Välillä teki tiukkaa että selvisin yliopistosta ulos. Tai oikeastaan jo lukiosta ja peruskoulusta. Syynä olivat us-ko-mat-to-man rentouttavalla äänellä puhuvat, tietynlaisilla korkokengillä tietynlaisella lattiamateriaalilla hitaasti askeltavat ja paperia rapistelevat opettajat. Meinasin nukahtaa, ja varmaan nukahdinkin useampaan otteeseen. Kuvaamataidon tunneilla vaivuin transsitilaan, jos joku leikkasi paperia vieressäni. Itse asiassa se tapahtuu edelleen, kun lapseni askartelevat, mikä on ehkä aavistuksen huolestuttavaa. Olla nyt poissa pelistä kun kahdella pikkuapinalla on käsillä paitsi sakset, myös liimaa ja ehkä maaliakin.

Voi olla, että tiedät mistä puhun. Jos et, asiaa ei oikeastaan voi selittää. Kuvailla toki voi. Kyseessä on ns. asmr eli autonomous sensory meridian response. Se tarkoittaa, että joidenkin äänien kuulemisesta (ja osaltaan myös äänien syntymiseen liittyvän tekemisen näkemisestä) tulee hyvänolon tuntemuksia, kihelmöintiä, väristyksiä, tai kuten itselläni: uneliaisuutta, rentoutumisen tunnetta sekä hiukan niin kuin palan tunnetta kurkussa, mutta miellyttävästi. Monet kuvaavat ilmiötä nimenomaan kihelmöintinä, erityisesti niskassa tai päänahassa. Itseäni kihelmöi aika harvoin ja pään lisäksi hyvin satunnaisista kohdista, esimerkiksi oikeasta pohkeesta.

Ihmisillä on erilaisia asmr-triggereitä eli tuntemukset laukaisevia ääniä. Paperin rapistelu, esineiden naputtelu, hiusten tai paperin leikkaamisen äänet ja syömisen äänet ovat yleisiä. Minä pidän naputteluista, kaikenlaisista paperiäänistä sekä erityisesti kirjoista lehteilemällä ja koputtelemalla syntyvistä äänistä. Olin kuullut kommentointia, että lukiessani rapistan ja naputan koko ajan, ja nyttemmin olen tajunnut sen johtuvan asmr-reagoinnistani. Olen kuullut myös vihjailuja siitä, että en oikeastaan lue laisinkaan, kunhan kopistan ja rapsutan....mitä en tietenkään myönnä!

En ollut koskaan puhunut kenellekään näistä reaktioistani, sillä kuten iso osa muistakin asmr-reagoivista, luulin olevani ainoa. Kyseessä on kuitenkin yleinen ilmiö, minkä esimerkiksi Youtuben asmr-videoiden suuri suosio osoittaa. Sekä se, että tänään (vielä hetken) vietetään kansainvälistä asmr-päivää!

Internetin ulkopuolella en tunne ketään asmr-reagoivaa. Olen näyttänyt videoita muutamille ihmisille, ja poikkeuksetta jokainen on luullut että vitsailen: Miksi tuo nainen puhuu noin? Miksi se naputtelee harjaa? Mitä pelleilyä tämä on? Hämmentävää. En pysty käsittämään sitä, että joillekin niistä ei tule mitään tuntemuksia. Sama käsitysongelma lienee toiseenkin suuntaan.

Tämä on lempparini, jo ajatuskin nukuttaa! GentleWhispering -kanavan Maria on varmaan tunnetuin asmr-videoiden tekijä. Ja todella hyvä.

Napsuttelujen ja rapistelujen lisäksi asmr-videoissa on usein jotakin esitettyjä roolileikki-tilanteita, kuten kampaajalla, meikkaajalla tai lääkärissä käyntejä. Videoissa puhutaan pehmeällä, kuiskaavalla äänellä, mutta itselleni se kuiskaus ei ole olennaista vaan tietynlainen äänen väri sekä puheen rytmitys. Muistan kokeneeni asmr-reaktiota jo lapsena katsoessani Kylli-tätiä! Se rauhallinen tarinankerronta ja siveltimen äänet... Ennen kuin tiesin asmr-videoista katsoin Youtubesta kosmetiikkatutorialeja siihen tahtiin että minun pitäisi pystyä meikkaamaan kuin RuPaul. Vaan ei, tuijotin niitä lamaantuneena, ohjeista mitään tajuamatta.

Luin ilmiöstä joskus viime vuoden puolella Imagesta ja tunnistin heti mistä on kyse. Sen jälkeen olenkin kuunnellut ja katsellut videoita antaumuksella: juuri mikään ei rentouta yhtä hyvin, tai ainakaan samalla tavalla. Ne auttavat todella hyvin myös nukahtamaan, joten kellojensiirron takia olen kuunnellut joka ilta mukavaa rapistelua. Ja herännyt siihen kun video loppuu...

