Viime aikoina useampikin ihminen on kommentoinut minulle, että sosiaalisen median perusteella näytän olevan koko ajan menossa ja tekemässä. Vastaan no some on some.

En voi väittää, etten rakentaisi someimagoa tietoisesti tai tiedostamatta, jokainen siellä roikkuja tekee niin. Imagonrakennus on pahasta vasta silloin, kun yrittää olla jotain mitä ei ole. Tai jos pönkittää käsityksiä siitä, millainen muka pitäisi olla.

Jälkimmäinen kahvinjuontitilanne on realistisempi, mutta kummassakin tilanteessa on yhtä lailla pysähdytty ottamaan kuvaa.

Kaikki somessa jaettu kuitenkin muokkaa näitä käsityksiämme, joten sillä on yleistä merkitystä, kuinka aitoa ja rehellistä sisältöä jaetaan. Mutta missä menee raja, jonka toisella puolen sisältö muuttuu vääristellyksi?

Vietän edelleen pitkiä aikoja vain sängyssä lojuen. En koe olevani tuottelias. Väsyn vähästä enkä jaksa raskasta liikuntaa. Teen silti niin paljon kivoja juttuja kuin mahdollista. Ja kun teen, kerron siitä somessa. Sen sijaan en jaa joka päivä makaan tässä sängyllä -kuvaa jaloistani. Mielestäni tämä on tolkullinen rajanveto. Mitä nähtävää jaloissani olisi, päivä toisensa jälkeen? Karkkikulhojen piilottamista tarjoilupöydästä ennen kuvien ottoa taas en tajua, olen vain seurannut sitä kummissani vierestä. Kun niitä kuitenkin syö, miksi ne pitää poistaa kuvista?

Oli somepreesenssin muokkaaminen tietyn näkökulman korostamista tai suoranaista vääristelyä, koko kuva ei koskaan somessa näy. Ja sekin kuva mikä näkyy, voi riippuu paljon siitä miten se esitetään. Mitä kuvataan? Missä valossa, millaisilla varjoilla, missä asussa ja millaisessa asennossa?

Sillä on älytön merkitys. Katso vaikka:

Liikaa aikaa + "jäätävä haalari" sovituskopissa = pari aika erinäköistä otosta. Jälkimmäisen kuvan piti olla käytännönpila, mutta en sitten raatsinut!

P.S. Aktiviteetteja ja makaamista löytyy instatililtäni @fitnessfuhrer!

***

It's still all smoke & mirrors. Well, not all of it, but a lot.

Kommentit (3)

AnnaR
4/3 | 

Nyt alkoi houkuttaa sellaisen blogin perustaminen, jossa julkaisisi ainoastaan näitä tylsimpiä hetkiä elämässä. Taiteellista!

Sinulla on jalat oikein poikkeuksellisen tukevasti maassa, ja pidän itseironian tajustasi. Tämä on fiksujen naisten fitness-blogi. ;)

Haba muuten näyttää isommalta jälkimmäisessä kuvassa.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
5/3 | 

Itse asiassa se voisi olla aika rauhoittavaa seurattavaa!
Kiva kuulla että pidät :)
Noo niinhän sitä sanotaan, että mitä isompi maha, sitä isompi haba :D :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012