Mikäkohän siinäkin on, että tykkään kaikesta, mikä on kamalaa? Niin kuin nyt kilometritolkulla juoksemisesta ja jäätävässä vedessä uimisesta.

Jälkimmäisestä en tykännyt ennen. Tai korjaan, en tiennyt tykkääväni. Suomessahan uimavedet ovat kylmiä aina, paitsi Munkanrannassa hellekesänä 2004 ei ollut. Uimahalleissa palelen allasvedessä jatkuvasti. Palelen muutenkin jatkuvasti: jos kaverini saisivat euron joka kerta, kun he kuulevat minun sanovan lämmin hyvä, kylmä huono, saisivat he niillä rahoilla ainakin kolme tuoppia Vaasankadun kuppiloissa. Eivät ehkä viikossa, mutta puolessa vuodessa.

Jossain vaiheessa sitten aloin käymään uimahallien kylmäaltaissa. Olin muutenkin jäässä, niin samapa tuo. Se oli aika mahtavaa. Noin vuosi sitten uskaltauduin ihan jorpakkoon. Se ei ollut lainkaan niin kamalaa, mitä kuvittelin. Kesällähän iho on lämmin veteen mennessä, joten se tuntuu pahalta. Talvella on, no muutenkin jäässä, joten samapa tuo.

Kotvan aikaa vedessä oltua tulee toki sellainen en saa henkeä kuolen tänne -fiilis. Mutta rannalle noustua veteen haluaa heti takaisin. Se on käsittämätöntä.

Voi että miten sinne haluaakin heti takaisin!

Avantouinti, tai talviuinti, on vaan hiukan hankalaa, jos ei asu saunallista asuntoa vesistön äärellä. Helsingissä pitää kuulua kaikenmaailman seuroihin tai jonottaa saunoihin, joihin pääsee rajatusti ihmisiä kerralla.

Tai sitten voi osallistua Avantofestiin, joka järjestettiin nyt viidettä kertaa. En ollut kuullut siitä koskaan, ja olisin missannut tämänkin, jollei aina riisuutumaan valmis toverini Timo olisi vinkannut Instagramissa.

Ehdin mukaan Avantofestin viimeiselle avannolle Poliisien kesäkodille. Meri oli jo sula, joten teknisesti ottaen kyseessä ei ollut avanto, mutta kuka näitä laskee. Saunaan joutui jonottamaan, se oli aivan täyteen ammuttu. Mutta laskeva aurinko värjäsi Lauttasaarenselän laski vaaleanpunaiseksi ja mereen halusi heti takaisin.

Voi että miten sinne halusikin heti takaisin!

***

I love swimming in the sea. There's something in saltwater that makes you feel good. And swimming in ice-cold saltwater? That makes you feel even better!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012