Pohjoishelsinkiläisen koulun liikuntasali 80-luvun puolivälissä. En muista miksi olen paikalla, mutta näen, kuinka salissa itseäni vanhemmat tytöt pyörittelevät ilmassa punaista nauhaa, joka kiemurtelee ja tekee upeita kuvoita. Se on hienoimpia asioita, mitä olen koskaan nähnyt.

Myöhemmin selviää, että kyseessä oli rytminen voimistelu. Myöhemmin ei oikeastaan selviä, miksi en voi harrastaa sitä, mutta en voi.

Näen lajia välillä telkkarista. Voi että miten hienoa se on! Toiset voimistelijat pyörittelevät ja heittelevät vanteita, palloja tai keiloja. Kaikista kaunein on kuitenkin nauha.

Kun olen aikuinen, ja testannut jos jonkinlaisia lajeja, googlaan rytmisen alkeisryhmää aikuisille. Sellaista ei löydy. Miksi ihmeessä ei?

Haave rytmisestä voimistelusta kuitenkin elää, ja kun saan tietää, että Gymnaestrada-tapahtuman yhteydessä järjestettään voimistelulajien kokeilupisteitä, suuntaan paikalle.

Kisahallissa rytmisen piste oli täynnä lapsia. Kokeilupisteet oli kuitenkin suunnattu ihan kaikille, joten menin pokkana mukaan. Pian vannetta pyörittelemään liittyi muutama muukin äiti.

Oli muuten ihan mahdottoman hauskaa! Teimme vanteella erilaisia pyörityksiä ja pudotuksia, kuten pyöritystä kämmenen päällä, kädessä, pitkin kroppaa ja maassa. Heitimme vanteen eteen, niin että se vieri takaisin luo ja hyppäsimme yli. Mahtavaa!

Vilkuilin silti salaa nauhaa. Lopulta kysyin, voisimmeko opetella myös sitä. Toki!

Nauhan saaminen kauniiseen liikkeeseen oli helppoa. Liikkuminen kuviota ylläpitäen ei niinkään. Mutta toisaalta, pelkästään seisominen ja nauhan heiluttaminen ympärillään oli ilahduttavaa ja kivan näköistä.

Opettelin temppuja puolentoista tunnin ajan, ja olisin jatkanut pidempääkin, mutta Kisahalli meni kiinni. Vaikka vanteen tai nauhan pyörittäminen vaikuttaa kevyeltä, olin lopulta aika rasittunut ja hikinen!

Kyselin ohjaajalta aikuisten alkeisryhmän perään, eikä hänkään tiennyt sellaisen olemassalosta. Vetoankin teihin, rytmisen voimistelun seurat! Järjestäkää aikuisten alkeisryhmiä, kyllä niihin varmasti muitakin tulijoita olisi kuin minä!

Katso myös huikea video voimistelustani Instagramista @fitnessfuhrer!

P.S. Kiitos ohjauksesta rytmisen pisteen vapaaehtoiselle!

***

I tried some rythmic gymnastics. I did some easy beginners' tricks and actually did learn something. It was fun and I'm sure I looked very skilled and graceful!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Nina
1/2 | 

Voi ihanuus jos aikuisille järjestettäisiin alkeisryhmä, tulisin heti mukaan!Tuota nauhaa olen salaa vilkuillut koko ikäni. Nyt vasta reilu 30vuotiaana olisi rohkeutta aloittaa laji. Kyllä ryhmään tulijoita olisi !

.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012