Trendi haastoi lilyläiset veikkaamaan tulevia sisustustrendejä. Olen veikkauksessani aika samoilla linjoilla Puutalobabyn Kristan kanssa, hänhän ehdotti temppuhuonetta. Erilaiset kehonpainoliikkeisiin soveltuvat kotikuntoilu"laitteet" ovat mielestäni jo päälläoleva trendi tulevan sijaan, mutta valitsen silti ne. Puutalon ideasta poiketen en ennusta temppuhuonetta: harvalla meistä on joutavaa tai tyhjillään olevaa huonetta valjastaa tähän tarkoitukseen, eikä näin kivoja juttuja pidä rajoittaa edes nimellisesti lapsille.

Ehdotukseni tulevaksi sisustustrendiksi on siis olkkari uusiksi niin, että siellä ei vain olla möllötetä, vaan kiivetään, roikutaan ja kieputaan sekä treenin että huvin vuoksi.

Aika ihana, vai mitä! Kuva täältä.

Meillä on ollut tankotanssitanko keskellä olohuonetta jo pitkään. Välillä menee viikkoja, että varsinaisesti tanssisin siinä, mutta lähes joka päivä tulee tehtyä jotain pientä lihaskuntoa tai venyttelyä sen avulla. Lapset kiipeävät ja pyörivät siinä jatkuvasti, ja bileissä se vasta hauska onkin. Sekä lasten, että aikuisten juhlissa... Mutta pelkkä tanko ei riitä, sillä haluan täysillä mukaan tähän trendiin!

Jos haluat tanssitangon, niin tsekkaa X-pole tai Fitpole. Ensimmäinen on minun makuuni parempi, mutta valkoisena Fitpole passannee paremmin nykyisiin sisustusmakuihin.

Tangon lisäksi olen hankkinut köyden, joka ripustetaan kattoon kiipeilyä ja keinumistakin varten. En löytänyt mistään valmista voimisteluköyttä, joten hankin Biltemasta viisi metriä halkaisijaltaan noin neljäsenttistä (feikki)hamppuköyttä. Ripustus on jäänyt toistaiseksi vaiheeseen, sillä olen epätietoinen tarpeeksi kestävästä kiinnitystavasta. Biltemassa myyjä tarjosi isoa ankkurikoukkua. Kuumotin häntä kysymällä, että roikkuisitko itse tästä pikku laitamyötäisessä pää alaspäin (en minä mutta ne vieraani...)? Vastaus oli kieltävä, joten päädyin nyrkkeilysäkin koukkuun, joka on tosin vielä hankkimatta.

Pitkän pätkän edullista tekohamppuköyttä saat Bilteman (noin 30 euroa) lisäksi myös Clas Ohlsonilta (n. 40 euroa). Määrämittaan leikattua ja aitoa köyttä kannattaa toki harkita, mutta taalaa joutunee lyömään tiskiin aika lailla enemmän.

Kunhan köyden kiinnitys on ratkaistu, alan pohtimaan voimistelurenkaiden kattoon saamista. Kunhan saan ensin tilattua ne renkaat. Etsin oikeanlaisia pitkään, sillä tässä on kyse myös sisustuksesta, ja mitkään muovirenkaat tai siniset nailonnarut eivät yksinkertaisesti kelpaa.

Voimistelurenkaita myyvät useat nettikaupat, google löytää paljon vaihtoehtoja.

Nämä Urheilu-kiilusen rinkulat miellyttävät silmääni eniten.

Ah, sininen! Siinä on väri, josta kunnon jumppasaliolkkarista haaveilevan on parempi tykätä. Sillä eihän tämä kokonaisuus ole mitään ilman permantoa, ja arvatkaas missä värissä suurin osa vaihtoehdoista jostain syystä tehdään. Kunnon permannon hankkiminen tulisi vähän turhan kalliiksi, joten olen tsekkaillut mahdollisia vaihtoehtoja. Kyseeseen todennäköisimmin tulee muutaman sentin paksuinen jumppamatto, kooltaan joitain metrejä molempiin suuntiin. Näitä saa tilauksesta esimerkiksi Gymnasticasta, ja värivaihtoehtojakin on. On kyllä hintaakin, joten otan erittäin mielelläni vastaan kaikki vinkit käytettyjen koulun jumppamattojen ostopaikoista tai tee-se-itse ideoista!

Erilaisia voimistelumattoja on Gymnastican lisäksi muun muassa Urheilukiilusen valikoimissa.

Loppusilauksen toisivat vielä puolapuut, mutta niiden saaminen turvallisesti kiinnitetyksi vaatisi liikaa huonekalujen pyörittelyä. Tai niistä luopumista... Aikanaan meiltä lähti sohva tanssitangon tieltä, mutta en ehkä saa puhuttua muuta perhettä ympäri siihen, että jatkossa seurustelisimme olkkarissa jokainen omassa telineessään killuen.

