Tämän päivän Hesarissa on matkajuttu sotaretkistä. Venäjällä, Israelissa, Ukrainassa ja Thaimaassa järjestetään turisteille seikkailuretkiä, joilla leikitään sotaa. Ajattelin, että kyse on treenityyppisestä hauskanpidosta, tetsataan, kömmitään erilaisissa radoissa ja taistellaan omassa porukassa järjestäjätahon lempeässä ohjauksessa. No ei. Turistit laitetaan terroristijahtiin Kalashnikov kädessä. "Aseen perä potkaisee kipeästi kainaloon. Pamahdus kaikuu käytävässä, oranssi välkähdys jää silmiin loistamaan. Uhri hoippuu käytävän oviaukosta huoneeseen. Hän makaa raajat velttona viestimiesten pöydän päällä." kuvailee jutun kirjoittanut toimittaja Anneli Ahonen. Aika hurjaa. Kuten myös järjestäjien suhtautuminen aseisiin: "Niitä pitää opetella käyttämään, jotteivät kädet tärise kun joutuu tarttumaan aseeseen."

Ei taida olla ihan mulle suunnatua ohjelmaa. Ymmärrän kyllä, mikä tuossa viehättää, mutta silti aihe on liian ahdistava. Sota on hyvinvointivaltiossa kelluvalle perheenäidille sellainen asia, mitä ei parane ajatella ollenkaan. Tuolla muistuisi mieleen liian konkreettisesti, mitä maailmassa oikeasti tapahtuu. Tietysti se voisi tehdä ihan hyvääkin, mutta silti pidän kyseenalaisena sitä, että kärsimyksestä tehdään viihdettä.

No, minun ei ole mikään pakko mennä tuonne. Rattoisampaa ohjelmaa on tarjolla esimerkiksi täällä. Tuota "niin kehoa kuin henkeä kehittävää toimintaa" tarjoavaa virolaista seikkailupuistoa on päästävä kokeilemaan. Tosin seuraavan kerran se taitaa olla avoinna keväällä. Siihen asti voi viihdyttää itseään puiston nettisivuilla. Suomenkielinen versio on aivan ihastuttava, vai mitä sanotte: Vesisade antaa radan suoritukselle jopa lisäarvon – epämiellyttäväntuntoista on vain siihen saakka, kunnes kastut kokonaan, jonka jälkeen olosi muuttuu vain iloisemmaksi, myönteiset tunteet kiehuvat yli, ja havaitset selvästi, että yhteinen "onnettomuus" yhdistää ystäväpiirejä ja työkavereita.

Yllättävästi Nõmmen puisto näyttää olevan polttariporukoiden suosiossa. Kysyn vaan, että miksi mua ei viety tonne kun mulla oli polttarit? Ai niin, mulla ei ollu polttareita. Hitto. Kuva.

Miksei muuten mulle käy sateessa niin, että myönteiset tunteet kiehuvat yli?

Do you want to fight against (fictional) terrorists on your holiday? Then go play war in Russia, Israel, Ukraine or Thailand. I prefer a challenge more peaceful, such as trails in Nõmme Adventure Park in Estonia.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012