Kun nyt tuli nuo painoasiat puheeksi, niin kurkataan toisenlaiseen näkökulmaan. Tänne oli koottu vanhoja lihotusvalmistemainoksia, aika mainioita, vai mitä?

Eihän nyt kukaan laihaa halua tapailla.

 Kuva.

Tosin eipä tuo neitokainen nyt ihan hirveästi ole laardia kerännyt. Pääasia kai, että hän ei ole enää yksinäinen!

Jeesaa laihaa kaveriparkaa. Kuva täältä.

Nykyään sitten toisin päin: OMG-dieettiä mainostetaan lauseella "Ole laihoin kavereistasi"....

Nyt loppu ne tekosyyt! Kuva täältä.

Ihan totta. Ei tekosyitä. Muutamassa viikossa kerää kyllä muutaman kilon jos vaan viitsii!

Kukaan ei sano mua laihaks! Kuva täältä.

Ok, sua ei sanota laihaksi, mutta kuulet varmaan kuittailua noista sun pökistä?

Paitsi ällistyttävä, myös tieteellinen keksintö tämä Wate-On! Kuva täältä.

Ei toppauksia, ei liikuntaa, ei ylensyöntiä. Vain luonnollista ja turvallista Wate-Onia...

Älä enää oo laiha ja väsy! Kuva täältä.

Mikä kaamosväsymys? Sä oot vaan liian laiha!

Sellasta tässä vaan mietin, että eikö ennenmuinoin ollut suklaata tai jotain (kyllä mä nyt sen tajuan, että ei niillä varmaan sipsejä ollut. Vai oliko? Söin keskiaikasipsejä kun olin keskiaikamarkkinoilla. Onko niitä ollut jo silloin? Onko mulla tosiaan yliopistotutkinto historia-aineesta?) kun piti tommosia outoja kikkoja käyttää? Jotenkin mieluummin vetäisin Nutellaa suoraan purkista kuin luottaisin Wate-Oniin...

***

Stop being skinny and tired! There's always something wrong with womens' bodies, as these ads from old days show. But Wate-On? Did they not have chocolate?

Kommentit (12)

tiiti
13/12 | 

Eiköhän niillä suklaata ole ollut, mutta se on varmasti ollut kalliimpaa ja sen verran harvinaisempaa, ettei tavallisella ihmisellä ollut siihen, tai muuhunkaan kovin energiapitoiseen ja ravitsevaan ruokaan, varaa ainakaan päivittäin, josta syystä siis olivat siihen aikaiseen ihanteeseen nähden "liian" laihoja. Siksi lihottamiseen tarvittiin tuollaisia lisiä, jotka todennäköisesti koostuvat ravintosisällöllisesti lähinnä jostain ylijäämäakselirasvasta.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
14/12 | 

Hhmm, eipä käynyt mielessäkään :D Fiksumpi olisi tosiaan tajunnut, että jos ruoasta on pulaa, on pulleus valttia. Kun taas yltäkylläisyyden keskellä hoikkuus on tavoiteltavaa...

Jotain hiivaa noissa ainakin näyttää olevan. Luulisi paisuttavan vatsaa jos ei muuta!

Vierailija
15/12 | 

Ja tulevaisuudessa ne kattelee meiän kuvia ja kyselee että eikö niillä ollu muka mahdollisuutta lähteä ulos hyppimään ja pomppimaan ku piti laihdutuspillereitä popsia :D

Hauskoja mainoksia kyllä!

madd3
16/12 | 

Päivän piristys kiitos! Hienoa että joskus on sentään haluttu nähdä naiset muussakin tarkoituksessa kuin hengittävinä vaatehenkareina :)

Kiisa
17/12 | 

Oivoi, niin ne ajat muuttuu. Saa tosin ajattelemaan, että mahtaako tämänhetkinen kauneusihanne taas joskus tulevaisuudessa hivuttautua tuonne täyteläisempään suuntaan. Vai onko se alkanut jo thedä sitä jo, kun kaikkialla kiljutaan julkisten upeista kurveista.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
18/12 | 