Oletko sinäkin kaltaiseni asmr-reagoiva vai mietitkö, että mitä huuhaata se höpisee?

***

I love asmr!

Kommentit (65)

syoty
66/65 | 

Hui! Mulla tuli sellanen olo että toi nainen yrittää tosi epätoivoisesti ja aika creepysti pokata mua. Sitä, miten ääneenlukeminen vaikuttaa, oon kyl miettiny: äärimmäisen rentouttava, totaalisen infantiili fiilis. Mut se varmaan johtua kans siitä et ne tilanteet on usein aika intiimejä? Tosin musta on ihanaa jos vaikka luennoitsijakin lukee ääneen.

honeychile
67/65 | 

Kuulun jälkimmäiseen ryhmään, eli en todellakaan tajua mistä on kyse :D Paitsi ehkä sen suhteen, ettei muakaan kukaan usko kun sanon kirkkaan valon aiheuttavan aivastuksia, mutta se on ihan oikeasti olemassa oleva asia ja sillä on joku nimikin, jota en nyt muista. 

VIRHE!
68/65 | 

Ei olisi pitänyt alkaa katsoa noita Marian videoita. Jään vain tuijottamaan transsinomaiseen tilaan (töissä, hups). Yksi mikä on aina saanut rentoutumaan lapsesta asti, on talviurheilun - erityisesti hiidon - kuunteleminen radiosta. Tai en oikeastaan edes kuule mitä siinä tapahtuu, mutta se äänimaisema on vaan niin hieno.

Lii
69/65 | 

Joo, olen, mutten tiedä omia triggereitäni. Joskus palavereissa on kiusallista jos on sopivaääninen ihminen paikalla, ja minä haluaisin vain kuunnella häntä, viis siitä, mitä hän sanoo. Kokeilenkin tuota videota nyt, on jotenkin pää täynnä stressin ääniä.

Kissankieli
70/65 | 

Tämä on niin hauska ilmiö! Ajattelen sitä omana yksityisenä huvina, koska tätä kokemusta ei tavallaan voi jakaa. Siitä voi kyllä puhua ja sitä voi selittää, mutta ihmisiin vaikuttaa niin erilaiset äänet että se jotenkin jää omaksi kokemukseksi. En saa paperin leikkaamisesta tai korkojen kopinasta mitään kutituksia, mutta tietynlainen puheääni ja rytmi kylläkin. Se on vaan jotenkin ihan random että mikä milloinkin toimii. Muutama luennoitsija kyllä, muutama optikko...jostain syystä silmälääkärillä ja optikolla käynti aiheuttaa niitä: ihan parasta on silmänpaineen mittaus. Lyijykynän kulkeminen paperilla, mutta sen täytyy olla nimenomaan lyijykynä, kuulakärkikynä ei toimi.

Teehoo
71/65 | 

Eikä? Tää on oikeesti joku juttu? Oon koko ikäni luullut että olen vaan jotenkin höynähtänyt...

EHJ
72/65 | 

Minäkin hämmästelen, että tälle on nimi. Nyt tajuan miksi välillä haltioidun niin että ihokarvat nousee pystyyn ja niskassa todellakin kihelmöi. Etenkin joidenkin ihmisten puhetapa saa tätä aikaan.
Allekirjoitan myös kirkkaan valon aiheuttamat aivastukset.

polar code
73/65 | 

Mäkin luin joskus tuon Imagen jutun, mutta ajattelin, että ei taida olla mun juttu. En tullut ilmiöstä mieleen mitään omia kokemuksia. Mutta nyt kokeilin huvikseen katsoa tuota laukkuvideota, ja kas, sehän tuntui mukavalta! Rentouduin, nautin, katse katosi kaukaisuuteen.. 10 minuuttia! Olisin voinut jatkaakin, mutta olisin varmaan nukahtanut, ja pitäis lähteä töihin. :)

finnladytiger
74/65 | 

Haha ei hemmetti, tämä kyllä selittää mulle paljon..Siis mulla on nimenomaan tuo kihelmöinti ja hyvänolon tuntemus ja niinkin lapsellisesti kuin sillon kun pääsen valitsemaan irtokarkkia! Nimenomaan irtokarkkia, se alkaa kun näen sen rivin irtokarkkeja ja oikeesti tekis mieli nauraa semmosta hiiihihihihiii- naurua sen kauhan kanssa kulkiessa. Luulin sen johtuvan siitä, että olin pitkään kilpaurheilija ja karkin syönti oli harvinaista herkkua. Mutta se sama asia toistuu edelleen ja on varmasti tapa, joka juontaa juurensa siitä kun lauantaisin koitti karkkipäivä ja pääsit kiskalle valkkaamaan irtokarkkeja (" öööö markalla merkkareita, markalla vadelmapalloja...")

