Yhteistyössä Finnmatkat.

Joissain paikoissa sitä kyllä ihmisen kelpaa. Köllöttää nurmikolla auringonpaisteessa virkistävän aamutreenin jälkeen.

Ja katsella tämmöisiä näkymiä!

Voisin aloittaa aamuni tähän tapaan ihan joka päivä, mutta onneksi sain elellä näin edes viikon, kun lomailimme Kanarialla Bahia Felizin Blue Villagessa.

Blue Villagen liikunta-aktiviteettien määrä oli minulle yllätys. Tiesin toki, että tarjolla on Les Mills -ryhmäliikuntatunteja, mutta en sitä, että niitä on kolme joka päivä.

Joka aamu alkaa Bodybalancella – joogan tapaisella herättelevällä ja avaavalla liikunnalla, aamupäivästä on tarjolla Cxworx-tunti keskikropan vahvistamiseen ja iltapäivällä pääsee vielä hikoilemaan Bodyviven pariin. Viimeksi mainittu osoittautui melko lailla tyypilliseksi aerobiciksi, mutta askelsarjat olivat sen verran simppeleitä, että minä (ja puolisoni) pärjäsimme mukana.

Kaikki tunnit olivat sellaisia, että kuka tahansa pystyi osallistumaan. Liikkeistä näytettiin kolme eri vaikeustasoa. Tuntien kuuluessa Les Mills -konseptiin myös ohjaajat olivat lisensoituja, minkä kyllä huomasi. Välistä hotellien liikunta-aktiviteetteja vetää ihan sattumanvarainen tapaus, mutta nämä ohjaajat olivat selvästi liikunnan ammattilaisia.

Tietämättä yhtään mitään joogasta tai aerobicista, tuli sellainen olo, että ohjaaja on hyvä, oli puolisoni kommentti.

Ryhmäliikuntatuntien lisäksi on päivittäin tarjolla myös allasjumppaa ja pallopelejä niin vedessä kuin maallakin. Hotelli Orquidean piha-alueella on ulkokuntosali, jonka valikoimiin kuuluu muun muassa apinatikkaat, puolapuut ja dippiteline.

Mikäli treenaa mieluummin sisällä, löytää hotellin spasta myös tavallisen kuntosalin ja sen nurkalta laitepilatesstudion.

Hotellin spa-alueella on lisäksi 25 metrinen allas ratoineen, joten häiriötön uintitreenikin onnistuu. Perheen uimari ja hänen sattumalta samassa paikassa lomaillut kollegansa olivat altaaseen tyytyväsiä, joskin radat olivat kuulemma kapeat.

Treenaamisen lisäksi spassa oli myös hemmottelupuoli porealtaineen.

Meidän huoneistostamme oli suora käynti ”omalle” uima-altaallemme, jonka jaoimme kolmen muun huoneiston kesken. Suuren osan ajasta häiriötön treeni onnistui siinäkin, sen verran vähän muut seurueet allasta käyttivät.

Edes poistumatta Blue Village -alueelta on siis mahdollista viettää perusteellinen liikuntaloma. Välillä melkein harmitti lähteä rannalle tai muualle, kun tiesi, että vielä olisi kivoja tunteja tarjolla!

Mukavasti yllätti sekin, että alueen hotelleissa sattui majoittumaan samanhenkistä porukkaa. Juttuseuraksi sattui muun muassa ruotsalainen nainen, jonka kanssa kävimme läpi menneet ja tulevat juoksu- ja triathlonsuunnitelmat.

Blue Villagen palvelujen lisäksi on toki myös mahdollista harrastaa liikuntaa sen ympäristössä. Rantatie hotellin edustalla on lenkkeilijöiden suosiossa, ja tarjoaa erinomaista mäkitreeniä! Mikäli haluaa hölkätä kultivoiduissa oloissa, hurauttaa Maspalomasin ”juoksupuistoon” nopeasti bussilla tai taksilla.

