Kävin tänään vuoden ensimmäisellä lenkillä. Flunssa esti juoksemisen tähän päivään asti, mistä luonnollisesti olen äärimmäisen kauhuissani, maratoniin kun on alle kolme viikkoa aikaa. No, juostessahan sitä on seesteinen ja tyyni, ja keskittyy tehokkaaseen harjoitukseen. Vai mitä? Asian varmentamiseksi olen litteroinut tähän tunnelmiani.

0 - 6 minuuttia

Kävelen nyt ihan rauhassa tässä. Nyt teen tämän kunnolla. Ei voi alkaa vaan riuhtomaan, lämmittelen kerrankin. Teenpä jatkossa aina niin, että lämmittelen kunnolla! Joka kerta.

Jokohan sitä alkaisi juosta? Kävelen ainakin kolme minuuttia. Aha, kolme minuuttia. No, kävelen viisi.

Söinköhän nyt tarpeeksi? Vihreät valot! Pitäiskö juosta niihin? Mitä, nyt tuli kuusi minuuttia.

6 - 20 minuuttia

Miksi miksi miksi aloitin juoksemisen ylämäkeen? Tuo koiranulkoiluttaja varmasti luulee, että olen aloittanut uuden elämän vuodenvaihteessa ja juoksen tässä ekaa kertaa. Miksi olen näin hidas? Noloa. Pitäisi olla joku olen juossut kaksi maratonia -takki. Miksi aloin juosta ylämäkeen?

Onpa kiva juosta! Ehkä Las Palmasista tuleekin hyvä aika! Nyt teen hyviä treenejä koko tämän loppuajan! Ja muistan putkirullata ja venytellä!

Liikaa ihmisiä. Sotkevat rytmini. Haluan kävellä. Miksi edes olen täällä? Tämä on ihan tyhmää. Miksi ylipäätään juoksen? Haluan kävellä.

Polvi! Mitä nyt? Miksi tuntuu niin kuin lähtisit alta?

Mitäs nämä talot ovat? Milloin ne ovat tähän ilmestyneet? Aika kivoja. Uusiakin tehdään. Mitä jos kävelisin vähän, ihan vähän vaan? Pitäisikö muuttaa tänne? Alamäki i-ha-naa!

No niin, tämähän alkaa sujua. Mukavaahan tämä oli. Ai mutta olen alamäessä, siitä se johtuu.

Minun pitää saada T-paita, jossa on Rockyn kuva. Mistäköhän sellaisen saa? Kuuma! Ai mutta tässä takissa oli se tuuletusjuttu. Aukea nyt.

Mikäs tie tuo on? En voi mennä sinne, jos se oikaiseekin ja tulee liian lyhyt lenkki. Sehän olisi kauheaa jos tulisi liian lyhyt, ha haa!

Voi kun olisikin ollut joku paakelsi odottamassa! Kuva täältä.

21 - 50 minuuttia

Jaa, tuonnepäin! Miksipä ei, en tiedä yhtään mitä siellä on. Ai ai, niin nätti talo ja piha ja täytetty ihme romulla! Ei noin! Tuolla on näköjään 80-luvulla ostetut kyntteliköt mansetteineen kaikkineen, tuollaiset oli kaikilla silloin. Mitä jos kävelisin vähän? No mutta, oi mikä talo siinä on!

Käännynkin tänne. Miksi lähdin näin kauas?

Hyvinhän tämä sujuu! Uah en jaksa. Hirveää reidet.

Toinen auto, joka pysähtyi antamaan tietä. Täällä en kyllä haluaisi asua. Ai niin, se Rocky-paita. Sellainen muka-vintage. Löytyyköhän sellainen jostain? Voisi vähän kääriä niitä hihoja. Mitä jos sellaisen tekisi itse? Jonkun fotoprintin? Miten sellainen tehdään?

Kuuma! Ehkä hanskat voisi ottaa pois, ei kai täällä paleltumia voi tulla?

En ehdi noista valoista, ihanaa, pikku lepohetki. Käärinpä tätä pipoa vähän. Ai nämä lenkkarit! En ole huomannut niitä koko aikana, ovat varmaan hyvät sitten.

En muista että täällä näytti tältä. Leikkaako tuo mies noita puita huvikseen? Sillä ei ole työvaatteita eikä autoakaan näy. Oho onpas siinä vettä. Mistä se on tullut?

