En ole aikoihin testaillut mitään, mikä on harmi. Nyt haluaisin kun flunssaisena en voi. Toivottavasti mitä pikimmiten asianlaita on toisin! Luin uuden Fitin jutusta "Mikä jooga sopii minulle": Bikramiin liittyy kurinalaisuus, piiskuroivat ohjaajat ja armeijahenki, eli se sopii niille, jotka eivät kaipaa joogalta hiljentymistä. No niin, siinäkö se on! Kurinalaisuus ja piiskurointi kuulostaa ihan baletilta, ihanaa. Joogan henkisyydestä olen ahdistunut aiemminkin, ja lisäksi bikram tehdään kuumassa, mitä olen halunnut testata. Eli kokeiluun niin pian kuin mahdollista!

Muutakin jännää tekee mieli kokeilla. Olen ehkä aiemminkin listaillut näitä, mutta laitetaan taas. Jos vaikka olisin niin kuin henkisesti lähempänä testaamista... ja ehkäpä tästä listasta löytyy joku

kiva uusi laji tyypattavaksi sinullekin:

Crossfit. Tietysti. Sairastumisen takia jouduin perumaan jo varaamani kokeilutunnin, mutta uusi on onneksi jo kalenterissa. Toistaiseksi voin sanoa, että oikein hyvä ja ystävällinen asiakaspalvelu Crossfit Central Helsingissä ainakin on!

Hot jooga. Kai tätä perushotjoogaakin voisi edelleen kokeilla. Minulla on ne tunnukset sinne varausjärjestelmäänkin... Tämä ei siis ole sama kuin bikram, jossa on kuuman lisäksi kosteaa ja tietty 26-osainen liikesarja, joka tehdään joka kerta samassa järjestyksessä.

Seinäpilates. Mitä mitä mitä tämä on?! Valjaissa seinällä tehtävää tehtävää treeniä, jonka pitäisi vahvistaa syviä lihaksia ja parantaa ryhtiä. Ehkä myös tuntee itsensä Hämähäkkimieheksi. Kaikki juuri sitä tarvitsen! Lisää infoa löytyy täältä.

Sielläpä sitä roikutaan sitten. Kuva Ville Männikkö/HS.

Aerial yoga. Elikkäs ilmajooga. Outoa, testiin. Kokeilla voi täällä.

SUP. Mystinen lyhenne tulee sanoista Stand Up Paddling (tai stand up paddle surfing), joka on kaiketi havaijilaissyntyinen laji, jota voisi ehkä kuvailla nynnyn akan surffaukseksi. Kun tietysti haluaisin surffata, mutta en uskalla, niin kokeilen tätä laudan päällä seisten tapahtuvaa melontaa. Lisäinfoa lajista täältä. Helsingissä pääsee kokeilemaan loppukeväästä alkaen, ja varaan paikkani heti kyseiselle Surfpisteen introtunnille kunhan muut aikatauluni varmistuvat. Vielä kun tulisi oikein kuuma kesä, tuleehan?

Kyyyllä kiitos! Kuva täältä.

Bootcamp. Mieluummin ei sellaista pari kertaa viikossa -juttua, vaikka toki menen sinnekin jos kivan löydän, vaan muutamista päivistä viikkoon kestävä oikea bootcamp. Bootcamp-lomia järjestetään esimerkiksi Englannissa, Portugalissa ja Thaimaassa, haluan haluan haluan sellaiselle! (Kts. esim. täältä.) Mutta koska ne vaativat yleensä aika rutkasti rahallista panostusta, olen toistaiseksi pistänyt pennoseni pääasiassa perhelomiin. Toivoisin kovasti, että joku instanssi ottaisi ja järkkäisi kohtuuhintaisen bootcamp-loman Suomessa (tai lähialueilla, tai missä tahansa kunhan se ei kaada budjettia), tulisin paikalle hippulat vinkuen! Voisin vaikka järkätä sitä itsekin, kunhan itse campin aikana saisin keskittyä treenaamaan.

