Katsoinpa tuossa taitoluistelua. En ole kokeillut, mutta näyttää vaikealta. Tässä vaiheessa jo tiedän, että minulla ei ole hajuakaan siitä, miten vaikeaa se oikeasti on. Mikään ei nimittäin ole niin helppoa miltä se näyttää.

Taitoluistelija teki sellaista piruettia, missä ollaan kyykyssä toinen jalka edessä. Jos olet ikinä kokeillut tehdä pistoolikyykkyä, voit kuvitella, miten haastavaa on tehdä se kapean metalliterän päällä ja samalla pyöriä ympäri. Ihan älyttömän vaikeaa.

Naureskelin (sisäisesti) vuosia Mustalle Teräsmiehelle. No onko muka noin vaikeaa! Sitten testasin slacklinea. Melkoista, miten 20 sentin korkeudella maasta voi pelottaa. Melkoista, miten sillä joutuu opettelemaan kaiken uudelleen: seisomisen, kävelemisen, kääntymisen. Ja nämä ovat siis ne alkeet.

Kuva Joonas Karjalainen.

Balettihan on sellaista hipsuttelua, useimmat sanovat. No kokeile miten helppoa se on. Baletinopettajani sanoo, että jos ei hiki valu ja lihakset tärise jo muutaman ensimmäisen minuutin aikana, ei tee asioita oikein.

Kokeilin telinevoimistelua muutamia kertoja. Juu, ymmärsinhän minä, että ei se helppoa ole, mutta nyt vasta ymmärrän, miten tolkuttoman vaativaa se on.

Sama koskee uimahyppyä. Molempia yhdistää vielä jatkuva pelon hallitseminen, ja se, että onnistuneen suorituksen tekemiseen on vain yksi, hyvin lyhyt hetki aikaa.

Laji kuin laji, mikään ei ole niin helppoa miltä se näyttää.

Vähän lannistun tästä, koska vasta kokeilemalla ymmärtää, miten hirveän, mahdottoman, tolkuttoman paljon aikaa ja vaivaa uuden taidon omaksuminen ja varsinkin huippusuoritukset vaativat.

Toisaalta, vasta silloin kun ymmärtää, miten hirveän, mahdottoman, tolkuttoman paljon ne vaativat, niitä osaa oikeasti arvostaa.

Kun mikään ei ole niin helppoa miltä se näyttää, on kaikki niin paljon hienompaa.

***

Nothing is as easy as it seems. And that is a blessing. It really is, even to us who get very easily frustrated.

Kommentit (4)

vieraileva possu
5/4 | 

Sirkus Finlandiassa jokunen vuosi sitten eräs esiintyjä tokaisi showssaan: it looks difficult, but it's not easy. Ratsastusta harrastaneena tiedän mistä puhut.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
6/4 | 

Jep :D

Ratsastus on käsittämättömän vaikeaa sekin! Mä en oikeasti edes tajunnut, että siinä hevosessa ei olla kiinni millään tavoin...kuulostaa tosi urpolta :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
Sisältö jatkuu mainoksen alla