Olen todellakin luullut olevani ainut.:D

TM
75/65 | 

Mä muistan tunteneeni ASMR-kokemuksia jo pienenä. Usein sen silloin laukaisi tietynlainen puheääni, esimerkiksi radiossa. Joskus kuuntelin jonkun poliitikon haastattelua uusintoinakin vaikka kuinka monta kertaa, vaikka ei se aihe tai henkilökään mua voinut vähempää kiinnostaa. Samoin meikkaajat ja kirjastonhoitajat ovat aina olleet mulle sellaisia, että saan heidän kuuntelustaan "tinglejä" helposti.

On jännää, kuinka eri tavoin ASMR:n kokevat ihmisetkin sen tuntevat. Mulle ei oikeastaan koskaan tule uninen olo, pääasiassa vain rento. En ikinä nukahtaisi videoita katsellessa. Silloin, kun ASMR-kokemus on oikein onnistunut, koko videon ajan tunnen päässä voimakasta "kihelmöintiä". Vaikka joskus puhutaankin aivo-orgasmeista, se on musta vähän harhaanjohtava nimitys. Se tunne ei ole ollenkaan seksuaalinen. Lisäksi en usko, että ASMR:aa voisi harjoitella, vaan että se on synnynnäinen ominaisuus. Mulla ASMR:n aiheuttama tunne ei myöskään ole samalla tavalla hetkellinen tunne kuin orgasmi, vaan se voi kestää parhaimmillaan vartin, joskus kauemminkin. Joskus olen katsonut just noin 15 min pituisen videon parikin kertaa peräkkäin, ja tunne on säilynyt, vaikkakaan ei yhtä voimakkaana koko ajan.

Löysin nimen ilmiölle etsiessäni joskus YouTubesta purkansyöntiääniä :) Muita lempparivideoiden aiheitani ovat mm. cranial nerve exams, eye tests, librarian role plays... Lähes koskaan en muuten ole kokenut ASMR:aa miehen puhuessa - ehkä johtuu naisten "hellemmästä" puhetavasta?

Eniten mua ASMR-keskustelussa ärsyttää se, kun siitä kirjoittavat sellaiset ihmiset, jotka eivät itse tiedä asiasta mitään. Silloin se saa aika usein mm. seksuaalisia sävyjä, joita siinä ei oikeasti ollenkaan ole. Trendissäkin ASMR-videot oli listattu joidenkin netin "friikkikanavien" joukkoon. Hei, kiitti vaan. Jos itse kirjoittaja kokisi sen, hän ei pitäisi sitä ollenkaan friikkinä :)

empuska
76/65 | 

Ei, sori, nyt ei oma pää ymmärrä: miten lukemalla voi kopistella ja naputella? Ajatus kirjan viskomisesta tulee heti mieleen, mutta aika HCtä se sellainen ilmassa liikkuvan 12-pisteisen tekstin lukeminen on.

edgybeauty
77/65 | 

ONKO TÄMÄ OIKEA ASIA

Upeeta! Mulla on ollut penskasta asti sama homma, pääasiassa oon ajatellut olevani vaan erityisen väsynyt. Vähänkö jännää! Aina oppii uutta, mukavaa.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
78/65 | 

Mun pitää varmaan tehdä oma asmr-video, siitä se selviää :D

No siis naputan kynsillä selkämystä ja kansia. Kirjasta riippuen myös sivuja (silloin sivuja pitää olla paljon ja niiden kiiltäväpintaiset). Kansia naputelessa sivut pitää painaa kiinni kanteen, jos jää ilmaa väliin niin ääni ei ole oikeanlainen. Lisäksi rämppään etusormen ensimmäisen nivelen sisäpuolella sivuja kirjan yläkulmasta. Jos kirja on tarpeeksi iso, niin pyörittelen lyijykynää oikeasta ulkoyläreunasta alas ja takaisin. Sellaisen kirjan kohdalla jonka saa taitettua selkämyksen puolelle naputan niitä kaarella olevia sivuja.

