Vähän epäilen, että kavereillani on saattanut mennä hermot. Olen nimittäin kesäkuusta lähtien hokenut, että lähden Turkkiin purjehtimaan ja vaeltamaan. Onko hiukan ärsyttävä lause kuulla!

No ei auta, sanottava se on teillekin: Lähden Turkkiin purjehtimaan ja vaeltamaan! JEE! Ainoa, mikä asiassa ei ole JEE, on se, että kentällä on oltava viideltä aamulla. Voi luoja. En tiedä olisiko helpompaa vain valvoa siihen asti?

(Sekä se, että matkan alkaessa saldoni on 1. flunssa, 2. ärtyisä nilkka, 3. murtunut varvas, 4. mystisesti kipuileva polvi ja 5. peukalo, jolla ei oikein voi tarttua asioihin. Mutta muuten olen elämäni kunnossa!)

Reissun agenda on siis tosiaankin purjehtia:

Olet ehkä kuullut suomalaisen Meretniemen perheen Sail for Good -projektista? Perhe meinaa purjehtia maailman ympäri ja käyttää reissuun kuusi vuotta. Sinä aikana ehtii käydä kuudella mantereella ja 75 maassa!

Kyseessä on lapsiperhe, ja osa Sail for Good -projektia onkin kehittää digitaalinen oppimisympäristö, jota voidaan hyödyntää alueilla, joilla lapset eivät syystä tai toisesta ole normaalin koulutuksen piirissä.

Purjehdimme Meretniemen perheen s/y Panacea -purjeveneellä. Maailmanympärimatkan aikana vene toimii perheen kotina, kulkuvälineenä ja kouluna kuuden vuoden ajan. Vene on noin 30 neliöinen, siis yksiön kokoinen. Aika hurjaa!

En ole ikinä edes ollut purjeveneessä, joten tämä on siksikin ihan mahtavaa! Hieman kyllä pelottaa, että tuleeko huono olo. Ostin apteekista sellaiset hungalabungalat raskauspahoinvointiin tarkoitetut rannekeet. Valitsin raskausrannekkeet, koska ne olivat liilat ja matkapahoinvointirannekkeet siniset, toivottavasti turhamaisuuteni ei kostaudu...

ja vaeltaa:

Seilaamisen lisäksi pääsemme tutustumaan Turkkiin myös maankamaralta. Vaellamme Lycian wayta, jota yhtenä maailman kauneimmista vaellusreiteistä pidetään! Kuinka ihanaa! Olen haaveksinut vaeltamisesta siitä lähtien kun luin Villin vaelluksen, joten odotan tätä tosi innokkaasti.

(Tosin kuulin, että siellä on skorpioneja. Ohje on, että kiviä ei pidä käännellä, jollei ole pakko. Kuulostaa vanhakantaiselta sananlaskulta. Pistää myös miettimään, että mikä on sellainen tilanne, jossa on pakko käännellä kiviä?)

Näiden lisäksi, ikään kuin tässä ei olisi tarpeeksi, pääsemme käymään myös Istanbulissa! Olen pitkään halunnut käydä siellä, ja tuntenut kasvavaa houkutusta kaupungin maraa kohtaan. Nyt on hyvä tilanne katsastaa, josko sinne lähtisi vaikka ensi vuonna!

Kuvat edelliseltä Turkin matkalta.

Vähän epäilen, että reissun aikana ei hirveästi ehdi päivitellä blogia. Yritän pistää autopilotin julkaisemaan postauksia tässä välissä, mutta en tiedä onnistuuko se. Instaan (@fitnessfuhrer) tulee varmasti sisältöä ja blogin Facebook-sivutkin kannattaa pistää seurantaan!

Reissussa on mukana muitakin suomalaisia sisällöntuottajia, joiden kanavista pääset myös seuraamaan reissuamme:

Aamukahvilla, Blue Wings, @juusohd, @kpunkka, Lapsiperheen matkat, Sail for GoodTimoWilderness, Cocoa etsimässä, Otto Izakaya ja Urbaani viidakkoseikkailijatar.

 

Matka on toteutetaan yhteistyössä Turkin valtion matkailutoimiston ja Turkish Airlinesin kanssa.

***

I'm off to Turkey for some hiking and sailing. HOW AMAZING IS THAT! I'm so sorry to rub that on your face!

Kommentit (2)

Poppis
3/2 | 

Mieletön seikkailu sua odottaa. Istanbulin maraton on mullakin haaveissa. Josko nyt ekaksi tuon sunnuntaisen Berliinin taivaltaisin... Hyvä matkaa, olkoon tuulet suosiolliset!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
4/2 | 

Sitä se todella oli!

Rupesin tässä jo miettimään, että josko tonne Istanbulin maralle ehtisi jo tänä vuonna...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012