Näyttäisi olevan aika katsastella, mitä tuli viime viikolla tehtyä.

Maanantai

Aloitin viikon treenit juoksulla. En selvästikään ollut palautunut vielä edellisenä viikonloppuna juostusta 25 kilometristä, joten raahustelin aika hissukseen kuutisen kilometriä.

Tiistai

Tiistaina kävin testaamassa Elixian uutta Heart Beat -tuntia, mikä oli oiva intervalliharjoitus. Sen jälkeen jäin vielä sekä nostelemaan painoja, jyystämään aerobisisssa laitteissa (elliptical trainer ja soutu) sekä venyttelemään. Yhteensä sain käytettyä tähän aikaa 105 minuuttia. Lisäksi vaikutuin kovasti kuntokeskuksesta, ja aloin harkitsemaan jäsenyyttä. Kokeneemmat, kannattaako?

Keskiviikko & Torstai

Lepo & lepo. Piti pitää, vaikka pinnaa kiristi.

Perjantai

Juoksin kympin, edelleen hyvin hissuksiin pitkälti reilussa tunnissa. Juoksun jälkeen suuntasin ilmaisemaan rakkautta, kateutta ja epätoivoa (tai ehkä jotain ihan muuta) bollywood-tunnille.

Lauantai

Viikonlopun aloitin tankoilemalla noin puolentoista tai kahden tunnin ajan, en ole ihan varma. Huomasin, että superman-tyyppisistä asennoista ei tullut mitään, sillä ihon turtuminen oli toiselta puolelta jokseenkin kadonnut. Ai ai ai. Lisäksi tein vielä vartin verran lihaskuntoa.

Sunnuntai

Sunnuntaina vein lapsen temppuilemaan Kisahallille ja soudin sekä crosstrainasin intervallimeiningillä harjoitusten ajan, noin 45 minuuttia. Illalla lähdin vielä juoksemaan ja sain kasaan sellaiset 8 kilometriä, ja vauhtiakin löytyi aavistus. Mutta vain aavistus! Toivon ja rukoilen hartaasti, että asfaltilla ja vähemmissä vaatteissa on helpompi jolkottaa vauhdikkaammin... Kotona venyttelin parinkymmenen minuutin ajan.

Yhteensä treenitunteja kertyi noin yhdeksän, mikä on enemmän, mitä yleensä saan kasaan. Jee!

Ja kuten otsikossa lupasin, valotetaan hieman myös sitä, mitä olen nyt syönyt, koska en ole syönyt ihan kuten yleensä.

Ruokavaliokatsaus

Normaalisti syön tavallista perusruokaa ilman kummempia kikkailuja. Yritän vetää joka päivä sen 600 grammaa kasviksia, mutta ei se aina mene. Mutta aina aamuisin syön noin 300 grammaa marjoja. Lisäksi olen tehnyt uudenvuodenlupauksen syödä pähkinöitä joka päivä. En oikeastaan välttele juuri mitään, paitsi hieman keinomakeutusaineita enkä lähes koskaan syö eineksiä.

En pidättäydy esimerkiksi maitotuotteista ja viljoista, mikä olisi nykyisin kovin muodikasta. Mutta kun ei niistä tunnu olevan mitään haittaa vaan pelkkää iloa! Kokeilin kyllä flunssaisena, että josko voisin vaihtaa kahvimaidon keinokamaan. Yksi frappe meni ilolla, ja sen jälkeen alkoi tökkimään. Olkoon miten terveellistä tahansa, ikävämpään makuun en vaihda.

Syön myös leipää ja pastaa sekä muita hiilareita, joskaan en älyttömiä määriä. En ole luopunut edes lihasta, enkä luovu ennen kuin siitä joutuu maksamaan sakkoa tai jotain. Karkit ja olut kelpaavat (ja hyvin kelpaavatkin). Mitään ruokani punnitsemista en harrasta enkä aloita. Mistään mikroista ja makroista en tajua juuri mitään, paitsi että ensimmäinen on se, missä lämmitetään ruokaa.