Selventää varmaan ennen kaikkea tuota aloituslausetta miksi en meinannut päästä ulos yliopistosta :P

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
80/65 | 

Joo tolla Marialla on tuommoinen ylinaisellinen tyyli, mistä saattaa ehkä tulla vähän pokausvaikutelma :D

Ääneenlukeminen on tosi rentouttavaa kyllä, ja siitä tulee sellainen lapsuusfiilis. Mutta kaikkien ääneenlukijoiden kanssa en ole yhtä transsissa!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
81/65 | 

Mä tiedän ton aivastusjutun, mä en aivasta, mutta tulee sellainen kihelmöinti nenään. Ärsyttävää. Ja joo, toi on oikea ilmiö :D

Musta tämä on vähän sama kun musiikista tulee kylmiä väreitä, mutta erilainen juttu kuitenkin.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
82/65 | 

Mulle kävi ihan samalla tavalla kun katsoin ekan. Oli pakko laittaa se kesken pois että sai jotain tehtyä! Nykyisin mun on hankala lopettaa noiden katsomista, aina kun yksi loppuu haluaisin heti uuden perään :D

Suksien ääni on kyllä hyvä! Tosin en tiedä kuuluuko se radiosta, mutta jos kuuluu niin varmasti toimii. Muistan kans, että lapsena tykkäsin joistain radiotyypeistä kun niillä oli oikeanlainen ääni.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
83/65 | 

Oon kokenut ton saman! Koulussa oli ja töissä on kieltämättä vähän outoa kun kaikki asiat menee ohi ja siinä vaan suunnilleen kuolaa ja kuuntelee :P

Kerro sitten toimiko! Tai etsi joitain muita jos tuo ei pelaa. Niitä on kaikkiin makuihin, esim. joku suomalainen nainen tekee sellaisia missä se hivelee kumihanskoilla hiuksiaan :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
84/65 | 

Niin on! Juu, sen verran tästä pystyy puhumaan, että ilmiön tunnistaa samaksi, mutta hankala sitä on sanoittaa. Ja tosiaan ihmisille toimii eri äänet.

Mulla on myös tuo lyijykynä paperilla, esimerkiksi pehmeähkö lyijykynä ja peruspaperi asetettuna pulpetin päälle... Ja kaikki piirtäminen, siveltimien äänet jne.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
85/65 | 

Joo on on! Yleensä kaikki on luullut että on ainoa, mutta ilmeisesti asmr-reagoivia on yllättävän paljon.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
87/65 | 

Haha joo! Ehkä sä et vaan ollut aiemmin osunut oikeanlaisen triggerin vaikutusalueelle :D Ja tosiaan ne reaktiot eivät välttämättä ole mitään tosi voimakkaita, itsellänikin on pääasiassa sellainen rentous ja unetus, kaikki kihelmöinti ym. on vähemmistössä.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
89/65 | 

Mä muistan myös jotain radiopuheita että lapsena on tullut reaktioita.

Mulla vähän riippuu, mutta kyllä sellainen uneliaisuus on aika yleinen reaktio mikä mulla tapahtuu. Mitään voimakasta kihelmöintiä mulla ei tule, ennemmin sellaista lievää ja ohimenevää. Ja se tosiaan saattaa yhtäkkiä tuntua vaikka jalassa. Hyvänolontunne pysyy koko ajan vaikka se kihelmöinti ei ole koko ajan "päällä".

Musta kanssa aivo-orgasmi on huono termi. Se tosiaan hämää käsitystä, eikä mun mielestä kuvaa sitä tuntemustakaan.

Kirjastonhoitajavideot on kyllä hyviä! Ja mä olen saanut reaktioita myös miesten äänistä, lähinnä just jonkun luennoitsijan.

Joo toi on kyllä tosi ärsyttävää. Nettikeskusteluja kun lukee, niin niihin tulee aina joku huutelemaan että pervot! En tajua miten se on niin hankala käsittää että tämä ei ole yhtään seksuaalinen juttu.

Marileena
90/65 | 

Mä eksyin puolisen vuotta sitten tuon Marian Youtube-kanavalle ihan vahingossa. Mieletön ahaa-elämys, tällä jutulla on nimikin! Muistan jo pienenä saaneeni ihania kylmiä väreitä kuiskailusta. Pyysin aina kavereita kuiskailemaan korvaani. Ne kai piti mua vähän outona :)

SatuHa
92/65 | 

Oo, en ole ikinä ennen kuullut asmr:stä. Kuulostaa itse asiassa aika miellyttävältä vaivalta jos ei nyt oteta huomioon sitä että voi nukahtaa oppitunnilla. :-)

Itse kärsin misofoniasta mikä ei ole yhtään miellyttävä piiree. Olen kärsinyt siitä lapsesta saakka mutta vasta muutama vuosi sitten löysin ilmiölle nimen http://www.nytimes.com/2011/09/06/health/06annoy.html?_r=0