Hirveä ylämäki, haluan kävellä. En voi kävellä, nuo kävelijät ajattelevat että en jaksa juosta mäkeä ylös. Mitä ne kävelevät täällä keskellä päivää. Onpa i-ha-naa juosta täällä keskellä päivää! Hyvin sujuu, jatkan ihan hissukseen vaan.

Alamäki! Juostaanpa kovempaa nyt. Juokse nyt vähän kovempaa!

Juoksen 1:20 tänään. Joo, se on hyvä. Sitä paitaa voisi käyttää farkkusortsien kanssa. Ai niin, se takki. Miksi Seppälässä ei enää ollut niitä? Olisikohan jossain syrjäisessä Seppälässä? Ha-lu-an sellaisen.

Nyt jos menen suoraan tästä kotiin, niin siitä tulee 1:10. Ei riitä. 1:20 on hyvä. Pitää kiertää vielä vähän. Tuosta ylös.

51 - 81 minuuttia

Oho täällä sataa. Onkohan satanut kauankin? Miten voi olla, että en huomannut, että alkoi sataa?

Miksi lähdin tänne! Tästä on ihan hirveän pitkä matka vielä!

Alamäki! Nyt vähän kiristetään vauhtia! Pidä tämä! Pidä tämä!

Mitä jos juoksisin perjantaina ensin lämpäksi neljä viisi kilsaa ja sitten puolimaratonin maratonvauhtia? Joo, se on hyvä! Niin teen! Apua hieronta, unohdin varata hieronnan!

Nyt jos treenaan perjantaina ja sunnuntaina ja tiistaina ja torstaina ja lauantaina ja maanantaina, ei kun jos perjantaina, sunnuntaina, tiistaina, torstaina, eikun no kuitenkin ehdin tässä vielä treenata. Ehdinkö?

Tankkaan kyllä Nutellalla tänäkin vuonna. Syön sitä lusikalla! Pitää ostaa sitä heti kun ollaan perillä. Ostaisiko sipsejä myös? Sitä urheilujuomaa kanssa, sitä Aquamikäsenyt on.

No nyt huomaan nämä lenkkarit. Ihan uudet eikä näistä ole mitään apua! Miten minulla on näin väsyneet jalat? Jos kävelisin pikku hetken.

1:06, täytyy mennä vielä tuolta. On muuten lämmin. Kolmas auto, joka pysähtyi antamaan tietä. Katsos tuommoiset portaat. Jos olisin Rocky niin juoksisin nuo ylös. En ole Rocky.

Nyt kyllä kävelen vähän. Ja koti näkyy! Mitä minä tässä vaiheessa kävelen? Mitä ihme lusmua tämä on?

Joo, perjantaina juoksen 25 kilsaa. Ostan kotiin jonkun herkkupalan. Ehkä sitä Kolmen kaverin jäätelöä. Se on hyvää. Mikä maku? Mitä niitä oli?

Ai niin sammuta kello.

***

What I think when I run? Mostly about clothes, food and how tired I am. Maybe I should get some affirmations to meditate over.

Kommentit (19)

Sonjak
20/19 | 

Mahtava kirjoitus! :D Löysin blogisi vastikään ja olen lukenut nyt muutaman illan vanhempia postauksia. Koukussa, tää on huippu! Kiitos muuten naisten kympin loppukilsojen seurasta! Mulla on seuraava juoksu HCR, puolimaraton ekaa kertaa...

Lii
21/19 | 

:D

Mä kuuntelen äänikirjaa, koska en kestä omia ajatuksiani lenkillä. Mutta sun ajatuksia voisin kestää. Voisit nauhoittaa sellaisen lenkkinauhoitteen, jota voisi kuunnella. Kolme pituutta: 60, 90 ja 120 min, kiitos :D

Kuvakin oli osuva.

Terhiliini
22/19 | 

Mahtava kirjoitus! Toi hymyn huulilleni.. Vähän samanlaista kelailua kuin itselläkin - täytyypä joskus koittaa samanlaista ajatusten ylöskirjaamista lenkin jälkeen.

