Nyt justiinsa on käynnissä AcroYoga Week Helsinki, jossa on muiden tapahtumien ohella tarjolla aamuisin klo 10-12 drop in -acrojoogatunteja Vallilan puistossa (10 euroa). Käytiin siellä Lotan kanssa testaamassa, mitenkä se akrobaattinen joogakekkulointi sujuu!

Istuminen oli helppoa...

Ai mikä acrojooga? No semmoista pääasiassa pareittain tehtävää akrobaattista joogaa. Erona pariakroon tuntui olevan lähinnä (vähän kuumottava) alkuhengailu ympyrässä istuen. Taustalla lienee jotain ideologiaa ja asennot ovat ehkä enemmän asanatyyppisiä.

Tämä tiedottomuus ei haitannut millään tavalla, vaan pääsimme tosi sujuvasti mukaan temppuiluun.

...alaspäin kryyppaaminen vähän haastavampaa!

Olemme aika saman kokoisia, mistä oli varmasti etua. Itse on tullut testailtua acrojoogaliikkeitä lähinnä vain parikymmenkiloisen lapsen kanssa, joten vähän jänskätti, että miten raskasta se on. Ei muuten kovin raskasta, yllättävää kyllä!

Kun asento oli oikeanlainen, se keveni hyvin paljon. Ideana oli, että linjat olivat suorat niin basella (allaolevalla) kuin flyerilläkin (lentäjällä, ilmassaolijalla), ja "luut päällekäin".

Mutta onnistuimme koska olemme PARHAITA!

Aamun treeni kesti pari tuntia, ja siinä ajassa ehti käydä läpi useamman liikkeen. Nämä AcroYoga Weekin drop in -tunnit ovat avoimen tasoisia, joten aikaisempaa kokemusta ei tarvitse olla. Kokeneemmat saivat kyllä lisähaastetta halutessaan, ja jäiväthän ne vähän vaivaamaan, että tuo ja tuo ja tuo pitää oppia itsekin!

Seisominen oli ajatuksena aika pelottava. Tuntuu hassulta, miten älyttömän helpolta se kuvassa näyttää!

Acrojooga oli tosi hauskaa! Oli kiva oppia uusia asioita, ja laji oli palkitseva, koska niitä uusia ja aikas hienoja juttuja pystyi tekemään heti.

Laji oli myös siitä mielenkiintoinen, että lähes samanaikaisesti tuli keskityttyä niin kovasti, että ei voinut miettiä muuta, naurettua tosi paljon ja saatua onnistumisen elämyksiä.

Mitään aikaisempaa kokemusta joogasta taikka akroilusta tuolla ei olisi tarvinnut. Arkuudestakaan ei ole haittaa, luottamus sekä toisen kropan varassa killumiseen että tuntemattomien kanssa nujuamiseen kasvoi nopeasti. Mutta jonkinmoinen käsitys siitä, miten keskivartalon lihaksia käytetään on avuksi!

Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Jos lajin filosofia kiinnostaa, niin tässä jutussa tuntui olevan ihan relevantteja ajatuksia. Vähän suhtaudun epäilevästi näihin henkisiin juttuihin, mutta myönnettäköön, että tykkäsin tästä: As you learn to support others, you end up allowing yourself to be supported. This is a fundamental of trust: take control by letting go.

 

Paljon kiitoksia spottaajillemme sekä kuvat ottaneille!

***

AcroYoga. A combination of concentration, challenging yet manageable moves, and laughter. Try it, it's fun!

Kommentit (13)

Suvi K.
14/13 | 

Mä kävin viime talvena pariakro-/akrojoogakurssin. Oli kyllä kivaa! Suurin yllätys mulle oli se, että se päällimmäinen tyyppi ei vaan hengaile siellä, vaan monessa tempussa oli jopa helpompi olla alemmaisena. :D

- Suvi / Sisunainen http://www.lily.fi/blogit/sisunainen/

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
15/13 | 

Joo toi on kyllä tosi hauskaa!!

Jep, ja se oli kanssa jännää, että millä tavalla mukautuu siihen, mitä toinen tekee. Noissa mitä ehdittiin tehdä, oli paljon niin, että allaoleva pitää sen tasapainon ja ylhäällä pitää yrittää olla venkuroimatta - ei ihan helppoa :D

ToivoPaulinen
16/13 | 

jooga ottaa demoneita sisään vain usko Kristukseen pelastaa

suzainlian
21/13 | 

The Economist ran a pleasant collection of articles with references to facts that confirmed what they call a "hereditary meritocracy" exists in this united states. A mixture of a know-how based financial system that values  Accounting Essay Help education, high tuitioncosts, and growing "enrichment" spending via the rich

jhonperker
22/13 | 

Whenever I read your post I find something new on it, this time also you write a useful post for people, you can also get help from Hotmail support to gather your information about this matter.

deltanet login
23/13 | 

Delta Air Lines is often referred to as Delta, a major United States airline, with its headquarters and largest hub at Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport in Atlanta, Georgia.

dlnet |
delta extranet   |
deltanet login

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012