Lukijani Lii vinkkasi, että sukupuolemme velttoudesta on saatu uutta tietoa. Se on nyt niin, että eivät ainoastaan äidit ole laiskoja, läskejä ja itsekkäitä, vaan kaikki muutkin naiset ovat! Tutkimus paljastaa miksi naiset lihovat: Liian vähän kotitöitä, kertoo Yle. Kotitöiden tekemisen vähentyminen näkyy naisten vyötäröllä, jutussa todetaan.

No hittolainen näinhän se on! Tuolla hurraa keittiössä tiskikone ja minä lojun puolimakaavassa asennossa sohvalla, ollenkaan ei tarvitse jynssätä ja rasittua. Ei tarvitse lähteä kartulla vetämään pyykkejä eikä klapeja pilkkomaan. Porkkanat nappaan Alepan hyllystä enkä yhtään kyyki kasvimaalla, maito on purkissa eikä tarvitse lähestyä lehmää. Ja kun lähden isolle kirkolle niin ratikkahan se sinne vie ja sivakointi jää sikseen. Enkä edes kuuraa lattioita kontillani. Tarkemmin ajatellen en ole tainnut kuurata niitä ollenkaan sitten vuoden 2011. Toivon mukaan joku on.

Laiska nainen kun olen, en jaksanut mennä lukemaan alkuperäistä tutkimusta, mutta mietinpähän vaan, että meneekö homma noin suoraviivaisesti? Kotona ei ehkä ole niin paljoa työtä enää nykyisin, mutta muun muassa se on mahdollistanut naisten työskentelyn kodin ulkopuolella. Eivätkä kaikki naiset suinkaan istu toimistossa tietsikkaa naputtelemassa, esimerkiksi siivooja ja sairaanhoitaja varmaan kuormittuvat duunissaan vähintäänkin kohtuullisesti.

No joo, täytyy myöntää, että onhan tuossa perää. Mutta olisiko tässäkin syytä?

Kyseinen tarjous löytyi tänään Helsingin rautatieasemalta. Pahoittelen karua kuvaa: syynä kiire, ruuhka ja kämäinen puhelin.

Mietin tuossa ensin, että aa joo, siinä viedään kahvit ja donitsit kaikille toimistossa. Mutta se on yksi kahvi ja kymmenen donitsia, joten eihän siinä olisi järkeä. Huomasittehan muuten, että niitä donitseja on KYMMENEN? Nam nam.

Ja sitten vielä ne miehet. Ei näy paljoa ukkojakaan tuolla puusavotassa, edes hipsterimiehet eivät lähde hevosella asioilleen, jonkun äijän olen nähnyt taloaan rakentamassa mutta kaskeamassa en yhtäkään. Nykyajan perinteen kerääjät eivät todellakaan tassuttele tervatuin jalkapohjin Tapiolasta Itäkeskukseen vertailemassa slangia, netin äärellä ne istuvat. Ja Alepassa ne miehetkin metsällä käyvät...

***

Women get fatter and lesser amount of household work is to blame. I'd also blame this excessive, almost bulimic culture: ad on the picture says "1 coffee + 10 dougnuts 4 euro". 10 dougnuts?!

Kommentit (2)

Lii
3/2 | 

Haa, hauskaa, että kirjoitit tästä postauksen :D

Mä nauroin tätä uutista ensin kippurassa itsekseni ja sitten nauroin vielä pomolle, joka ajatteli, että vedän tästä donitsin nenään eikä siksi uskaltanut aloittaa aiheesta keskustelua.

Joo, voi TOSIAAN olla, että kymmenen donitsin tarjouksillakin (tai maltillisemmalla, mutta joka paikassa läsnäolevalla yltäkylläisyydellä) on jotain tekemistä asian kanssa. Aika kauan saa lattiaa kuurata, että kymmenen donitsia tulee kulutettua.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
4/2 | 

Oli niin inspiroiva juttu :D

Ja onhan kaikki namipussit, sipsipussit ja suklaalevyt kasvaneet älyttömästi. Muistan kun joskus ennen suklaalevy oli 100 tai 150 g ja karkkipussit 100 g. Nythän ne ovat 200-250 tai enemmänkin. Myös lautasten koko on kasvanut, sekin vaikuttaa asiaan.

Tästä tulee mieleen niksipirkkamainen siivousvinkki: Eikö siivous huvita? Lattioiden kuuraaminen on kurjaa? Vie jokaiseen kartanosi kymmeneen huoneeseen donitsi, jonka saat syödä huoneen siivottuasi! Jo alkaa luuttuaminen "maistumaan". Tosiaan olen siis joskus lukenut siivousvinkin, jossa joka huoneeseen vietiin lasillinen viiniä. Ei kyllä tarvitse olla edes hirveän iso asunto jotta työn jälki alkaa loppua kohden kärsimään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012