Vesiurheiluun mieltyneille hotellin edustalla rannalla on yritys, joka vuokraa SUP-, surf- ja windsurf-lautoja sekä kajakkeja.

Suppaamaan ja melomaan lähivesillä pääsee lähes joka rannalta, ja hinnat ovat kohtuulliset, yleensä 8 euroa/ tunti yhden istuttava kajakki ja 15 euroa/ tunti SUP-lauta tai kahden istuttava kajakki. Kumpaa tahansa kannattaa kokeilla vaikka ilman aiempaa kokemustakin, ei ole vaikeaa! Kyytiin voi ottaa mukaan uimataitoisen lapsen, ja vuokrahintaan sisältyy pelastusliivit.

Niin. Kyllä niiden aamujen lisäksi voisin viettää tuolla kaiket päivät!

Finnmatkat tarjosi matkamme ja majoituksemme.

***

I can warmy recommend Blue Village Bahia Feliz for an active holiday. They offer Les Mills classes, gym both inside and outdoors, lots of watersports and other games and also good facilities for swimming.

Kommentit (9)

CougarWoman
10/9 | 

Heh, jännää lukea sun kommentti Bodybalancesta; omalla (ex)vakikuntosalilla kävin kerran kanssa kokeilemassa, ja oma analyysi oli lähinnä "pallojumppaa keski-ikäisille". :D Jätin pois liian lepsuna (minä, joka hengästyy juostessaan taksiin). 

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
11/9 | 

Noo mä osallistuin siihen esim. alle vuorokauden kuluttua maratonista :D Mistä voi päätellä että 1. Ei se ihan hirveän rankkaa ollut, 2. Mä en ollut lähelläkään täysissä voimissa. Mutta sopi kyllä aivan erinomaisesti niihin marajumeihin! Ja sen verran keski-ikäinen jo olen, että ihan perus aamujumeihin :D

NinaMaria
12/9 | 

Väkisinkin tulee aateltua, että oisko vika ollut ohjaajassa? Ite ainakin pidän itseäni aika urheilullisena (treenaan 4-7 x viikossa jotain) ja bodybalance on mielestäni aika tiukka tunti. "Joogaksi" vähän liiankin. Ekan kerran kun menin odotin jotain samanlaista kuin joogagoulun perus joogat (eli kuvittelin tulevani rentoutumaan) ja päädyinkin soturiasennoissa hikoilemaan ihan hulluna :D

CougarWoman
13/9 | 

Voi olla. Ryhmä oli täynnä mua reilusti (lue: ainakin 10 vuotta, eli 50+) vanhempia naisia, ehkä se muokkasi ohjelmaa yleisölle sopivammaksi. Noh, en mennyt toista kertaa, kun ei tullut edes hiki.. :D 

sanumaria
14/9 | 

Osuit varmaan sille BodyVive tunnille, Balancessa ei kauheesti käytetä palloja tai muita, siinä on joogaa ja sellasta.

CougarWoman
15/9 | 

Ääähhhh...no niinpä tietysti!!! (Vanhan muisti... o_0)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
16/9 | 

Joo tuolla ehti viikon aikana olla kaksi eri ohjaajaa, ja toinen veti rankempia tunteja kuin toinen. Ja kyllä osa niistä liikkeistä oli haastavia. Kaikkea en pystynyt tekemäänkään ihan kunnolla, kun reidet pisti vastaan :D

50+
17/9 | 

Bodybalance ja 50+ -> bb on hyvä venyttelytunti salitreenin, hiihtolenkin tai jumpan jälkeen...siis meille +50v tädeille ;)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
18/9 | 

Toimi myös 30+ tädille, ainakin kun tädin toiminta- ja liikuntakyky vastasi noin 80+ tätiä :D (Toivon mukaan kukaan 80+ täti ei loukkaannu tästä, kyllä he varmaan lopulta vetreämpiä olisivat olleet!)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012