Pohjoishelsinkiläisen koulun liikuntasali 80-luvun puolivälissä. En muista miksi olen paikalla, mutta näen, kuinka salissa itseäni vanhemmat tytöt pyörittelevät ilmassa punaista nauhaa, joka kiemurtelee ja tekee upeita kuvoita. Se on hienoimpia asioita, mitä olen koskaan nähnyt.

Myöhemmin selviää, että kyseessä oli rytminen voimistelu. Myöhemmin ei oikeastaan selviä, miksi en voi harrastaa sitä, mutta en voi.

Näen lajia välillä telkkarista. Voi että miten hienoa se on! Toiset voimistelijat pyörittelevät ja heittelevät vanteita, palloja tai keiloja. Kaikista kaunein on kuitenkin nauha.

Kun olen aikuinen, ja testannut jos jonkinlaisia lajeja, googlaan rytmisen alkeisryhmää aikuisille. Sellaista ei löydy. Miksi ihmeessä ei?

Haave rytmisestä voimistelusta kuitenkin elää, ja kun saan tietää, että Gymnaestrada-tapahtuman yhteydessä järjestettään voimistelulajien kokeilupisteitä, suuntaan paikalle.

Kisahallissa rytmisen piste oli täynnä lapsia. Kokeilupisteet oli kuitenkin suunnattu ihan kaikille, joten menin pokkana mukaan. Pian vannetta pyörittelemään liittyi muutama muukin äiti.

Oli muuten ihan mahdottoman hauskaa! Teimme vanteella erilaisia pyörityksiä ja pudotuksia, kuten pyöritystä kämmenen päällä, kädessä, pitkin kroppaa ja maassa. Heitimme vanteen eteen, niin että se vieri takaisin luo ja hyppäsimme yli. Mahtavaa!

Vilkuilin silti salaa nauhaa. Lopulta kysyin, voisimmeko opetella myös sitä. Toki!

Nauhan saaminen kauniiseen liikkeeseen oli helppoa. Liikkuminen kuviota ylläpitäen ei niinkään. Mutta toisaalta, pelkästään seisominen ja nauhan heiluttaminen ympärillään oli ilahduttavaa ja kivan näköistä.

Opettelin temppuja puolentoista tunnin ajan, ja olisin jatkanut pidempääkin, mutta Kisahalli meni kiinni. Vaikka vanteen tai nauhan pyörittäminen vaikuttaa kevyeltä, olin lopulta aika rasittunut ja hikinen!

Kyselin ohjaajalta aikuisten alkeisryhmän perään, eikä hänkään tiennyt sellaisen olemassalosta. Vetoankin teihin, rytmisen voimistelun seurat! Järjestäkää aikuisten alkeisryhmiä, kyllä niihin varmasti muitakin tulijoita olisi kuin minä!

Katso myös huikea video voimistelustani Instagramista @fitnessfuhrer!

P.S. Kiitos ohjauksesta rytmisen pisteen vapaaehtoiselle!

***

I tried some rythmic gymnastics. I did some easy beginners' tricks and actually did learn something. It was fun and I'm sure I looked very skilled and graceful!

Kommentit (12)

Nina

Voi ihanuus jos aikuisille järjestettäisiin alkeisryhmä, tulisin heti mukaan!Tuota nauhaa olen salaa vilkuillut koko ikäni. Nyt vasta reilu 30vuotiaana olisi rohkeutta aloittaa laji. Kyllä ryhmään tulijoita olisi !

.

Käyttäjä16522
Liittynyt5.5.2018

It is in this manner for us to choose whether the basic attributes which we have accumulated from children’s dreams can be connected all around, regardless of whether they likewise hold for those dreams that are not straightforward, whose show content demonstrates no association with professional assignment writers wishes left ever from the earlier day. The explanation of this bending we should require the psychoanalytic strategy which we could abstain from in the understanding of children’s dreams.

Assignment Help Online

It’s really a very nice article amazing in fact. For students help you just look at the Assignment help given by the assignment experts. Opting for our Assignment Help Online could be ideal for such students and they can get a complete assignment solution n from us.

Emma Warter

It's a really great article! Maybe this site will be one of my favourites. By the way, I like sites filled with interesting information. Especially if this information is useful and helpful for me. Currently, I prefer <a href="http://buy-essays-now.net/">Buy Essays Now </a>. It helps me as a student.

Liza Warter

It's a really great article! Maybe this site will be one of my favourites. By the way, I like sites filled with interesting information. Especially if this information is useful and helpful for me. Currently, I prefer Buy Essays Now. It helps me as a student.

Emma Tomson

Very interesting story. It's amazing that nowadays we can find help online. If you are a student you can do all your tasks online. I know one good site which provides qualified essay help. For more information visit it. 

Keira Tayor

Glad to know the fitness tips with the help of ring and ribbon. Would like to share those things with my friends and colleagues as well. Keira, essay helper.

Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012