Tämä se jaksaa naurattaa. Kuva täältä.

Näin ennen maratonia olen ottanut tavaksi viilata syömistäni hiukan. En tiedä, onko muutoksilla mitään käytännön merkitystä, mutta teen ne silti. Uskon yhä perinteiseen hiilaritankkaukseen maratonia edeltävinä päivinä, ja sen tehostamiseksi jätän hiilihydraatit vähemmälle edeltävinä parina viikkona. Toistaiseksi syön siis aika vähän hiilareita, ja keskitän ne treenien ympärille. Tästä syystä olen ollut syömättä myös karkkeja ja suklaata noin niinkuin pääasiassa. Sellaiset, mitä löytyvät esimerkiksi sohvan alta imuroidessa olen imuroinut kitaani ilman tunnontuskia.

Maratonia edeltävänä vähintään kahtena viikkona en myöskään juo alkoholia. Uskon, että se auttaa hermostoani tai jotakin. Tällä kertaa lopetin alkoholinkäytön heti uutenavuotena, ja kuten edellisenkään tauon aikana, en ole huomannut mitään erityisiä terveys- tai hyvinvointivaikutuksia. Ainoa ero normaaliin on ollut se, että ihoni on aivan järkyttävän huonossa kunnossa, mutta en tiedä liittyykö se mihinkään.

Vaikka olen melkoinen loppasuu ja sokerihiiri, tämä on ollut yllättävän helppoa. Himoitsen kyllä ihan älyttömästi keksejä sunmuita kun niitä kaupassa näen, mutta muuten en ole joutunut mielihalujen valtaan. Odotan silti kiihkeästi keskiviikkona alkavaa tankkausta!

En tosiaan ole huomannut sokerin ja alkoholin vähentämisellä mitään vaikutuksia, mutta yritän uskotella itselleni, että olen pirteämpi, energisempi ja vähintäänkin parempi ihminen. Jatkossa yritän pitää tämän vähän vähempimässyisen ruokavalion, mutta niin että hyvät hiilarit saavat pitää asemansa ihan rauhassa. Alkoholia juon tulevaisuudessakin, ja tulevana sunnuntaina tilaan ravintelissa pullon samppanjaa jos 1.) olen tehnyt enkan, 2.) ei okseta. Mutta jatkossa pidän alkoholin kanssa saman linjan kuin jo syksyisen tauon jälkeen: silloin tällöin nautittavana erikoisherkkuna, ei kevyesti tuosta vain ryystäen.

Syömiset muuttuvat ihan justiinsa sinne tankkaamisen puolelle, mutta treenit jätän huomisen jälkeen pois ja jään odottelemaan sunnuntaita. Jos haluat tietää, mitä meinaan sen jälkeen, tule kurkkimaan Instagramiin!

***

My training week included running, dancing, poling, streching and some weight and cardio training at the gym. Total count was about nine hours so now it's time to go easy. And start to eat! I've been cutting out some extra carbs like candy, and alcohol too. I wish I could say that I have so much more energy and have a perfectly clear complexion but neither of those things have happened. But I like it this way anyway!

Kommentit (12)

Suvi K.
13/12 | 

Hyvä kuva! :D Tsemppiä maratonille valmistautumiseen! ;)

Tiina / Parempia polkuja
14/12 | 

Sehän oli hyvä treeniviikko, ja jännittäviä aikoja kyllä elät ennen isoa-Maraa :) Oot kyllä teräsnainen, vaikkei teräsmiehet onnistuisikaan! Ja niin, itsehän olen sen luokan kuntokeskushipsteri/jumppaliisa, että minulta saat ainakin varauksettomat kannustukset harkinnalle. Kovin ovat monipuoliset mahdollisuudet! Harkitsisin tosin vielä liittymisajankohtaa, sillä esim.meidän salilla oli tänään jono ulos asti. Ihan kuin leipäjono, mutta zumbaan.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
15/12 | 

Kiitos! Toisin kaipaan ehkä enemmän tsemppiä itse maratoniin, enköhän mä tästä valmistautumisesta selviä ;D

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
16/12 | 

Joo, mutta itse asiassa olen yllättävän rauhallinen :D Esim. vasta yksi myöhästymispainajainen nähtynä...

