Toivottavasti en pelästytä teitä otsikolla liikaa. Tiedän, pyydän paljon. Ikäänkuin siitä ei olisi ollut tarpeeksi, että kehotan teitä uskomaan pyyhettä, mutta että hippiin? Eikö missään ole mitään rajaa?

Tänään tarjolla siis Motivaatiosarjan osa kaksi, jossa avataan osaa yksi ja kerrotaan, miksi säntillinen toistaminen on motivaation avain.

Tiedättekö, kun elämässä on niitä hirveitä hetkiä, joilloin joutuu myöntämään, että omituisissa kuteissaan omituisia horiseva hippi on oikeassa. Tämä on niitä hetkiä. (Lohdutuksena sanottakoon, että ei näitä tilanteita liian usein kohdalle satu.)

Pystyitte ehkä tuosta päättelemään, että en hirveästi diggaile hipeistä, mutta älkää antako ennakkoluulojeni häiritä! En ole myöskään sellainen ihminen, joka diggailee hippien huoneentauluista, mutta näin kerran hyvän. Siinä luki jotakin sellaista kuin Kylvä ajatus, niitä sana. Kylvä sana, niitä teko. Kylvä teko, niitä tapa. Kylvä tapa, niitä tottumus. Kylvä tottumus, niitä luonne. Kylvä luonne, niitä kohtalo.

Jos et halua uskoa hippiä (ymmärrän), usko luonnontieteilijää. Sellaiset nimittäin sanovat, että aivoissa on yhteyksiä, joita pitkin hermoimpulssit kulkevat. Nämä yhteydet vahvistuvat käyttämällä: mitä useammin toistat jonkin teon, sitä vahvemmaksi yhteys muuttuu. Aivoja voi muokata koko ajan, joten mikäli sinulta puuttuu lähden töiden jälkeen salille tai juoksen kotiin -yhteys, rakenna se sitkeästi toistamalla tekoja, joita haluat tehdä.

Jotta homma olisi mahdollisimman helppoa kuupallesi, valitse yksi tavoite kerrallaan ja päätä tietty, säntillinen aika ja tapa millä sen toteutat (käyn salilla jokainen maanantai-, keskiviikko- ja perjantaiaamu, ei "käyn salilla muutaman kerran viikossa silloin kun ehdin"). Jokainen kerta vahvistaa yhteyttä eli muuttaa aivojasi, siksi pitää vaan sitkeästi mennä huvitti tai ei. Lähtemisestä tulee helpompaa kun olet tottunut siihen, ja saatatpa lopulta oikein odottaakin että pääset treenaamaan. Kylvä teko, niitä tapa. Kylvä tapa, niitä tottumus. Kylvä tottumus, niitä luonne.

Kiitos takkupäinen kaverini. Eivätkä ne sinun suitsukkeesi oikeasti niin pahalta haise.

Ei voi olla noin helppoa! Sitäpaitsi sohva on lämmin ja kalja kylmää. Millä ilveellä saan itseni kylvämään edes teon? Lisää motivaation ihmeellisyyksiä seuraavassa osassa!

***

Motivation series 2: what does the hippie know? As said in hippie-buddhist anthem, Sow a thought, reap an action; Sow an action, reap a habit. Sow a habit, reap a character. Sow a character, reap a destiny., by repeating a habit time after time eventually leads to change. Human brain is a plastic organ and you are able to teach yourself to love excercising.   

Kommentit (16)

noora20
17/16 | 

En vaan jaksanut lukea tätä juttua loppuun kun heti alussa aletaan dissaamaan hippejä. Miks hippejä aina dissataan!?!?!?!? Jos Suomessa käyttää peace-merkkiä esim. paidassa ni on heti hippi, tai jos pitää yllään värikästä liukuvärjättyä paitaa ni leimataa hipiksi. Mistä pidän täällä Amerikassa, on se että ihmiset käyttävät rauhanmerkkiä eikä heitä kumminkaan leimata hipiksi. Mikä hipeissä on vikana? Miksi ne ovat niin vastenmielisiä?