Hoopdance. Siis onko mikään siistimmän näköistä? Tätäkin oli jo kerran tunti varattuna, mutta se jyräytyi arjen alle. Päästävä on, vaikka pelkäänkin että joku sinkoaa renkaansa päähäni. Tai itse sinkoan omani ties minne... Olisikohan kesällä taas niitä avoimia hooppitanssahteluja puistossa, viime kesänä jotkut järkkäsivät niitä ainakin Helsingissä?

http://www.youtube.com/watch?v=j46ll2_jR7k

Helppoa.

Bollywood. Tämä on kutsunut minua siitä lähtien kun näin Kabi kushi kabi gam -elokuvan, joka oli ensimmäinen kunnon kosketukseni Bollywoodiin. Ehdottomasti tunnille!

TRX. En ole oikein kuntokeskustunti-ihminen, paitsi siksi että olen suhteellisen koordinaatiokyvytön ja totaalisen rytmitajuton, myös siksi, että tunnit ovat usein melkoisia pettymyksiä. Mutta tämä TRX-vastuksilla (jotka ovat siis joustamatonta nailonnauhaa kiinnitettynä seinään tms.) tehtävä treeni on ilmeisesti superrankka. Varmaan nämä nartsat voisi hommata kotiin, jolloin sen kuntokeskusosuuden voisi jättää väliin.

Taitouinti. Sitten joskus kun olen parempi uimaan... Helsingin Uimareissa pääsee aloittelijakin kokeilemaan taitouintia, mutta koska toistaiseksi saan pienehkön slaagin siitä, kun vettä menee nenään, niin jätän tuonnemmaksi. Kirjoitan sen nyt kuitenkin tähän, niin ehkä se tästä lutviutuu. Jos minusta jossain vaiheessa tulee totaalinen hurjapää, niin testaan myös uimahyppyä. Nythän hyppään mieluummin asfalttiin kuin veteen.

Pienoiseksi esteeksi saattaa muodostua se, että en edelleenkään laita päätäni mielelläni veteen. Kuva täältä.

Telinevoimistelu. Tätä yritin aloittaa viime syksynä, mutta aikataulullisten ongelmien takia se oli jätettävä pois. Ajatuksesta en ole vielä kokonaan luopunut.

Golf. Kun perhepiirissä on pari golfiin totaalisen seonnutta ihmistä, ei tältäkään ajatukselta voi välttyä. Ehkä suoritan green cardin jo ensi kesänä? Toisaalta epäilen hieman pinnani riittävyyttä. En ole mikään kävelyihminen, ja käsittääkseni golfissa joutuu kävelemään paljon. Mikäli taas huristellaan sillä kärryllä, niin miksi en vain ottaisi taksia ja ajaisi sillä esim. Varistoon ja takaisin? Ai niin oli siinä jotain peliäkin...

Ratsastus. En ole ikinä ratsastanut. Siis koskaan. Kokemukseni rajoittuu siihen, että olen nähnyt hevosen. Kokeilen joskus, siitä huolimatta että hiukanko se eläin on iso ja peljoittava, ja vielä enemmän pelottavat kuulemma kestoilkeät ratsastuksenopettajat...(Piiskurointi ja ilkeily ovat eri asioita, ensimmäistä kestän, jälkimmäistä en.)

Samba. Tykkään kaikesta iloisesta vaikka vähän slaavilaisen melankolinen olenkin. En kyllä tiedä pystynkö olemaan yhtään iloinen, vaan ainoastaan puolihädissäni. Probleemaksi noussee totaalinen epärytmikkyyteni, mutta liekö sillä niin väliä. Menen heti kun uskallan, eli silloin kun löydän jostain alkeistunnin, joka vaikuttaa aidosti aivan totaalisen alkeiselta.

Dancehall. Tämä on siis fyysisesti haastava tanssilaji, löytyy esimerkiksi kaikkia akrobaattisia liikeitä. Lue haasteeni edellisestä kohdasta ja lisää vielä se, että tässä pitäisi ketkuttaa ja sheikata pebaa niin... Jostain kumman syystä haluan silti kokeilla. Yksin ja pimeässä kenties. (Jos laji on ihan vieras, niin lukaise vaikka Ylkkärin juttu aiheesta.)

Että semmosta menoa. Kuva Ylkkärin jutusta.

