Moni on varmaan kuullutkin Westminsterin yliopiston tutkimuksesta, jonka mukaan kauhuelokuvien katsominen kuluttaa kaloreita enemmän kuin pelkkä istuskelu. Tutkijat pistivät koehenkilöt katsomaan kauhuklassikkoja, ja mittasivat näiden sykkeet, hapenkulutuksen ja hiilidioksidin tuoton selvittääkseen, kuinka paljon kaloreita leffaa katsoessa kului. Ykkössijalle pääsi Hohto, jonka katsominen kulutti keskimäärin 184 kilokaloria. Tappajahai kulutti 161 (tosin pitkäaikaisvaikutuksena pitäisi ottaa huomioon mahdollinen uintiharrastuksen loppuminen) ja Manaaja 158. Keskiarvokulutus oli 113 kaloria, joka vastaa pientä suklaapatukkaa, joten puolen kilon namipussin mässyttämistä tällä ei voi perustella.

Minullahan nousee syke jo kun katson tuota kuvaa. Koulussa katsottiin Hohto monta kertaa analysoiden, silti pelottaa. Kuva täältä.

Vaikka en voi suositella vaihtamaan treeniä leffojen katseluun, vinkkaan kuitenkin hyvästä sykkeenkohottajasta. Kokemukseni mukaan leffatreeniin ei tarvita edes kauhuelokuvaa, sillä parhaan elokuvan Oscarin voittanut Argo sai pumpun hakkaamaan kiivaammin kuin laiskanpuoleinen ryhmäliikuntatunti. Ja oli se muutenkin erinomainen, katso - ja hengästy!

Ben Affleckin esittämä CIA:n pelastusoperaatioasiantuntija Tony Mendez yrittää saada kuusi amerikkalaista turvaan Iranin vallankumouksen keskeltä. Kuva täältä.

***

According to Westminster University research, watching scary movies burns calories. Being scared in front of TV watching The Shining is almost equivalent to exercise, as it burns average 184 calories. It doesn't have to be a horror movie to set your pulse racing: I recommend Argo. I was exhausted after watching it!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012