Liv
18/16 | 

Haha iik, ja kyllä huomaakin ettet lukenut loppuun :D 

Luru
19/16 | 

Tää on niin totta! Itsellä juurikin parhaillaan muodostumassa sellainen hyvä arkirytmi, että työpäivän jälkeen tulee jo automaatiolla ajatus: "kumman vuoro mennä tänään ensin lenkille/salille" tai "oliko mulla se jälkimmäinen vuoro? Jes! Mies laittaa lapset nukkumaan ja saan mennä ihan rauhassa salille!"

Pitäis vaan opetella pois siitä "yhteydestä", että treenin jälkeen saa mussuttaa mitä huvittaa... t. Eilen palautusjuomani oli Fostersin Radler ja sapuskana popcornia... ehe ehe, ei ihme, ettei lihakset erotu rasvakerroksen alta :D

No mutta, tärkeintä hyvä kunto ja mieli eikä se miltä keho ulospäin näyttää. Kyllä senkin saa ojennukseen sitten kun oikeasti niin haluaa.

tiiti
20/16 | 

Höps, musta tuossa kommentissa tiivistettiin just se, mitä tässä postauksessa oli ihan selkeästi ideanakin: peace-merkki -paidat ovat rumia.

(mikä on muuten war-merkki, ja etenkin, saako sitä paidoissa?)

Lii
21/16 | 

Tämä on niin totta. Mutta arvaa, mikä pelottaa? Minulta poistetaan tänä pari luomea ja olen jo etukäteen synkeän vakuuttunut siitä, että toimenpidettä seuraava viikon pakkolepo johtaa juoksuharrastuksen tuhoon :(

No, ilmoittauduin mukaan työpaikan kautta Espoon puolikkaalle, että on sitten joku syy aloittaa taas uudestaan.

Liv
22/16 | 

Kaikki jotain aatetta/bändiä/tekstinpalaa huutavat paidat on rumia. Itse asiassa kaikki kuvalliset vaatteet on rumia. :D 

Mun mielestä peace -merkki on aika kaunis, tasapainoinen. Jotenkin tosi miellyttävä.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
24/16 | 

Hipeissä ei oikeasti ota päähän mikään muu kuin se, että ovat joskus aika ylemmyydentuntoisia, koska he muka tietävät totuuden ja muut eivät. Sama vika voi tosin löytyä ihan minkä tahansa ryhmän edustajista, esmes treenibloggaajista ;D


Dissailuani voi myös selittää se, että ehkä alitajuisesti haluaisin olla hippi mutta kun en pysty relaamaan. :(

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
25/16 | 

Mentaaliharjoittele se aika :D Aivot ei kuulemma tajua eroa kuvitellun tapahtuman ja oikeasti tapahtuvan asian välillä (mutta tämä nyt taas on noita hippien juttuja).


Hienoa että menet uudelleen puolikkaalle, tuolla tuskin hellekään vaivaa. Katsoin itsekin päivän jos pääsisi, mutta se on viikkoa ennen Berliinin maratonia joten ehkäpä ei :P

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
26/16 | 

Toi Radler on hyvää! Vielä parempaa tosin on Sakun radler (en tiedä saako Suomesta), tosi sitruunainen, nam!


Mulla menee niin, että "valmistaudun" juoksuun syömällä koko päivän enemmän ja sitten vielä jälkeen myös, jotta palaudun varmasti :D Eilen omenapiirakkaa ja jäätelöä :P Vielä kun miettii, että netissä ja lehdissä annettavat kulutusmäärät tuntuu olevan ihan järjettömästi yläkanttiin, tunnin juoksu tyyliin 600 kaloria, sykemittarin mukaan mulla ei mene edes 400...