Suunnistus. Joskus päämärätön juoksu on aika päämäärätöntä. Tämä voisi olla huippuhauskaa, ja olisihan se nyt jännää osallistua vaikka Venlojen viestiin!

Hiihto. Voisi tehdä talvesta mielekkään. En kyllä ole ihan varma viitsinkö sittenkään kokeilla, voin tehdä talvesta mielekään myös poistumalla Suomesta.

Jos sinulla on mielessä joku mieletön laji, jota voisin kokeilla, niin kerro! Tai oletko kokeillut/harrastanut jotain listalta, mitä pidit?

***

What I want to try out? Well almost everything.... On the top of my list is bikram yoga, I'll try it out as soon as I get rid of this flu. It's funny how motivation is highest on the times you can't excercise...

Kommentit (4)

Fitness Führer
Liittynyt5.5.2015
6/4 | 

Apua! :D

Olen itse asiassa joskus hiukan harkinnutkin, ja muutakin sirkustelua/akrobatiaa. Mutta tuo on taas niitä juttuja, joissa nysvyyteni on toistaiseksi ollut esteenä. Mutta ehkä jonain päivänä!

mmmiu
7/4 | 

Olen noin vuoden harrastanut telinevoimistelua (Tampereella) ja tykkään siitä ihan älyttömästi! Mulla ei ollut oikeastaan mitään liikuntataustaa ja olin silloin 26-vuotias. Nykyään osaan jo ihan kohtalaisesti seistä käsilläni ja tehdä kärrynpyöriä ja monenlaisia kuperkeikkoja :D Tunneillä tehdään suurinpiirtein puolet lattia-akrobatiaa ja puolet sitten niillä telineillä. Telinetemput eivät ole mitään päätähuimaavia, enemmän niissä "vain" roikutaan ja heilutaan ja otetaan "tuntumaa". Olen kokeillut ainakin trampoliinia, rekkiä, puomia ja renkaita. Lisäksi harjoitellaan etu- ja takaperin puoli- ja koko voltteja ponnulaudoilta. Tasoryhmät on jaettu kolmeen ja edellä kuvattua siitä tehdään alkeisryhmässä. Jatkoryhmässä mun käsittääkseni tehdään jo telineillä vähän enemmän ja edistyneimmillä taitaa olla jo jotain suosikkitelineitäkin...

Vierailija
8/4 | 

Tankotanssi ja rengastrapetsi. Niitä todellakin voi kokeilla vaikka omais jäykän kropan, eikä tietäis lajista ennestään yhtään ja vaikka nössömpikin liikehdintä kauhistuttaa. Olen kokeillut lajeja sekä jäykän kropan omaavana, super pelokkaana luonteena, ilman että vielä tiesin haluanko tulla tunnille toiste. Lajeja voi harrastaa ainakin näissä www.pole4fit.com www.verticalclub.fi www.rockthepole.fi. Vaikkei viimeisimmässä ole rengastrapetsi tunteja, hienoa minusta on se, että siellä on lapsiparkin lisäksi tarjolla tunteja k-30, mikä perustuu nimenomaan siihen, ettei tarvitse hävetä vanhastaan jäykkiintynyttä kroppaansa ja uskaltaa lähteä kokeilemaan. Kaikista näistä paikoista löytyy lajeihin intro tunteja, missä aloitetaan todella turvallisesti ja varovaisesti lajiin tutustuminen. Ite en edes ensimmäisen tunnin jälkeen ollut varma haluanko kokeilla toisenkin kerran. Vasta ku olin kokeillut lajeja n.3 kertaa, hurahdin täysin ja takana on muutama vuosi, vaikka aina ei yhtä säännöllistä ole ollutkaan, tuntien hinnat on aika suolaisia mikäli on opiskelija.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rentoa jutustelua ja ärhäköitä kannanottoja liikunnasta ja sen lieveilmiöistä. Blogia pyörittää kirjoittamisen ja liikunnan parissa työskentelevä Sofia Kilpikivi, joka juoksee pitkiä matkoja siksi, ettei joutuisi juoksemaan kovaa.

 Seuraa blogiani >

 

 

 

 

 

 

 

Fitness Führer somessa:

fitnessfuhrerblogi@gmail.com

Instagram @fitnessfuhrer

Facebook

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012