellä tai pahimmassa tapauksessa luulla olevansa ihan ok vaikka oikeasti onkin tissitön kammotus!

otin silikonit 21-vuotiaana
130/65 | 

Hei!

Satuin törmäämään tähän kirjoitukseen ja pakko kommentoida. Olen itse ottanut silikonit 21-vuotiaana (olen nyt 23). Aikasemmin olin kokoa A, nyt kaunis ja siro B.

Silikonit ostin itselleni omilla tienaamillani rahoilla kertamaksulla "lahjaksi" kovasta luku-urakasta, joka palkittiin valtiotieteellisen opiskelupaikalla.

Silikonit eivät minulla lisänneet onnellisuutta, tai itsevarmuutta. Koen ne (toivottavasti tätä ei ymmärretä väärin) samanlaisena mukavana lisänä kuin vaikkapa joillekin on merkkilaukku.
Olen aina pyrkinyt, vaikka olen myös hyvin itsevarma ja sinut itseni kanssa, kehittämään itseäni.
Toki ymmärrän, että vielä lukeminen tai treenaaminen on hyväksyttävämpää itsensä kehittämistä kuin kauneusleikkaukset.

Itse leikkauksesta en tehnyt numeroa, kerroin läheisille, ja muut eivät edes muutosta huomanneet.

Toivon, että tähän asiaan kuten myös niin moneen muuhunkin, voitaisiin suhtautua terveellä järjellä.
Ei, en missään nimessä suosittele leikkausta nuorelle ihmiselle. Enkä myöskään vanhemmalle, koska ikä ei aina takaa harkintakykyä.

Voin silti sanoa olevani ylpeä itsestäni, monien muiden ja paljon tärkeämpien asioidenkin takia, myös siitä, että olen nuori nainen, joka uskaltaa olla oma itsensä. Vaikka tähän kuuluisi silikonit.

Toivon, tämän suvaitsevaisuuden aikana, ettei suvaitsevat ihmiset päätä mitkä asiat ovat suvaitsemisen arvoisia.
On vain ja ainoastaan säälittävää olla niin suvaitsevaista, mutta naureskella ja halveksua "epäitsevarmoja silikonibimboja".

Teen tällä hetkellä töitä nuorten mielenterveyden ja elämänhallinnan parissa, ja koen itsekin tämän yhteiskunnan kovin vääristyneeksi. Se ei sinänsä kuitenkaan johdu "tästä ajasta" tai mediasta. Muistetaan, että me olemme tämä aika, ja me tuotamme median.

Vastaan mielelläni jatkokysymyksiin tai kommentteihin :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012