Joillekin maratoneille on tosi vaikea päästä mukaan. Joko tiukan aikarajan takia, kuten Bostoniin (jonne pääsen, mikäli pidän nykyisen vauhtini 64-vuotiaaksi), tai New Yorkiin, jonka kohdalla pitää maksaa jo siitä ilosta, että saa osallistua arvontaan osallistumisoikeudesta. Lähin hankalapääsyinen maraton on Berliinissä, jonne on joskus päässyt olemalla nopea ja nykyisin olemalla onnekas arvonnassa.

Jos onni ei ole arvonnassa myötä, ei hätä ole tämän näköinen. Esimerkiksi Berliiniin pääsee usein matkatoimistopaketilla. Niiden ongelma vain on se, että joku muu päättää aikataulut ja majoituksen, ja paketti maksaa noin tuplat siitä, mikä reissun hinta olisi itse varaten. Ja tietysti paketitkin saattavat loppua.

Tässä sitä pulimuijaillaan Berliinin maratonilla 2013.

Toinen vaihtoehto on hyväntekeväisyyskiintiössä osallistuminen, mikä tarkoittaa sitä, että jokin järjestö on varannut osallistumisoikeuksia, jollaisen juoksija voi saada keräämällä rahaa järjestön työhön. Tämä on maailmalla yleinen, mutta Suomessa tuntemattomampi tapa. Suomessahan ei missään tapahtumassa ole tällaisia vapaaehtoispaikkoja, eikä kovin moni suomalainen taida tällä vaihtoehdolla ulkomaisiin tapahtumiin osallistua.

Itse olen tätä vaihtoehtoa joskus miettinyt, mutta en toteuttanut, kun en ole tiennyt asiasta mitään. Hyväntekeväisyysosallistuminen on tuntunut tosi hankalalta, enkä ole jaksanut ottaa asiasta selvää. Kun kuulin, että juoksututtuni Poppis on lähdössä tämän vuoden Berliinin maratonille hyväntekeväisyyskiintiössä, pyysin häntä kertomaan, miten homma oikein toimii!

Poppis kertoo:

"Tämän vuoden Berliinin ilmoittautumisessa osallistumismaksut veloitettiin saman tien kaikilta, joille lady Fortuna oli armollinen. Mieheni sai starttipaikan, minä taas jäin ruikuttamaan ulkopuolelle. Löysin kuitenkin oljenkorren. Jos onnistuisin keräämään 800 euroa valitsemalleni hyväntekeväisyysjärjestölle, pääsisin Berliinin maratonille mukaan.

Kuvakaappaus Poppiksen instasta @pikkuliten.

Toimin seuraavasti:

1) Ilmoitin kiinnostuksestani Alvarum Challengesille, joka hoitaa useiden isojen maratonien hyväntekeväisyyskeräyksiä. Samalla ilmoitin, että haluaisin kerätä rahaa heidän listallaan olevista organisaatioista Lääkärit ilman rajoja -järjestölle.

2) Ennen kuin sitouduin mihinkään, tarkastin, että tällainen keräys on Suomessa laillinen, eikä siitä tule kenellekään taloudellisia tai muita seuraamuksia.

3) Maksettuani Berliinin maratonin ilmoittautumismaksun, sain oman keräyssivuni ja ohjeita rahan keräämistä varten.

4) Pistin Alvarumin sivuilla pystyyn oman keräyssivuni Pikkuliten Berliiniin.

5) Perustin oman tapahtuman keräykselleni Facebookiin.

Minulla on aikaa heinäkuuhun asti kerätä 800 euroa Lääkärit ilman rajoja -järjestölle, jotta saan lähtöluvan Berliinin maratonille. Pienetkin lahjoitukset auttavat. Maksu onnistuu alla olevasta linkistä luottokortilla tai electron-kortilla:

https://www.alvarum.com/ninapoppius/donate?execution=e2s1

Jatkossa päivitän keräyksen edistymistä tapahtumasivullani, blogissani ja Instagramissa tunnisteella #pikkulitenberliiniin.


Mitä jos en saakaan koko summaa kerättyä?

En haluaisi edes ajatella sitä vaihtoehtona… Siinä tapauksessa jo kerätyt rahat menevät sovittuun tapaan hyväntekeväisyyteen. Itse jään nuolemaan näppejäni maksetun osallistumismaksun verran. Itse kisapäivänä 27.9. toimin sitten maailman parhaana huoltajana miehelleni, joka tekee Berliinissä takuuvarmasti oman ennätyksensä."

*

Ei yhtään niin vaikeaa kuin oletin - ainoa ongelma on saada rahat kasaan!

Ideanahan tämä on varsin mainio, monet lahjoittavat mielellään muutaman roposen hyvään tarkoitukseen, kun sopiva keräys vain kohdalle sattuu. Se, että voi samalla avittaa jonkun pääsyä tärkeään juoksutapahtumaan tai päästä viivalle itse, on plussaa. Tuon ylläolevan linkin kautta voit siis halutessasi lahjoittaa Lääkärit ilman rajoja -järjestölle, ja jeesata Poppista pääsemään Berliinin maratonille. Kaikki lahjoitetut rahat menevät suoraan järjestölle.

