Pohjoishelsinkiläisen koulun liikuntasali 80-luvun puolivälissä. En muista miksi olen paikalla, mutta näen, kuinka salissa itseäni vanhemmat tytöt pyörittelevät ilmassa punaista nauhaa, joka kiemurtelee ja tekee upeita kuvoita. Se on hienoimpia asioita, mitä olen koskaan nähnyt.

Myöhemmin selviää, että kyseessä oli rytminen voimistelu. Myöhemmin ei oikeastaan selviä, miksi en voi harrastaa sitä, mutta en voi.

Näen lajia välillä telkkarista. Voi että miten hienoa se on! Toiset voimistelijat pyörittelevät ja heittelevät vanteita, palloja tai keiloja. Kaikista kaunein on kuitenkin nauha.

Kun olen aikuinen, ja testannut jos jonkinlaisia lajeja, googlaan rytmisen alkeisryhmää aikuisille. Sellaista ei löydy. Miksi ihmeessä ei?

Haave rytmisestä voimistelusta kuitenkin elää, ja kun saan tietää, että Gymnaestrada-tapahtuman yhteydessä järjestettään voimistelulajien kokeilupisteitä, suuntaan paikalle.

Kisahallissa rytmisen piste oli täynnä lapsia. Kokeilupisteet oli kuitenkin suunnattu ihan kaikille, joten menin pokkana mukaan. Pian vannetta pyörittelemään liittyi muutama muukin äiti.

Oli muuten ihan mahdottoman hauskaa! Teimme vanteella erilaisia pyörityksiä ja pudotuksia, kuten pyöritystä kämmenen päällä, kädessä, pitkin kroppaa ja maassa. Heitimme vanteen eteen, niin että se vieri takaisin luo ja hyppäsimme yli. Mahtavaa!

Vilkuilin silti salaa nauhaa. Lopulta kysyin, voisimmeko opetella myös sitä. Toki!

Nauhan saaminen kauniiseen liikkeeseen oli helppoa. Liikkuminen kuviota ylläpitäen ei niinkään. Mutta toisaalta, pelkästään seisominen ja nauhan heiluttaminen ympärillään oli ilahduttavaa ja kivan näköistä.

Opettelin temppuja puolentoista tunnin ajan, ja olisin jatkanut pidempääkin, mutta Kisahalli meni kiinni. Vaikka vanteen tai nauhan pyörittäminen vaikuttaa kevyeltä, olin lopulta aika rasittunut ja hikinen!

Kyselin ohjaajalta aikuisten alkeisryhmän perään, eikä hänkään tiennyt sellaisen olemassalosta. Vetoankin teihin, rytmisen voimistelun seurat! Järjestäkää aikuisten alkeisryhmiä, kyllä niihin varmasti muitakin tulijoita olisi kuin minä!

Katso myös huikea video voimistelustani Instagramista @fitnessfuhrer!

P.S. Kiitos ohjauksesta rytmisen pisteen vapaaehtoiselle!

***

I tried some rythmic gymnastics. I did some easy beginners' tricks and actually did learn something. It was fun and I'm sure I looked very skilled and graceful!

Kommentit (24)

Nina
1/24 | 

Voi ihanuus jos aikuisille järjestettäisiin alkeisryhmä, tulisin heti mukaan!Tuota nauhaa olen salaa vilkuillut koko ikäni. Nyt vasta reilu 30vuotiaana olisi rohkeutta aloittaa laji. Kyllä ryhmään tulijoita olisi !

.

david05
19/24 | 

Contact for latest devices support. Call +18666000870 Device Support Number, Device Support Phone Number, Device Support, call Netflix, contact Netflix, Netflix contact, Netflix customer service number, Netflix customer service number, Netflix customer support, Netflix help, Netflix phone, Netflix phone number, Netflix phone number, Netflix support, Netflix telephone number, Netflix call center, Netflix customer service email, Netflix customer service number , Netflix help number, Netflix help number, Netflix phone number, Netflix, number to Netflix, Netflix, Netflix, Netflix 800, Netflix tech support, support Netflix,

Käyttäjä35867
Liittynyt29.10.2019
33/24 | 

If you are in search of best writers team those who take complete responsibility of your assignment help needs. All you need to do only is to reach out to our IdealAssignmentHelp. Here you will get all types of academic writing service experts and avail the best of assistance at affordable prices. Our professional writer experts are available every minutes to help you with whole assistance related to your educational and My Assignment Help! Scroll now for more details!a

Download Mp3
41/24 | 

<a href="https://vibesportal.com/" rel="dofollow">Download</a>
<a href="https://vibesportal.com/download-mp3" rel="dofollow">Download Mp3</a>
<a href="https://vibesportal.com/video" rel="dofollow">Download Video Mp4</a>
<a href="https://vibesportal.com/east-africa" rel="dofollow">East Africa Mp3 Download</a>
<a href="https://vibesportal.com/south" rel="dofollow">Fakaza Latest Download Mp3</a>
<a href="https://vibesportal.com/" rel="dofollow">Gospel Song Download Mp3</a>

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012