Tai, no. En ole ihan varma haluanko.

Osallistun huomenna ensimmäistä kertaa ikinä polkujuoksukisaan, Vierumäki Trail Marathoniin. Ensin olin aivan innoissani! Ajattelin, että se on varmasti mahtava kokemus, luonnossa liikkumista ja öö...sellaista. Ennen kaikkea ajattelin, että se on mukavan leppoisaa, kun vauhti tuskin voi olla kovin kova.

Luettuani äsken kisaohjeet alkoi epäilyttää. Niissä sanotaan muun muassa, että kilpailureitin profiili ja maastopohja ovat melko vaativia sekä teknisiä. Tämä voi lisätä riskiä loukkaantumisille. Aijaa!

Kai kaksi eri hyttyskarkotinta tarjoaa tuplasuojan? Ja kehtaako siellä juosta hameessa? (Toppi ja tennishame H&M, saatu.)

Millainen on vaativa ja tekninen maasto? Itse asiassa minulla ei ole mitään käsitystä siitä, mitä polkujuoksukisa oikeastaan tarkoittaa. Polkuja-polkuja? Sellaista kuin Keskuspuisto, vai jotain käymätöntä korpimaata?

Pärjääkö siellä tavallisilla lenkkareilla? Parempi olisi, koska muita ei ole. Kehtaanko tuollaisessa tapahtumassa juosta hameessa, vai onko kaikilla muilla joku metsäsissin asu? Onko siellä metsässä punkkeja? Entä VILLIELÄIMIÄ?

Osallistun vain 15 km matkalle, mutta kuulemma maastossa menee kauan ja on rankkaa, joten tankkasin kakulla.

Oma kuntokin mietityttää. Puolisolla on käynnissä 100 km viikko, ja olen siinä siivellä juossut tällä viikolla jopa kolme kertaa! Vastaavaa ei ole tapahtunut kuin ehkä vuonna 2013, jos silloinkaan. Saatan siis olla esim. ylikunnossa. (Enkä viitsi edes aloittaa siitä, että olen raahannut itseäni ympäri Hämettä äärimmäisen raskasta ja kuormittavaa maksimivauhtiani, joka tällä hetkellä tuntuu olevan reilut 7 min/ km.)

Ja tähän kaikkeen epävarmuuteen vielä se päälle, että joudun heräämään kuudelta. Rapsaa luvassa mahdollisimman pian, olettaen siis että en ole eksynyt korpeen tai joutunut hirven syömäksi.

 

Vierumäki Trail Marathon tarjoaa osallistumiseni tapahtumaan.

***

I'm about to attend to my first trail run tomorrow. And I have no idea what "trail run" actually means! How difficult the route will be? Will I get lost in the woods? Will there be some WILD ANIMALS about to eat me?!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (8)

Liina
1/8 | 

MAHTAVAA että meet sinne! Mennään lokakuussa juoksemaan Nouxtreme Nuuksioon! Joo! Jee!

Jenna
2/8 | 

Hieno juttu! Neuvoisin silti jonkun verran pokkujuosseena entisenä (ja vähän nykyisenäkin) suunnistajana laittamaan pitkät housut, tai ainakn jotkut säärystimet suojaamaan jalkoja. :)

Anna
3/8 | 

Osuipa just mulle tämä postaus! Oon menossa Tour de Mäntyharjulle juoksemaan first evö 12km polkujuoksua. Ei mitään hajua, mitä "polku" tarkoittaa, mikä kenkä, housu, täh? Lisäksi pelottaa eksyminen (en omaa lainkaan suuntavaistoa), mikä ei varmastikaan kisassa merkityllä reitillä haittaa mutta haittaa vähän harjoittelua, jos ei uskalla lähteä metsään kokeilemaan koko lajia... :D. Odottelen mielenkiinnolla sun kokemuksia Vierumäeltä!

Ulla
4/8 | 

Suosittelen minäkin pitkiä trikoita tai säärystimiä/pitkiä sukkia. Tuskin polut ovat keskuspuiston tapaisia hiekkapolkuja vaan enemmänkin maastopohjaisia polkuja joilla voi olla juurakkoja, kallioita ja kiviä. Hyttysiä on varmasti, mutta uskon, että jos et aikaa vietä ruohikossa niin punkit eivät ehdi tarttua ;-) Onnea kisaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012