Olen seuraillut ihanan (inho?)realistista ja humoristista blogiasi jo jonkin aikaa ja olen koukussa ;) Itse olen juossut aktiivisesti 3-4 vuotta ja takana on kolme puolimaraa. Esimerkkisi rohkaisemana päätin tänä keväänä juosta eka kokonaisen, iik!

Syksyn treenaamisen sotki rasitusvamma (ITB-syndrooma eli suomeksi ns. juoksijan polvi), joka nyt alkaa olla kunnossa. Toivottavasti polvi kestää kevään treenaamisen ja pääsen haastamaan itseni toukokuussa. Kiitos muuten erityisesti 'Minäkö maratonille' -kirjoituksestasi.. Se oli viimeinen naula arkkuun pohdinnoissani, ilmoittautuako vai ei.

Inka / alternatiiviurheilija.net
23/19 | 

Hehe, niin tuttuja ajatuksia. Vihaan eniten sitä "nyt tästä tulee ihan liian lyhyt lenkki, täytyy kiertää vielä tuolta" eikä tietenkään voi mennä mitään uusia reittejä kun muuten on se vaara että ne oikaisee :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
24/19 | 

Kiva kuulla, että tykkäät :)

Ai se olet sinä, kiitos itsellesi! Hieno homma! HCR oli munkin eka puolikas. Ehkä nähdään siellä. Mäkin tulen jos vaan pääsen, mulla on osallistumisoikeus siirretty viime vuodelta kun olin silloin kipeä. Mutta mulla on kyllä joku HCR kirous, olen juossut sen kerran, mutta ilmoittautunut muistaakseni neljästi. Olen melkein aina kipeä silloin :/

Tsemppiä juoksutreeneihin!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
25/19 | 

Ehkä sun vaan pitäisi juosta mun kanssa, se voisi olla hieman helpompaa :D Paitsi että enhän mä siinä pysty mitään puhumaan :P

Mä olen nyt harjoitellut musiikin kanssa juoksemista. Tai no, yhdellä lenkillä olen kuunnellut musiikkia. Mutta Messujuoksussa oli DJ, ja olen ihan varma että sen musan ansiosta juoksin niin hyvin vaikka treenit oli niin vähäisiä.

Vieläkin soi tämä päässä:

Mä en ollut kuullut tätä koskaan, ja luulin, että kyseessä on joku Mattilan sisarus tms., mutta tämän rytmi toimi erinomaisesti :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
26/19 | 

Kiva kuulla, että tykkäät tästä ja blogista :) Mä olen miettinyt joskus, että pitäisi olla joku nauhuri, erityisesti silloin kun tulee jotain huikeita ideoita :P Maratonillakin olisi kiva, että saisi samantien talteen ne fiilikset, jälkikäteen ei oikein muista niin hyvin kuitenkaan.

Joo, huomasinkin Instagramista! Hieno homma! Kyllä se hyvin menee, kun olet noin kauan jo juossutkin. Ja Tukholmassa on kuulemma tosi hyvä kannustus ja tunnelma, niistä on ehdottomasti apua myös :)

Toivotaan, että polvi kestää, haet vaan heti ajoissa apua jos se jatkaa oikuttelua niin pääset juoksemaan.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
27/19 | 

Joo, se on hankala kyllä! Toisaalta sekin on paha, että jos menee uudelle reitille, ja se menee jonnekin tosi kauas, eikä sieltä pääse lyhyemmin pois -_- Tai jos tie päättyy tms., joskus olen joutunut loikkimaan ihan umpimetsään tai keskelle golfkenttää, kun en ole halunnut vaan kääntyä takaisin :D

Suvi K.
28/19 | 

Ihana kirjoitus. :D Hauska huomata, että aika samanlaista se ajatuksenjuoksu on sunnuntailenkkeilijällä kuin maratoonarilla. Tosin ainakin kerran olen juossut lenkin, jonka aikana olen liitoittelematta 90% ajasta hokenut itselleni "nyt juoksen enkä kävele, juoksen enkä kävele". Juoksu lienee pitkältikin tahdonvoimalaji. ;)