Aika jännää miten nopeastikin ihanteellinen kropan muoto muuttuu. 50-luvulla piti olla kurvikas ja 60–70-luvulla tosi laiha. Sitten tuli 80-luvun treenausvimma, miesten sopi olla bodattuja ja naistenkin tuli "treenata kovaa". Mutta se kova treenaus tarkoitti vimmaista aerobiciä ja kilon käsipainoja (sunkin äidillä varmaan oli sellaiset!!). Ihanne oli tämän näköinen:

Hauskaa, miten 80-luvulla tunnuttiin pyrkivän siihen, että peppu ja lantio ovat mahdollisimman pieniä :D

madd3
19/12 | 

Kun taas just tällä hetkellä big ass ja tiimalasifiguuri on suurinta huutoo ja fitneksen puolella tietty se x malli, iso selkä ja isot jalat/pylly :) odotanpa sitä päivää kun huippumallien pituus on sen 160 cm! :)

persimon
20/12 | 

Noita mainoksia katsellessa mietin, että ne tosiaan kuvastaa aikaa, jolloin ruokaa ei ollut ylenmäärin saatavissa. Nykyajan ihmisillä on aivan päinvastainen tavoite. Ruuan hinnan kallistuessa ja luonnonvarojen hukkakulutuksen jatkuttua voidaan olla taas muutamien vuosikymmenten kuluttua tilanteessa, jossa laihuus ei olekkaan oma valinta vaan olosuhteiden pakkoa.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
21/12 | 

Niinpä.

Tämä nykyinen vartalon muokkauskulttuuri varmaan selittyy osittain sillä, että se vaatii omistautumista ja aikaa, mitä nykymaailmassa ei ole ihan helppo järjestää.

Mielenkiintoinen pointti taas on, että kun esimerkisi vanhoja taideteoksia on tutkittu sekä miehiä eri puolilta maailmaa haastateltu, on tulokseksi saatu että heidän silmäänsä viehättää (ja on aina viehättänyt) eniten nainen, jolla on vyötärö-lantio-suhde 0,70 ja BMI noin 22. Naiset sitten taas jumppaavat ja humppaavat itseään milloin minkäkin muotoisiksi. Joten taitaa se vaan niin olla, että se tehdään itseä (ja muita naisia) varten, vaikka miehet eivät sitä uskokaan :D

madd3
22/12 | 

Tuossa olen aivan samaa mieltä, naiset tekevät sitä todennäköisesti juurikin vain itseään ja muita naisia varten :) ainakin itse olen sen tullut huomanneeksi kokemuksen ja havaintojen perusteella. Nii ja tietty sen takia että yhteiskunnassa yleisesti taitaa olla sellainen käsitys että laiha ja vaatehenkaria muistuttava olento on paras olomuoto olla nainen. Tosin ihmettelen mistä tällainen käsitys on muodostunut sillä jos ne jotka melkein kuitenkin useimmiten vallankahvassa on, eli miehet, eivät kuitenkaan ole tätä mieltä :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
23/12 | 

Muistaakseni yhteiskuntateoreetikko Susie Orbachilla on teoria, joka menee suunnilleen niin, että länsimaisessa yhteiskunnassa on nähty naiset tarpeita täynnä olevina ahneina tunneolioina, miehet taas rationaalisina ja itsehillintään kykenevinä. Laihuus olisi siten näkyvä merkki naisen menestyksestä: tämä on pystynyt nousemaan luontaisten taipumuksiensa yläpuolelle kykenemällä itsehillintään. Tämä löytyy kirjasta Hunger Strike: The Anorectic's Struggle as a Metaphor for Our Time.

Jotakin muutakin kuin ulkonäköasioita tässä hommassa täytyy olla, sillä länsimainen kulttuuri on niin pitkään ollut fiksoitunut naisten laihuuteen. Aiheesta on kirjoittanut tosi mielenkiintoisesti myös Susan Bordo, esim. teoksessa Unbearable Weight: Feminism, Western Culture, and the Body.

Ja kyllähän me ajattelemme, että hoikka ja treenattu nainen on, jos ei nyt automaattisesti menestynyt, niin ainakin sellainen, jolla on homma hanskassa. Kun taas pyöreämpää pidetään laiskana ja ahneena, joskus suorastaan moraalittomana...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
Sisältö jatkuu mainoksen alla