Hip
93/65 | 

Olen saanut asmr- tuntemuksia ihan kersasta asti, jos joku tekee jotain ja samaan aikaan selittää mitä tekee oikeanlaisella äänellä niin olen ihan transsissa. Esim. se että joku teininä meikkasi minut ja samalla selitti mitä tekee ja hengitti rauhallisesti, voi luoja mikä kokonaisvaltainen rentoutuminen ja "kutina". Useimmiten kihelmöi vatsaa tai alaselkää. Erityisesti pitäisin suomeksi puhutuista videoista mutta niitä on valitettavan vähän. Tai jos joku tietää suomenkielisiä niin linkatkaa, voi olla etten ole vain löytänyt? Kuuntelen näitä monesti nukkumaan mennessä, stressaava elämäntilanne ja työ niin on ihana nukahtaessa keskittyä näihin ennemmin kuin maata pimeässä ja antaa stressierkin ajatusten vallata pään. Ilmiölle sain nimen pari vuotta sitten, aiemmin ajattelin itsekkin että olen vaan jotenkin vinksahtanut :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
94/65 | 

Joo live-kuiskailu on hyvä, mä en niin innostu siitä noissa videoissa. Tää on kyllä tosi jännä juttu, että tämä on suht yleistä kuitenkin, mutta yleensä aina kaikki yllättyvät, että ai tämä on joku juttu :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
95/65 | 

Mä tykkään poksautella (kuka ei!) mutta mulle ei tule varsinaista reaktiota siitä :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
96/65 | 

On miellyttävä kyllä :)

Toi kuulostaa tosi kurjalta ja hankalalta. Mä olen myös tosi ääniherkkä, mutta ei tuollaista sentään. Mutta voin tältä pohjalta kuvitella, että on riipivää.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
97/65 | 

Meikkaaminen on hyvä kyllä! Meikeissä musta yhdistyy vielä se, kun niissä on sellaisia pehmeitä, mietoja tuoksuja, ja sitten kaikki siveltimien kosketukset ja purtiloiden kolahtelut ym.!

Mä en ole edes etsinyt suomenkielisiä, sattumalta vaan törmännyt joihinkin. Olettaisin, että niitä tulee lisää kunhan ilmiötä tunnetaan enemmän.

Olen vähän leikitellyt sillä, että tekisin videoita itse, meillä kun on kotona tosi hyvät mikit ja vempeleet. Mutta tuntuu tosi vaikealta että olisi siinä esillä ja puhuisi jotain, että ehkä sitä vaan nauhoittelisi jotain naputtelua ja jättäisi muille sen kuiskailun :D

MMinne
98/65 | 

Mä liityn tähän joukkoon, joka hämmästelee, että tää on siis ihan oikea juttu?! Mä oon joskus ihmetellyt omaa reagointiani esim. puhelinmyyjien kanssa jutteluun. Se ei tule läheskään aina, joten lienee siis kiinni siitä puheäänestä ja tavasta puhua. Oon aatellut olevani hiukan pimahtanut, kun saan kylmänväreitä ja niskaa/päätä kihelmöi mukavasti ja tyyppi on vaan puhelimessa yrittänyt kaupata Avotakkaa :D Nyt kun tiedän tän jutun, niin on kiva seurata, että mistä "oireita" saan! Kiitti tästä informaatiosta!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
99/65 | 

Riippuu tosiaan puhetavasta ja äänestä, ja yksilöllisiä nämä ovat :) Hahaa, siellä on myyjä ihmeissään kun haluat vaan kuulla lisää koko ajan!

???
100/65 | 

Hmm, ai tällä ilmiöllä on joku nimikin ja kaikki eivät ilmeisesti saa samankaltaisia reaktioita? Hämmentävää.

Minulla on 1 kaveri jonka puhetta on vaikea kuunnella ilman että jossain vaiheessa tulee kylmiä väreitä päänahkaan. En tiedä mistä se johtuu. Etsin noita asmr-videoita youtubesta ja voimakkaimmin sain kylmät väreet sellaisesta videosta jossa harjattiin hiuksia ja hierottiin päänahkaa. Olen vieläkin aivan unelias vaikka katsoin sen videon puoli tuontia sitten. Saan myös tosi voimakkaat kylmät väreet kun olen itse kampaajalla tai kun joku laittaa hiuksiani. Ja minä suorastaan rakastan sitä kun joku piirtää selkääni tai sivelee ihoani sellaisella pehmeähköllä vesiväripensselillä.

En tiedä onko tämä joku trigger, mutta minun on monesti suorastaan mahdotonta pysyä hereillä autossa, bussissa, junassa, metrossa jos matka kestää yli 15 min. Saatan nukahtaa aivan ventovieraiden keskellä jos matkustan kimppakyydillä vaikka minun on normaalisti tosi hankala saada unta ja kärsin jatkuvasti uniongelmista. Ratikalla ei jostain syystä samaa vaikutusta, ehkä ratikka ei humise samalla tavalla?

