Sitähän sanotaan, että parannuskeino mihin tahansa on suolavesi: kyyneleet, hiki tai meri. Joskus saatetaan tarvita kaikkia kolmea, niin iloon taikka suruun.

Pyöriskelin Eiranrannan tuntumassa käsilläseisontatreenien jälkeen. Olin toivorikkaasti pakannut mukaan bikinit uimista varten, mutta ristus kun oli kylmä. Kaipasin lämpöä, mutta sitä onneksi löytyi läheltä.

Hernesaaren Löyly avattiin vastikään. Paikka kiinnosti jo rakennusvaiheessa: julkisia merenrantasaunoja uintimahdollisuudella kun ei Helsingissä oikein ole. Nettisivuilta löytyi toinen ilahduttava seikka: saunat ovat sekasaunoja, joten herraseuralaista näkee muutenkin kuin uimakeikalla.

Sisällä pällistelin hetken urpona. Älä jää ravintolan jonoon, saunaan on oma kassa. Hinta on vähän tymäkkä 19 euroa kahdesta tunnista, mutta se sisältää pyyhkeen ja pesuaineet (hunajashampoolle peukku ylös, ruususaippualle peukku alas, mutta vain siksi että minulla on vakava-asteisia henkilökohtaisia ongelmia ruusuesanssin kanssa).

Saunan puku- ja pesutilat ovat erilliset naisille ja miehille, ja aika pienet. Mutta hyvin kauniit, elettömällä tavalla. Ja saunat sitten, kyllä kuulkaa kelpasi. Kuulemma lämmittämisestä vastaava on tehnyt vastaavaa hommaa jostain 70-luvulta, ja osaa kyllä hommansa. 

Savusauna oli hippasen kuuma, mutta mikäpä siinä kun merestä tuli ja sinne palasi. Tavallinen sauna oli justiinsa niin kuin pitääkin, ja mitäs muuta: lauteilta näki meren.

Niin se meri. Kävin ehkä viitisentoista kertaa, vaikka tuuli ja aallot tekivät noin 15 asteisesta vedestä kylmemmän tuntuisen. Mutta aavaa oli tuijotella, kuten myös ohi lipuvia purjeveneitä ja Helsingin siluettia. Välillä istuin terassilla vain katselemassa ja kuuntelemassa merta ja sitten uin vähän lisää.

Terassilta oli pakko myös naputtaa viesti joukkuetovereille ja hehkuttaa heti, miten mahtava paikka  oli kyseessä. Korostin, että terassilla sai juoda kaljaa! Parhautta!

Interiöörejä ei tullut kuvattua kun menin paikalle vaan hengailemaan. Tämä on matkan varrelta.

Hernesaaren Löyly suosittelee varaamaan saunavuoron etukäteen netistä, mutta myös vain sisälle kävelemällä mahtui sisään. Pääsymaksu ei tunnu korkealta enää kun istuu puun ja meren tuoksussa auringossa, melkein keskellä kaupunkia, mutta kausikorttia alkaa kyllä kaivata. Käy ihmeessä, ja muista uida!

 

Omasta pussista maksoin.

***

I went to Löyly in Hernesaari and really enjoyed my visit. Sea, sun & sauna, there's not really much more to ask!

Kommentit (3)

ootko tosissasi?

Kiitos illan piristyksestä vierailijalle. :D Ehkä tuossa nyt oli takana joku muu ajatus kuin rahoilla leuhkiminen. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012