Istuin, ja hengitin syvään Narinkkatorilla, suorastaan kuumassa auringonpaisteessa, tämän hetken kovimman hitin, Ghost B.C.:n He Is:n tahdissa. Eihän se siitä enää paremmaksi muutu, jooga nimittäin.

Kyseessä oli Tuska-festivaalin ja joogaohjaaja Meri Mortin tarjoama musta jooga. Musta jooga on periaatteessa ihan tavallista joogaa, mutta sen taustalla soi raskaampi musiikki. Ideologiana on se, että ei tarvitse olla koko ajan niin saatanan (haha) henkistynyt ja onnellinen, ja että mukaan voi tulla kuka tahansa. Kuka tahansa, jolla on hyvä musiikkimaku, siis!

Ajattelin pitkään, että jooga ei sittenkään ole minun juttuni. Haastattelin Meri Mortia viime kesänä Me Naisten printtiä varten, ja valitin hänelle, että jooga on niin tylsää (haha) (HAHA). No pitihän sitä sitten suunnata mustaan joogaan. Ei ollut tylsää, vaan tosi hienoa. Vieläpä ehkä jopa vähiten musiikin takia, mikä on aika paljon sanottu! Suuntasin ennakkoluulottomammin muihinkin joogiin. Ilmajoogaan hurahdin totaalisesti alkuvuodesta.

Onhan se sittenkin minun juttuni.

Jooga opettaa meille epämukavuuden sietämistä, Meri sanoi tänään. Kun opimme sietämään sitä joogassa, se ei hetkauta meitä muussa elämässä. Täsmälleen, täsmälleen, täsmälleen tämän opin ilmajoogaamalla vimmatusti pari kuukautta.

Ilmajoogasilkki sattuu kun se painuu ihoon. Mutta ei se mitään, kipu helpottaa samantien vähitellen kun sen kanssa vain elää; ja myös kerta kerralta, kun sen kanssa vain elää. Se opettaa, että on olemassa kipua, jolle ei tarvitse tehdä mitään.

Tämän lisäksi jooga on minun juttuni siksi, että sitä ei saa suorittaa. Jos ei suju, ihan sama. Jos ei jaksa, ihan sama. Sekä siksi, että se tarjoaa liikkeen tuoman rauhan, samalla tavoin kuin pitkään juokseminen. Tuntuu, että se pistää minut itseni sisälle, levottomana kun tunnun olevan jossain muualla.

Ja tiedättekö se vähän pöljältä tuntuvan namaste-jutun lopussa? Että kiitetään harjoituksesta itseä ja muita? No kuulkaa se on parasta, eikä yhtään pöljää! Olen suorastaan innoissani siinä kohdassa. Haluan kiittää minua! Haluan kiittää kaikkia! Tämä oli PARHAUTTA!

Niin oli kuulkaa tänäänkin, oikein erityisparhautta.

Musta jooga järjestetään noin kerran kuussa Pihasalilla. 

***
I was like "yoga is not my thing". Sometimes I love being wrong.

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Entisten nuorten trikoonvenytystä. Ei tuollaista voi keksiä kuin itse pääpiru.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012