MinD
101/65 | 

Mä taidan olla mieleltäni aika maskuliininen, koska saan erilaisista remppa- ja koneiden korjaamisäänistä vastaavia äärimmäisen rentouttavia tuntemuksia :) Hauska kuulla, että kyseessä on melko yleinen ilmiö. Mietin tuota videota katsellessani, että voisiko tähän liittyä myös vaatekaupoissa vaatteiden hipelöimisestä saatava rentouttava tunne, vaikka shoppailusta en muuten erityisesti nauti.

onnellinen
102/65 | 

OMG! Oon ihan kananlihalla tosta videosta. En tosiaankaan tiennyt, että tää on jokin juttu. Huippua. Pikku Kakkosessa on sellainen ohjelma, missä joku nainen lauleskelee ihanalla äänellä. Yritin selittää miehelleni, miten ihanaa sitä oli katsoa, mutta sain hieman hämmentyneitä katseita osakseni. Mutta onpas mahtavaa kuulla, etten olekaan ainoa vinksahtanut!

Mindeka
103/65 | 

Joo, se aivastelu on jotain geneettistä! Mulla ja pojallani on se juttu ;)

Maria87
104/65 | 

Aikaisemmin en tiennyt tästä ilmiöstä mutta opin kyllä tuntemaan oman vauvan myötä; joka kerta kun pimeänä talviaamuna räppäisin valot päälle, pääsi pojalta välittömästi aivastus tai pari :D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
105/65 | 

:D Mä luulin, että se voi tulla vaan auringosta!

Mullakin joskus "kutittaa nenää" auringonvalo, mutta reaktio ei ole niin voimakas, että aivastaisin.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
106/65 | 

Musta on kanssa tosi outoa, että joillekin ei tule mistään reaktioita, ja että niille joille tulee, ei tule välttämättä samoista asioista!

Mulla on kanssa se, jos joku harjaa mun hiuksia, mutta en ole löytänyt hyvää videoita joka vaikuttaisi. Samoin mulla on selkä, ja sitten kyynärtaive sellaisia kohtia joista tulee reaktio.

Ja toi liikkuvan/hurisevan ajoneuvon unetus on tuttu myös! Jos en nukahda, niin menen sellaiseen transsityyppiseen tilaan, ja musta on ihanaa matkustaa esim. bussilla pitkiä matkoja ja mieluiten yksin, puhuminen pitää hereillä ja vie ilon koko hommasta ;D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
107/65 | 

Hauskaa kun tässä tajuaa koko ajan lisää näitä! Remppaäänistä mulla on maalitelan ääni kun se liikkuu seinää pitkin :D

Ilmeisesti vaatteiden hipelöinti ja esim. joku lakanoiden taittelu on yleinen reaktion aiheuttaja myös!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
108/65 | 

:D Eikös olekin!

Joo se on kieltämättä vähän outoa, kun jotkut ei tajua yhtään mistä on kyse! Pikku Kakkosesta puheenollen, Kylli-täti oli ihan huippu (nyt en muista mainitsinko jo postauksessa kun siitä on vähän aikaa, eikä tästä kommenttikentästä pääse katsomaan postausta). Se ääni ja ne siveltimenvedot!

Demi
109/65 | 

Siis tää oli paras postaus mitä oon lukenu kuukausiin!! En tosiaan tienny et tää on joku juttu!! Nyt pilasit mun tenttiinlukemisen ihan täysin :D Siis toi kihelmöinti tuli heti tosta ekasta videosta, pakko kattoo lisää! Oon muuten joskus pienenä yrittänyt selittää äidille, se ei tajunnut yhtään :D Varsinkin saksilla paperin leikkaaminen on niin kihelmöivän kuulosta...

Berit
110/65 | 

Katselin tänään jälleen ruokaohjelmaa "Nigellan uudet herkut". Olen aina ihmetellyt Nigellan puhetyyliä. Hän puhuu juuri tulla tavalla kuin "flirtaten". Tämä tuli nyt mieleen, kun luin tätä blogia. Kuulin tästä ASMR ilmiöstä eilen radiosta "Todellisia Tarinoita"-nimisessä ohjelmassa.
Minulla on myös nuoresta lähtien ollut näitä tuntemuksia, mutta en ole ennen kuullut tätä nimitystä ja selityksiä.
Minulla on ollut tapana kutsua niitä "voimavirroiksi". En ole koskaan osannut yhdistää niitä mihinkään ääniin, koska niitä on tullut kaikenlaisissa tilanteissa ja missä vain. Rehellisesti sanoen - olen ajatellut niiden olevan Jumalan kosketusta - koska ne alkoivat tulla voimakkaina juuri uskonnollisessa vaiheessa.
No, tämä on vain minun teoriani....

