...uutisoi Ilta-Sanomat. Jutun mukaan kolmesti viikossa treenaavat tienaavat 6 % enemmän kuin liikkumattomat työkaverinsa. Yli kolmella kerralla viikossa ero on jo kymmenen prosenttia.

"Liikunta tehostaa aivojen toimintaa, vähentää stressiä ja lisää positiivisia tunnetiloja. Harjoittelu lisää myös tyytyväisyyttä omaan työhön. – – työyhteisöissä yleensä huomataan aikaansaavat ja positiiviset ihmiset. Jos toinen tekee hommat nopeammin ja paremmin, se tuskin jää esimiehiltä huomaamatta. Positiivisista, valittelut vähemmälle jättävistä ihmisistä pidetään enemmän, ja optimistinen asenne työhön saa yrittämään heikkoinakin hetkinä." jutussa perustellaan. Väite perustuu pari vuotta vanhaan Vasilios D. Kosteasin tutkimukseen The Effect of Exercise on Earnings: Evidence from the NLSY, jonka pääsee (rekisteröidyttyään) lukaisemaan esim. täällä.

Jep. Liikuntaa harrastavat ovat usein kivoja tyyppejä ja on se jaksaminenkin parempi. Sanovat vielä olevan niin, että "Kestävyystreeni näyttää tehokkaimmalta tavalta kartuttaa tulojaan". Itse tosin väittäisin, että se on yksi tehokkaimmista tavoista hassata rahojaan...

Mutta ei työntekijöiden liikuntainto ihan joka työnantajaa miellytä. Seija Sartin sairauspoissaoloja käsitelleessä jutussa marraskuun Kuukausiliitteessä yksityisyrittäjä totesi, että urheilevat työntekijät ovat jatkuvasti sairaslomalla milloin minkäkin paikan hajottua. Lisäksi heissä on se vika, että treenaus tulee aina ykkösenä.

Teillä on varmaan kaikilla sama palkka?

Vaikka näin ei olisikaan, seuraa runsaasta liikunnan harrastamisesta kaikenlaisia lieveilmiöitä. Treenihullu työkaveri syö omituisia ruokia, venyttelee, kun hänen kanssaan yrittää keskustella asiallisesti ja pukeutuu turhan teknisesti. Lisäksi nämä endorfiiniaddiktit tulevat maanantaisin töihin lopen uupuneina, räjähtäneen näköisinä ja vähän tärisevinä. He syövät ja juovat kaiken minkä käsiinsä saavat ja retostelevat viikonlopun touhuillaan: miten suunnitelmissa oli ottaa maltillisesti, mutta tulikin vetäistyä kaksikymmentä. Siis toistoa, kilometriä, mitä näitä nyt on. Normaalin ihmisen ei ole ollenkaan kiva seurata tätä sivusta, mutta jotkut nyt vaan eivät tunne rajojaan.

Tai en minä tiedä kun olen itse se treenaava työkaveri, mutta luulen, että tuollaisen maineen saattaa saada. Toisaalta mitä väliä, vaikka pitäisivät vähän kahjona, jos on kerran korkeampi palkka ja kivempi fiilinki. Tai kyllä tuo viimeksi mainittukin riittää!

***

People who excercise earn more than couch potatoes. Apparently because they are more effective and have a positive attitude. Sounds reasonable. Though co-workers might think that endorphine addicted colleague is insane. Well I don't mind!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012