Mietin tota sitten kotiin palattua, mutta alkoi kyllä vähän houkuttamaan just kun siellä on kaikkea! Mulla ei vaan ole keskusta ihan vieressä, ja kun lapset treenaa Kisiksellä, niin on niin helppo treenata siellä myös...

Vonsku
17/12 | 

Nostan hattua sulle, että jaksat tässä pakkasessa juosta, hrrr! :'D Ja tervetuloa vain mun blogiin lukemaan Elixia-kokemuksia! :)

JnH
18/12 | 

Minulla ei juoksu kulje ollenkaan näillä pakkasilla, tai siis vauhtia ei löydy. Sellainen 8,5km/h saa jo sykkeet korkealle. Selitän sen johtuvan raskaasta vaatetuksesta ja raskaahkosta pohjasta...

Hiilaritankkaus eli leipä-, jätski-, karkki- jne mättö on parasta, ja sen jälkeisenä päivänä tai jopa parina päivänä juoksu kulkee kuin unelma! Harmi vaan että minun tavoitteena on pudottaa muutama kilo eikä suinkaan parantaa juoksua :)

Suvi K.
19/12 | 

Älä nyt, ei sitä tiedä vaikka kuinka rankaksi muuttuisi kaikki pastan ja jätskin syöminen! :D

Oli näköjään tippunut yksi ja-sana pois tuosta edellisestä viestistä, vetoan siihen että räkä on valloittanut myös osan aivojeni tekstintuottoalueista. :P

Terhiliini
20/12 | 

Hyvä treeniviikko tosiaan! On ihanaa lukea tällaisia täyspäisiä ruokavaliojuttuja, kun fitness-blogit tuntuvat nykyään olevan pullollaan kaiken maailman superfoodeja: spirulinaa, macaa, gojimarjoja, erilaisia protsku-lötskyjä yms. Jos et tee vähintään kerran pävässä itsellesi super-smoothieta, niin treenihän ei mitenkään voi tuottaa tuloksia? Normaali, monipuolinen ravinto kunniaan, sanon minä (karkki, limut ja viinakset eivät mielestäni kuulu tähän kategoriaan).

Tsemppiä viimeistelyn viime metreille ja sitten tietty itse suoritukseen! En malta odottaa 'kisaraporttia' :)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
22/12 | 

Lähteminen on vaikeinta, kyllä siellä ulkona pärjää kun siellä asti on :D

Joo, tulen tutustumaan!

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
23/12 | 

Joo mä toivon kanssa, että vauhti on siellä tallella, kun ei ole vaate- eikä lumikasoja!

Juokseminen ja syöminen on kyllä haastava yhdistelmä, kun pitkistä lenkeistä tulee nälkä, eikä jaksa juosta jos ei syö reilusti, mutta sitten taas olisi nopeampi jos olisi kevyempi....pitää yrittää löytää sellainen keskitie.

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
24/12 | 

Joo tämä oli hyvä viikko, kummasti ehtii kun on enemmän vapaa-aikaa!

Samaa mieltä, syömisestä on tehty niin ihme hifistelyä nykyään, vaikka en ymmärrä mikä vika ihan perusterveellisessä ruoassa on. Ja ihan hyvin voi silloin tällöin syödä vähän epäterveellisemminkin, ei se maailmaa kaada kunhan ei nyt karkilla ja viinaksilla elä.

Kiitos! Toivon mukaan on sitten kiva raportti kirjoitettavana!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012