MutiNa
29/19 | 

Voi tsiisu. Kuulostaa muuten aivan mun ajatuksilta, mutta mä vaan sisustan matkan varrelle osuvia taloja lenkeillä enkä mieti vaatteita. Tai välillä niitäkin. Juurikin lenkiltä kotiutuneena voin kertoa, että tämän päivän ajatukset meni puoliksi huviloiden sisustamiseen ja puoliksi ajatuksella "joo sen mäen mä saan kävellä ylös", saavumme mäkeen "äh, kyllä mä tän nyt jaksan vielä juosta, mutta sit sen seuraavan ylämäen saa kyllä kävellä", saavumme seuraavaan ylämäkeen "ei en mä nyt voi kävellä, mitä toi mammaki noitten vaunujen kanss miettii, justhan mä vasta juoksin sen ohi, ni en mä nyt näköetäisyydellä voi ruveta kävelemään". Hyvin huijasin taas itteni juoksemaan koko lenkin ;) Viimeks hujasin, ku annoin ittelleni luvan kävellä tietyn kadun pätkän, mutta muutin sitte reittisuunnitelmaa juur ennen katua ja taas jouduin juoksemaan koko lenkin... Itsensä huijaaminenkin on näköjään taitolaji!

Mutta hienoa lukea, etten oo ainoa jonka ajatukset harhailee siellä ja täällä ja tuolla ja vähä jossain muuallakin!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
32/19 | 

Noo aika sunnuntailenkkeilijä minäkin olen :) Mutta luin jonkun jutun, jossa ruotsalainen kovatasoinen juoksija oli kirjoittanut, mitä ajattelee olikohan se puolikkaan kisassa. Aika samanlaista siinäkin oli, tosin enemmän keskittymistä :P Sellaista apua en jaksa ja aijjai -juttua siinäkin oli. Yritin googlata, mutta en nyt löytänyt sitä :/

Joo kyllä ehdottomasti on. Huomasin sen viimeistään Kaarinan puolimaratonilla, jossa oli hirveää :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
33/19 | 

Joo sisustaminen on hyvä sekin! Pimeällä kaupunkialueella juoksemisessa on se hyvä, että pystyy tosi tehokkaasti kurkkimaan ihmisten koteihin :D

Mulla on kanssa aina tuo käveleminen, ja mitä ihmiset ajattelee jos kävelen :D Aika usein kyllä kävelenkin, enkä tiedä onko se nyt niin huono juttu. Yhdessäkään juoksutapahtumassa en ole kävellyt kuitenkaan, vaikka treenatessa helposti siihen lipsun.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
34/19 | 

Öö Adidas Stability Cushion W?? Tai jotain sellaista, näin ulkomuistista heitettynä :D Voisin tarkistaa asian ja vaikka oikein postata niistä.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
35/19 | 

Haha, olenpa urpo, nyt vasta tajusin, että tuo "W" ei ole mikään mystinen mallin nimen osa, vaan tarkoittaa siis naisten kenkää :P

JoO
36/19 | 

Kiitos sinulle!
Päädyin lukijaksesi pakaragaten myötä ja jäin koska juttujasi on niin ilo lukea. Ennen kaikkea onnistut jotenkin inspiroimaan minua liikkumiseen enemmän kuin mikään koskaan aiemmin. En oikein tiedä miksi. Ehkä juttujesi kautta tajusin, että vaikka pystyy juoksemaan maratonin, ei se liikkuminen silti aina ole herkkua. Eikä etenkään lähteminen. Ehkä kuvittelin että on erikseen se ihmisrotu jolle liikkuminen on ilo.
Lämpimät kiitokset ja hyvää alkanutta vuotta!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
37/19 | 

Ai että miten kiva kommentti :) Tosi kiva kuulla että olet inspiroitunut, tällaisten asioiden takia sitä blogia kirjoittaa :)

Mä en edelleenkään tiedä, onko olemassa joku eri rotu vai onko kaikilla tuollaisia fiiliksiä, mutta muut eivät vain puhu niistä :P Mutta kyllä sitä tämänkinrotuisena tosiaan pystyy kaikenlaista tekemään, ja onhan se aina kivaa viimeistän silloin kun se on ohi ;)

Kiitokset itsellesi, että seuraat, ja hyvää uutta vuotta ja kivoja treenejä!

Haisuli
38/19 | 

Kylmästä lämpimään on aivan loistava juoksubiisi! Siinä on mielettömän hyvä rytmi! Haluttaa vaan aina alkaa kans vähä jammaamaan sen tahtiin, mikä on ihan idioootin näköstä :D:D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
Sisältö jatkuu mainoksen alla