Puolapuita myy esimerkiksi Dinox, ja olen kuullut, että jotkut tilaavat omansa Virosta.

Ja nyt jos joku ihmettelee, että miksi haaveissani ovat moiset viritykset, niin kerrottakoon: Koska niissä olisi kätevä sekä treenata että lisätä pientä aktiivisuutta arkeen. Koska olisi mukavaa, että olkkarillekin olisi muuta käyttöä kuin passiivista istumista. Sekä siksi, että ne nyt vaan näyttävät kivalta. (Sellainen vanhanaikaisen näköinen, kulunut telinevoimisteluhevonen olisi aivan unelma sisustukselliselta kannalta, mutta en kyllä kykenisi tekemään siinä mitään...silti, jos nurkissasi pyörii ylimääräinen niin täällä olisi hyvä koti!) Ja tietysti siksi, että ne ovat hauskoja, sekä minun että lasten mielestä - ja kuten sanottua, ihan parasta ohjelmaa bileissä.

Ethän pakota vieraitasi kykkimään sohvalla? (Kuva retusoitu viattomien tankotanssin ystävien suojelemiseksi.)

***

I want my livingroom to be designed for living: filled with all kinds of activating stuff instead of just things for passive sitting down.

Kommentit (7)

Hannahi90
8/7 | 

Ihan mahtava :) Jos ei omaan taloon sittenjoskus tule erillistä temppuhuonetta niin ainakin jotain esittelemäsi kaltaista, sisustukseen sopivaa :)

Hah menin kyllä lupaamaan puolisolle että jos mie saan semmoset ihanat koristeelliset ulkoovet niin hän voi sitte päättää loput :D mitenhän käy

A. Sinivaara
9/7 | 

Hihii, mun lapsuudenkoti on vanha kansakoulu, joten sieltä jumppasalin puolelta löytyy tietysti niin puolapuut kuin renkaatkin valmiina. Viime kesänä niissä taas temppuilin, taisin siitä videotakin postata Instagramiin. Ihan ylivedot! Tänne Amerikan kotiin haluaisin kovasti sen leuanvetotangon, mielellään keittiöön vievään oviaukkoon. Siinä voisi sitten lämpimikseen nykäistä aina maximit matkalla jääkaapille.

NinaMaria
10/7 | 

Haluun! :) Joskus nuorempana keksin myös sellaisen suunnitelman, että useampikerroksisessa talossa on uima-allas alakerrassa ja sinne johtaa ihan mieletön vesiliukumäki joka alkaa yläkerrasta. Ja toki portaat josta pääsee laskemaan aina uudestaan ja uudestaan. Jos oisin ökyrikas saattaisin lapsuuden haaveeni jopa toteuttaakin. Ainoa ongelmallisuus silloin oli se, että kannattaako sauna ja suihkut silloin sijoittaa ylä vai alakertaan?

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
12/7 | 

Ai että vähänkö kätevää!

Mulla on leuanvetotanko, mutta se ei ole pysyvästi missään paikassa, kun se työnsi oven karmeja irti... Ja välillä se on tullut alas, kun se on sellainen paikalleen ruuvattava malli. Haluaisin että se pultattaisiin jotekin kiinni, mutta mitään ei ole vielä tapahtunut. Kuten tästä postauksestakin voi päätellä, tuppaan jäämään jumittamaan siihen kiinnitysvaiheeseen :P

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
13/7 | 

Joo kyllä tällainen pitää nyt saada! Mutta eihän nyt tuo jako käy, pelkät ovet on tosi vähän, pitää sun voida päättää muitakin juttuja :D

Piia-Marika
14/7 | 

Mua harmittaa ihan vähän vain, että huonejako on tyhmä ja tilat on täytetty kivoilla huonekaluilla joita ei halua roudata poiskaan. Joten ainoa huone mihin tangon voisi viritellä on makuuhuone (en usko että mies kakistelisi vastaan) mutta se olisikin niin keskellä huonetta, että yöllä kävelisi mennen tullen ja palatessa sitä päin. Puhumattakaan mitä kipua aiheutuisi tangolla pyörähdellessä iskeä jalka ensin oikealta puolelta massiiviseen kaappiin, jonka jälkeen vastakkaiselta puolelta lasilla päällystettyyn lipastoon..

Mun on pakko rukoilla rahan jumalia suunnattomasta onnesta saada jättipotti rahaa, jotta on varaa yhteen ylimääräiseen huoneeseen. Mitähän ilmeitä meillä täällä aiheutuisi jos ehdottaisin myös tuota "sohvat pois-riu´ut tilalle"-sisustusta? Pääsi pieni hörähdys tekstiä lukiessa, kas jos se menisikin läpi?? ;D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012