Ilmeisesti tällaisella vapaaehtoispaikalla on mahdollista päästä jopa sinne Bostoniin... Hhmm. HHMMMM!

***

I've been wondering how charities work when attending running events. I found out that my fellow runner was attending Berlin marathon on a charity spot, so I asked her to tell how it is done. She contacted Alvarum Challenges, chose to raise money for Médecins Sans Frontières and made a collecting page. If you want to support Médecins Sans Frontières and help her getting to the start line, you can also donate here.

Kommentit (7)

iidami
8/7 | 

Täällä Briteissä erilaiset hyväntekeväisyys-fundraiser-ker(j)äykset on tosi yleisiä (kerjäykset siksi, että kun lähes joka viikko joltain kaverilta tulee lahjoituspyyntö järjestön XX hyväksi, kun on osallistumassa YY tapahtumaan, se alkaa jossain vaiheessa tuntua -- noh, kerjäykseltä, vaikka hyvään tarkoitukseen menisikin). 

Varsinkin korkeampien keräyssummatavoitteiden yhteydessä on melko tavallista järjestää erilaisia hullujakin tempauksia (värjätään tukka hullun väriseksi, leikataan kaikki hiukset pois, mies vahauttaa karvaisen rintansa jne) joilla yritetään innostaa ihmisiä lahjoittamaan rahaa. 

Maratoniin kerätessähän niitä harjoittelujuoksutapahtumia voisi hyödyntää tuossa keräyksessä, tyylillä "jos xxx € menee rikki, juoksen YY harjoitustapahtuman kreisiin asuun pukeutuneena" :) Monilla fundraiser-sivuilla pystyy asettamaan juuri tuollaisia "välietappeja" ja mitä tapahtuu, kun se saavutetaan.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
9/7 | 

Mä olen kanssa ymmärtänyt, että se on siellä tosi yleistä...ja varmasti voi alkaa käydä hermoillekin.

Ihan mahtava idea, jos menen joskus tuolla keräyssysteemillä niin todellakin keksin siihen jotain sekoilua minkä joudun tekemään! Voisin itsekin lahjoittaa pelkästään siitä ilosta, että joku joutuu pukeutumaan hassusti tai muuta :D

Lii
10/7 | 

Mä olin jo lahjoittamassa rahaa toverillesi, mutta (sori vaan FFfifin toveri), homma oli liian vaikeaa. En tajua, miksei se palvelu voi panostaa johonkin Paypaliin tai Google Walletiin tai muuhun.

Olen ehkä saavuttanut länsimaisen ihmisen laiskuushuipentuman, kun en jaksa luottokorttia lompakosta kaivaa.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
11/7 | 

Voi ei :( Kiitos kuitenkin ajatuksesta :)

Ja joo, ymmärrän. Varsinkin jos multa halutaan rahaa, sen pitää olla erittäin helppoa.

Vierailija
12/7 | 

Olen alkanut haaveilla että juoksisin New Yorkin maratonin 30-vuotis synttärinäni eli ööö noin kolmen vuoden päästä. En jostain syystä osannut edes ajatella että sinne ei nuin vain mennäkään. Nyt kun katsoin niin vähän jäin suu auki etenkin hinnan osalta, ja jos ajan perusteella haluaa päästä mukaan, ei auta kuin lähteä lenkille. Puolikkaankin ajan oltava alle 1.32 tai koko mara 3.13... Siinäpä olisikin haastetta. Onnettareen en luota vähäänkään kun ei ole tähänkään mennessä hirveästi jeesinyt.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
13/7 | 

Joo ei mennä ei!

Matkatoimistopaketilla pääsee, mutta se on ihan ristuksen kallista. Ja noi tommoiset ajat on mulle ainakin ihan täysi mahdottomuus, vaikka pystyisin treenaamaan kunnolla niin ominaisuudet ei riitä.

Lenkille lähtemisen sijaan voit joko alkaa säästämään tai sitten miettiä tätä hyväntekeväisyysmahdollisuutta... :D

poppis
14/7 | 

Mietin keräystä pitkään keräystä siitä syystä, ettei Suomessa hyväntekeväisyydelle juoksemista käytännössä tunneta, eikä suomalaiseen mentaliteettiin kuulu rahasta puhuminen eikä varsinkaan sen "kerjääminen". Olen seurannut vierestä kunnallis- ja eduskuntavaaleissa ehdokkaina olleita ystäviäni, jotka uskaltavat rohkeasti pyytää avustusta. Mietin, miksen minäkin voisi kerätä hyväntekeväisyydelle, kun tarkoituskin on näin hyvä.

Juoksen ennen Berliiniä vähintään yhtä monta kilometriä, kuin saan euroja kasaan. Niiden tiimoilta on tulossa erilaisia juoksutapahtumia. Ensimmäinen yhteisjuoksurutistus on kahdenkympin juoksu juuri ennen vappua (ke 29.4. klo 18:30-) Töölönlahdella. Siitä lisää FB-sivulla pikkuliten Berliinin maratonille. Hubaa on siis tiedossa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012