Reine
111/65 | 

Olen lähes addiktoitunut Mariaan (ja Dimitriin)! Törmäsin ASMR-videoihin vahingossa, jotain hierontatutoriaalia katsoin ja linkkejä pitkin sitten. Mutta muistan jo lapsena tykänneeni esim hiustenleikkuuäänistä - ja isälläni oli heittovapa mökillä ja sen kelaa naksuttelin ihan fiiliksissä kun se kliksahdus oli niin ihana. Mulla on tapana katsella Youtuben ASMR-tarjontaa iltaisin, auttaa saamaan unenpäästä kiinni. Maria on mun mielestä loistava, hällä on kerrassaan ihanalta kuulostava tapa lausua klusiiliäänteet. Oma suosikkini on spa-video :)

Xeugu
112/65 | 

En oo koskaan kuullu termistä. . Kuvailtuasi asiaa kuulosto tutulta, jiskus tulee semmonen transsi fiilis ihan yhtäkkiä jossain rentouttavassa tilanteessa mikä siis muille ei ehkä sitä olis ( kun ite luen kirjaa, ku katon just eri tutoriaaleja ..)
Ja toi video... oh my...
mä voisin nukahtaa tohon. . Ja samalla ku katoin sain jotai toai koko kropan valtaavaa hyvän olon tunnetta. Rapistelia ja semmosta kynsillä klikuttelua noita koristeita vasten vois kuunnella vaan...

Ompas jännä, en oo koskaa tienny et muillakin on jotai tällaista.
En ees tienny et tälle olis jotai nimeä. Wau!

Vasara ja poraus
113/65 | 

Sama täällä, Kirjastossa ihmisten supattelu saa minut transsiin, samoin kuin naapurista kuuluvat vasaran iskut ja tietyt moottoripyörät (HD). Entisen ystäväni kynsien pureskelu myös. Aallot kulkevat selkärangasta niskaan ja korvien kautta ylös päälaelle. Toivottavasti en koskaan menetä tuota "kykyä" :-)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
114/65 | 

Joo, paperin leikkaaminen on ihan parasta :D

Mullakin on muistikuva, että olen lapsena yrittänyt selittää, mutta ei sitä ole tajuttu! Mun toinen lapsi teki palapeliä ihan taaperona ja sanoi silloin, että "menee sellainen väristys" tai jotain, ajattelin että niistä palojen loksahtelusta. Sen jälkeen olen vähän yrittänyt tarkkailla, mutta ainakaan nuo videot ei tunnu toimivan heille.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
115/65 | 

Jännää miten tämä on näinkin yleistä, mutta kaikki luulevat olevansa ainoita :)

No, jotakin hurmioitumista ainakin!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
116/65 | 

Tosiaan hiustenleikkaus kanssa!

Ja joo, on tosiaan :) Mä en ole hetkeen kuunnellut/ katsellut noita, täytyy mennä kurkkimaan onko tullut uusia hyviä!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
118/65 | 

Se olisi kauheaa jos tämä loppuisi! Joillain ilmeisesti laimenee jos katsoo paljon noita videoita, ja sitten pitää pitää taukoa.

Kylymä
119/65 | 

Mulle toimii myös nuo hiusten harjaamis- ja päähierontavideot ja yleensä muutkin pehmeämmät äänet, ei niinkään naputtelu tai muu vastaava. Parhaita on videot, joissa ohjeistetaan pyyhkeiden taittelua tuhannella tavalla. 

Mun reaktio on kihelmöinnin ja kylmien väreiden lisäksi täydellinen rentous. Joku muukin on maininnut katselevansa/ kuuntelevansa näitä iltaisin ja liityn joukkoon. Loistava keino tyhjentää mieli. Sopivat triggerit ja pehmeä puheääni niin on aivan sama puhutaanko pyyhkeistä vai ydinsodasta. Tämän takia en todellakaan osaa taitella mitään froteejoutsenia.

Joskus muinoin toistakymmentä vuotta sitten sattumalta kuuntelin radiosta juttua intialaisesta päähieronnasta ja puoliunesta hätkähdin hereille biisin alkaessa. Oli aika onnistuneesta äänitetty kaikki hieromisen ja muun hiveltämisen äänet, minkä lisäksi tyypillä oli sopivasti kuiskaava ääni. Sen jutun kun jostain saisi...

Vierailija
120/65 | 

Vähän ihana ääni tuolla Marialla! Mua alkoi ihanasti värisyttää, polvissa ja jaloissa muutenkin. Voi että ;)

Mutta mutta... en mä silti ole asmr-tyyppinen ääniinreagoija. En myönnä ainakaan :D

jopas!
121/65 | 

Tänään vasta opin, että tämä on ihan yleisempikin ilmiö jolla on nimi :D mulle on aina tuottanut juuri mm. kuiskaus, suun maiskuttelu, parturissa käynti (toinen hieroo päänahkaa/käsittelee hiuksia) jne kihelmöiviä tuntemuksia :D hämmentävää, hauskaa ja mukavaa! löysin nyt myös aika hyvän "rentoutusvideon": http://youtu.be/vje15kp9AYQ

mies
122/65 | 

Te siellä jotka sanotte ettei tähän liity mitään seksuaalista, niin se on teidän kokemuksenne. Mutta esimerkiksi minulla näihin saattaa hyvinkin liittyä jotain seksuaalista. Ei aina, mutta joskus kylläkin. Joten älkäähän tehkö tuollaista päätelmää sen perusteella että teillä itsellänne ei näin ole.