SallaP
27/16 | 

Niin totta tämäkin kirjoitus. Jos on urheilupäivä, niin silloin urheillaan, eikä edes mietitä mahtaako juuri nyt huvittaa. Kun jo aamusta alkaen ajattelee menevänsä illalla lenkille, niin kyllä sinne sitten tulee myös lähdettyä ja sitä oikein odottaa. Mutta jos työpäivän jälkeen lysähtää sohvalle ja alkaa sitten miettiä huvittaisiko lenkki, niin lopputulos voisi olla ihan toinen. Tosin mä rakastan paitsi rutiineja myös sitä urheilun jälkeistä loistavaa oloa, joten lähes aina tulee lähdettyä. Jos väsyttää, ajattelen että lenkki piristää ja jos on pirteä olo, niin lähden sitä suuremmalla innolla.

Inka / alternatiiviurheilija.net
28/16 | 

Hahaa, repeilin jo tuolle kuvalle :D Hyviä juttuja kirjoitat!

Hippie
29/16 | 

Herranen aika.

Olen kyllä hyvin hämmentynyt siitä, että tällaista saa lukea vielä 2010-luvulla. Mä todella toivon, että tässä on kyseessä jonkin pienen ympyrän vitsi "hipit haisee". Mutta jos EI ole, niin olen pettynyt.

Ensinnäkin. Miten KUKAAN voi leimata muita ihmisiä tuolla tavalla? Miten kukaan voi elää tuollaisena rasistina. Ja ihan oikeasti, oletko minkä ikäinen? Voisin kuvitella tälläistä puhetta 20-vuotiaan pikkusiskoni suusta, mutta ilmeisesti et ihan niin nuori ole?

Itsestäni sen verran. Minulla on rastat, käytän niiden värjäämiseen hennaa, syön raakaravintoa, joogaan, en polta enkä juo. Tykkään polttaa suitsukkeita, mutta en muuta.
Olen töissä isossa kansainvälisessä yrityksessä ja mielestäni en haise pahalle, paitsi lenkillä, jota teen paljain jaloin.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
30/16 | 

Kopioin tähän aiemman vastaukseni tuolta ylempää:

"Hipeissä ei oikeasti ota päähän mikään muu kuin se, että ovat joskus aika ylemmyydentuntoisia, koska he muka tietävät totuuden ja muut eivät. Sama vika voi tosin löytyä ihan minkä tahansa ryhmän edustajista, esmes treenibloggaajista ;D


Dissailuani voi myös selittää se, että ehkä alitajuisesti haluaisin olla hippi mutta kun en pysty relaamaan. :("


P.S. Jos luit jutun, niin ehkä huomasit että ei tässä nyt niin hirveästi dissattu kuitenkaan. Jo otsikossakin vihjattiin siihen suuntaan. Muita juttujani lukemalla huomaisi myös, että vitsailen aika usein näillä ennakkoluuloillani ja itse koen olevani se, kenelle tässä nauretaan. Mutta käytän jatkossa enemmän harkintaa :)


 

Marski
32/16 | 

Eikö olekin (omalla kierolla tavalla) hauskaa, kun saa provosoitua tyyppejä? ;) Minä ite oon muodokas takkupää, joka on kesällä löytänyt kuntosalifiiliksen ja iloitsee kun olkalihakset näkyy! SIxpäkki on vielä piilossa, mutta hiljaa hyvä tulee.

Tuo hippihuoneentauluteksti oli tosi hyvä. Jos olen aamulla pakannut jumppakuteet reppuun, niin ei niitä turhaan raahata kaupungilla vaan salille on päästävä. Tämän vuoden aikana sain itseni myös koukkuun hikiliikuntaan, aiemmin vain epäilin liikunnan vaikutusta endorfiinitasoihin..

Lukaisin pari tekstiäsi ennen tätä, mutta mun mielestä tästä pätkästä huokuu myös se itseironia. Ja tekstin alkuhan herättää sopivasti mielenkiinnon :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012