Yhteistyössä Helsingin Melontakeskus.

Kävin ensimmäisen kerran melomassa viime kesänä, ja ihastuin lajiin heti. Melominen on yllättävän helppoa eikä lainkaan pelottavaa, ja lähellä vettä on ihana olla.

Lasten kanssa olin melonut vain ulkomailla, sellaisella rannalta vuokrattavalla muovikanootilla. Halusin viedä heidät kokeilemaan lajia vähän perusteellisemmin.

Saimme Helsingin Melontakeskuksesta käyttöömme kaksikot, eli kahden istuttavat kajakit (tai kanootit, en tiedä mikä ero niillä on, enkä tullut kysyneeksi).

Lapset saivat omat pienemmät melat, joilla hekin pääsivät melomaan. Ennen vesille lähtöä meille pidettiin vielä tekniikkaohjeistus.

Helsingin Melontakeskus sijaitsee Rajasaaren nurkilla, ja Rajasaaren suojassa olikin varsin mukava ja helppo meloa. Hieman kauempana tuuli jo melko lailla, eikä kaksikon käsittely ollut ihan helppoa.

Vähän meni hermokin välillä, kun vehjettä ei saanut kääntymään sinne, minne halusi, vaikka kuinka väänsi. Melontatekniikkani ei varmaankaan ole vielä ihan täydellinen, mikä lienee osasyy, mutta meille myös kerrottiin tuulen ottavan kaksikkoon melko tavalla.

Melomisessa on parasta se, että tuttujakin paikkoja näkee eri suunnasta ja kulmasta. Meilläkin oli aikomus meloa katselemaan kotinurkkia toisesta vinkkelistä, mutta tuulen takia emme lähteneet kovin kauaksi Rajasaaresta. Täytyy ehdottomasti ottaa uusiksi!

Me aikuiset vastasimme ohjaamisesta ja etenemisestä, mutta lapset osasivat yllättävän hyvin meloa, vaikka oikeastaan kokeilivat sitä ensimmäistä kertaa. Kumpikaan ei myöskään tuntunut jännäävän vesillä oloa millään tavoin, vaan tykkäsivät tosi paljon!

Kajakkikaksikko vaikutti hyvin turvalliselta, isoissakaan aalloissa ei kertaakaan tullut sellainen olo, että keikkaaminen olisi lähellä.

Vaikka sää ja taidot eivät ihan suosineet, oli merellä silti aivan ihanaa! Kun emme jaksaneet meloa, pysähdyimme tyynempään kohtaan pelkästään killumaan ja nauttimaan fiiliksestä.

Myöhemmin haluan tehdä pidemmän reissun meloen, ensin pitää vaan hioa taitoja ja varmaan myös hommata joku asiantuntija mukaan!

Helsingin Melontakeskus vuokraa kesäkaudella lämpimien vesien aikaan kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja osoitteessa Rajasaarenpenger 8. Vuokraamossa on säävaraus, eli koiranilmalla se ei ole auki. Sijainti on tosi kiva tällaista urbaanimpaa melontaa ajatellen, ja lähellä kivoja kohteita katsastaa veden puolelta, kuten Kesäranta ja Mäntyniemi.

Helsingin Melontakeskus järjestää myös retkiä, dragonmelontaa ja talvisin avantouintia. Melontakeskuksen tiloista löytyy juhla-, kokous- ja saunatilat, joihin voi tilata pitopalvelun.

Postaus on tehty yhteistyössä Helsingin Melontakeskuksen kanssa, emmekä vastanneet kustannuksista itse.

***

We went kayaking with family. It was bit windy but nice! Luckily my kids seem to love the sea as much as I do!

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012
Sisältö jatkuu mainoksen alla