Hyvää joulua!
123/65 | 

Minä, minä, minä!!! Saan usein kehuja kuullessani sekä aina kampaajalla sen iiiihanan kihelmöinnin päänahkaan! Luulin aiemmin sen olevan hyvästä olosta johtuva endorfiiniryöppy tms. mutta olenkin ihmetellyt, miksi en saa vastaavaa esim. kosmetologilla, lenkin jälkeen tai seksin yhteydessä.

NYT se selvisi, ja nyt minä saan sen tunteen aina kun haluan!

Olen myös aina lukenut ihaillen ihmisistä, jotka näkevät vaikkapa numeroita väreinä. Se on kuulostanut minusta tosi hauskalta ominaisuudelta, ja minäkin olen halunnut itselleni jotain vastaavaa, mitä ihan kaikilla ei ole. Tietämättä, että minulla on vastaava kyky!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
124/65 | 

Joo on tosi kiva kun näitä löytyy netistä niin ei tarvitse olla ihan sattuman varassa :D

Toi numerojuttu on synestesia, mulla on sekin. Aika heikkona, sillä tavalla, että en saa "kiinni" niistä väreistä, eli en pysty sanomaan onko väri aina sama. Mutta joka numerolla, kirjaimella ja kuukaudella on värit. Numerot ja ajat myös "liikkuvat" tietynlaisissa muodoissa tai janoissa.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
125/65 | 

Suurimmalla osalla asmr-reagoijista kyseessä ei ole seksuaalinen ilmiö, mikä ei tietenkään sulje sitä pois etteikö reagointia voisi tapahtua myös seksuaalisessa yhteydessä.

Tässä on aika tärkeä korostaa sitä, että tämä ei tavallisesti ole seksuaalinen asia, koska jästit (:D) eivät pysty hahmottamaan tätä, niin he automaattisesti olettavat, että tämä on seksuaalista.

Salla K.
127/65 | 

Mää ainakaan en pysty nauramatta kattomaan noita tätä tarkoitusta varten tehtyjä videoita, siis mulle tulee vaan se nauru niistä. ;) Mutta oikeet kokkausohjelmat on usein sellasii et niistä tulee sitä vajoamista sellaseen "kissankehräysoloon". Ihan alun perin hoksasin joskus lapsena, että kun tukkaan tehdään lettiä, ni se tuntuu hyvältä (ranskanlettiä luultavasti). Ehkä toi selkään piirtäminen oli samanlainen. Sit sen seuraaminen vierestä, ku joku kirjottaa kaunolla paperille, ehkä mielellään just lyijärillä. Yks tosi vahva oli, kun oli semmonen kohta kohdalta etenevä jokin keraamisen askertelun ohje, jossa oli kuvat ja numerot mitä tehdään missäkin vaiheessa. Siitä sain aina kiksit kun sen ohjeen luin.

Luulis et jokasella ihmisellä on tuo "lahja" olemassa. Ehkä tarvitaan vain kyky ja halu rauhoittua? Kovassa strtessissä ei ehkä onnistu.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
128/65 | 

Joo tutulta kuulostaa nämä, mulle toimii kans :)

En tiedä onko tämä kaikilla, toisaalta tuntuu hassulta, että ei olisi, mutta niin moni tässäkin keskustelussa on luullut olevansa ainoa, että tiedä sitten. Tai ehkä nämä laukaisijat ovat niin erilaisia, että kun tästä puhutaan vaikka naputus- tai rapsutusääninä ja tietynlaisena puheena, niin ihmiset eivät hahmota, että se "heidän juttunsa" voisi olla samaa asiaa?

Vierailija
130/65 | 

Olipa mukavaa löytää blogiteksti tästä asmr-ilmiöstä!
Minulla oli asmr-reaktioita jo lapsena kun kuuntelin uutisia tai kun hiuksiani harjattiin ja laitettiin kiinni.
Videoita katsoessa minulla alkaa kihelmöidä erityisesti hartioilla. Hiekan äänet ovat esimerkiksi yksi lemppareistani!
Kummallista kyllä, minä olen aina luullut, että kaikille tulee hyvä ja rentoutunut olo tietynlaisista äänistä ja että kaikki kokevat kihelmöintiä. Vasta kun löysin ilmiölle tämän asmr-nimityksen, tajusin että tämä onkin jokin erikoinen juttu. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012